جمعه، 13 دی 1392

پرسش :

لطفا به سوالهای زیر پاسخ دهید. 1- آیا پوشیدن لباس سیاه در ایام شهادت حضرت زهرا با توجه به وحدت و کراهت لباس سیاه جایز است؟ 2- آیا برپائی مراسم عزاداری در ایام فاطمیه با توجه به مخالفت برخی دستگاه‌های کشور جائز است؟ 3- آیا در خانه حضرت زهرا (سلام الله علیها) را آتش زدند یا شهادت ایشان طبق گفته برخی افسانه است؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللّه العظمی ناصر مکارم شیرازی (دامت برکاته):
1- با توجه به این که پوشیدن لباس مشکی در ایام شهادت حضرات معصومین نوعی تعظیم شعائر الهی محسوب می شود کراهت ندارد.
2- هرگاه مراسم به شکلی برگزار گردد که باعث تفرقه صفوف مسلمین نگردد هیچ کس نباید مانع آن گردد و کسانی که مانع برگزاری می شوند تصورشان این است که بعضی از عزاداران شعارهای تندی بر ضد اهل سنت می دهند که در این شرایط باعث تفرقه است.
3- آن حضرت به مرگ طبیعی از دنیا نرفتند. اسناد این سخن را در کتاب یورش به خانه وحی به نقل از کتابهای اهل سنت آورده ایم.
منبع: makarem.ir