خانم ها بخوانند ، رازهای یک زندگی عاشقانه(بخش اول)

بعضی کارها، به ظاهر کوچک یا کم‌اهمیت می‌آیند اما اثرات زیاد و پایداری در زندگی ما دارند. بعضی ویژگی‌ها آسان و با زحمت اندک به دست می‌آیند اما روابط ما را متحول می‌سازند. این نوشتار شما را با خصوصیات خوب زن‌های خوب آشنا می‌کند. ویژگی‌هایی کوچک اما مهم که رعایت آن‌ها زندگی‌تان را تغییر می‌دهد!
سه‌شنبه، 10 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
خانم ها بخوانند ، رازهای یک زندگی عاشقانه(بخش اول)

ویژگی‌هایی کوچک اما مهم که رعایت آن‌ها زندگی‌تان را تغییر می‌دهد!
 
بعضی کارها، به ظاهر کوچک یا کم‌اهمیت می‌آیند اما اثرات زیاد و پایداری در زندگی ما دارند. بعضی ویژگی‌ها آسان و با زحمت اندک به دست می‌آیند اما روابط ما را متحول می‌سازند. این نوشتار شما را با خصوصیات خوب زن‌های خوب آشنا می‌کند. ویژگی‌هایی کوچک اما مهم که رعایت آن‌ها زندگی‌تان را تغییر می‌دهد!
تعداد کلمات 1528  / تخمین زمان مطالعه 7 دقیقه

خانم ها بخوانند ، رازهای یک زندگی عاشقانه(بخش اول)
 

تغییر پایداری فردی

به ندرت اتفاق می‌افتد که دو شخص متفاوت، بخواهند دقیقاً در یک لحظه واحد تغییر کنند. شما نمی‌توانید شوهرتان را مجبور کنید رفتارش را عوض کند اما به راحتی می‌توانید رفتار خودتان را تغییر دهید. نمی‌توانید نظرات و رفتار شوهرتان را کنترل کنید اما کنترل نامحدودی روی خودتان دارید. به همین خاطر اگر می‌خواهید روابط زناشویی‌تان را تغییر دهید مجبور نیستید آنقدر صبر کنید تا همسرتان هم به این تغییر متمایل شود بلکه می‌توانید خودتان سررشته امور را به دست بگیرید. تلاش نکردن همسرتان خیلی مسئله مهمی نیست. مشکلی هم ایجاد نمی‌کند. حتی می‌توان گفت تلاش یک نفره در مقایسه با تلاش دو نفره ساده‌تر و مؤثرتر هم هست. چون در هر صورت وقتی از بین زن و شوهر یکی تغییر کند ناخودآگاه دیگری هم تحت تأثیر نتایج این تغییر قرار می‌گیرد. مثلاً زن و شوهری را در نظر بگیرید که درباره کار منزل با هم اختلاف دارند. زن می‌خواهد همسرش در کارهای منزل به او کمک کند ولی مرد تمایلی به آن ندارد. بحث‌های مداوم به جایی نمی‌رسد. قهر و سرسنگین بودن چند روزه هم چیزی را عوض نمی‌کند. حتی اگر به مشاور مراجعه کنند باز هم مشکل‌شان حل نمی‌شود مگر زمانی که یکی از آن‌ها تصمیم بگیرد رفتارش را عوض کند. مثلاً زن تصمیم بگیرد دیگر درباره کار خانه به شوهرش غر نزند و از او تقاضای کمک نکند. بلکه با خوش‌رویی تمام کارها را به تنهایی انجام دهد. ممکن است اوایل، واکنشی از سوی مرد مشاهده نشود اما رفته رفته رفتار زن سبب می‌شود مرد برای قدردانی هم که شده بعضی کارها را داوطلبانه بر عهده بگیرد. علاوه بر این آرامش و محبت هم به زندگی‌شان باز می‌گردد. حتی اگر مرد به هیچ وجه تغییری نکند و از تفاوت رفتار زن سوءاستفاده هم نماید همسرش چندان ضرری نمی‌کند. او به خودش قبولانده که نباید در بعضی امور از شوهرش انتظار همراهی داشته باشد. به همین خاطر با آرامش بیشتری آن‌ها را انجام می‌دهد، در حالی که محیط تنش‌زای قبلی هم از بین رفته است.
البته به یاد داشته باشید که تغییر بدون مداومت به جایی نمی‌رسد. اگر می‌بینید واکنش‌های همسرتان به سرعت تغییر نمی‌کند، ناامید نشوید بلکه بی‌آن که انتظار نتیجه فوری داشته باشید، روی پای خود بایستید و به طور مستمر رفتاری مهرانگیز را در برابر همسرتان به نمایش بگذارید. مطمئن باشید وقتی تغییر یک نفره شما با مداومت و شکیبایی همراه شود، معجزه‌ای در ازدواجتان به وقوع می‌پیوندد!

تمرین کنیم:

1ـ فهرستی از تغییراتی که دوست دارید در زندگی یا روابطتان ایجاد شود تهیه کنید. حالا راه‌هایی را که به تنهایی می‌توانید به آن‌ها دست یابید بررسی کرده و از قدم اول شروع کنید. مثلاً دوست دارید بیشتر به سفر بروید. یک برنامه بلندمدت برای علاقه‌مند کردن همسرتان به سفر بچینید. این برنامه می‌تواند شامل این دستورالعمل‌ها باشد: مرور خاطرات خوب سفرهای گذشته، درست کردن آلبومی فوق‌العاده از نقاط دیدنی ایران و جهان و نشان دادن به او (بدون اینکه درخواست مستقیمی به دنبالش باشد)، تغییر رفتارتان در سفر به گونه‌ای فوق‌العاده که او را متمایل کند و... یا اینکه می‌خواهید شوهرتان ساعات بیشتری را در خانه، کنار شما و بچه‌ها باشد. بدون اینکه کوچک‌ترین تقاضایی در این باره از همسرتان بکنید فکر کنید چه راه‌هایی برای جذب او به محیط خانه پیدا می‌کنید؟ و البته در راه رسیدن به خواسته، شکیبایی را فراموش نکنید.

2 ـ با خود فکر کنید اگر قرار بود شوهرتان با یکی از دوستانش درباره شما و زندگی‌اش حرف بزند از چه نکاتی ابراز نارضایتی یا شکایت می‌کرد؟ مثلاً نامنظم بودن خانه، دیر کردن هنگام رفتن به مهمانی، صحبت کردن طولانی با تلفن و... این نکات را فهرست کرده و سرلوحه تغییراتتان قرار دهید.
 

خوش‌بینی

تفاوت زن‌های خوشبخت و آن‌ها که احساس عدم خوشبختی می‌کنند این نیست که گروه اول هیچ مشکل یا اختلاف نظری با همسرشان ندارند یا شوهر بی‌عیب و نقصی دارند که عاری از هر گونه ضعف یا عادت اشتباه است بلکه چیزی که این دو گروه را از هم جدا می‌کند (گروه اول را شاد و سرزنده و گروه دوم را ناراضی و افسرده می‌کند) داشتن یا نداشتن خوش‌بینی در زندگی است. خوش‌بینی و دید مثبت کیمیای زندگی مشترک است و برای ایجاد یا افزایش آن راهکارهای زیر مفید است.
 

به ویژگی‌های مثبت همسرتان توجه کنید:

 همه انسان‌ها مجموعه‌ای از ویژگی‌های مثبت و منفی هستند. همه زندگی‌ها هم آمیزه‌ای از روزهای خوش و ناخوشند. کافی است به جای توجه به نارضایتی‌ها و ناسازگاری‌ها به بخش‌هایی از ازدواجتان که از آن راضی و دل‌خوش هستید بیندیشید و به ویژگی‌های مثبت همسرتان توجه کنید. اگر از کم‌حرفی همسرتان به تنگ آمده‌اید، به یاد بیاورید که در عوض او شنونده خیلی خوبی است. یا وقتی می‌خواهید از ساعت کاری زیاد او گله کنید، به یاد حس مسئولیت او برای تأمین مایحتاج خانواده بیفتید. درست است که همسر مقتصدی دارید اما به جایش هیچ وقت آخر ماه دچار مشکل مالی نمی‌شوید یا اگر شوهرتان توجه و رسیدگی بیش از اندازه‌ای به خانواده‌اش دارد در عوض دعای خیر آن‌ها پشت سر شماست و زندگی‌تان را از مشکلات حفظ می‌کند. مطمئن باشید اگر روی ویژگی‌های مثبت همسرتان تمرکز کنید، زندگی شادتر و بی‌دغدغه‌تری خواهید داشت. هر چه را باور کنید، به آن می‌رسید چون شما دنیا را از دریچه باورهای‌تان تماشا می‌کنید.


خانم ها بخوانند ، رازهای یک زندگی عاشقانه(بخش اول)
 

اختلافات را هم مثبت ببینید:

 همه چیز به نوع نگرش شما بستگی دارد. می‌توانید یک حادثه واحد را در ذهنتان منفی یا مثبت ارزیابی کنید. حتی به اختلافات هم می‌توان مثبت نگاه کرد. برای داشتن یک زندگی خوب لازم نیست زن و مرد هیچ اختلاف نظری نداشته باشند، بلکه گاهی تفاوت‌ها، مکمل یکدیگرند و باعث رشد شما در جنبه‌های دیگر می‌شوند. از فواید و اهداف اصلی ازدواج آشنا شدن با تلقی متفاوتی از زندگی است که تفاوت‌ها و اختلاف نظرها، آن را به ارمغان می‌آورند.
اگر همسرتان برون‌گراتر از شماست و تمایل زیادی به گذراندن وقت در خارج از خانه دارد، به جای بحث‌های همیشگی، سر بیرون رفتن یا نرفتن، به این فکر کنید که ازدواج برای شما این فرصت را فراهم کرده که با این نوع تفریحات هم آشنا شوید و یقیناً بعد از مدتی به آن علاقه‌مند خواهید شد، اگر شما ولخرج هستید و همسرتان مقتصد است به جای تلاش برای تغییر دادنش به این فکر کنید که این اخلاق او باعث می‌شود شما به تعادل برسید همان‌طور که او پس از مدتی تحت تأثیر شما، راحت‌تر برای امور مختلف هزینه می‌کند و...
 
بیشتر بخوانید : مثبت اندیشی در خانواده

خوشبختی را احساس کنید:

 چند وقت است منتظرید اختلافات‌تان حل شود یا همسرتان کمی تغییر کند و محبت میان‌تان بیشتر شود؟ چند وقت است چشم به راه حادثه‌ای هستید که تفاوتی در زندگی شما ایجاد کرده و روابط‌تان بهتر گردد؟ دیگر کافی است. بیشتر از این صبر نکنید. از حالا با وجود تمام اختلافات و مشکلات سعی کنید مانند زنی که همسرش را بسیار دوست داشته و از زندگی‌اش لذت می‌برد رفتار کنید. بازی کردن نقش یک همسر مهربان و دوست‌داشتنی حتی اگر روزی پنج دقیقه یا هفته‌ای دو ساعت باشد، بیشتر از زمانی که پنج ساعت برای حل و فصل مشکلات با همسرتان بحث می‌کنید و چک و چانه می‌زنید، موثر است. از امروز تلاش کنید تا این باور را که «برای خوشبخت شدن ابتدا باید مشکلات حل شود»، با این عقیده که «برای اینکه مشکلات‌مان حل شود ابتدا باید احساس شادی و خوشبختی کنیم» عوض کنید.

تمرین کنیم:

1 ـ در یک دفترچه یادداشت فهرستی از ویژگی‌های خوب همسرتان را بنویسید. می‌توانید نوشته را با این جمله شروع کنید: من خوشبخت هستم زیرا...
2 ـ با خود عهد کنید که برای دو هفته، درباره مشکلات زناشویی‌تان کلمه‌ای بر زبان نیاورید. مخصوصاً با شوهرتان. فقط از جنبه‌های مثبت حرف بزنید.
3 ـ هر روز پنج دقیقه در نقش یک همسر دوست‌داشتنی ظاهر شوید. حتی اگر به شدت از دست شوهرتان ناراحتید در آن زمان همه چیز را فراموش کنید. گویا یک زندگی ایده‌آل دارید و ملکه آن زندگی هستید. بعد از مدتی اگر از نتایجش راضی بودید می‌توانید مدت آن را افزایش دهید.
4 ـ لیستی از اختلاف نظرها و تفاوت‌هایتان تهیه کنید. حالا در صفحه‌ای جداگانه بنویسید: اگر احساس نزدیکی و عشق می‌کردم...، بعد به لیست قبلی نگاه کنید و ببینید چه ایده‌هایی به ذهن‌تان می‌سد. مثلاً اگر در لیست اختلاف نظرها نوشته‌اید: «همسرم فوتبال دیدن را خیلی دوست دارد و من اصلاً نمی‌توانم این کار او را تحمل کنم» حالا در صفحه دوم بنویسید: «اگر احساس نزدیکی و عشق می‌کردم گه‌گاه با همسرم فوتبال می‌دیدم» این صفحه همان کیمیایی است که می‌تواند زندگی شما را متحول کند.
 
ادامه دارد...
برگرفته از کتاب زنی که باید باشم2
 
بیشتر بخوانید :
فقط خانمها بخوانند
خانمها وچهار نکته همسردارى


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط