دانلود مستند آرامستان

دانلود مستند آرامستان
فیلم مستند آرامستان نگاهی دارد به تاریخچه شکل‌گیری گورستان ابن‌بابویه و مشاهیر و بزرگان خفته در آن که در حال فراموشی هستند، گورستانی که در حال تخریب و نابودی است.این مستند تصاویری از قبرستان ابن بابویه شهر ری و افراد مشهور مدفون در آنجا را به تصویر می کشد. افرادی از هر قشر و طبقه از جمله ورزشکاران ،علما و عالمین و...
مستند آرامستان به کارگردانی شهرام میراب اقدم در برنامه سینما حقیقت از شبکه مستند پخش شده است.
کارگردان مستند آرامستان معتقد است اگر به قبرستان ابن بابویه رسیدگی شود، به ویژه به دلیل قرار گرفتن آن در جوار دیگر نقاط تاریخی شهرری، چیزی از تبدیل شدن به گورستانی مشابه گورستان پرلاشز کم ندارد.
شهرام میراب اقدم مستندساز درباره تولید آرامستان توضیح داد: این اثر درباره تاریخچه گورستان ابن‌بابویه، شخصیت‌های تاثیرگذار مدفون در این محل از جمله جهان پهلوان تختی و میرزاده عشقی و تحولاتی که از آغاز تاکنون در این مکان صورت گرفته است. نقطه آغاز ساخت این مستند مربوط به زمانی بود که من خبری درباره از بین بردن سنگ های مزار در ابن بابویه را خواندم و تصمیم گرفتم مستندی درباره آن بسازم. این طرح را به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی پیشنهاد دادم و آنها پذیرفتند این کار صورت بگیرد. کار سختی بود و قبرهای بسیاری با قدمت زیاد بودند که سنگ نداشتند. از طرف دیگر از این گورستان تاریخچه درستی در دست نبود و ما وقتی این کار را شروع کردیم، پیدا کردن شخصیت هایی که آنجا دفن بوده اند، مدت زیادی به طول انجامید. شیخ صدوق، انجوی شیرازی، تختی، نسیم شمال شاعر و روزنامه نگار و... از جمله افراد مدفون در این گورستان هستند. اتفاقی که در این مستند افتاد، ثبت اتفاقات یک گورستان بود و ارزش آن در دهه های بعد بیشتر مشخص می شود.
این گورستان با حرم حضرت عبدالعظیم در شهرری فاصله زیادی ندارد و همچنین برج طغرل و بنای تاریخی چشمه علی نیز در نزدیکی آن قرار دارد. ما دراین مستند به گفتگو با کسانی پرداخته ایم که از قدیم آنجا هستند و از برخی قبرها نگهداری می کنند. آنجا پر از مقبره خانوادگی بوده است که مردم در آن زندگی می کردند اما اکنون این مقبره ها توسط شهرداری خراب شده است.
این مستندساز در پایان گفت: اگر به ابن بابویه رسیدگی شود، چیزی از قبرستان پرلاشز بزرگ‌ترین گورستان پاریس و از مشهورترین گورستان‌های جهان کم نخواهد داشت و به واسطه شخصیت هایی که در آن دفن هستند می تواند به یک مکان توریستی تبدیل شود. -
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.