همه آنچه که از رابطه جنسی پس از زایمان باید بدانید (بخش اول)

بچه‌ دار شدن بدون شک فوق‌العاده و تجربه‌ای است که زندگی شما را متحول می‌کند. اما در ابتدا ممکن است مراقبت از نوزاد تأثیر زیادی در زندگی جنسی والدین داشته باشد. شاید بازگشتن به رابطۀ جنسی قبلی شما کار سختی باشد، ولی فرایندی ضروری است که برای اکثر زوج‌ها، کاری دشوار اما شدنی است، به این شرط که انتظارات معقولی از خود و بدن تان داشته باشید.
دوشنبه، 17 دی 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همه آنچه که از رابطه جنسی پس از زایمان باید بدانید (بخش اول)
شیردهی فواید زیادی دارد، اما ممکن است مانعی در برابر از سر گرفتن رابطۀ جنسی بعد از زایمان باشد.
 
چکیده : بچه‌ دار شدن بدون شک فوق‌العاده و تجربه‌ای است که زندگی شما را متحول می‌کند. اما در ابتدا ممکن است مراقبت از نوزاد تأثیر زیادی در زندگی جنسی والدین داشته باشد. شاید بازگشتن به رابطۀ جنسی قبلی شما کار سختی باشد، ولی فرایندی ضروری است که برای اکثر زوج‌ها، کاری دشوار اما شدنی است، به این شرط که انتظارات معقولی از خود و بدن تان داشته باشید.

تعداد کلمات 1074 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

همه آنچه که از رابطه جنسی پس از زایمان باید بدانید (بخش اول)

همه آنچه که از رابطه جنسی پس از زایمان باید بدانید

یکی مشکلات که در زندگی مشترک پیش می آید برقرای رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان است که به خاطر مراقبت های زیاد از نوزاد باعث ایجاد مشکلات جنسی می شود، البته والدین باید بدانند که رابطۀ جنسی فقط در آمیزش خلاصه نمی‌شود و راه‌های زیادی برای عشق ورزیدن وجود دارد و حتی وقتی تمایلی به رابطۀ جنسی ندارید، سعی کنید به همسرتان ابراز محبت کنید، او را ببوسید، در آغوش تان بگیرید، دست‌هایش را لمس کنید یا پا‌های او را ماساژ بدهید تا پیوند تان قطع نشود. در این مطلب می‌توانید با مشکلات زندگی جنسی و راه‌حل‌های آن پس از زایمان آشنا شوید.
 

تأیید پزشک برای شروع

این درست است که شروع رابطۀ جنسی پس از گذشت دو هفته بعد از زایمان ممکن است محدودیت خاصی نداشته باشد، اما برای جلوگیری از عوارض احتمالی، توصیه می‌شود تا شش هفته پس از زایمان، از آمیزش جنسی خودداری کنید. بیشتر زنان بین چهار تا شش هفته بعد از زایمان می‌توانند با تأیید پزشک شان رابطۀ جنسی خود را شروع کنند. اما قبل از شروع مجدد رابطه، باید خونریزی واژن بعد از زایمان متوقف شده باشد. تمام مادران این دورۀ چند هفته‌ای بعد از زایمان را پشت سر می‌گذارند. رابطۀ جنسی قبل از توقف خونریزی، احتمال ابتلا به عفونت را به دنبال دارد. همچنین اگر هنگام زایمان طبیعی، در ناحیۀ پرینه بخیه‌های زیادی زده شده باشد، شاید مدت بیشتری طول بکشد تا بدن تان آمادگی رابطۀ جنسی را پیدا کند. همچنین اگر بخیه‌های زخم سزارین شما کاملاً بهبود پیدا نکرده باشد، بهتر است تا زمان خوب شدن آنها صبر کنید تا درد نداشته باشید.
 

کم‌خوابی و کاهش میل جنسی

در بین مادرانی که تازه زایمان کرده‌اند، خود خستگی به تنهایی بزرگ‌ترین مانع در برابر میل جنسی است، به خصوص در روزهای اول که نوزاد معمولاً هر دو یا سه ساعت یک بار در کل شبانه روز بیدار می‌شود این روند شاید چند ماه ادامه پیدا کند. برخی از نوزادان تا نه ماهگی، هنوز کل شب را نمی‌خوابند. در طول این مدت، شب‌ها باید چند بار از خواب بیدار شوید و این باعث می‌شود حس کنید به کسی تبدیل شده‌اید که فاقد تمایالات جنسی است و همسرتان نیز به همین اندازه خسته است. اما معمولاً احتمال تمایل مردان به رابطۀ جنسی از زنان بیشتر است. از دید آنها، رابطۀ جنسی راهی برای به آرامش رسیدن و صمیمت بیشتر با همسرشان است. به علاوه، آنها به اندازۀ زنان به تحریک شدن پیش از شروع رابطه نیاز ندارند و برعکس، زنان ممکن است برای تحریک شدن به احساس و معاشقۀ بیشتری نیاز داشته باشند. اگر خستگی علت دور شدن تان از زندگی جنسی قبلی است، اولین کاری که باید بکنید صحبت با همسرتان دربارۀ این موضوع است.
از همسرتان درخواست کنید مدتی مراقب فرزندتان باشد تا شما بتوانید استراحت داشته باشید و آمادگی پیدا کنید. همین‌طور سعی کنید صبح‌های زود رابطه داشته باشید یعنی زمانی که هر دو کمی استراحت کرده‌اید. از دوستان و اعضای خانواده کمک بگیرید یا یک پرستار بچه استخدام کنید تا مدتی با هم تنها باشید یا وقتی فرزندتان خواب است رابطه داشته باشید. البته این احتمال نیز وجود دارد که فرزندتان در بدترین لحظۀ ممکن بیدار شود و گریه کند. یادتان باشد که این وضعیت تا ابد ادامه پیدا نمی‌کند، پس سعی کنید با تمام وجودتان از هر لحظۀ این دوران خوش لذت ببرید و کمتر به آشفتگی‌های موجود اعتراض کنید.
 

تأثیر هورمون‌ها در رابطۀ جنسی

تغییرات هورمونی هم بخشی از مشکل رابطۀ جنسی است. بعد از زایمان سطح استروژن بدن زنان پایین می‌آید و شاید این باعث کاهش ترشح در واژن و احساس درد یا لذت کمتر در زنان شود. هنگام نزدیکی، از یک روان‌کنندۀ موضعی واژن محلول در آب استفاده کنید. اگر بدون استفاده از روان‌کننده، احساس درد می‌کنید یا به دلیل دیگری هنگام نزدیکی درد دارید به همسرتان بگویید که باید کمی آرام‌تر پیش بروید و حتماً این درد را با متخصص زنان تان در میان بگذارید. بعد از تمام شدن دوران شیردهی یا شروع مجدد قاعدگی، معمولاً مشکلات ترشحات واژن برطرف می‌شود.
تغییرات هورمونی بعد از زایمان هم ممکن است مربوط به افسردگی بعد از زایمان باشد که خود مانعی در برابر میل جنسی است. گاهی احساسات غم، اضطراب، آزردگی یا ناراحتی پس از زایمان ممکن است تا چند هفته یا حتی چند ماه ادامه پیدا کند. اگر چنین احساساتی دارید، این مسئله را با پزشک تان در میان بگذارید، به خصوص اگر با گذشت زمان تشدید شود.
 

تأثیرات شیردهی در رابطۀ جنسی

شیردهی فواید زیادی دارد، اما ممکن است مانعی در برابر از سر گرفتن رابطۀ جنسی بعد از زایمان باشد. اگر انرژی جسمانی و احساسی بسیار زیادی را صرف تغذیۀ فرزندتان کنید، شاید ذهن و بدن تان کمتر آمادگی لازم برای رابطۀ جنسی را داشته باشد. فرزندتان از لحاظ جسمی همیشه روی بدن تان تکیه دارد یا سینۀ شما را می‌مکد یا در آغوش تان است و با پایان روز، ممکن است دیگر ظرفیت تماس جسمی بدن شما پر شده باشد و همسران خانم‌هایی که تازه زایمان کرده‌اند، اغلب می‌گویند در این دوران احساس ناامیدی و نادیده گرفته شدن می‌کنند، پس لازم است به فکر همسر و رابطه‌ تان نیز باشید و بدانید که محبت کردن هم به اندازۀ رابطۀ جنسی مهم است، بنابراین اجازه بدهید همسرتان احساساتش را در این باره بیان کند تا با کمک هم حلشان کنید.
همچنین شاید شیر دادن یا دوشیدن مداوم باعث شود سینه‌های تان به قدری حساس شود که تحمل لمس شدن شان را نداشته باشید، همین‌طور لمس کردن سینه‌های زنان شیرده ممکن است باعث خروج شیر شود و گاهی ارگاسم نیز باعث خروج غیرارادی شیر می‌شود. اگر نگران خروج شیر یا درد در ناحیۀ سینه هستید، سعی کنید موقع رابطۀ جنسی یک سوتین راحت و نرم به تن داشته باشید.

ادامه دارد...

منبع : سایت مادرشو

بیشتر بخوانید:
زمان شروع رابطه زناشویی پس از زایمان
رابطه جنسی با همسر در دوران بارداری
فعالیت های جنسی زنان باردار 
روابط زناشویی در دوران بارداری
الگوهای رفتاری جنسی در زمان بارداری



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما