آنچه از خواص بادام باید بدانیم (بخش اول)

خواص بادام برای سلامتی بی شمار است و راه چاره ای برای رهایی از بیماری های قلبی و مغزی، دیابت، یبوست، ناراحتی های تنفسی، سرفه، آنمی و ضعف جنسی بشمار می رود. همچنین به سلامت مو، پوست و دندان کمک می کند.
چهارشنبه، 3 بهمن 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آنچه از خواص بادام باید بدانیم (بخش اول)
بادام منبع غنی ترکیبات مغذی است که به پیشرفت و سلامت عملکرد ذهن کمک می کند.
 
چکیده : خواص بادام برای سلامتی بی شمار است و راه چاره ای برای رهایی از بیماری های قلبی و مغزی، دیابت، یبوست، ناراحتی های تنفسی، سرفه، آنمی و ضعف جنسی بشمار می رود. همچنین به سلامت مو، پوست و دندان کمک می کند.

تعداد کلمات 1009 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه
آنچه از خواص بادام باید بدانیم (بخش اول) 

بادام چیست؟

بادام دانه های میوه درخت بادام است. نام علمی این میوه های خشک Prunus Dulcisاست و منشا آن خاورمیانه، هند و آفریقا شمالی است. در حال حاضر در کشورهای مانند ایران،عربستان سعودی، لبنان، ترکیه، سوریه، اردن و اسرائیل کشت می شود. طعم بادام می تواند شیرین یا تلخ باشد هر دو نوع بادام در بازار موجود است.
بادام شیرین خوراکی است و از بادام تلخ برای روغن گیری استفاده می شود. معمولا بصورت خام مصرف می شود، اما برخی افراد بادام را به سالاد ها، انواع خورشت و غذاهای دیگر اضافه می کنند. شیر بادام نوشیدنی خوشمزه و مقوی است که جایگزینی شیر گاو است. می توانید بادام را با معده خالی بخورید تا میزان جذب مواد مغذی آن افزایش یابد. یا اینکه شب بادام را در آب خیس کنید و صبح روز بعد بخورید. از بادام خلالی برای تزیین خیلی از غذاها استفاده می شود.
 

مواد مغذی و خواص بادام برای سلامتی 

بادام آجیل مغذی است و منبع غنی ویتامین E، کلسیم،فسفر،آهن و منیزیم است. همچنین روی،سلنیوم، مس و نیاسین دارد. در مقایسه با آجیل های دیگر، مواد مغذی و ترکیبات مفید بیشتری دارد.
بادام بخاطر خواص دارویی و طعم دلپذیرش معروف است. این مساله موجب شده که افراد زیادی بصورت منظم بادام را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

در این مقاله به برخی از این خواص می پردازیم :

تقویت سلامت ذهن

بادام منبع غنی ترکیبات مغذی است که به پیشرفت و سلامت عملکرد ذهن کمک می کند. بادام ضریب هوشی را بالا می برد و غذای ضروری کودکان در سن رشد محسوب می شود. این میوه خشک دارای دو ماده مهم برای مغز بنام ریبوفلاوین و الکارنیتین است. این دو ماده فعالیت مغز را افزایش می دهند و راه های عصبی جدیدی ایجاد می کنند و احتمال وقوع آلزایمر را پایین می آورند. تحقیقات نشان می دهد که با قرار دادن بادام و روغن آن در رژیم غذایی، سلامت عمومی بدن و علی الخصوص عملکرد سیستم عصبی ارتقا می یابد.
خیلی از مادران بادام خیس شده را هر روز صبح به فرزندان شان می دهند. خوردن دو یا سه دانه بادام کافی است و بخش اعظم مواد مغذی بادام در پوسته قرار ندارد و در صورت بروز واکنش های آلرژیک می توانید پوسته بیرونی را جدا کنید.
 

تنظیم سطح کلسترول 

مصرف منظم بادام سطح کلسترول HDLرا افزایش می دهد و سطح کلسترول LDLرا کاهش می دهد. این تعادل برای حفظ سطح کلسترول مناسب، حائز اهمیت است و کاهش کلسترول LDL همواره نکته مثبتی در نظر گرفته می شود.
 

تقویت سلامت استخوان

بادام منبع بسیار عالی املاح و ویتامین از جمله فسفر است. فسفر تاثیرات قابل توجهی بر استحکام و مقاومت استخوان ها و دندان دارد و از بروز ناراحتی های وابسته به افزایش سن مانند پوکی استخوان جلوگیری می کند.
 

پیشگیری از بیماری های قلبی 

چربی های اشباع نشده مونو، پروتئین و پتاسیم موجود در بادام در حفظ سلامت قلب تاثیر گذار اند. ویتامین E آنتی اکسیدان موثری است و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. منیزیم بادام می تواند از بروز حمله قلبی جلوگیری کند. مصرف آن از تاثیر پروتئین CRP عامل التهاب رگ های آسیب دیده می کاهد. سرشار از فولیک اسید است و به کاهش میزان هموسیستین ایجاد کننده پلاک رگ ها کمک می کند. فلاونویید موجود در پوست بادام بهمراه ویتامین E سپر قوی در برابر آسیب به دیواره رگ ها شکل می دهند. بر اساس تحقیقات، قرار دادن کوتاه مدت بادام در رژیم غذایی می تواند بدون تاثیر بر شاخص استرس اکسیداتیو موجب بهبود عملکرد عروق در مردان سالم بین ۲۰سال تا ۷۰ سال شود.
 

تقویت سیستم ایمنی 

بدن ترکیبات زیادی دارد تا سلامت عمومی مانند حالت قلیایی سیستم ها را حفظ کند. بادام منبع خوبی از مواد قلیایی است و این امر قدرت سیستم ایمنی و توانایی بدن برای به تاخیر انداختن بیماری ها را بالا می برد. علاوه بر سهم بادام در قلیایی کردن بدن، حاوی مقادیر بالایی از ویتامین E است که آنتی اکسیدان قوی بشمار می رود. ویتامین E رادیکال های آزاد بدن را شناسایی و نابود می کند. آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E در درمان بیماری های خطرناکی مانند سرطان و بیماری قلبی موثر است. براساس تحقیقات، افرادی که مقادیر فراوانی ویتامین E مصرف می کنند ۳۰تا۴۰درصد نسبت به سایرین کمتر دچار بیماری های قلبی می شوند.
 
 

سلامت پوست 

خواص بادام برای سلامت پوست بر کسی پوشیده نیست و پزشکان ماساژ نوزادان با روغن بادام را توصیه می کنند. بخاطر خواص شناخته شده بادام بر پوست، شیر بادام به برخی از سوپ ها اضافه می شود.
 

کاهش التهاب 

خیلی از افراد فکر می کنند که چربی همیشه ضرر دارد. اما در حقیقت، اسید های چرب خاصی برای بدن ضروری اند و به حفظ سلامت عمومی بدن کمک می کنند. بدن نمی تواند اسید چرب بسازد و می بایست از منابع خوراکی تامین کند.بادام دو نوع اسید چرب مهم لینولیک اسید و لینولنیک اسید دارد. این دو چربی به کاهش التهاب بدن کمک می کند. اسید های چرب بر پایین آوردن سطح کلسترول LDL(بد)تاثیر گذار است و پوست و مو سالم به ارمغان می آورد. درکل این آجیل مجموعه ای از مواد مغذی است و غذای سالمی بشمار می رود.
 

تنظیم فشار خون 

پتاسیم موجود در بادام به تنظیم فشار خون کمک می کند و مقدار کم سدیم آن در کنترل نوسانات فشار خون موثر است. تعادل املاح و ویتامین برای یک سبک زندگی سالم ضروری است، اما اگر برخی از عناصر نادیده گرفته شوند،بر کل بدن تاثیر می گذارد و موجب اضطراب،استرس و فشار خون بالا می شود.


ادامه دارد...

منبع :
سایت راستینه

بیشتر بخوانید :
معرفی بادام و خواص درمانی آن (بخش اول)
معرفی بادام و خواص درمانی آن (بخش دوم)
خواص بادام در طب سنتی
خواص وکار برد بادام تلخ
درباره بادام و خواص آن



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.