قهوه و خواص درمانی آن

قهوه می تواند به بهبود سلامت ذهنی، کاهش وزن، افزایش سطح انرژی، کاهش احتمال بروز دیابت، افزایش تحرک برای تناسب اندام و حفاظت از کبد کمک کند.همچنین متابولیسم را بهینه می سازد، از بروز برخی از سرطان ها جلوگیری می کند و از سیستم قلبی عروقی را در برابر صدمه محافظت می کند.
يکشنبه، 21 بهمن 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
قهوه و خواص درمانی آن
مصرف قهوه، با تقویت سلامت کبد مخصوصا جلوگیری از التهاب کبدی، هپاتیت و کبد چرب ارتباط مستقیم دارد.
 
چکیده : قهوه می تواند به بهبود سلامت ذهنی، کاهش وزن، افزایش سطح انرژی، کاهش احتمال بروز دیابت، افزایش تحرک برای تناسب اندام و حفاظت از کبد کمک کند.همچنین متابولیسم را بهینه می سازد، از بروز برخی از سرطان ها جلوگیری می کند و از سیستم قلبی عروقی را در برابر صدمه محافظت می کند.

تعداد کلمات 982 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه
قهوه و خواص درمانی آن 

قهوه چیست؟

قهوه، نوشیدنی است که از دانه های گیاه آماده می شود. قهوه عربی رایج ترین نوع دانه مصرفی است اما انواع مختلفی دارد. بسته به منطقه ای که شما قهوه می نوشید یا منطقه ای که دانه از آنجا وارد می کنید، می تواند متفاوت باشد.
در سراسر دنیا، قهوه بخاطر طعم، ماهیت محرک بودنش و انواع مختلف آن از محبوب ترین نوشیدنی های روی کره زمین بشمار می آید.تنها در آمریکا حدود صد میلیون نفر روزانه قهوه می نوشند. طبق برآوردهای انجام شده،سالانه پانصد بیلیونفنجان قهوه مصرف می شود.
قهوه، بالاترین آمار صادرات را برای ۱۲کشور جهان را رقم می زند.با وجود ماهیت اسیدی و اعتیاد آور آن، از ژاپن گرفته تا نیو جرسی،تقاضا برای آن در حجم بالا برای رو به افزایش است. پانصد سال قبل، قهوه بعنوان نوشیدنی برای اولین بار ثبت شده و مصرف آن از شبه جزیره عربستان شروع شده است،اما شواهد غیر مستند، مصرف قهوه بصورت نوشیدنی را در فرهنگ های بومی و باستانی به بیش از هزار سال قبل نسبت داده اند. درحال حاضر در تمامی کشورهای جهان روزانه حتی ۵ یا ۶ وعده مصرف می شود. با اینکه اداره ها ماشین های بزرگتری دارند،در منزل افراد اغلب قهوه ساز جداگانه دارند که متناسب با نیاز آنهاست.
 

خواص قهوه

دانه های قهوه، ترکیبات ارگانیک ومواد مغذی مهمی از جمله ویتامین های خانواده B، مانند ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید ونیاسین و همچنین پتاسیم، منگنز و منیزیم دارد. شاید مهم ترکیب قهوه،کافئین است. مصرف متعادل و بموقع کافئین در طول روز خواص متعددی برای سلامت انسان دارد.
 

خواص قهوه برای سلامتی

قهوه، بخاطر داشتن ترکیبات شیمیایی و مغذی،خواص شگفت انگیزی دارد. در این مقاله به تفصیل به آنها می پردازیم :

تقویت عملکرد ذهنی

همه می دانند که کافئین قهوه با تحریک مغز به تقویت تمرکز ذهنی کمک می کند. درحالی که زیاده روی در مصرف قهوه، منجر به ضربه مغزی می شود،مصرف منظم قهوه می تواند سلامت ذهن را تضمین می کند و از زوال عقل جلوگیری کند. مطالعات نشان می دهد،سالمندانی که منظم قهوه مصرف می کنند،بطور میانگین ۶۰درصد کمتر از بقیه در معرض ابتلا به آلزایمر و زوال عقل قرار می گیرند. بنابراین حفظ سیناپس ها در حالت انفجاری با خوردن کمی کافئین فکر بدی نیست.
 

کم کردن وزن

یکی از خواص قهوه که نادیده گرفته می شود، تحریک افراد به فعالیت و سوزاندن سریعتر کالری است. ماهیت محرک زا بودن کافئین، به متابولیسم بدن سرعت بخشیده و کالری سوزی را هنگام مصرف قهوه بالا می برد. علاوه بر آن اشتها را سرکوب می کند و می توانید میل به خوردنتان را کنترل کنید و در رژیم خود با نوشیدن یک فنجان قهوه ثابت قدم بمانید.
 

کمک به تناسب اندام

خیلی از افرادی که بطور منظم در باشگاه ورزش می کنند از کافئین بعنوان بمب انرژی استفاده می کنند تا بتوانند حداکثرتوان بدنی خود را بکار برند. ماده محرک کافئین، خیلی سریع سطح انرژی را بالا می بردو افراد را وادار می کند که سخت تر و برای مدت بیشتری تحرک داشته باشند و نتیجه تمرین های خود را ببیند.
 

تقویت سلامت قلب

گرچه کافئین بیش از حد می تواند بر سیستم قلبی عروقی فشار وارد کند، براساس تحقیقات نوشیدن منظم قهوه، می تواند ریسک سکته مغزی را پایین آورد. بنظر می رسد قهوه ریسک ابتلا به بیماری های قلبی خانم ها را پایین آورد. مصرف قهوه بطور موقت فشار خون را بالا می برد اما نمی توان گفت که سکته مغزی یا بیماری قلبی حتمی الوقوع است. اغلب مصرف قهوه موجب پاک سازی سیستم قلبی و کارکرد قلب در سطح بهینه می شود.
 

جلوگیری از بروز دیابت

این خاصیت به تازگی کشف شده است. طبق مطالعات انجام شده در سال های اخیر، خطر ابتلا به بیماری دیابت در افرادی که بطور منظم قهوه می نوشند، ۲۳ تا ۵۰ درصد کمتر است. این تحقیقات نزدیک به پانصد میلیون نفر را پوشش داده است و نتایج جالبی در بر داشته است. قهوه، شاید به دلیل سرکوب اشتها یا وادار ساختن بدن به تحرک بیشتر در کاهش ابتلا به دیابت موثر است.
 

افزایش متابولیسم

یکی از ضروری ترین نقش های ویتامین B در بدن ما تنظیم و هدایت فعالیت متابولیک است. مقادیر چشمگیر نیاسین، پانتوتنیک اسید و ریبوفلاوین قهوه موجب بهینه سازی کارایی متابولیسم، حفظ تعادل هورمونی و عملکرد بدون اختلال بدن می شود.
 

محافظت از کبد

مصرف قهوه، با تقویت سلامت کبد مخصوصا جلوگیری از التهاب کبدی،هپاتیت و کبد چرب ارتباط مستقیم دارد. گرچه این مقوله هنوز جای تحقیق بیشتر دارد. بنابر نتیجه یکی از تحقیقات، مصرف منظم قهوه، ۸۰ درصد احتمال ابتلا به التهاب کبدی را کاهش می دهد.
 

جلوگیری از سرطان

بنظر می رسد که افراد همواره بدنبال روش درمان جادویی ضد سرطان اند، چراکه این بیماری مرگبارترین و شایع ترین بیماری کره زمین محسوب می شود. قهوه، نوشیدنی ضد سرطان شناخته نمی شود اما آن را با جلوگیری از دو نوع سرطان روده بزرگ و کبد که سومین و چهارمین نوع سرطان محسوب می شوند ارتباط مستقیم داده اند.
 

کم کردن افسردگی

تاثیرات طبیعی قهوه، شامل تحریک فعالیت مغز و بدن می باشد. بنابرین این نوشیدنی برای افرادی که از افسردگی رنج می برند می تواند بسیار مفید باشد. همچنین با کاهش تمایل به خودکشی رابطه مستقیم دارد. اما به دلیل داشتن کافئیناگر در مصرف آن زیاده روی شود ، منجر به اضطراب و نوسانات خلق و خو می شود.
همیشه بخاطر داشته باشید-در مصرف هرچیز تعادل را رعایت کنید.

منبع : سایت راستینه

بیشتر بخوانید :
خواص و کاربرد قهوه
انواع قهوه و فواید آن
معرفی قهوه و خواص درمانی آن 
در یک فنجان قهوه چه مقدار کافئین وجود دارد؟



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.