معرفی دانشگاه رازی کرمانشاه | معرفی دانشگاه سبز رازی

معرفی دانشگاه رازی کرمانشاه | معرفی دانشگاه سبز رازی
دانشگاه رازی Razi University | فعلا موقت تا دسترسی به فیلم با کیفیت از دانشگاه رازی کلیپ معرفی دانشگاه سبز رازی (کاری از مرکز مدیریت سبز دانشگاه) در این بخش معرفی می گردد

معرفی دانشگاه
دانشگاه رازی در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ توسط عبدالعلی گویا در شهر کرمانشاه با عنوان دانشکده علوم شروع به فعالیت نمود این مرکز در سال ۱۳۵۳ به دانشگاه رازی تغییر نام یافت.

دانشگاه رازی دارای ۵ معاونت ذیل می باشد:

معاونت اداری مالی
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
معاونت پژوهش و فناوری
معاونت دانشجویی
معاونت فرهنگی

دانشکده های این دانشگاه عبارتند از:

دانشکده ادبیات
دانشکده تربیت بدنی
دانشکده شیمی
دانشکده علوم
دانشکده علوم اجتماعی
دانشکده فنی
دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی
دانشکده کشاورزی
دانشکده دامپزشکی
دانشکده مدیریت و حسابداری جوانرود
دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب
دانشکده کشاورزی سنقر

دانشکده ادبیات
دانشکده ادبیات و علوم انسانی در سال ۱۳۶۷ در محل فعلی دانشکده علوم اجتماعی با رشته زبان و ادبیات فارسی راه اندازی گردید. با افزایش تعداد گروه های آموزشی و توسعه دانشکده و با تفکیک دانشکده ادبیات و علوم انسانی از دانشکده علوم اجتماعی در سال ۱۳۸۶،دانشکده ادبیات و علوم انسانی در محل جدید خود در پردیس طاقبستان تأسیس گردید.

گروه های آموزشی دانشکده:
گروه الهیات
گروه انگلیسی
گروه جغرافیا
گروه زبان و ادبیات فارسی
گروه ادبیات عرب
گروه معارف اسلامی
گروه حقوق،علوم تاریخی و باستان شناسی

دانشکده تربیت بدنی
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی در سال ۱۳۷۳ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی راه اندازی شد، در اسفند ماه سال ۱۳۷۶، گروه تربیت بدنی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی جدا و به دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ارتقاء یافت، در سال ۱۳۸۱ به طور کامل از دانشکده ادبیات منفک و به پردیس دانشگاه رازی انتقال یافت.

گروه های آموزشی دانشکده:
گروه علوم ورزشی


دانشکده شیمی

گروه شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال ۱۳۵۳ در دانشکده علوم در مقطع کارشناسی راه‌اندازی شد.

گروه های آموزشی دانشکده:
شیمی آلی
شیمی کاربردی
شیمی تجزیه
شیمی معدنی
شیمی فیزیک
علوم و فناوری نانو

دانشکده علوم
این دانشکده در سال۱۳۵۱ و همزمان با تشکیل گروه های ریاضی، فیزیک و زیست شناسی تأسیس گردید و در سال ۱۳۷۴ گروه آمار نیز به گروه های دانشکده اضافه شد.

گروه های آموزشی دانشکده:
آمار
ریاضی
بیولوژی
فیزیک

دانشکده علوم اجتماعی
به دنبال تفکیک دانشکده ادبیات و علوم انسانی در سال ۱۳۸۶ از دانشکده علوم اجتماعی در حال حاضر دانشکده علوم اجتماعی در محل فعلی واقع در بلوار شهید بهشتی با مساحتی تقریباً ۳۰۰۰۰ متر مربع در حال بهره­برداری می­باشد.

گروه های آموزشی دانشکده:
علوم سیاسی
اقتصاد
علوم اجتماعی
راهنمایی و مشاوره
علم اطلاعات و دانش شناسی
روانشناسی
مدیریت و کار آفرینی
حسابداری

دانشکده فنی
احداث ساختمان دانشکده فنی مهندسی در سال ۱۳۶۸ آغاز گردید و در سال ۱۳۷۱ به بهره برداری رسید.

گروه های آموزشی دانشکده:
گروه مهندسی برق
گروه مهندسی شیمی
گروه مهندسی عمران
گروه مهندسی کامپیوتر
گروه مهندسی مکانیک
گروه مهندسی معماری
گروه مهندسی مواد و نساجی



پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

دانشکده کشاورزی در سال ۱۳۶۱ بعنوان آموزشکده کشاورزی کار خود را آغاز نمود.سپس با گسترش گروه ها و رشته های تحصیلی بصورت دانشکده درآمد و در سال ۱۳۹۰ به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی با ۳ دانشکده (دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکده دامپزشکی، دانشکده کشاورزی) تبدیل شد.

دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی
·گروه علوم دامی
گروه مهندسی آب
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی

دانشکده کشاورزی

گروه مهندسی ترویج
گروه منابع طبیعی
گروه علوم و مهندسی خاک
گروه گیاه پزشکی
گروه مکانیک بیوسیستم

دانشکده دامپزشکی
گروه علوم پایه و پاتوبیولوژی
گروه علوم درمانگاهی

دانشکده مدیریت و حسابداری جوانرود

در مهرماه سال ۱۳۹۱دانشکده مدیریت و حسابداری جوانرود شروع به کار کرد.

گروه های آموزشی دانشکده:

گروه مدیریت بازرگانی
گروه مدیریت مالی
گروه حسابداری

دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب
این دانشکده در شهرستان اسلام آباد غرب می‌باشد که در سال ۱۳۹۰آغاز به کار کرد.

گروه های آموزشی دانشکده:

گروه صنایع
گروه کامپیوتر
گروه عمران


دانشکده کشاورزی سنقر
دانشکده کشاورزی سنقر در مهر ماه ۱۳۹۲ آغاز به کار کرد.

گروه های آموزشی دانشکده:
گروه مکانیک بیوسیستم
گروه مکانیزاسیون کشاورزی
گروه ماشین های صنایع غذایی


تاریخچه دانشگاه رازی
دانشگاه رازی منتسب به محمد بن زکریای رازی بزرگـترین طـبـیب بالیـنی اسلام و قـرون وسطی، فـیزیکدان، عـالم کـیمیا (شیمی) و فیلسوف صاحب استـقلال فکر است

دانشگاه رازی در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ در شهر کرمانشاه که یکی از مناطق خوش آب و هوای غرب کشور می باشد با عنوان دانشکده علوم توسط شادروان دکتر عبدالعلی گویا شروع به فعالیت نمود. این مرکز در سال ۱۳۵۳ به دانشگاه رازی تغییر نام یافت، در شروع سال تحصیلی در سال ۱۳۵۲-۱۳۵۱ دانشکده علوم با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ریاضی موجودیت خود را آغاز نمود. پس از انقلاب شکوهمند اسلامی و با توجه به اهداف متعالی انقلاب مبنی بر توسعه فرهنگی- اجتماعی مناطق محروم با راه اندازی دانشکده تربیت دبیر سنندج و دانشکده دامپروری ایلام ارتقا یافت در سال ۱۳۷۰ دانشکده تربیت دبیر سنندج به دانشگاه کردستان و دانشکده دامپروری ایلام به دانشگاه ایلام تبدیل و از دانشگاه رازی منفک گردیدند.
دانشگاه رازی در حال حاضر دارای ۱۰ دانشکده و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بوده و با بهره گیری از دانش و تخصص ۱۰ استاد، ۴۹ دانشیار، ۲۵۰استادیار، ۴۶مربی، و جمعا ۳۵۵ عضو هیات علمی در ۳۹ گروه آموزشی و تعداد ۱۲۳۴۷نفر دانشجو در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به فعالیت خود ادامه می دهد.
شرح حال مؤسس دانشگاه
دکتر عبدالعلی گویا در سال ۱۳۰۰ شمسی در شهرستان قم پا به عرصه وجود نهاد. اما در همان سالهای اول عمر، همراه خانواده به شهر کرمانشاه عزیمت کرده و در آنجا رحل اقامت افکند. در این شهر بود که تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را به اتمام رسانید و در سال ۱۳۱۷ پس از اخذ گواهی دوره دوم متوسطه (دیپلم) در رشته ریاضی، برای ادامه تحصیل راهی تهران گردید و به تحصیلات دوره عالی در رشته فیزیک و شیمی در دانشکده علوم دانشگاه تهران پرداخت.
در سال ۱۳۲۰ موفق به اخذ لیسانس در رشته فیزیک و شیمی شد و سپس برای تدریس به شهرستان همدان رفت و پس از سه سال تدریس در همدان، مجدداً به تهران بازگشته و ضمن تدریس در دبیرستانهای تهران و چند دانشکده و مدرسه عالی، در سال ۱۳۲۶ لیسانس حقوق در رشته قضایی را نیز کسب نمود و نیز موفق به اخذ درجه فوق لیسانس در رشته فیزیک گردید و به دنبال آن در سال ۱۳۳۹ برای ادامه تحصیل، عازم فرانسه شد و پس از اخذ درجه دکترا در رشته «ریاضیات-فیزیک» (در سال ۱۳۴۲) به تهران بازگشت.
پس از بازگشت به تهران، در دانشگاه مشهد (در شهر مشهد) مشغول به تدریس در رشته فیزیک- در دانشکده‌های علوم و علوم پزشکی- و تدریس هیأت و فیزیک در دانشکده الهیات گردید. روش ایشان در دانشکده الهیات به گونه‌ای بوده که همواره سخن را از هیأت و فیزیک به بحثهای مذهبی می‌‌کشانده که کاملاً تازگی داشته و دانشجویان آن زمان دانشکده الهیات- هر چند سالهای زیادی از آن زمان گذشته است- هنوز خاطرات خوش آن دوران را به یاد دارند.
در سال ۱۳۵۰، از طرف دانشگاه مشهد، برای تأسیس دانشکده علوم و چند دانشکده دیگر مأموریت یافت که به کرمانشاه (وطن اصلی خود) عزیمت نماید. و در واقع می‌بایست ایشان را مؤسس دانشگاه رازی دانست.
در سال ۱۳۵۷ (پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران) از طرف مقام تولیت آستان قدس رضوی- نظر به سوابق طولانی مذهبی که در تهران و مشهد و کرمانشاه داشت- به مدیریت کتابخانه و موزه ملی ملک در تهران برگزیده شد و در این پست مشغول به کار گردید.
و سرانجام در ظهر روز یکشنبه نهم مهرماه ۱۳۷۴ چشم از این جهان فروبست و به سرای باقی شتافت. -
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.