یک از دیگری باز شناخته نمی شود بدون شک برافراشته خواهد شد ، مفضل گوید: من گریستم ، ان حضرت به من فرمود: چه چیز تو را به گریه واداشت؟ عرض کردم : فدایت گردم چگونه گریه نکنم در حالی که می فرمائی دوازده پرچم برافراشته خواهد شد که هیچ کدام از دیگری باز شناخته نمی شود، گوید: آن حضرت به شکافی که در دیوار خانه بود و خورشید از آنجا به درون خانه می تابید نگریست و فرمود: ایا این خورشید تابنده است؟ عرض کردم : بلی ، فرمود: به خدا قسم کار ما روشنتز ار این خورشید است.
10- مفضل بن عمر جعفی گوید: شنیدم که شیخ – یعنی امام صادق ع می فرمود: مبادا علنی کنید و شهرت دهید، بدانید به خدا قسم حتماً مدت زمانی از روزگار شما غایت خواهد شد و بی تردید پنهان و گمنام خواهد گردید تا انجا که گفته شود . آیا او مرده است؟ هلاک شده است؟ در کدامین سرزمین راه می پیماید؟ و بدون شک دیدگان مومنان بر او خواهد گریست، و همچون واژگون شدن کشتی در امواج دریا واژگون و زیر ورور خواهند گردید، پس هیچ کس رهائی نمی یابد مگر آن کسی که خداوند از  او پیمان گرفته و در  دل او ایمان را نقش نموده و با روحی از جانب خود تاییدش فرموده باشد و بی تردید دوازده پرچم اشتباه انگیز که شناخته نمی شود کدام از کدام است برافراشته خواهد شد، راوی گوید: پس من گریستم و به حضرت عرض کردم: (در چنین وضعی) ما  چه کنیم؟ فرمود ای ابا عبدالله – و دراین حال به پرتو خورشید که به درون خانه و ایوان می تابید نظر افکند – آیا این خورشید را می بینی ؟ عرض کردم : بلی ، پس فرمود: مسلماً کارما روشنتر از این خورشید است.
محمد بن یعقوب کلینی نیز همانند این حدیث را از طریق دیگری از مفضل بن عمر روایت کرده است جز اینمکه او در حدیث خود می گوید: و حتماً سالهائی از روزگار شما او غایب خواهد شد.
ایا نمی نگرید- خداوند بر هدایت شما بیفزاید- به این نهی از شهرت دادن و آشکار ساختن نام و یاد غایب شونده ع در فرمایش آن حضرت که: مبادا مشهور سازید.
و نیز به این گفته او که: بدون شک مدتی از روزگار شما غیبت خواهد نمود و حتماً او گمنام و پنهان خواهد شد تا انکه گفته شود: او مرده است؟ هلاک شده؟ در کدام سرزمین  راه می پیماید؟ و بی تردید دیدگان مومنان بر او خواهد گریست و همچون واژگون شدن کشتی در امواج دریا حتماً  زیر و رو خواهند شد. منظور آن حضرت ع از این سخنان همان مشکلاتی است که برای شعیه در امواج فتنه های گمراه کننده هولناک رخ می دهد و نیز آنچه از مذاهب باطل و متحیر و سرگردان که از شیعه جدا و گروه گروه می شود و ان پرچمها که برافراشته می شود و اشتباه انگیز است یعنی متعلق به مدعیان امامت از تبار ابی طالب و ان کسانی است که از بین ایشان بخاطر ریاست طلبی در هر زمان خروج می کنند، پس آن حضرت نمی فرماید اشتباه انگیز، مگر برای خاطر کسانی که از این خاندان (ابی طالب) هستند، از آنان که چیزی از امامت را ادعا می کند که دارای آن نیست(مدعی امامت است بدون اینکه امام باشد) و برای او مقرر نشده و بواسطه همین نسبش امر او بر مردم مشتبه می گردد، و سست مذهبان از شیعه و دیگران گمان می برند که آنان بر حق اند نظر به اینکه از خاندان حق و راستی و درستی اند، در حالی که چنین نیست زیرا خدای عزوجل این امر را- که بر سرش کسانی از آنها که اهلش نبودند تلف شدند که همه از اهل بیت بودند و به نافرمانی خدا این امر را طلب کردند، هم خود هلاک شدند و هم پیروان آنها تلف شدند به گمان اینکه اینان اهلیت دارند فریب خوردند واز ایشان پیروی کرده اند- محدود و منحصر ساخته  است به صاحب حق و سرچشمه راستی که خداوند امامت را برای او مقرر فرمود، کسی با او در آن شریک نمی گردد و غیر از او هیچ یک از جهانیان را روا نیست که آن امر ار ادعا کند، پس خداوند دلهای مومنان را با وجود واقع شدن فتنه ها و جدائی و انشعاب مذاهب و تزلزل دلها و اختلاف گفته ها و پراکندگی نظرات و انحراف منحرفین از راه راست ، بر آئین امامت و حقیقت امر و فروغ آن استوار و پابرجا داشت که با درخشش سرابها و تابناکیهای فریبنده فریب نمی خورند و با گمانهای دروغی همراهی نمی کنند تا خداوند کسی راکه شایسته است به صاحب خود ملحق گرداند بدون تبدیل و تغییر ، وحق هر کس از ایشان که قبل از  ظهور با پیمانش وفات کرده یعین در حال انجام وظیفه از دنیا رفته بدون دشتن شک و تردید وفا نماید و مرتبه هر کس از ایشان را به فراخور حالش به او خواهد داد و در دنیا و آخرت مقام و منتزلتش را به او عطا کند، و از خداوند جل اسمه ثابت قدمی و فزونی دانش و بینش خویش را می خواهیم که او بخشنده ترین بخشندگان و بزرگوارترین مورد در خواست واقع شدگان است.
1-علی بن جعفر از برادرش موسی بن جعفر ع روایت کرده که آن حضرت فرمود: هنگامی که پنجمین فرزند از امام هفتم ناپدید شود پس خدا را خدا را (مواظب باشید) در دینتان شمارا از آن دور نسازندکه صاحب این امر ناگزیر از غیبتی خواهد بود تا کسی که بدنی امر قائل است ازآن باز گردد همانا آن آزمایشی از جانب خدا است که خداوند خلق خود را بدان وسیله می آزماید، اگر پدران و اجداد شما دینی صحیح تر از این دین می شناختند بدون شک از آن پیروی می کردند راوی گوید: عرض کردم ای سرور من آن پنجمین از فرزندان امام هفتم کیست؟ فرمود: ای برادر عزیز! اندیشه های شما کوچکتر از این است و پندارهایتان گنجایش برداشت آن را ندارد اگر زنده بمانید در آینده او را خواهید یافت.
2- ابوالجارود از امام باقر ع روایت کرده گوید: آن حضرت به من فرمود: ای ابا جارود هرگاه زمانه (چندان) بگردد و درباره آن گویند که مرده؟ یا هلاک شده است؟ و به کجا و به کدام سرزمین رفته است و چه شدنه و جستجوگر او(به خویشتن) گوید: چگونه چنین چیزی شدنی است در حالی که استخوانهای او نیز پوسیده است پس در چنین وقتی به امید او باشید و چون شنیدید ظهور کرده است نزد او بروید اگر چه کشان کشان بر روی برف و یخ باشد.
3- زائدۀ بن قدامه توسط پاره ای از رجال خویش از امام صادق ع روایت کرده که آن حضرت فرمود: هنگامی که قائم قیام می کند مردم می گویند : چگونه ممکن است؟ در حالی که استخوانهای او نیز پوسسیده است.
4- حماد بن عبدالکریم جلاب گوید: در محضر امام صادق ع از حضرت قائم ع یاد شد پس آن حضرت فرمود: بدانید مکه هرگاه او قیام کند حتما مردم می گویند: این چگونه ممکن است؟ در حالیکه چندین و چند سال است که استخوانهای او نیز پوسیده است.
5- حجاج خشاب ازامام صادق ع و آن حضرت از پدران خویش ع روایت کرده گوید: رسول خدا ص فرمود: اهل بیت من در مثل همچون ستارگان آمسانند که هرگاه ستاره ای از نظر ناپدید شود اختری دیگر خواهد دمید تا آنجا که چون ستاره ای ازآنها سر برزند و شما چشمان خویش بدان سوی دوزید و به سوی او با انگشتان اشاره کنید، پس فرشته مرگ امده او را در رباید ، سپس مدتی از روزگارتان را این چنین به سر برید، و فرزندان عبدالمطلب جملگی در این امر یکسان شوند و شناخته نگردد کدام از کدام است(یعنی در استحقاق امامت هیچ یک از دیگر