 ع فرمود: حضرت قائم را دو غیبت است: یکی از آن و کوتاه و دیگری طولانی، در [غیبت] نخستین کسی محل او را [ در آن] نمی داند مگر خواص شیعه او و در غیبت دیگر هیچکس  از محل او[در آن] آگاه نیست جز دوستان خدمتگزار خاص آن حضرت که بر دین او هستند.
3. ابراهیم بن عمر یمانی گیود: از امام باقر ع شنیدم که می فرماید : همان صاحب این امررا دوغیبت است و نیز شنیدم می فرماید: قائم در حالی قیام نمی کند که برای کسی برگردن او بیعتی باشد. ( یعنی تابعیت هیچ دولتی را ندارد)
4. هشم بن سالم از امام صادق ع روایت کرده که آن حضرات فرمود: قائم  در حالی قیام می کند که کسی رابرگردن او عقد و پیمانی  و بیعتینباشد.
5.مفضل بن عمر جعفی از امام صادق ع روایت کرده که آ ن حضرت فرمود: همانا صاحب این امر دارای دو غیبت است یکی از آن دو چندان به درازا می کشد که پاره ای از مردم بگویند: مرده است، و بعضی گویند: کشته شده، وعده ای از ایشان می گویند: او رفت است ، و از اصحابش جز افراد اندکی کسی را بر امر او باقی نیم ماند و از جایگاهش هیچکس از دوست و بیگانه آگاهی نمی یابد مگر همان خدمتگزاری که به کارهای او می رسد.
اگر  در مورد غیبت حدیثی جز همین یک حدیث روایت نشده بود، همین برای کسی که در آن می نگریست و می اندیشید کافی بود.
6. حازم بن حبیب گوید: بر امام صادق ع وارد شدم و به او عرض کردم: خداوند کار شما را اصلاح فرماید( شما را سلامت بدارد) همانا پدر و مارد من از دنیا رفته اند وحج بجا نیاورده اند و اکنون خدا روی فرموده و احسان نموده است، چه می فرماییددر مورد بجای آوردن حج از جانب انان؟ ( نظرتان چیست؟) آن حضرت فرمود: به جای آر که به ایشان می رسد، سپس به من فرمود: ای حازم صاحب این امر را دو غیبت است که در دومی ظهور خواهد کرد پس اگر کسی نزد تو آمده بگوید که دستش را از خاک قبر او تکانیده است( یعنی او را در قبر نهاده و خاک آن از دست افشانده ا ست) باور مکن.
نیز از طریق دیگری از حازم بن حبیب روایت شده که گفت: به امام صادق ع عرض کردم:همانا پدرم از دنیا رفته است و او مردی بس عامی بود،من می خوایم از جانب او حج بجای آوریم و صدقه بدهم نظر شما در این مورد چیست؟ فرمود: انجام بده که آن به او می رسد، سپس به من فرمود: ای حازم همانا صاب ا ین امر را دو غیبت است- و دنباله ا« را مانند آنچه در حدیث قبل ذکر کرده به همان نحو آورده است- 
7. ابوبصیر گوید: به امام صادق ع عرض کردم: آیا امام باقر ع فرموده است: قائم آل محمد دارای دوغیبت است که یکی از آن دو طولانی تر از دیگری  است؟ فرمود: آری، واین کار واقع نخواهد شد تا ایکه بنی فلان به روی یکدیگر شمشیر برکشند و حلقه کارزار تنگ شود، وسفیانی ظهور کند و گرفتاریشدت یابد و مردم را مرگ و کشتار فراگیرد که به حرم خدا و رسول خدا ص پناهنده شوند.
8. محمدبن مسلم ثقفی از امام باقر ع روایت کرده که او شنیده است آن حضرت می فرماید: قائم آل محمد را دو غیبت  است که در یک از آندو در مورد او گفته می شود: اومرده است و معلوم نیست در کدام وادی رفته.
9. از مفضل بن عمر روایت شده که گفت: شنیدم امام صادق ع می فرماید: همانا صاحب این امر را دوغیبت است که در یکی از آن دو نزد خانواده خود بازمی گردد( شایدمقصود حفظ ارتباط آن  حضرت با خانواده خویش و وجود آگاهی فی ما بین است) و در دیگری گفته می شود: او مرده است، در کدام سرزمین رهسپار است؟ عرض کردم: چون  آن زمان پیش آ ید ما چه کنی؟ فرمود: اگر ادعا کننده ای مدعی شد( که من همان موعودم) از او آن مسائل بزرگ را که فقط کسی چون ا و  می تواند بدان پاسخ دهد بپرسید.
این احادیثی که در آن از دو غیبت برای قائم ع یا دشده احادیثی اسات که بحمدالله نزد ما از صحت برخوردرا است و خداوند فرمایشان امامان ع را روشن ساخته و دلیل راستگویی ایشان را در آن آشکارساخت است، اما غیبت نخستین همان غیبتی است که در آن فرستادگانی بین امام و مردم منصوب بودند، و شخص و عین آنان آشکارا وجود داشت که مشکلات پیچیده  علم وکلافهای سردرگم احکام به دست ایشان گشوده می شد و پاسخ به تمامی پرسشهایی که در خصوص مسائل پیچیده ومشکل انجام می شد به وسیله ایشان به  عمل می آمد ، و آن( مدت) همان غیبت کوتاه است که روزگار آن سپری گردیده و دورانش به سرآمده است.
و غیبت دوم آن است که سفیران و افرادی که واسطه( میان مردم و آن حضرت) بروند برداشته شدند برای امری که خداوند آن را اراده  فرموده بود و نیز بخاطرتدبیری که خدا در میان مردم مقرر فرموده و همچنین برای واقع شدن آزمایش و امتحان و زیر  و رو و غربال شدن و تصفیه بر کسانی بود که ادعای این امر( تشیع) را می کنند، همچنان که خدای عز و جل فرموده: خدای افرادی را که به آنچه شما ایمان دارید مومنند فرو نمی گذارد تا آنکه ناپاک  را از پاک جدا کند وخداوند شما را از غیب آگاه نمی سازدو هم اکنون آن زمان فرارسیده ا ست، خداوند در آن مال را زا پایداران بر حق و از جمله کسانی که در غربال فتنه خارج( بیرون شده از غربال وجدا) نمی شوند قرار دهد، پس این معنی گفتار ما است که : او دارای دوغیبت است و ما در غیبت اخیر( دومین) قرار داریم. از خداوند می خواهیم که فرج اولیای خویش را از آن غیبت نزدیک فرماید و ما را در دایره برگزیدگان خود و در زمره پیروان اختیار شدگانش قرار دهد، و از برگزیدگان آن کسانی سازد که ایشان را برمی انگزیند  و برای یاری ولی خود و جانشین خوش انتخابشان فرموده که او ولی احسان و جواد منان است.
10. مفضل بن عمر از امام صادق ع روایت کرده است که آنحضرت فرمود: صاحب این  امر را غیبتی است که در آن می گوید: ففررت منکم لما خلفتکم فوهب لی ربی حکما و جعلنی من المرسلین من از شما گریختم چون( بر جان خویش) بیمناک بودم، پس پروردگارم مرا حکومت عطا فرمود و از صاحبان رسالت قرار داد.
11. مفضل بن عمر از  امام صادق ع روایت کرده که آن  حضرت فرمود: هنگامی که قائم ع قیام کند این آیه راتلاوت می نماید: ففررت منکم لما خفتکم: چون از شما بیمناک بوم از نزدتان گریختم.
12. از مفضل بن عمر روایت شده که گفت: شنیدم می فرماید- یعنی امام صادق ع -: امام باقر ع فرمود: چون قائم[ع] قیام کند گوید: از نزدتان گریختم چون از شما بیمناک بودم، پس پروردگارم به من حکومت ارزانی داشت و مرا از مرسلین قرار داد.
این احادیث مصداق فرمایش آنحضرت است  که همانا در او شیوه ای  از موسی است که آن عبارت است از نگران بودن و گوش به زنگ داشتن.
13.عبید بن زراره از امام صادق علیه السلام روایت کرده که حضرت فرمود: مردم امامی را گم می کنند که درموسم های حج حاضر می شود وایشان را می بیند ولی آنان او را نمی بینند. 
14. از عبید بن زراره باز روایت شده که گفت شنیدم امام صادق ع م یفرماید: مردم امام خویش را گم خواهند کرد و او درموسم حج حاضر می شود، مردم را می بیند ولی آنان او را نمی بینند.
15.زراره گوید:شنیدم از امام صادق ع که می فرمود:  همانا قادم ع را دو غیبت خواهد بودکه در یکی رابطه با اوبرقرار بماند و [در] دیگری معلوم نمی شود او کجاست، در موسم حج حاضر می شود و مردم ر