رد بيايد. اين يك تناسب لازم دارد بين روح اين كسي كه جبرئيل مي‌خواهد بيايد و مقام جبرئيل كه روح اعظم است. چه ما قائل بشويم به اين كه قضيه تنزل جبرئيل به واسطه روح اعظم خود اين ولي است يا پيغمبر است يا بگوييم كه خير حق‌تعالي مامور مي‌كند كه برو و اين مسائل را بگو چه آن قسم بگوييم كه بعضي از اهل نظر مي‌گويند و چه اين قسم بگوييم كه اهل ظاهر مي‌گويند تا تناسب مابين روح اين كسي كه جبرئيل به پيش او مي‌آيد و بين جبرئيل كه روح اعظم است نباشد اين معنا امكان ندارد و اين تناسب، بين جبرئيل كه روح اعظم است و انبياء درجه اول بوده است؛ مثل رسول خدا و عيسي و موسي و ابراهيم و امثال اينها.
بين همه كس نبوده است و بعد از اين هم بين كسي ديگر شنيده نشده است حتي درباره ائمه هم من نديده‌ام كه وارد شده باشد كه اين طور جبرئيل وارد شده باشد. فقط اين است كه براي حضرت زهرا سلام‌الله‌عليهاست. اين كه من ديدم جبرئيل به طور مكرر در اين 75‌روز وارد مي‌شده و مسائل آتيه‌اي كه بر ذريه او مي‌گذشته است اين مسائل را مي‌گفته است و حضرت امير هم ثبت مي‌كرده است و شايد يكي از مسائلي كه گفته راجع به مسائلي است كه در عهد ذريه بلندپايه او حضرت صاحب سلام‌الله‌عليه است... ما نمي‌دانيم. ممكن است.
در هر صورت من اين شرافت و اين فضيلت را از همه فضائلي كه براي حضرت زهرا ذكر كرده‌اند با اين كه آنها هم فضائل بزرگي است اين فضيلت را من بالاتر از همه مي‌دانم كه براي غيرانبياء عليهم‌السلام آن هم نه همه انبياء، براي طبقه بالاي انبياء عليهم‌السلام و بعضي از اوليايي كه در رتبه آنهاست، براي كسي ديگر حاصل نشده است و با اين تعبيري كه مراوده داشته است جبرئيل در اين هفتاد و پنج روز براي هيچ كس تاكنون واقع نشده است و اين از فضائلي است كه مختص حضرت صديقه سلام الله عليهاست.»
نكته ديگر قابل تامل در انتهاي اين بحث، عبارت «و بعضي اوليايي كه در رتبه آنهاست» در بيانات امام خميني‌ره است. در واقع مي‌توان چنين برداشت كرد كه حضرت امام‌س نه فقط اين فضيلت را مختص انبياء نمي‌داند كه شخصيت برجسته‌اي چون فاطمه زهراس را هم تنها استثناي اين قاعده برنمي‌شمرد و گويا معتقد است اوليايي در رتبه انبياء هستند كه از اين فضيلت برخوردار شده‌اند يا خواهند شد.
اين تفاوت شايد از آن روست كه امام خميني‌ره جامعيتي در شخصيت منحصر به فرد خود دارد كه بسياري از آن بي‌بهره‌اند. جامعيتي فراتر از ديدگاه‌هاي يكسويه اهل نظر و اهل ظاهر. گويا اهليت اين شخصيت برجسته تاريخ ايران اسلامي دل بوده است. مصداق «لمن كان له قلب» كه قرآن مي‌فرمايد. (سوره ق، آيه 37)‌
منبع: روزنامه جام جمضميمه ششم : معرفى برخى مصادر بحث درباره ((كنيه هاى حضرت فاطمه عليهاالسلام ))
1 مناقب ابن مغازلى ، ص 340 و 341 شماره 392: ام ابيها
2 اسدالغابة ، ج 5 ص 520: ام ابيها
3 منتخب الذيل المذيل : طبرى ، ص 6: ام ابيها
4 مجمع الزوائد، ج 9 ص 211: ام ابيها
5 تهذيب التهذيب ، ج 12 ص 440: ام ابيها
6 اتحاف السائل ، ص 25: ام ابيها
7 المعجم الكبير، ج 22 ص 397: ام ابيها
8 مناقب آل ابى طالب ، ج 3 ص 406: ام ابيها
9 مقاتل الطالبيين ، ج 3 ص 406: ام ابيها
10 استيعاب ، ج 2 ص 725: ام ابيها
11 بحارالانوار، ج 43 ص 16: ام ابيها
12 بحارالانوار، ج 43 ص 19: ام ابيها
13 بحارالانوار، ج 22 ص 152: ام ابيها
14 بحارالانوار، ج 43 ص 8: ام اسماء، كه صحيح آن همان ام ابيها است
15 بحارالانوار، ج 45 ص 141: ام ابيها
16 بحارالانوار، ج 43 ص 16: ام الحسن ، ام الحسين ، ام المحسن
17 مناقب آل ابى طالب ، ج 3 ص 406: ام الائمه ، ام ابيها، ام الحسن ، ام الحسين ، ام المحسن
18 مناقب آل ابى طالب ، ج 97 ص 195 و 199: ام الحسن و ام الحسين
19 مناقب آل ابى طالب ، ج 98 ص 374: ام الحسن و ام الحسين
20 مناقب آل ابى طالب ، ج 27 ص 140: ام الحسن و ام الحسين (ام الحسنين )
21 مناقب آل ابى طالب ، ج 22 ص 153: ام الحسين
22 مناقب آل ابى طالب ، ج 43 ص 261: ام الحسين
23 مناقب آل ابى طالب ، ج 98 ص 179: ام السبطين
24 مناقب آل ابى طالب ، ج 99 ص 179: ام السبطين
25 كامل الزيارات ، ص 230: ام السبطين
26 اقبال الاعمال ، ص 595: ام الحسن و ام الحسين
27 عيون اخبارالرضا، ج 2 ص 268: ام الحسن و ام الحسين
28 المزارالكبير، ص 181: ام الحسن و ام الحسين
29 تهذيب ، ج 6 ص 9: ام الحسن و ام الحسين
30 الطرائف ، ص 52: ام الحسين .فاطمه (س) معني نماز عشق

نويسنده : سيد وحيد احمدي

حضرت فاطمه زهراء (س) دخت گرامي بزرگ زني چون خديجه كبري است كه از نيكوترين و عفيفترين زنان جهان و نخستين زني است كه به پيامبر ايمان آورد وهرآن چه از مال دنيا در اختيار داشت در راه پيشرفت اسلام بذل كرد فاطمه فرزند نيكو مردي چون محمد (ص) فرستاده رحمت ومغفرت است.

فاطمه كيست؟
حضرت فاطمه زهراء (س) دخت گرامي بزرگ زني چون خديجه كبري است كه از نيكوترين و عفيفترين زنان جهان و نخستين زني است كه به پيامبر ايمان آورد وهرآن چه از مال دنيا در اختيار داشت در راه پيشرفت اسلام بذل كرد فاطمه فرزند نيكو مردي چون محمد (ص) فرستاده رحمت ومغفرت است. محمد هموكه پس از 1400سال از عروج ملكوتي اش، سياه دلان تاريخ ،او و پيروان راستينش را از گزندتهمت و ناروا رها نكرده اند و در عصر دموكراسي و آزادي بيان حتي ياراي شنيدن نام مقدس و راستينش را كه برگرفته از صداقت بي منتهاي اوست ندارند،و به بهانه هاي واهي و با علم كردن و بازخواني سناريوهاي از پيش تعيين شده و بعضا حتي با به رقص در آوردن مترسكان مسلمان نما تحت لواي سلمان رشدي وامثالهم هربار به بهانه اي مفاخرمسلمانان را نشانه رفته و با ادعاهايي چون حقوق بشر و امثال آن كه به واقع جز لق لقه زبان بشر امروزي هيچ تعبير ديگري نمي توان براي آنها يافت، دين رحمت و عزت را آماج طعنه و پرسش قرار مي دهند غافل از آنكه اين دين به اعتبار پيامبر صلح و دوستي و به عزت خون حمزه، حسين (ع) ،علي (ع) وديگر شهداي راستين اين مكتب تا هميشه تاريخ آبياري و سيراب شده است.
پرورش زهرا در كنار پدرش رسول خدا و در خانه نبوت بود، ‌آنجا كه منزلگاه زميني فرشتگان، و مركز نزول وحي و آيه هاي قرآن است. زهرا همسر بزرگمردي است كه بيش از سيصد آيه از قرآن شريف درباره او نازل شده و بقاي اسلام وامدار تلاشهاي بي دريغ اوست. در دامن پاك فاطمه دو امام و دو شخصيت ممتاز عالم بشري (امام حسن و امام حسين (ع)) رشد يافته اند، عقيله بني هاشم زينب كبري (ع) پيام رسان بزرگ حماسه عاشورا پرورش يافته چنين مادري است.

فضايل فاطمي
زهراي اطهر (عليها‌السلام) انساني چند بعدي و در تمام جنبه‌هاي انساني در اوج كمال بود. حضرت زهرا (عليها السلام) بيشتر اوقات شب را به عبادت مشغول مى شد. حسن بصري مي‌گويد: «در اين امت، عابدتر از فاطمه‌ (عليها‌السلام) نيامده است، آنقدر نماز و عبادت را ادامه مي‌داد كه پاهايش ورم مي‌كرد. رسول الله درباره‌ي فاطمه سلام الله عليها فرمود: اي سلمان به راستي كه خداوند قلب و تمام اعضاي فاطمه تا استخوان‌هايش را از ايمان و يقين آكنده ساخته به گونه‌اي كه او غرق در اطاعت پر