حجت‌الاسلام حسینی(ژرفا) با تاکید بر لزوم ورود نخبگان حوزوی به عرصه مطالعات نظری هنر اسلامی عنوان کرد: هنر اسلامی نیاز به پشتوانه‌های نظری دارد.

به گزارش راسخون، حجت‌الاسلام سید ابوالقاسم حسینی(ژرفا)، دبیر علمی همایش قرآن کریم و هنر شنبه، هفتم بهمن ماه، در دیدار با آیت‌الله هادوی تهرانی بیان کرد: همایش ملی قرآن کریم و هنر در 12 اردیبهشت 92 برگزار خواهد شد که مصادف با سالروز شهادت شهید مطهری است به همین علت موضوع ویژه این همایش بررسی اندیشه‌های هنری شهید مطهری است تا هم یادی از این استاد شهید شود و هم اندیشه‌های استاد ایشان علامه طباطبایی به میدان آورده شود.

وی ابراز کرد: پنج عنوان ثابت برای این همایش که به صورت یک روزه برگزار می‌شود را انتخاب کرده‌ایم، این در حالی است که مطالعات دینی و مخصوصا مطالعات قرآنی هنر بی سابقه نیست اما این مطالعات عموما به صورت مبنایی در حوزه و دانشگاه مطرح نشده است و عمدتا روی هنرهای ایرانی و اسلامی متمرکز است تا روی مباحث نظری هنر متمرکز باشد.

حسینی(ژرفا) افزود: توجه جامعه هنری بیشتر معطوف به بخش عملیاتی هنر است در حالی که این بخش، بخش بسیار اندکی از هنر اسلامی است که همین هم خودش نیاز به پشتوانه‌های نظری دارد؛ اما چون بخش عملیاتی هنر اسلامی پشتوانه نظری ندارد معمولا موجب شده است که ما در بخش نظری - دینی هنر ضعیف باشیم و بخش هنرها گسترده شود الان در شهرهای تبریز و اصفهان و دیگر مراکز علمی - دانشگاهی که عنوان هنر اسلامی دارند بیشتر روی هنر‌های عملیاتی متمرکز شده‌اند.

وی اظهار کرد: هدف اصلی ما در موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی و مدرسه اسلامی هنر این است که ظرف 15 تا 20 سال آینده متفکران هنر دینی را پرورش دهیم و در این راستا در مدرسه اسلامی هنر کلاس‌های آموزش آزاد هنری شامل هنرهای کابردی برگزار می‌شود و در موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی مباحث نظری هنر با رشته فلسفه هنر با حضور طلاب در مقطع کارشناسی ارشد برگزار می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی ادامه داد: از سال آینده دکتری حکمت اسلامی و فوق لیسانس هنر دینی را در موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی خواهیم داشت و سعی بر تحریک ذوق مطالعات دینی هنر در بین طلاب و آکادمیک کردن فلسفه هنر که آمیخته‌های غربی دارد خواهیم کرد که میدانی تولید کنیم و کارشناسان زبده و متفکران دینی هنر را پرورش دهیم.

دبیر علمی همایش قرآن کریم و هنر تاکید کرد: با کسب مجوز آکادمیک موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی این هدف را داریم که طلاب در مطالعات هنری فعال شوند و هم چنین عده‌ای از نخبگان حوزه در مطالعات نظری هنر اسلامی وارد شوند.

وی ابراز کرد: یکی از کارهایی که در یک سال اخیر روی آن تمرکز کرده‌ایم برگزاری همایش‌های علمی در این زمینه است که همایش ملی قرآن کریم و هنر یکی از آنهاست.که تاکنون نزدیک به سی مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است این در حالی است که حدود یک ماه دیگر فرصت برای ارسال خلاصه مقالات باقی است و پژوهشگران تا آخر اسفند سال 1391 نیز فرصت دارند تا مقالات‌شان را برای دبیرخانه همایش ارسال کنند.

حسینی(ژرفا) یادآور شد: بررسی مفهوم زیبایی در قرآن، ملاک‌های زیبایی در قرآن، زیبایی طبیعی در قرآن، رابطه هدایت و زیبایی از منظر قرآن و زیبایی‌شناسی قصه‌های قرآنی از محور‌های اصلی همایش هستند.
/2759/