پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایرانی با استفاده از نانوذرات طلا روش جدید با حساسیت بالا برای اندازه‌گیری مواد مختلف از جمله اسید فولیک ابداع کردند.
 
به گزارش راسخون به نقل ازمهر، فولات یکی از مهمترین ویتامین‌هایی است که نقش مهمی در سوخت‌ و ساز بدن انسان ایفا می‌کند. کمبود اسیدفولیک با شیوع نقص در لوله عصبی نوزادان، بیماری‌های قلبی‌و‌عروقی، سرطان روده بزرگ و کم‌خونی در ارتباط است.

اسید فولیک تاکنون به روش‌های متداول مختلفی اندازه‌گیری شده است که اغلب این روش‌ها به علت نیاز به روش‌های استخراج و خالص‌ سازی مقدماتی هزینه‌بر و زمان‌بر بوده و یا تحت تأثیر مزاحمت عوامل مداخله‌گر قرار می‌گیرند، که موجب ایجاد محدودیت استفاده از آنها در تجزیه مواد غذایی می‌شود.

روش‌های الکتروشیمیایی، روش‌های ساده و ارزانی هستند که به مقادیر بسیار کمی نمونه برای تجزیه نیاز دارند. تاکنون مطالعاتی درباره اندازه‌گیری اسید فولیک به‌وسیله روش‌های الکتروشیمیایی انجام شده که برخی از آنها فاقد حساسیت بالا و یا در بسیاری موارد فاقد انتخابگری مناسب هستند.

ابداع یک روش جدید با حساسیت و انتخاب گری بالا به منظور اندازه‌گیری مواد مختلف از جمله اسید فولیک از اهداف مطالعات اخیر محققان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بوده است.

در این مطالعه ابتدا نانوذرات طلا به ‌صورت الکتروشیمیایی روی سطح الکترود طلا رسوب داده شدند. در مرحله بعد از اعمال یک پتانسیل بالا به ‌وسیله منبع تغذیه روی الکترود اصلاح شده استفاده شد. سپس شرایط عمل حسگر شامل غلظت الکترولیت (سود)، سرعت روبش، پتانسیل فعال ‌سازی و زمان اعمال پتانسیل فعال سازی بهینه‌سازی شد. این الکترود برای اندازه‌گیری اسید فولیک در محلول‌های استاندارد و نمونه های حقیقی مورد استفاده قرار گرفت.

این روش یک روش سریع، حساس و بسیار اختصاصی در اندازه‌گیری اسید فولیک است، که قابلیت استفاده در اندازه‌گیری مواد دیگر را نیز دارد.

/117/