ترامپ رسماً از طرح آمریکایی-صهیونیستی معامله قرن رونمایی کرد + جزئیات طرح
به گزارش راسخون، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا ظهر روز سه‌شنبه به وقت محلی طی مراسمی با حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به طور رسمی از طرح آمریکایی-صهیونیستی موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد.

ترامپ در ابتدای صحبت‌های خود مدعی شد که امروز گام بزرگی به سوی صلح [در خاورمیانه] برداشته خواهد شد. وی همچنین ادعا کرد که رژیم صهیونیستی به دنبال صلح است.

رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص طرح صلح آمریکایی-صهیونیستی موسوم به معامله قرن گفت: «از زمان ریاست جمهوری لیندون جانسون تا امروز برای ایجاد صلح بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها تلاش شده اما موفقیتی به دست نیامده است. اما طرحی که ما آماده کرده‌ایم مفصل‌ترین طرح صلح است که در 80 صفحه تدوین شده و جزئیات زیادی را شامل می‌شود.»

دونالد ترامپ در ادامه تأکید کرد که بر اساس طرح صلح آمریکایی-صهیونیستی، آمریکا تمامی بیت‌المقدس را به عنوان قلمرو اسرائیل محسوب خواهد کرد و حاکمیت ادعایی این رژیم بر جولان اشغالی را نیز به رسمیت می‌شناسد. وی همچنین خاطرنشان کرد که دولتش پیش از این نیاز همین امتیازات را برای رژیم صهیونیستی قائل شده است.

وی مدعی شد: «طرح پیشنهادی ما راهکارهای فنی برای حل‌وفصل مشکل اسرائیلی‌ها وفلسطینی‌ها در بر دارد. به نظر من این یک طرح برد-برد برای هر دو طرف است. یک راهکار دو کشوری که مشکلات را حل می‌کند. هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها خواستار صلح هستند. من از نخست‌وزیر نتانیاهو برای برداشتن این گام جسورانه تشکر می‌کنم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه ادعاهای خود درباره این طرح آمریکایی-صهیونیستی افزود: «من می‌خواهم که این توافق یک توافق بسیار خوب برای فلسطینی‌ها باشد. امروز یک روز تاریخی برای فلسطینی‌ها است تا بتواند بالاخره به یک کشور مستقل متعلق به خودشان داشته باشند. پس از 70 سال این می‌تواند آخرین فرصت آنها باشد. به این دلیل می‌گویم آخرین فرصت که ما دیگر هیچ‌گاه تیمی مانند تیم امروز نخواهیم داشت. ما امروز تیمی در اختیار داریم که آمریکا رو دوست دارند، اسرائیل را دوست دارند و بسیار باهوش و متعهد هستند.»

ترامپ در ادامه اظهار داشت: «من امروز نامه‌ای به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان ارسال کردم و برای او توضیح دادم که قلمرویی که به کشور جدید او تخصیص می‌یابد، برای یک دوره چهارساله همچنان باز و غیرقطعی باقی خواهد ماند. طی این دوره فلسطینی‌ها می‌توانند مشاوره‌های لازم را انجام دهند، با اسرائیل مذاکره کنند، به معیارهای لازم برای تبدیل شدن به یک کشور دست یابند و به یک کشور واقعاً مستقل و فوق‌العاده تبدیل شوند.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه صحبت‌های خود با افتخار به ترور سردار شهید سپهبد سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس توسط ترویست‌های آمریکایی در بغداد اشاره کرد و مدعی شد: «من فکر نمی‌کنم که آنها به دنبال انجام کارهای خوبی بودند. او [سردار شهید سلیمانی] سازمانی به نام نیروی آزادی‌بخش اورشلیم [نیروی قدس سپاه] را اداره می‌کرد. او از اسرائیل متنفر بود، به‌شدت متنفر بود. او می‌گفت که برای داشتن یک اورشلیم آزاد ما باید با اسرائیل در جنگ باشیم.»

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز در این نشست خبری با ابراز خرسندی از اعلام این طرح آمریکایی-صهیونیستی توسط دونالد ترامپ اظهار داشت: «تصمیم گرفته‌ام که طرح رئیس‌جمهور ترامپ را مبنای حل درگیری با فلسطینی‌ها قرار دهم. طرح رئیس‌جمهور ترامپ مبتنی بر این است که فلسطینی‌ها، اسرائیل را به‌عنوان یک کشور یهودی به رسمیت بشناسند. امیدواریم که فلسطینی‌ها از این فرصت استفاده کنند و کشورهای عربی نیز در راستای برقراری صلح همین کار را انجام دهند.»

وی افزود: ترامپ حق حاکمیت "اسرائیل" بر غور اردن را به رسمیت شناخته است. طرح‌های قبلی همگی شکست خورد زیرا منافع اساسی "اسرائیل" و خواسته‌های فلسطینیان در آن گنجانده نشده بود. طرح صلح ترامپ یک روند حقیقی برای صلح پایدار و دائمی است.

نتانیاهو خطاب به سفرای  سه کشور امارات، بحرین و عمان که در این نشست حضور داشتند، گفت: بسیار جای خوشحالی است که شما را امروز اینجا می‌بینم، حضور شما اینجا حامل پیامی بسیار مهم است.
 

جزئیات طرح معامله قرن

ترامپ رسماً از طرح آمریکایی-صهیونیستی معامله قرن رونمایی کرد + جزئیات طرح
 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا سرانجام از طرح خود موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد تا هم هدیه‌ای به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای شانس بیشتر در انتخابات داده باشد و هم از این موضوع برای انتخابات آینده آمریکا به نفع خود استفاده کند.

روزنامه «القدس العربی» در گزارشی به مفاد بارز این طرح پرداخت و آنها را اینگونه برشمرد:
* ابودیس با مساحتی حداکثر چهار کیلومتر مربع به عنوان پایتخت دولت آینده فلسطین
* حاکمیت فوری اسرائیل بر سی درصد کرانه باختری از جمله دره اردن
* خلح سلاح حماس در نوار غزه و اعلام این منطقه به عنوان منطقه عاری از سلاح
* الزام فلسطینی‌ها به شناسایی اسرائیل به عنوان دولتی یهودی
* عدم اخراج هیچ اسرائیلی از هیچ شهرکی
* قدس پایتخت بلامنازع اسرائیل است
* هر آنچه خارج از دیوار حائل در قدس قرار دارد اراضی فلسطینی است
* حل مسأله آوارگان خارج از مرزهای اسرائیل
* در آینده بازگشت آوارگان فلسطینی به اراضی دولت فلسطین ممکن خواهد بود
* ایجاد صندوق پرداخت غرامت به آوارگان
* الزام فلسطینی‌ها به کار برای مقابله با «تروریسم و توقف تحریک»
* ساخت جاده‌ها و تونل‌ها میان کرانه باختری و نوار غزه برای دولت فلسطینی
* توقف شهرک‌سازی‌ها برای دوره انتقالی چهار ساله تا با فلسطینی‌ها برای ایجاد دولت فلسطینی مذاکره شود
* ایجاد پروژه‌هایی در دولت فلسطین به ارزش پنجاه میلیادر دلار با حمایت مالی (کشورهای حاشیه) خلیج (فارس)
* محافظت از وضعیت کنونی در مناطق مقدس قدس شرقی
* دادن مناطقی در صحرای نَقَب به فلسطینی‌ها تا به دولت فلسطین الحاق شود.

چه چیزهایی نصیب اسرائیل شده است:
* لغو مدیریت نظامی در قبال شهرک‌نشینان
* لغو تمام قید وبندها در شهرک‌های در آینده
* حاکمیت اسرائیل بر سی درصد کرانه باختری
* موافقت با حاکمیت اسرائیل بر شهرک‌ها
* وتوی احتمالی هر قطعنامه‌ای علیه اسرائیل در شورای امنیت
* شناسایی قدس به عنوان پایتخت بلامنازع اسرائیل
* لغو حق بازگشت آوارگان
* شروط ایجاد دولت فلسطین
* لغو سلاح حماس
* اعلام غزه به عنوان منطقه عاری از سلاح
* عقب‌نشینی از حق بازگشت آوارگان
* شناسایی اسرائیل به عنوان دولت یهودی
* شناسایی مرزهای جدید اسرائیل
* شناسایی قدس به عنوان پایتخت بلامنازع اسرائیل
* توقف مستمری خانواده‌های شهدا و اسرا
* توقف تحریک در متون آموزشی فلسطینی
* دولت مجمع الجزایر فلسطین

در ادامه این گزارش آمده، بر اساس نقشه‌ای که ترامپ ارائه داد دولت آینده فلسطین به شکل «مجمع الجزایر» است که مرزهای غیر مرتبطی دارد و تونل‌ها و پل‌ها آن را به هم وصل می‌کند.
در این نقشه، شهر قدس، دره اردن و شمال بحری المیت ضمن مرزهای دولت اسرائیل قرار داده شده و کرانه باختری و نوار غزه با تونل به هم وصل می‌شوند. همچنین اراضی جدیدی به نوار غزه اضافه شده که به داخل منطقه نقب کشیده شده است و در آنجه یک منطقه صنعتی و مسکونی و زراعی قرار دارد.

در داخل شهرهای فلسطینی کرانه باختری نقطه‌های سیاهی گذاشته شده که نشان دهنده شهرک‌های اسرائیلی است.

شهرک‌های صهیونیستی در داخل کرانه باختری با مسیرهای ارتباطی به اسرائیل وصل می‌شوند. دو مسیر دولت فلسطین و مرزهای اردن را به هم وصل می‌کند یکی پل «الامیر محمد» و دیگری پل «ملک حسین» که هر دوی آنها از داخل اسرائیل عبور می‌کنند.


منبع: 
1. خبرگزاری فارس
2. خبرگزاری تسنیم

نسخه چاپی