مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری 1400 | موضوع مناظره: فرهنگی، اجتماعی
به گزارش راسخون، دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم با موضوع «فرهنگی، اجتماعی» در استودیوی محل مناظره‌ها برگزار شد
.
اولین مناظره انتخاباتی، ۱۵ خردادماه با موضوع اقتصادی برگزار شد و آخرین مناظره نیز شنبه ۲۲ خردادماه به صورت زنده از طریق شبکه اول و خبر سما پخش شد. اجرای این مناظره‌ها را «مرتضی حیدری» برعهده داشت. مناظره انتخاباتی به صورت زنده از شبکه یک سیما، شبکه خبر، رادیو ایران و رادیو انتخابات پخش شد.



20:35
همتی: نوجوانان ما به سراغ کی‌پاپ (موسیقی کره‌ای) رفته‌اند، ما رپ خودمان را ممنوع کرده‌ایم!

 
ما چه حقی داریم برای زندگی‌‎کردن مردم تصمیم بگیریم. من درمورد ۶۰ درصد جوانی که می‌گویند رای نمی‌دهم صحبت می‌کنم. ۴۰ سال است که در این مملکت خدمت کرده‌ام. شما چگونه آقای رییسی مارا در حد کارمند خودتان می‌دانید؟

20:30
زاکانی: جوانان خسته اند از فسادها و تبعیض ها

 
علیرضا زاکانی: متعجبم که مسببان وضع موجود مظلوم نمایی می کنند. دلم برای جوانان می سوزد. جوانان از تبعیض ها و فساد ها خسته شده اند. امکانات کشور را به سه برادر داده اند که ریشه آن را خواهیم کند. در خصوص کنکور، ازدواج و مسائلی که باعث اضطراب جوانان می شود وارد می‌شویم. نباید بین معلمان و کارمندان وزارت نفت تبعیض وجود داشته باشد. تورم بالای ۵۰ درصدی را آقای همتی به وجود آورده است. علم و دانش دانشگاهیان به کار گرفته نمی‌شود.


20:25
رئیسی: جایگاه ریاست جمهوری باید مسائل کلان کشور، و اقلیمی شناخته شود

 
رئیسی: در جایگاه ریاست جمهوری باید مسائل کلان کشور، و اقلیمی شناخته شود. با هر کدام از آقایان دولتی حاضر هستم در بین مردم برویم تا ببینیم مردم نظرشان نسبت به ما چیست؟ در همین سالن نسبت به من بسیار توهین شد، از هیچ کسی شکایت نکردم. اما همین آقایان دولتی شکایت‌های زیادی کردند. آقایان وعده‌دادند، ما در دادگستری اجرا کردیم.


20:20جمع‌بندی امیرحسین قاضی زاده هاشمی در دومین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری

 
رئیس جمهور مسئول رویکردهای کشور است. ما ۱۵۰۰ شرکت دولتی داریم که خانه خلوت جناح‌های سیاسی است. ما درباره مسائل مختلف اظهار نظر می‌کنیم که مردم با دیدگاه‌های ما آشنا شوند. اقتصاد مقاومتی این است که هم درونگرا باشد، هم برونگرا هرکسی که برنده انتخابات می‌شود، نزدیکان و اهالی ستاد به سمت آن‌ها می‌روند. روی صحبت من با جوان‌های عزیزی است که منتقد وضع موجود هستند. جوان‌هایی که از دعواهای اصولگرا و اصلاح طلب خسته شده‌اند، دولت سلام دولت نسل نو است. ما فرصت طلبان را از پای سفره انقلاب بلند می‌کنیم.

20:15
مهرعلیزاده: این همه خستگی نهال امید را خشکانده است مردم !

 
اگر رای شما اثر نداشت چرا مه و خورشید و فلک را به خط کردند که یک نفر خاص را رئیس جمهور کنند ؟ از رای شما نگران اند گویی این‌ها قاضی هستند و مردم متهم. گویی مردم رعیت هستند و این‌ها امیر.


20:10
جلیلی: من از روز اول در مجمع تشخیص گفتم تکلیف FATF را مشخص کنید؛ آقایان دولتی آمدند گفتند فعلا اعلام نکنید

 

 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری: قصدم از پیشنهاد مناظره، بازی‌های ژورنالیستی نیست از همان روز اول باید برنامه‌ها را شروع کرد. کشور را نباید با این اقتصاد بزرگ معطل دیگران کرد. در این ۸ سال زمان با توقف و کندی از بین رفت. کشور را در ۴ سال آینده فقط نباید اداره کرد بلکه ما باید جهش داشته باشیم. ما هنوز باید معطل FATF باشیم؟ یک کشور را نباید معطل کرد. شما مسئله را درست متوجه نمی‌شوید.

20:05
محسن رضایی: نهادهای وابسته به رهبری امروز در خدمت دولت هستند

 
مشکلات اجتماعی ریشه در مشکلت اقتصادی و مشکلات اقتصادی ریشه در مسائل سیاسی دارد به این دلیل که رابطه من با نظام باثبات بوده و در همه ۵۰ سال اخیر در مسیر مستقیمی حرکت کردم من می‌توانم ادعا کنم که می‌توانم اصلاحاتی را از بالا تا پایین انجام دهم و از خود دولت شروع کنم معنی این حرف این نیست که دیگر از مدیران امروزی استفاده نکنیم بحث سیستم‌های پیچ‌درپیچ و قانون‌ها و مقرراتی است که تبدیل به منجلابی برای ضد و خوردها شده است نهادهای وابسته به رهبری امروز در خدمت دولت هستند این نهادها هم نیاز به اصلاحات دارند که من ایده‌ها را به رهبر انقلاب خواهم داد فعال کردن جلسه سران قوا خیلی مهم است باید اصلاحات جدی در درون قدرت ایجاد شود


20:00
مهرعلیزاده: ما نباید همه ادوار گذشته ریاست جمهوری را سیاه ببینیم

 
ما نباید همه چیز را سیاه ببینیم جناب زاکانی! ما در دولت آقای خاتمی دوران بسیار مطلوبی را شاهد بودیم و حتی در دوره آقای احمدی نژاد هم چنین بوده است. در موضوع فیلترینگ داریم سخت‌گیری می‌کنیم. امروز همه چیز هوشمند شده است و باید فضا را باز کنیم تا جوانها بتوانند در این زمنیه‌ها کار کنند چرا که امروز ۱ میلیون نفر معیشت و کارشان در حوزه فضای مجازی است هنوز ما درگیر این مسائل فیلترینگ و سهمیه گذاری هستیم البته فعالیت‌های قابل تقدیری توسط وزیر جوان صورت گرفته اما کافی نیست.


19:56
پاسخ سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی به سوالی درباره عقب‌ماندگی در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

 
️این مناظرات برای جلب نظر مردم است و شوآف جواب نمی دهد. ️مهم ترین وزارتخانه کشور آموزش و پرورش است و در سند آموزش و پرورش نیاز به تحول بنیادین داریم. ️ از ۷ تا ۱۸ سالگی آموزش زیادی به بچه ها می‌دهیم و آن ها را پشت کنکور قرار می دهیم در صورتی که نظام آموزشی تحصیلی به سمت استعدادیابی رفته است که ما آن را انجام نمی‌دهیم؛ باید کاری کنیم که معلمی بهترین شغل کشور شود.
 

19:52

جلیلی: کشور را معطل مسائل پوچ کردند

 

جلیلی: عرصه روابط بین کشورها یک نقاط اشتراک و نقاط اختلافی طبیعی است. اشتراک تعامل ایجاد می کند. نکاتی اختلاف تقابل شد و این هنر دولت هاست که بتوانند این نقاط اشتراک که فرصت ها را ایجاد می‌کند تبدیل به نقطه تعامل کند و این نقاط اختلافی که موجب می‌شود تقابل ایجاد می‌شود را مدیریت کنند و سختی‌ها پیشگیری کند. حالا در دنیا ۲۰۰ کشور دنیا وجود دارد اما اگر سیاست ما تعامل سازنده و گسترده با جهان باشد یعنی تمام فرصت‌ها را بررسی می‌کنیم دنبال می‌کنیم و فکر می‌کنیم اشکالی که به دولت داریم دقیقاً همین است که معطل چند کشورند. فرصت را از دست ندهید شما باید این فرصت را داشته باشید که با کسانی که تعامل دارید با کسانی که نقاط اشتراک گذاری تعاملات شکل طبیعی است در همسایگی شما این نقاط تا بیشتر خواهد بود در جهان اسلام بیشتر خواهد بود در منطقه می‌تواند باشد تا در دنیا می تواند باشد سوال من این است که چه برنامه‌ای برای این وجود دارد. ما امروز می توانیم در همین دست تعاملات اقتصادی فرصت‌های بسیار گسترده استفاده نکردیم و گفتم فقط همین پاکستان ۶۰ میلیارد دلار واردات دارو را بررسی کردیم ۱۶ میلیارد دلار از سوی ایران تامین بشود می‌توانیم کارهای بزرگ کنیم.

19:48
زاکانی: آقای همتی شما کاندید روکشی هستید

 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری: موضوع ورزش امر حیاتی است، ۷۰ درصد مردم ایران ورزش نمی‌کنند. دولت آقای روحانی حوصله و فرصتی برای ورزش و فراغت مردم باقی نگذاشته است. آقای همتی به ما می‌گویید کاندید پوششی هستیم ولی خودتان کاندید روکشی هستید.


19:44
رضایی: ۵ خانم در کابینه خواهم داشت


 
محسن رضایی: با ۲ مشکل ساختاری و مدیریتی در آ.پ و آموزش عالی وجود دارد. مدارس تربیت زمام داران آینده در مراکز استان پیاده می کنیم. از عناصر ضعیف انتظارات بالایی نمی توانیم داشته باشیم. مدرسه محوری را با راه اندازی مجتمع‌های آموزشی در آموزش و پرورش دنبال می‌کنیم. اینترنت ارزان برای زنان سرپرست خانوار فراهم می‌کنم و محدودیت برای زنان ورزشکار مثل خواهران منصوریان را پیگیری می کنم. یکی از مباحث اصلی آن تامین مسکن برای معلمان است. چرا همه جوانان می خواهند کشور را رها کنند؟ من یکی از فرماندهان خنثی سازی تحریم ها بودم. جلوی فروپاشی اقتصاد را گرفتیم. جوانان شغل پیدا نخواهند کرد. خانم ها چه مشکلی دارند که اینقدر برای آنها محدودیت ایجاد کرده ایم؟ باید گشت های ارشاد را ممنوع کنیم. ۵ خانم در کابینه خواهم داشت.


19:45
همتی: بچه های دهه هشتادی و نودی رفتار ما را قبول ندارند

 
عبدالناصر همتی: در شعار انتخاباتی گفتند که تعامل از خانه تا جهان است. یکی از مشکلات خانواده ما گسستگی فرهنگی است. بچه های دهه هشتادی و نودی رفتار ما را قبول ندارند. پنج نامزد رقیب ما معتقدند که رفتار جوانان به یک گونه باشد.


19:40
رئیسی: امکان حل مشکل مسکن جوانان را داریم

 
اگر به جوان‌ها می‌گوییم ازدواج، باید برای اشتغال آن‌ها فکرکنیم. ۴۰ درصد ظرفیت تولیدی کشور خالی است. ۷۰ درصد ظرفیت اقتصادی کشور خالی است. اقتصاد دریا باید فعال شود. امکان ایجاد اشتغال در کشور بسیار زیاد است. بیشترین هزینه مسکن برای زمین است و برنامه داریم که این مشکل را حل کنیم. از جوانان ازدواج و از ما تامین مسکن.


19:35
پاسخ رئیسی به سوم درباره دیپلماسی اقتصادی

 
رئیسی: کسانی در همین سالن مناظرات گفتند که ما زبان صحبت با دنیا را بلدیم، یک دانشجو هم می‌داند کسی که می‌خواهد مذاکره کند نباید بگوید آب خوردن به مذاکرات مربوط است و نباید بگوید خزانه خالی است هر دولتی سرکار بیاید یکی از مسئولیت‌های مهمش رفع تحریم‌های ظالمانه است. خنثی سازی تحریم‌ها هم باید در دستور کار قرار بگیرد. اما اقتصادمان را شرطی نکنیم.

19:30
پاسخ قاضی‌زاده هاشمی به سوال دوم در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره طرح تحول آموزش و پرورش

 
 از 7 سالگی تا 17 سالگی اطلاعات زیادی به دانش آموزان می دهیم و بعد آنها را در برابر کنکور می‌گذاریم. انواع و اقسام مدارس و آموزشگاه‌های غیر انتفاعی وجود دارد که نشان می دهد آینده را به ثروتمندان می‌سپاریم. قاضی‌زاده: این مناظرات برای فهم مردم از تفکرات نامزدها است. شو‌آف‌ها، شومن‌بازی و پرداختن به حاشیه برای جلب توجه دیگر اثر ندارد.

19:25
زاکانی: با قویترین افراد که باعث فقر در جامعه شده است مبارزه اساسی خواهم کرد

 
بیش از ۳ دهه عده ای بر اقتصاد مملکت خیمه زده اند و از قبل تبعیض، کاخ نشین شده اند و مردم را در کوخ نشینی نگه داشته اند. در ابتدای انقلاب یک موی کوخ نشین به هزار کاخ نشین می ارزید اما امروز مسئولین ما اشرافی گر شده اند. با توانمند سازی معادله را جوری تغییر میدهم که مفسدین اجازه تنفس نداشته باشند. دو دهه است با وزیراطلاعات وزیرنفت و... درگیر شده ام با دست خالی در دولت بنده ریشه فساد خشکانده میشود.


19:20
جلیلی: طرح تحول سلامت تنها هزینه‌ها را چند برابر کرد و برای پیشبرد چنین طرح‌هایی باید ابتدا صلاحیت سنجی شود

 
حوزه سلامت یکی از موضوعاتی است که در خارج از محدوده تنها یک وزارت قرار دارد. رییس جمهور باید در چنین موضوعات سیستم را هماهنگ و یک‌دست بسیج کند و پیش ببرد. طرح تحول سلامت طرحی بود که صرفا هزینه‌ها را چند برابر کرد. اگر مدعی پروژه‌ای در حوزه سلامت هستیم باید در قالب مسئولیت برای تمام وزارت‌خانه‌ها تعریف شود. اگر درگیر کار نمایشی باشید کشور بعد از هشت سال تازه متوجه می‌شود که در راه غلط قرار داشته است. 


19:15
مهرعلیزاده: نباید جوانان را از کشور فراری دهیم

 
مهرعلیزاده: دانش هسته ای به لطف جوانان ما گسترش یافته و باید این دانش را بومی کنیم. نباید جوانان را از کشور فراری دهیم. سازمان هایی را باید مختص جوانان اختصاص دهیم. در استان های مختلف ۱ نفر از بانوان در استانداری ها باید به عنوان معاون انتخاب شود. در دولت خودم سه نفر از بانوان را به عنوان وزیر انتخاب می کنم. میانگین سنی دولت را ۴۵ قرار می دهم.


19:11
همتی: - چه کسانی به سفارت عربستان حمله می‌کنند و ارزش پول ملت را پایین می‌آورند؟

 
عبدالناصر همتی: در کل کشور ناشی از یک ساختار بسیار غلط رانت خوار متاسفانه در کشور چنبره زدن بر اقتصاد و فرهنگ و جامعه ما اگر نتوانیم این مشکل را باز کنیم و این فساد که اینها ایجاد کردند در کشور حل نکنیم این مسائلی که عواقب جامعه قابل حل نیست اینها ارتباطات خیلی بسیاری دارند هم در صادرات و واردات ارتباط خیلی زنجیری دارند با کاسبان تحریم در سیاست خارجی در ارتباط با قاچاق کالا واردات صادرات اینها چند برای اقتصاد کشور بدون حل این مشکل کشور حل میشه دوستان هم کلان و در اینجا نشستند به عنوان رقیب بنده هستند تقریبا همین حرف‌ها را می‌زنند. کسانی که به سفارت عربستان حمله می کند ارزش پول را به هم می‌زنند روابط ما را با همسایگان به هم می زنند تحریم باعث مشکل شده است. در دو سال گذشته ۷۵ میلیارد دلار از درآمد نفتی کشور کاهش پیدا کرده به نرخ امروز دلار میشه هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان دلار ۲۹۳۰ حساب کنیم که بالاتر از این هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد کشور رفته است.

19:07
رضایی: من فهمیدم در این میان با اشتباه لفظی من شوخی شده است

 

 
 شوخی‌های مردم سرمایه بنده هست و امیدوارم روزی برسد که مردم از دولت‌مردان نترسند. بابت اشتباه لفظی‌ام عذرخواهی می‌کنم، یاشاسین آذربایجان. از زاکانی گله‌مندم چون بلافاصله این اشتباه من را یک مرکز دولتی مثل مرکز پژوهش‌ها تیتر کرد. آذربایجانی‌ها می‌دانند عشق من به مهدی باکری چه میزان است.


19:05
استفاده از رسانه‌ عمومی مجلس به سود زاکانی؟!


مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری 1400 | موضوع مناظره: فرهنگی، اجتماعی
 توضیح مرکز پژوهش‌ها: خطای ادمین بود! اکانت توییتری مرکز پژوهش‌های مجلس که زیر نظر علیرضا زاکانی است و یک رسانه‌ عمومی به‌شمار می‌رود، در رقابت‌های انتخاباتی دخالت کرده و لفظی را که به اشتباه محسن‌رضایی از آن استفاده کرد، توییت کرد. اکانت توییتری مرکز پژوهش‌ها پس از حذف توییت اعلام کرد این توییت به دلیل اشتباه ادمین اکانت بوده و عذرخواهی کرد.


18:45
جلیلی: رئیس‌جمهور نقش فراتر از دستگاه‌ها را دارد

 
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری: کار واقعی برنامه می‌خواهد با پیگیری جدی رئیس جمهور نقش فراتر از دستگاه‌ها را دارد. دولت یازدهم و دوازدهم ۱۸ طرح آورد اما بانوان سرپرست خانوار چه تغییری در شرایط شان ایجاد شد. هزاران، ده‌ها هزار، خانم‌هایی بودند که دچار مشکلات اقتصادی بوده‌اند که شما وظیفه داشته‌اید باید برایشان برنامه داشته باشد.


18:40
همتی: مسائل مرتبط با تحریم در اولویت اول دولت من قرار خواهد گرفت

 
مسائل مرتبط با تحریم در اولویت اول دولت من قرار خواهد گرفت. البته مسائل مختلفی وجود دارد اما این موضوع در اولویت اول قرار دارد. بعضی معتقدند اقوام و مذاهب برای کشور به عنوان تهدید محسوب می‌شوند و من در جایگاه‌های مدیریتی ارشد و مناصب کلیدی ۳ برابر بیشتر از ظرفیت کنونی از دوستان اهل سنت استفاده خواهم کرد. مخالف بازداشت معتادان هستم. معتادان ناشی از عدم وجود ظرفیت‌های شغلی و سیاست‌های اشتباه در کشور هستند.


18:35
محسن رضایی: حتی در زمان جنگ هم با چنین مشکلاتی روبرو نبودیم

 
مردم ما امروز در سخت‌ترین اوضاع زندگی بعد از انقلاب هستند ما حتی در زمان جنگ هم با چنین مشکلاتی روبرو نبودیم تورم را می‌توان کم کرد، کرونا را می‌توان مهار کرد، ارزش پول ملی را می‌توان حفظ کرد، کشورهای ضعیف‌تر ازما هم این کار را انجام داده‌اند در این دولت برنامه نبوده، در ۴ سال اول برنامه بارها تغییر کرده است

18:30
مهرعلیزاده: من طی سه ماه تمام مردم را واکسینه می‌کنم

 

مهرعلیزاده: ما نباید به دخترخانومی که یک‌ذره از موهایش بیرون است، پیامک وحشت بدهیم. توقعم از آقای رئیسی که قاضی است این است که تذکر بدهد. نباید به ۴ پسری که رفته‌اند در پارک آب‌بازی کرده‌اند گیر بدهیم. نمی‌شود که وزیر بهداشت با شعر و شاعری و قسم حضرت عباس کرونا را مدیریت کند. اینگونه کرونا مهار نمی‌شود. .


18:25
رییسی: وضعیت معیشت و کسب‌و‌کار مردم به شدت آسیب دیده است

 

اعتماد مردم به دولت در این دوره به شدت کاهش پیدا کرده است. ما نیازمند سرمایه و پشتوانه اجتماعی هستیم. محوری‌ترین نقطه‌ای که همه را به آن متصل می‌کنم، عدالت است. عدالت در کشور آسیب‌دیده است. آن چیزی که مردم می‌خواهند عدالت در بخش آموزشی، جنسیتی و ... است.

18:20
زاکانی: سال اول می شود ریشه فقر مطلق را برکند دولتی که می آید باید برای هر مشکلی برنامه داشته باشد

 
زاکانی: بنده معتقدم انسداد در کشور وجود ندارد مشکل باند بازی و رویکرد و باند بازی ها است حاضرم با هر کدام از دوستان مناظره کنم؛ مناظره دقیق. آرزو می کردم دو نفره مذاکره کنیم که عیار گفته ها معلوم شود بسته رییس جمهور بایذد کامل باشد کشور را کاریکاتوری نمی شود اداره کرد سال اول می شود ریشه فقر مطلق را برکند


18:15
جلیلی: این نوع مناظره و این نوع سوال و جواب به مردم کمکی نمی‌کند

 
بسیاری از موضوعات مورد توجه مردم در این بحث‌ها نمی‌آید. تا الان در مورد روستاها، بانوان، آموزش‌وپرورش وجوانان تا الا یک نفر سوال نکرده است. باید برنامه خود را بگوییم و آن نقد شود. من از نامزدها می‌خواهم اصلاح مناظره را کلید بزنند. همه باید به یک سوال جواب بدهند، تست هوش نیست که سوالات همه متفاوت باشد. رئیس‌جمهور باید بگوید برای حل موضوع چه کار خواهد کرد. رئیس‌جمهور مقتدر کسی نیست که چند حرف تند بزند.


18:10قاضی‌زاده هاشمی: حتما کنکور را حذف می‌کنیم

 
عمر جوان‌های ما در بهترین و شادترین سال‌های عمرشان را پشت موضوعات خاصی مثل کنکور، سربازی، تحصیل طولانی و گرفتن مدرک‌های متعدد می‌گذرد. درباره مهاجرت نخبگان در دولت اخیر که افزایش زیادی هم داشته است. نرخ بیکاری جوان‌ها خیلی بالاست. دولت سلام موضوع خانواده و جوان را دنبال می‌کند، نقش‌آفرینان اصلی این دولت، جوانان هستند. حتما سامانه‌ای را پیش خواهیم برد تا کنکور حذف شود.
 

18:05 رییسی: مدرک من معادل نیست یکی حوزوی است سطح ۴ و یکی دانشگاهی است

 
رییسی: نسبت به نکاتی که اینجا مطرح شد بعضی وقت‌ها دقیق مطرح نمی‌شود. مدرک من معادل نیست یکی حوزوی است سطح ۴ و یکی دانشگاهی است. به میزان دست ید در مسوولیتی که داشتم باید پاسخگو باشم. هر کس نسبت به مسوولیت دوره‌ای که داشته باید پاسخگو باشد. اینکه هر روز یک بمبی در سفره مردم منفجر شد باید پاسخگو باشد. ارز 4200 قبل از مسوولیت من در قوه قضاییه مصوب شد، چرا درست نظارت نشد. بحث ما یک اجرای نادرست است. برنامه‌های زیادی داریم سخن ما نبود اراده قوی مجاهدانه است که بایستد و مشکلات را حل کند، مشکل ما فرافکنی است. ما ترک فعل را باب و اعلام کردیم و هر کس در مسوولیت خود پاسخگو باشند.
 

18:00 همتی: شما اف ای تی اف را دوسال در مجمع تشخیص زندانی کردید

 

همتی: آقای جلیلی می‌گوید نباید هیچ کاری را طول بدهیم اما خودشان در مجمع FATF را دو سال در مجمع معطل نگه داشته‌اند. یا رد کنید یا تصویب. آقای رئیسی شما در شورای عالی اقتصادی دیدید که من مخالف دلار ۴۲۰۰ تومانی بودم. چرا جلویش نایستادید. دوستان باید به ترامپ نامه بنویسند و بگویند خوشحال باش؛ بلایی که سر مردم آوردید را ما گردن بانک مرکزی انداختیم. زاکانی به جای یار پوششی تبدیل به پلیس بد و خوب شده. شما برنامه‌های‌تان را بگویید. اگر من بخاطر دو سال حضور در دولت باید پاسخگوی عملکرد دولت روحانی باشم، آقای رئیسی ۴۰ سال در قوه قضاییه بوده و اولی‌تر است که پاسخگوی عملکرد این قوه باشد.
 

17:55 مهرعلیزاده: مطالب آقای رئیسی برای کاهش فاصله طبقاتی اصلا کامل و تخصصی نیست

 

مهرعلیزاده در ادامه اظهاراتش گفت: باید بگویم آنچه آقای رئیسی درباره فاصله طبقاتی بیان کرد اصلاً کافی نیست. مشکلات ما خیلی ملموس است. در مورد کارگران در چند سال گذشته آمارها به صورتی نبوده که بتواند این گروه را راضی کند.

وی افزود: اولین کاری که باید در جامعه برای حل مشکل فاصله طبقاتی انجام دهیم این است که موضوع سه جانبه کارگر، کارفرما و دولت را داشته باشیم تا همه بتوانند از منافع و حقوق خودشان دفاع کنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات درباره معلمان و دغدغه‌های آنها اظهار کرد: مدت زیادی است کار معلمان در موضوع رتبه بندی پاسکاری می‌شود. چند وقت بین مجلس و دولت این پاس کاری انجام می‌شد و اخیراً به دست دولت رسیده که در شرف تعیین آئین نامه‌های آن هستند.

مهرعلیزاده اضافه کرد: به هر حال در مورد رتبه بندی و تعیین حق و حقوق معلمان براساس رتبه بندی ها ظلم فاحشی به این گروه شده است. همچنین از طرف دیگر بر ای شناسایی مدرک و تطبیق آن باید کاری کنیم معلمان هم مثل استادان دانشگاه وقتی درس می‌خوانند و به سطح سوادشان افزوده می‌شود و امکان تخصص و آموزششان بالاتر می‌رود به همان میزان بتوانند از مزایای شغلی خود برخوردار شوند.

وی درباره موضوع کوله بران گفت: این گروه، قشری فراموش شده هستند که باید درباره آنها فکری بشود. در حال حاضر ۷ میلیون نفر سرپرست خانوار داریم که درآمد ثابت ندارند. این ۷ میلیون نفر عملاً در معیشت روزانه خود به نهادها و مردم خیّر نیازمند هستند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ادامه داد: حداقل از این ۷ میلیون نفر، ۳ میلیون نفر هیچ معیشتی ندارند. در مورد این گروه باید صندوقی تحت عنوان صندوق درآمد پایدار ایجاد شود و حداقل به اندازه نصف دستمزد حداقلی کارگران به آنها پرداخت شود تا بتوانند برای مدتی به معیشت خود ادامه دهند.

مهرعلیزاده تصریح کرد: همچنین برای همه مردم بویژه قشر ضعیف که آسیب خورده اند باید صندوق بیمه تکمیل رایگان تشکیل بدهیم و بر اساس آن، افراد از بیمه بهره مند می‌شوند.

وی در رابطه با بیمه‌های فعلی در کشور عنوان کرد: امروز بیمه‌های عادی در کشور وجود دارد اما توان این بیمه‌ها در حد دوا و درمان جزئی است و اگر کوچک‌ترین عمل جراحی و مشکل برای مردم پیش بیاید باید تمام زندگی خود را بفروشند و دست آخر هم به جایی نمی رسند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات در مورد هنرمندان و پرستاران خاطرنشان کرد: این دو قشر در ایام کرونا هم از نظر روحی و روانی و هم از نظر دریافت اضافه کاری‌های خود آسیب خورده اند و به این گروه نیز باید رسیدگی ویژه شود.

مهرعلیزاده در خصوص نقش ویژه معلمان اظهار کرد: وقتی در ایام کرونا بار تربیتی و تحصیلی دانش آموزان به دوش خانواده‌ها افتاد که این گروه چه زحمتی می‌کشیدند. بنابراین در سطح آموزش و پرورش باید غنی سازی مجددی برای پرورش نیروی جدید و آماده انجام دهیم.
 

۱۷:۴۶ زاکانی در دومین مناظره تلویزیونی: زوج‌های نابارور را بیمه خواهیم کرد

 
زاکانی در بخش دوم نقد اظهارات گفت: برخی نامزدها می‌گویند من صدای کولبران هستم، باید دید ۲۵ میلیارد دلار قاچاقی که سالانه در کشور صورت می‌گیرد و ۹۵ درصد آن از مبادی رسمی و از طریق افراد مشخصی انجام می‌شود، چرا در طول هشت سال گذشته متوقف نشده است و افرادی که در دولت بودند برای جلوگیری از قاچاق رسمی همت نکردند تا از این طریق اشتغال ایجاد کنند.
وی ادامه داد: تا کولبران به جای اینکه در کوه‌ها در فصل سرما بروند، با اشتغال رسمی زندگی آبرومندی داشته باشند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برخی نامزدها اعلام می‌کنند ما به دنبال آزادی هستیم، اولاً باید بدانند آزادی از عدالت قابل تفکیک نیست.

زاکانی ادامه داد: بنده به عنوان یک پزشک و رزمنده می گویم ما که هشت سال به جنگ رفتیم، نگفتیم در داخل کشور افراد دارای چه رنگ و عقیده سیاسی هستند، معتقد بودیم جان ما فدای همه ملت ایران است، این را در عمل ثابت کردیم.

وی تأکید کرد: آقایان در جامعه طبقه بندی برای خودشان قائل هستند و شرایط را به گونه‌ای قرار نمی‌دهند که عموم مردم منتفع شوند. امروز مشکل فقر و غنا، بی عدالتی در مقابل تبعیض و فساد، آزادی خواهی در مقابل استبداد، استقلال طلبی در برابر بیگانه پرستی است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: آقایانی که در دولت تدبیر بودند بگویند کدام سمت این ماجرا ایستاده‌اند. اگر به اندرونی اینها سر بکشیم می‌بینیم که چگونه با جان، مال، آبرو و عِرض مردم بازی می‌کنند.

وی تأکید کرد: اینجا نیاز به مظلوم نمایی نیست، نیاز به ارائه برنامه و کارنامه است، در سال ۹۲ عده‌ای به صورت نمایشی از مردم رأی گرفتند و بعد هم معلوم شد هیچ تعهدی به آنچه اعلام کرده بودند ندارند. مردم نباید دوبار از یک سوراخ نیش بخورند.

زاکانی تصریح کرد: افرادی که از دولت قبل در جمع نامزدها حضور دارند به گونه‌ای صحبت کنند که با کارنامه و برنامه‌هایشان تطبیق داشته باشد. مشکلات امروز کشور ناشی از عملکرد بانک مرکزی و قیمت دلار است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مشکل تأمین نهاده‌های دامی، بی توجهی به نوع سیاستگذاری و نظارت بر بانک‌ها، خلق نقدینگی و افزایش پایه پولی به عملکرد بانک مرکزی برمی گردد. «کی بود کی بود، من نبودم راهکار درستی نیست».

وی با اشاره به برخی وعده‌های داده شده از سوی محسن رضایی گفت: معتقدم باید روی منابع تجدیدنظر کنند، این عدد و رقم‌هایی که می‌گویند عجیب است. موضوع را نباید سیاسی کرد. ما وظیفه داریم ناظر به منافع ملی نظر بدهیم.

زاکانی اظهار داشت: بنده این وعده‌ها را محاسبه کرده و با دارایی‌ها و امکانات کشور تطبیق داده‌ام. تحقق آنها کار سختی است. آقای رضایی دقیق بگوید این ۱۳۷ میلیارد چیست و چگونه می‌خواهند این منبع را محقق کند.

 
رضایی: می‌خواهیم به معنای واقعی نفت را ملی کنیم

 

وی در انتقاد به آنچه از سوی سایر نامزدها مطرح شده بود، گفت: به دلیل اینکه در صحبت سایر نامزدها کمتر به بیان برنامه‌ها توجه شده است، برای جبران این نقیصه برنامه خود را اعلام می‌کنم. اولاً مسأله عدالت، فقرزدایی و محرومیت زدایی به جراحی و اقدامات بزرگ نیاز دارد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: طرحی که برای رفع محرومیت در زندگی مردم در پیش گرفتم تحت عنوان طرح کفایت زندگی یا ایران بدون فقیر که از پنج محور تشکیل می‌شود را طراحی کردم. اولین مسأله یارانه ۴۵۰ هزار تومانی و مسأله دوم مسکن سهل و ارزان و مسأله سوم پرداخت حقوق نقد خانه داری به بانوان خانه دار و چهارم کسب و کار خانگی و پنجم سهام صندوق صنعت نفت ملی ایران است.

رضایی تصریح کرد: زمان مصدق نفت ملی شد اما دولتی شد، ما می‌خواهیم به معنای واقعی نفت را ملی کنیم. اگر این پنج محور اتفاق بیافتد یک بسته زندگی شکل می‌گیرد که نام آن را کفایت زندگی گذاشتم و بعد از این اقدامات امیدوار هستم حتی یک فقیر هم در ایران پیدا نشود.

وی افزود: بعضاً گفته می‌شود منابع وعده‌هایی که داده می‌شود کجاست، مردم عزیز در سال گذشته ۱۳۷ میلیارد دلار از منابع دولتی به جامعه رفته اما به دلیل رانت کثیف و مافیای موجود در کشور اکثر این پول‌ها به دست کسانی که صاحب حق نبودند رفته است. ۴۰ درصد از این ۱۳۷ میلیارد، معادل حدود ۵۰ و خرده‌ای میلیارد قابل بازتوزیع است. یعنی می‌توانیم دوباره این پول را برگردانیم، حتی ۱۰ میلیارد آن را به دولت بدهیم که دیگر کسری بودجه نداشته باشد و به تورم‌های سنگین پایان دهد و بقیه آن را صرف پنج موردی که عرض کردم کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با طرح این پرسش که اکنون چرا وقتی از یارانه صحبت می‌کنیم سرو صدای عده‌ای بلند می‌شود که منابع کجاست؟ اظهار داشت: چطور برای رانت فولاد و سلاطین، مافیای مفت خور منابع داریم که مثل جاروبرقی منابع کشور را به سمت خودشان می کشند، اما برای فقرا منابع نداریم؟ من روی مردم منت نمی‌گذارم که می‌خواهم این کار را کنم، این وظیفه من است اما ان شاءالله دولت ما با قدرت بدون مسامحه و ترس از کسی، سعی می‌کند حق مردم را به خودشان بدهد تا مشکل را حل کنیم.

رضایی تصریح کرد: موضوع بعد حقوق خانه داری است. مردم عزیز شما می‌دانید در هر خانه‌ای دو نفر کار می‌کنند و یک شغل آشکار برای مرد اینکه بیرون می‌رود، اما شغل دوم در خانه و پر از مشقت است که از تربیت فرزند گرفته تا مشکلات عدیده همسایگی را شامل می‌شود. چرا نباید برای خانه داری حق قائل شویم؟ منابعی وجود دارد و می‌توانیم آزاد کنیم. بانوان ما آینده ساز کشور هستند.
 

۱۷:۴۶ زاکانی در دومین مناظره تلویزیونی: زوج‌های نابارور را بیمه خواهیم کرد


علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش اول نیمه اول دومین مناظره تلویزیونی در پاسخ به سوالی درخصوص نرخ رشد جمعیت گفت: موضوع جمعیت در کشور ما به نقطه بسیار بحرانی رسیده است و نیاز به تدبیری خاص دارد.

وی ادامه داد: نرخ رشد در کشور ما به ۸ دهم درصد رسیده که نرخ رشد بحرانی است. در حوزه باروری هم از ۶.۹ در سال ۶۰ به ۱.۷ رسیده ایم باید نرخ باروری را به ۲.۳ برسانیم تا از این وضعیت اسفناک خارج شویم. برای رسیدن به این هدف چند سطح برنامه داریم .۴ خط تلاش را دنبال می‌کنیم. تعلیم و تربیت، تحکیم خانواده و رشد جمعیت، احیای تندرستی، نشاط و رفاه اجتماعی و صیانت از محیط زیست از برنامه‌های مهم دولت ما در این راستا است.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: ۳.۵ میلیون زوج نابارور داریم، از هر ۵ زوج یک زوج نابارور هستند، ۸۰ مرکز باروری داریم که زوج‌ها باید در نوبت طولانی با هزینه‌های گزاف قرار بگیرند، اولین اقدام دولتم این خواهد بود که زوجین نابارور را بیمه خواهم کرد، تا داغ بچه دار نشدن بر دل زوج‌های جوان به عنوان یک آرزو باقی نماند.

وی گفت: سال ۸۴ پیمایشی انجام شد، ۷۰ درصد مردم ایران اعلام کردند که قائل به دو فرزندی هستند در سال ۹۸، حدود ۶۰ درصد مردم اعلام کردند سه فرزندی را مطلوب می‌دانند اما از عواقب آن می‌ترسند.

زاکانی گفت: نماینده دولت آقای روحانی اینجاست اما حاضر به مناظره با من نیست این هم مدلی است برای اینکه ضعف خود را پوشش دهند، فرار به جلو می‌کنند و حاضر نیستند از نظر عدد و رقمی و کمی و کیفی با نامزدهای دیگر مناظره کنند. دولت آقای روحانی کاری کرده که پوشک بچه ۳۶ میلیون تومان برای پدر و مادرها ظرف سه سال هزینه داشته باشد.

زاکانی ادامه داد: این دولت بلایی را بر سر مردم آورده که ۵۸ درصد حقوق خانوار در ماه به هزینه‌های تأمین مسکن اختصاص می‌یابد لذا این دولت امیدی باقی نگذاشته است. علاوه بر بیمه زوج‌های نابارور توجهم را معطوف به حل مشکلات مسکن، اشتغال و ایجاد امید می‌کنم تا امکان فرزندآوری بهتر فراهم شود.
وی تاکید کرد: شرایط ازدواج را تسهیل خواهم کرد تا شرایط بهتری برای کشور حاصل شود.
 

۱۷:۴۱ قاضی زاده هاشمی در دومین مناظره انتخاباتی: دولت سلام به دنبال اصلاح نظام اداری است

 

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (سه‌شنبه)، در بخش اول نیمه اول دومین مناظره انتخاباتی در خصوص برنامه‌اش برای مدیریت میان‌بخشی دولت، گفت: یکی از مشکلاتی که ما در نظام اداری کشور داریم و دولت سلام به دنبال اصلاح آن است، نظام اداری و نحوه تقسیم وظایف است.

وی افزود: از یک‌طرف وزارتخانه‌های بخشی داریم و از طرف دیگر وزارتخانه‌های موضوعی و در کنار اینها شوراهای سرپرستی و نهادهایی داریم که در بدنه دولت و بعضاً در خارج از دولت وجود دارند که تقریباً وظایف شبیه هم را اداره می‌کنند. مثلاً ما در حوزه فرهنگ ۳۸ سازمان فعال داریم، همین وضع در آموزش، بهداشت و سایر حوزه‌ها دیده می‌شود و برای فرار از پاسخگویی، شوراهایی درست شده تا وزرا که مسئولین امر هستند و باید به مجلس و مردم پاسخگو باشند، با وجود این شوراها و مصوبات آنان، دیگر مسئول این تصمیمات نیستند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما یک مدل حکمرانی بر اساس نظریه مردم رشید طراحی کرده‌ایم که بر اساس آن تصدی‌ها را کاملاً محیطی می‌کنیم و بر اساس اصل ۱۳۷ قانون اساسی در اختیار استانداران قرار می‌گیرد، یعنی مجموع بودجه، منطقه‌ای توزیع می‌شود. همچنین به آنها اختیارات هیئت وزیران را می‌دهیم. دولت پنج فرماندهی در پنج حوزه اصلی پیدا خواهد کرد که هر کدام از این فرماندهان، فرمانده شورای عالی مربوطه هم خواهند بود؛ یعنی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان معاون رئیس‌جمهور، مسئول حوزه فرهنگی هم خواهد بود.

قاضی‌زاده هاشمی اظهار داشت: در حوزه دستگاه‌های امنیتی، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و در حوزه دستگاه اقتصادی، شورای اقتصاد مسئولیت خواهند داشت. همچنین سه حوزه کلی ایجاد خواهد شد، متشکل از رئیس‌جمهور، وزیر کشور و استانداران و مثلث دیگر میان رئیس‌جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی است که نظام تحولی را دنبال می‌کند و یک حوزه، رئیس‌جمهور، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، معاون برنامه و بودجه و رئیس سازمان اداری و استخدامی است که نظام تحولی دولت را دنبال خواهد کرد. حوزه بعدی، حوزه رئیس‌جمهور، رئیس دفتر رئیس‌جمهور و شورای عالی خواهد بود.

وی بیان کرد: در جلسه بعد صحبتی در خصوص جایگاه علمی علما شد که مصداقش در این جلسه آقای رئیسی است و امروز نیز دوباره درباره این موضوع صحبت شد. ما در میان علمای اسلام، دانشمندان بسیار بزرگی در حوزه‌های مختلف داریم از جمله علوم انسانی و اقتصاد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه بخواهیم ما ساحت علم را محصور کنیم، یک نوع انحصارطلبی است.
 

۱۷:۳۵ همتی در دومین مناظره انتخاباتی: دولت من حامی آسیب‌پذیران جامعه خواهد بود

 
عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در دومین برنامه مناظره انتخاباتی گفت: لازم می‌دانم در ابتدا از شیوه برگزاری مناظره‌ها انتقاد کنم. در یک مصاحبه نیز عرض کردم، شیوه مناظره مثل مسابقه هفتگی شده است.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم ملت شریف ایران، مواضع ما را به روشنی بداند، بهتر بود سوالات مهمتری مطرح شود. سوالاتی که مردم عزیز برایشان مهم است. آن وقت ببینیم فرق کاندیداها در نحوه پاسخ‌دهی و عمل به این سوالات چگونه خواهد بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: واقعیت این است که این، یک نوع انحصار است. من مخالف انحصار در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه هستم. انحصار عامل اصلی ناکارآمدی و عامل اصلی فساد است.

همتی تصریح کرد: ببینید الان انتخاب بین بد و بدتر یا خوب و خوب‌تر نیست. انتخاب بین افرادی است که، معتقد هستند نباید بگذاریم این درب بر روی کنشگری شهروندان عزیز بسته شود و نفس جامعه را بخواهد بگیرد.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم مهمترین وظیفه ما و وظیفه مردم این است که راجع به این موضوع تصمیم بگیریم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: من صدای بی ‌صدایان و قدرت بی قدرتان هستم. چرا این جملات را عرض کردم؟ به خاطر اینکه دولت من، حامی آسیب پذیرترین افراد جامعه خواهد شد. گروه‌هایی را که در جامعه آسیب پذیر هستند را عرض می‌کنم.

همتی ادامه داد: اعتقاد دارم موفق ترین و بهترین کاری که می‌توان انجام داد، این است که برای شهروندانی که آسیب پذیرتر هستند، شانس زندگی بهتر و شرایط بهتر فراهم کنیم.

وی ادامه داد: کولبرها، سوخت برها، بی شناسنامه‌ها، قربانی‌های فقر شدید، بی‌خانمان‌ها، افراد دارای معلولیت، بیکاران، کارگران، کارگران غیر رسمی، مهاجران، کودکان، کودکان کار، زنان سرپرست خانوار و کودکان بی‌سرپرست، اینها واقعاً معضل بزرگ جامعه ما است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: آنقدر درگیر مسائل کوچک شده‌ایم که همه اینها را فراموش کرده‌ایم. پس توجه ما در دولت همین‌ها خواهد بود.

وی گفت: آموزش از مسائل مهم است. در نگاه من بازار رقابتی و فاقد انحصار نقش مهمی در توسعه کشور دارد. اما دولت در سه حوزه حتماً باید جدی وارد شود. ۱- سلامت ۲- آموزش ۳- افشار آسیب‌پذیر

همتی ادامه داد: برای آموزش باید از پایه کار بکنیم. ما مدارس دولتی را کم اهمیت کرده‌ایم. یکی از برنامه‌هایی که من دارم، این است که از پایه مدارس دولتی را تقویت کنیم.
 

۱۷:۳۲ مهرعلیزاده در دومین مناظره انتخاباتی: همه امکانات کشور و تصمیم‌گیران همکاری کنند که برجام به نتیجه برسد

 
محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز(سه‌شنبه) در دومین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی درخصوص مقابله با سیاست فشار حداکثری، گفت: بر اساس سیاست‌های نظام علیرغم بدعهدی های آمریکا و فشارهای حداکثری، مقاومت جانانه مردم ایران توطئه های آنها را بر باد داده است. مواضع جمهوری اسلامی ایران، درست بوده و باید با قدرت در مذاکرات در جهت زنده کردن برجام حاضر شویم و آنچه در برجام آمده را به مردم کشور برگردانیم.

وی افزود: البته باید همه امکانات کشور و افراد در همه نهادها و قوا همکاری کنند تا این مذاکرات برای احیای برجام به نتیجه برسد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: من باید درباره صحبت های آقای رئیسی نکته ای را بگویم، گفتند آذری زبان ها به او زنگ زدند و دلجویی کردند. من فکر نمی کنم آذری زبان ها به وی توهین کرده باشند. البته باید تصریح کنم گویشی که در آذربایجان غربی  و شرقی، همدان، زنجان و نقاط مختلف کشور استفاده می شود، آذری نیست و زبان ترکی است.

مهرعلیزاده تصریح کرد: من نمی دانم ما اخلاق را چه تعریف می کنیم و بداخلاقی را چگونه تعریف می کنیم، اگر در خصوص مدرک جنابعالی موضوعی را عرض کردم، مطلب حقی بود چراکه مدرک شما از نظر کلاسیک شش کلاس است و با تحصیل دروس حوزوی مدرک خود را معادل سازی کرده‌اید.

وی با بیان اینکه صدا و سیما پنج دقیقه از فیلم تبلیغاتی من را سانسور کرد، افزود: این نوعی بداخلاقی است.  شاهد بودیم که بابت این سانسور در فضای مجازی غوغایی شد و مردم گفتند صدا و سیما باید ملی باشد، زمانی میلی شد و امروز صدا وسیما، عشقی شده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به رقیب خود، گفت: آقای رئیسی! شما قاضی هستید. جناب قاضی! چرا ما باید فیلترینگ را پی در پی در جامعه، راه بیندازیم و پیامک هایی به دختر خانم ها بفرستیم.
 

۱۷:۲۷ جلیلی در دومین مناظره انتخاباتی: امور کشور با «نمایش» جلو نمی‌رود

 
سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش اول نیمه اول دومین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شما چه برنامه ای برای تقویت اعتماد مردم دارید، اظهار داشت: اگر می خواهیم اعتماد مردم جلب شود، حتما باید رفتار مسئولان  درست شود.

وی بیان کرد: یکی از مسائلی که مانع اصلاح امور می‌شود، فرهنگ غلط سیاسی است که در نظام اجرایی و اداری ما امروز وجود دارد. این مسئله مربوط به این جناح و آن جناح یا یک دولت خاص نیست بلکه یک موضوع فراگیر است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: باید حتما نسبت به این مسئله توجه جدی شود. چه رقیبان و چه رفقای شما ممکن است دچار این آسیب شوند و اگر شما از ساختار اداری و اجرایی کشور، آن فرهنگ سیاسی غلط را پاک نکنید، باعث می‌شود که ظرفیت ها و توانمندی های کشور متوقف شود.

جلیلی افزود: اگر در فرهنگ سیاسی کشور نمایش، جای کار واقعی را بگیرد، شما نمی توانید انتظار داشته باشید که کارها جلو برود. با نمایش، کشور اداره نمی شود. اگر شما به جای اینکه نتیجه کار را بیان کنید، مدام فرایند کار را توضیح دهید، این فرهنگ غلطی است. همچنین اگر شما کارهای ریشه ای را کنار بگذارید و به کارهای نمایشی بپردازید، حتما مشکلات کشور باقی می ماند.

وی گفت: برای مثال اگر اصلاح ساختار بودجه را مورد توجه قرار ندادید و نظام نظارت بانکی را جدی نگرفتید و به کارهای روزمره پرداختید، حتما این کارها باعث توقف کشور می‌شود. اگر نتیجه کارهای مسئولان در زندگی مردم دیده نشود، نشان می دهد که آن کار واقعی نبوده است و یک کار نمایشی بوده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: گاهی شما یک تیر را شلیک می کنید و هر جا که خورد می گویید هدف همین جا بود. برای مثال می گویید که فلان توافق را انجام دادید تا تحریم ها برداشته شود و بعد می بینید که تحریم ها  دو برابر شد و بعد در این شرایط می گویید که ما جام اخلاق را بردیم. این نتیجه کار نمی شود.

جلیلی گفت: ما نباید اجازه دهیم این فرهنگ تسری پیدا کند.  برای مثال اگر شما در کارها تصمیمات را به موقع نگرفتید و یک کاری به صورت مرتب دچار وقفه شد و کشور را چند سال معطل یک تصمیم بگذارید، این کارها کشور را دچار مشکل می کند.

وی افزود: اگر پدیده چندشغلی بین مسئولان رواج داشته باشد و تبدیل به یک فرهنگ و ارزش شد، قطعا کارها به خوبی دنبال نمی شود. اگر ما می خواهیم برخی از کارها را دنبال کنیم، باید مواظب باشیم که این فرهنگ سیاسی اصلاح شود تا بسیاری از امور به راحتی شکل بگیرد.
 

۱۷:۲۰ رضایی در دومین مناظره انتخاباتی: مشکلات مردم ایران با شعبده‌بازی و حرف‌های مفت حل نمی‌شود

 
محسن رضایی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز (سه شنبه) در بخش اول نیمه اول دومین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سئوالی در خصوص راهکارهای شما برای رفع موانع امید در میان جوانان گفت: مردم عزیز ایران؛ مشکلات شما با شعار، وعده، شعبده بازی و حرفهای مفت حل نمی شود. مشکلات شما ریشه اقتصادی دارد و با حرف درمانی و سخنرانی به نتیجه نمی رسد. به قول دانشجوی شیمی دانشگاه تهران که در حال دستفروشی بود، ما از گرسنگی امید می خوریم. درست می گوید؛ چرا که امید دیدنی است؛ دولت ما، امید را به سفره شما باز می گرداند و ان شاءالله یک بار دیگر لبخند پیروزی بر چهره شما خواهد نشست.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: حرف صحیحی در مناظره قبلی گفته شد که کسانی که نمی خواهند تا پایان بمانند به مردم اعلام کنند. البته نباید با توهین گفته می شد. همانگونه که شما احساس کردید، تا پایان انتخابات هستم و با همه رقابت خواهم کرد. در مناظره قبلی در مورد ایران و امید به آینده ایران صحبت کردم. در اینجا می خواهم از مردم ایران سخن بگویم. از تمام اقوام تمدن ساز ایرانی از آذربایجان که سر ایران است و مهدی باکری که وقتی از خاکریزهای دشمن عبور می کرد، می گفتند «یاشاسین آذربایجان» از همت و احمد متوسلیان و شهید مقدم و همه قهرمانان و اقوام ایرانی سخن خواهم گفت.

رضایی تصریح کرد: ما جنگ را با همه ملت ایران به نتیجه رساندیم. بنابراین دولت ما دولت همه اقوام ایرانی است. از سنی گرفته تا تشیع و تمام اقوام؛ البته نمی‌دانم چرا به خاطر زاگرسی بودن مرا متهم می‌کنند. من افتخار می‌کنم که زاگرسی هستم و از قوم لر. اما همه می‌دانند که در تمام زندگی ام، از همه اقوام ایرانی استفاده کردم و دولت ما از تمام ایرانیان تشکیل می شود.

وی ادامه داد: امید زمانی تحقق می‌یابد که ما یک انرژی جدیدی را در جامعه آزاد کنیم و از دولت های خواب آلوده ای که شب می خوابند و بعد قیمت بنزین را چند برابر می کنند،  مردم هم که توجیه نشده اند و در خیابان ها می ریزند و آن مشکلات برای مردم به وجود می آید. ما با دولت های خواب آلوده خداحافظی می کنیم.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: من به شما قول می دهم سال ۱۴۰۰، سال گشایش در آینده ایران و آغازی جدید است. امسال به نام مبارک حضرت ولی عصر منتسب شده و من مطمئن هستم ملت ایران با مشکلات خداحافظی خواهند کرد. «ان مع العسر یسری»

رضایی گفت: مطمئن باشید ما لبخند را به چهره مردم ایران، برکت را به جیب شما بر می گردانیم و آن آخرین ریالی که از حق و جیب شما رفته را به جیب شما بر می گردانیم، امید جدیدی که آن هم دیدنی است و نه گفتنی را خواهید دید.
 

۱۷:۱۵ رئیسی در دومین مناظره انتخاباتی: فاصله طبقاتی، محصول بی‌عدالتی و سیاست‌های نادرست اقتصادی است

 

 سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز (سه‌شنبه) در بخش اول نیمه اول دومین مناظره انتخاباتی در  پاسخ به سوالی در خصوص «برنامه اش برای کاهش فاصله طبقاتی»، گفت: در ابتدای بحث عرض کنم که در جلسه قبل برخی بداخلاقی ها صورت گرفت که به مثابه آنچه در قانون آمده است، اجازه داده شد چند دقیقه ای دفاع کنم. نمی خواهم از این حق، استفاده کنم و دفاع در ابن باب را به مردم محول می کنم و مردم عزیز در این رابطه دفاع خواهند داشت.  

وی افزود: امیدوار هستم آنچه در این نشست و مناظره مطرح می شود بر اساس اخلاق، قانون و اقتضای نشست مناظراتی باشد. البته آذری زبان‌های عزیز از استان های آذربایجان، اردبیل، زنجان و سایر مناطق ترک نشین، بنده حقیر را مورد عنایت قرار دادند که صمیمانه مثل همیشه از لطف و کرامتشان سپاسگزاری می کنم.  

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه فاصله طبقاتی محصول بی عدالتی است، افزود: فاصله طبقاتی محصول سیاست های نادرست اقتصادی و نوع تصمیم گیری ها است که منجر به فاصله های مختلف در بخش ها می شود. یکی، از حقوق نجومی برخوردار می شود و دیگری کمتر. یا در مورد بعضی طرح ها مانند طرح سلامت شاهد بودیم، برخی دریافت های ۱۰۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون تومانی داشتند و برخی از پزشکان و پرستاران دریافت های ناچیزی داشتند.
حقوق مدیران را به عدالت نزدیک می کنیم

رئیسی تصریح کرد: در یک اداره و سازمان هم گاهی شاهد پرداخت های متفاوت میان کارکنان هستیم. برخی از بخشنامه ها صادر شده است که تصمیم ما این است، اگر ان شاءالله رای مردم به بنده تعلق گرفت از همین ابتدا در بخشنامه ها تجدید نظر کنیم و چندبرابر کردن حقوق برخی از مدیران را به عدالت نزدیک و نزدیک تر کنیم.  

وی با بیان اینکه اگر از طرفی معتقد به اجرای عدالت هستیم منظور از عدالت، عدالت در جذب، نگهداری نیروی انسانی، ارتقا و در پرداخت است، گفت: حقوق باید به عدالت پرداخت شود. نه فقط حقوق بلکه ظرفیت ها باید براساس عدالت توزیع شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ظرفیت های اقتصادی در کشور باید براساس عدالت توزیع شود. اگر همه ظرفیت ها در کشور با عدالت توزیع شود شاهد فاصله طبقاتی به این نحو نیستیم.

رئیسی افزود: آنچه بر ما لازم است آن است که بدانیم این میزان از فاصله طبقاتی که یکی فقیر و غنی شود، محصول تصمیم گیری های اقتصادی است. برای مثال پرداخت تسهیلات ناعادلانه در کشور منجر به فاصله طبقاتی می شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از این فاصله های طبقاتی محصول بسیاری از تصمیم گیری‌های ناعادلانه است، اظهار داشت: این ارزهای بدون نظارت ۴۲۰۰ تومانی نتیجه اش این می شود که عده ای می‌برند و یک شبه صاحب «آلاف و الوف» می شوند و افرادی زندگی هایشان از دست می رود.  

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظام قیمت گذاری و نظام نظارت بر تامین و تولید تا مصرف می تواند به جلوگیری از فاصله های طبقاتی منجر شود.
 

۱۶:۴۰ قرعه کشی صندلی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

صندلی شماره یک: آقای محسن رضایی
صندلی شماره دو: آقای علیرضا زاکانی
صندلی شماره سه: آقای محسن مهرعلیزاده
صندلی شماره چهار: آقای امیرحسین قاضی زاده هاشمی
صندلی شماره پنج: آقای سعید جلیلی
صندلی شماره شش: آقای سید ابراهیم رئیسی
صندلی شماره هفت: آقای عبدالناصر همتی
 

۱۶:۰۹ قاضی‌زاده هاشمی در بدو ورود به صداوسیما: کسی که در مناظره حاشیه پردازی می‌کند، دستش خالی است

 
«سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی» برای حضور در مناظره انتخابات وارد سازمان صداوسیما شد.

وی عصر امروز در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران، درباره روش خود در این مناظرات، گفت: من با هدف اصلاح پا به انتخابات ریاست جمهوری گذاشته‌ام، هرکس که هدف اصلاح دارد نباید دیگران را تخریب کند.

وی افزود: شعار ما دولت سلام است و ما به همه سلام می‌کنیم. انسان برای سلام گفتن افراد را انتخاب نمی‌کند، البته جواب سلام هم یک واجب دینی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در پس این سلام یک والسلام به اختلافات، قوم و قبلیه گرایی‌ها، حزب گرایی ها قرار دارد.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: سلام ما به ایرانی جدید است. ایرانی پُر از وحدت و محبت که همه اقوام و مذاهب، پیر و جوان و مرد و زن در آن نقش آفرین خواهند بود.

وی ادامه داد: همانطور که در مناظره اول دیدید تلاش من بر آن بود که برنامه‌های اصلاحی و رویکردهای دولت سلام را مطرح کنم و از خداوند می‌خواهم کمک کند تا این مناظره را نیز بر همین منوال ادامه بدهم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: دوستانی که کمی از خطوط خارج شدند و به جاده خاکی زدند به متن برگردند و دست از حاشیه سازی بردارند. کسی که حاشیه پردازی می‌کند معلوم است دستش خالی است، هرکس دستش پُر باشد آنقدر حرف برای گفتن دارد که فرصت به حاشیه رفتن را نخواهد داشت.

قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: زمان هم محدود است و اگر این وقت به حاشیه‌ها اختصاص داده شود ظلم به مردم است، بنابراین همت خواهیم کرد برنامه‌های خود درباره موضوع مناظره امروز در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی که مدت هاست دوستان روی این موضوعات کار کرده‌اند را ارائه کنیم.

وی افزود: حتی الامکان بر حسب زمانی که به من داده می‌شود این برنامه‌ها را تبیین خوام کرد و خواهم گفت اگر بخواهیم و همراهی جمعی و عمومی مردم را دشاته باشیم کارهای خوبی در همین شرایط سخت می‌توان انجام داد و اهداف محقق خواهد شد.
 

۱۶:۰۷ رئیسی در بدود ورود به صداوسیما: رقیب من بداخلاقی‌های سیاسی است / از وقت اضافه استفاده نمی‌کنم

 
«سیدابراهیم رئیسی» برای حضور در مناظره انتخابات وارد سازمان صداوسیما شد.

سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (سه‌شنبه) در بدو ورود به محل مناظره‌ها در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رقیب من علاوه بر فساد و ناکارآمدی، بداخلاقی‌های سیاسی نیز خواهد بود.

رئیسی گفت: در مناظره قبل، بداخلاقی‌هایی شد و تهمت‌هایی به بنده زده شد و من گفتم اگر مشکلات مردم با توهین به من حل می‌شود، عیبی ندارد.

وی تاکید کرد: در دوره قبل انتخابات هم در سالن مناظره متلک‌گویی و سخنان ناروا مطرح شد اما آیا مشکلات مردم حل شد؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: کمیته تبلیغات ۵ دقیقه برای من وقت گذاشته است اما من از این ۵ دقیقه استفاده نخواهم کرد.پ
 

۱۶:۰۰ جلیلی در بدو ورود به صداوسیما: تلاش کنیم مناظره‌های انتخاباتی مبتنی بر اخلاق و دوستانه باشد

 
«سعید جلیلی» برای حضور در مناظره انتخابات وارد سازمان صداوسیما شد.

وی در بدو ورود به سازمان صدا و سیما برای انجام دومین مناظره انتخاباتی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا روش شما در مناظره دوم نسبت به مناظره اول فرقی می‌کند یا خیر، گفت: ان شاءالله همه باید تلاش کنیم که مناظره‌ها مبتنی بر اخلاق و در یک محیط سالم انجام شود و کاملاً محل تلاقی نظرات مختلف درباره موضوعاتی باشد که مورد انتظار مردم است.

وی بیان کرد: امیدوارم در این مناظره به برخی از موضوعاتی که در این ایام به آنها پرداخته نشده، بپردازیم. مسائلی مانند جمعیت روستایی یکی از موضوعات مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ۲۵ درصد از جمعیت کشور در روستاها زندگی می‌کنند اما متأسفانه تاکنون حتی یک سوال هم در برنامه‌های صدا و سیما در این باره از ما مطرح نشده است و امیدوارم بتوانیم در این زمینه بحث‌ها و برنامه‌های خود را مطرح کنیم.

جلیلی اظهار داشت: همچنین درباره بحث جمعیت زنان در ایران که نیمی از جمعیت کشور ما را تشکیل می‌دهند باید گفتگو شود و لازم است نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامه‌های خود را درباره آنان ارائه دهند.

وی تأکید کرد: علاوه بر این بحث جوانان و ورزش هم جزو مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد. امیدوارم در این جلسه واقعاً به این موضوعات و پاسخ‌های معتبری که به این مسائل وجود دارد، پرداخته شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدوارم در یک محیط دوستانه و اخلاقی، همگی بتوانیم دیدگاه‌های خود را بیان کنیم و از نظراتمان دفاع کرده و مردم هم بتوانند به خوبی قضاوت کنند.
 

۱۵:۵۲ همتی در بدو ورود به صداوسیما: آمده‌ام مشت گروه‌هایی که روی اقتصاد و فرهنگ چنبره زدند، باز کنم

 
«عبدالناصر همتی» برای حضور در مناظره انتخابات خود را به ساختمان شیشه‌ای جام جم رساند.

وی در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران گفت: من که بداخلاقی را شروع نکردم. در مناظره قبلی دوستان دیگر شروع کردند. مجبور شدم بعضی از آن‌ها را پاسخ بدهم.

وی تاکید کرد: ۲۹ بار، نام من را آوردند. تهمت زدند، افترا زدند و عوضش به رقیب اصلی من جایزه دادند که پنج دقیقه بیشتر صحبت کند. حتماً سعی می‌کنم در این برنامه برنامه‌ام را ارائه دهم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: فکر می‌کنم انتخابات امروز انتخابات بین بد و بدتر یا خوب و خوب‌تر نیست، بلکه انتخاب امروز انتخابی است برای باز شدن درهای کنشگری شهروندان و برای اینکه راه نفس کشیدن جامعه باز بماند.

همتی ادامه داد: من آمدم که اجازه ندهیم این درها بسته بماند و گره‌های که برای اقتصاد فرهنگ و جامعه زده اند و اعتماد اجتماعی و سرمایه اجتماعی را پایین آوردند، را باز کنم؛ آمده ام که مشت گروه‌هایی که روی اقتصاد، فرهنگ و رسانه چنبره زدند را باز کنم.

وی گفت: امیدوارم بتوانم به مردم نشان بدهم که من دنبال دولت شفافیت ملی هستم و باید اقداماتی بکنیم که آن روستایی عزیز نگوید که ما «شما را واگذار می‌کنیم به خودتان، دولتان و کشورتان».

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت مال مردم است و من می‌خواهم نشان بدهم که قدرت بی قدرتان و آسیب پذیرترین اقشار جامعه خواهم بود. انشاالله مردم از این روند و برای نفس کشیدن جامعه حمایت خواهند.
 

۱۵:۴۰ رضایی در بدو ورود به صداوسیما: دوباره لبخند به لب‌های مردم بازخواهد گشت / از حاشیه پرهیز کنیم

 
«محسن رضایی میرقائد» برای شرکت در مناظره انتخابات وارد صدا و سیما و ساختمان معاونت سیما شد.

وی در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران، در پاسخ به این سوال که چه روشی را در مناظره دوم استفاده خواهید کرد؟، اظهار داشت: سال ۱۴۰۰ سال گشایش ملت ایران خواهد بود، «ان مع العسر یسری». ان شاءالله این ناراحتی‌ها کنار می‌رود و دوباره لبخند به چهره مردم ایران بازخواهد گشت و دوباره برکت به سفره‌های ایران می‌آید و ملت ایران شاهد آغاز جدیدی در زندگی خودشان خواهند بود و به سوی جهش‌های بزرگ حرکت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مناظره دوم بسیار مهم است، گفت: امیدوارم بشود بحث‌های اصلی و دردهای ملت ایران را باز کرد و درباره آن صحبت کنیم و برای حل آنها نیز راهکار ارائه دهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: همچنین از بحث‌های حاشیه‌ای همگی ما پرهیز کنیم. من آمادگی دارم که به فضل پروردگار متعال از آینده خوب ملت ایران صحبت کنم و آنها را نسبت به آینده امیدواری حقیقی بدهم چون امید گفتنی نیست بلکه دیدنی است. ان شاءالله دولت ما امید را به ملت ایران هدیه خواهد کرد.
 

۱۵:۲۵ مهرعلیزاده در بدو ورود به صدا و سیما: روش من در مناظره دوم، همان روش مناظره اول است!

 
«محسن مهرعلیزاده» برای شرکت در مناظره انتخابات وارد سازمان صداوسیما شد.

وی در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران گفت: روش من در دومین مناظره انتخاباتی همان روش گذشته است.

وی گفت: ما با رعایت همه شئون موارد را بررسی کرده و نسبت به روشن شدن اذهان مردم اقدام خواهیم کرد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: البته شایعاتی که شنیدم که قرار است دوپینگ ۵ دقیقه‌ای به نامزدی خاص بدهند که امیدوارم صحت نداشته باشد.
 

۱۵:۲۰ زاکانی در بدو ورود به صداوسیما: در سال اول دولتم، ریشه فقر مطلق را خواهم کَند

 
دقایقی پیش «علیرضا زاکانی» جهت حضور در دومین مناظره انتخابات وارد ساختمان شیشه‌ای جام جم شد.

وی در بدو ورود به سازمان صداوسیما به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران، گفت: در مناظره اول فکر می‌کردیم که باید در مورد برنامه‌ها موارد دقیقی را ذکر کنیم اما متوجه شدیم دوستان عزیزمان بنا دارند با حرف‌های نادرست، اصل مناظره را به سمت بیراهه ای سوق دهند. امیدوارم امروز شاهد چنین شرایطی نباشیم و وضعیت مطلوب در بررسی موضوعات و برنامه‌ها و توجه به آنچه که جامعه نیاز دارد، پاسخ خود را بگیرد، برسیم.

وی افزود: امروز مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را مطرح می‌کنم. به مردم عزیز قول می‌دهم در سال اول دولت اقدام و اصلاح، ریشه فقر مطلق را در کشور از بین ببرم. قول می‌دهم بعد از دو سال اول کسی در کشور غیر از درد بیماری، درد بی پولی نکشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: قول می‌دهم که در این ایام بتوانم مسیری را دنبال کنم که نتیجه آن یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن برای محرومین و زوج‌های جوان فراهم کنم که مسکن از سبد زندگی افراد به عنوان یک کالای ویژه ای که اکثریت درآمد را به خود اختصاص می‌دهد، حذف شود.

زاکانی گفت: نهایتاً اگر کاری برای آنها پیدا نشد، ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به آنها بدهیم و شرایط را به سمتی می برم که اطمینان خاطر در کشور ایجاد می‌کند و از جنگ و جدل‌ها که در کشور وجود دارد، دور شویم.

وی گفت: در عرصه سیاسی نیز وعده ما این است که مردم را ناظر بر خود بدانیم و با نهادینه سازی اعتراض آنها شرایطی را فراهم کنیم که اصل ۸ و ۲۷ قانون اساسی رعایت شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: وعده ما اجرای اصول ۸، ۱۰ و ۲۱ و ۲۷ و ۲۸ و ۲۹ و ۳۰، ۳۱ و ۴۳ است. مشکل ما عدم عمل به قانون اساسی است.
نسخه چاپی