چابهار - معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار ویژه چابهار گفت: آخرین نقشه های هواشناسی نشان می دهد شدت توفان گرمسیری آشوبا در داخل دریا است و فعلاً خطری برای مناطق خشکی و مسکونی چابهار ندارد.
به گزارش راسخون به نقل از ایرنا، مهدی سرحدی اول روز چهارشنبه در نشست هماهنگی اعضای مدیریت بحران شهرستان ویژه چابهار افزود: ادارات شیلات، بنادر و دریانوردی بر اساس گزارش های ارایه شده اقدامات اولیه و اطلاع رسانی لازم را در زمینه جلوگیری از هرگونه حوادث احتمالی برای صیادان و همچنین کشتی ها، لنج ها و قایق های ماهیگیری انجام داده اند.
وی به همه رسانه ها و نیز شهروندان توصیه کرد: اخبار و اطلاعات خود را از منابع معتبر و بر اساس دستور العمل های اجرایی ستاد مدیریت بحران شهرستان چابهار پیگیری و از انتشار اخبار با تیترهای هیجانی و کاذب خودداری کنند.
به گفته وی، توفان های حاره ای و فصلی به طور معمول در نیمه آخر بهار در سواحل جنوب شرقی کشور وقوع می یابد و تجربه نشان داده به طور معمول خطرات زیادی برای منطقه چابهار نداشته است به جز یک مورد در سال 1386 که توفان گونو خسارت اصلی را به کشورهای همسایه وارد کرد.
سرحدی تصریح کرد: بر اساس آخرین گزارش های هواشناسی توفان انحراف از مسیر اولیه به سوی چابهار داشته و بیشتر به سمت کشور عمان سوق یافته است، اما با این حال تمام دستگاه ها و سازمان های مرتبط با مدیریت بحران شهرستان ویژه چابهار و شهرستان های معین در آمادگی کامل به سر می برند.
در این نشست تعدادی از مدیران شهرستانی از آمادگی کامل دستگاه های خود برای مقابله با توفان احتمالی و بررسی و بازبینی تجهیزات امدادی، یدکی و جایگزین مرتبط خبر دادند.
معاون مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: از تمام لنج داران و صاحبان شناورهای منطقه چابهار و کنارک خواسته شده است، لنج ها و شناورهای خود را به مناطق امن تر انتقال دهند.
هراتی با اشاره به این که از روز گذشته مجوزی برای ورود شناورها به دریا داده نشده است، افزود: به شناورهایی که در دریا حضور دارند توصیه کرده ایم در مدت زمان باقی مانده به ساحل و مناطق امن باز گردند.
محسنعلی گلشنی مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به برگزاری نشست های اولیه با صیادان و فعالان شیلاتی یادآور شد: احتمال وارد شدن خسارت در بنادر و اسکله های شیلاتی بیش از بقیه نقاط است.
وی گفت: به همه مدیریت های بنادر و اسکله های یازده گانه شهرستان های جنوب استان توصیه های لازم ایمنی و امدادی انجام شده است و تقریباً آمادگی 100 درصدی برای مقابله با توفان احتمالی وجود دارد.
محمدرضا وظیفه دان شهرکی مدیر جمعیت هلال احمر چابهار نیز با اشاره به برگزاری نشست های داخلی و همچنین تعیین محل های حضور یگان های امدادی در سواحل چابهار گفت: با وجود این که احتمال خطر در سواحل چابهار در بروز این توفان بیشتر است، اما متاسفانه عصر و شب گذشته یکی از شلوغ ترین حضور مردم را در سواحل شاهد بودیم.
به گفته وی، متاسفانه مردم و شهروندان نسبت به هشدارهای یگان های امدادی توجه و برخورد مناسبی از خود نشان نمی دهند، تصریح کرد: اگر تذکر و هشداری از سوی نیروهای جوان هلال احمر به همشهریان داده می شود تنها برای جلوگیری از وارد شدن خسارت های احتمالی جانی است.
مدیر جمعیت هلال احمر چابهار یادآور شد: پیشگیری نخستین اقدام در مراحل امدادی به حساب می آید و اگر در این بخش رفتار و اقدام مناسبی صورت گیرد، خسارت ها نیز به مراتب کمتر خواهد شد.
عصر دیروز (سه شنبه 19 خرداد) هشدار جوی برای صیادان و قایق های ماهیگیری در سواحل چابهار از سوی مدیریت شهرستان داده شد.
معاون عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان چابهار دیروز با اشاره به گزارش های آخرین نقشه های پیش یابی هواشناسی و تصاویر ماهواره ای درباره توفان گرمسیری آشوبا (ASHOBAA) گفت: این توفان بر اساس اطلاعات موجود برای سواحل و صیادان منطقه می تواند خطر ساز شود.
نورالدین میرلاشاری افزود: به تمامی صیادان و فعالان شیلاتی توصیه می شود تا ابتدای هفته آینده علاوه بر انتقال شناورهای خود به مناطق امن، از ورود به دریا برای صید و ماهیگیری به منظور جلوگیری از هرگونه بروز حادثه ای خودداری کنند.
بر اساس مشاهدات با وجود پیش بینی ها اولیه مبتنی بر ورود این توفان از ساعت 22 دیشب به سواحل چابهار تا زمان ارسال این گزارش، هنوز علایم نگران کننده ای از رسیدن این توفان به سواحل چابهار مشاهده نشده است.
/987/