کارشناس مسائل سیاسی گفت : در مذاکرات علاوه بر اعمال حق خود در پی لغو تحریم ها هستیم و اگر نتیجه مذاکرات لغو تحریم ها نباشد بیهوده است.
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حسن بهشتی پور در برنامه متن و حاشیه یکشنبه شب شبکه سه سیما افزود: در این مذاکرات دنبال احقاق حقوق خود هستیم و دو طرف نیز در پی نتیجه برد-برد هستند.
فضائلی کارشناس سیاسی و دیگر میهمان برنامه متن حاشیه در پاسخ این سوال که آیا مخالف مذاکرات هسته ای ایران با گروه 5+1 هستید گفت: هیچ کس در کشور مخالف مذاکرات نیست و باید به همه مذاکره کنندگان هسته ای کشورمان از سال های قبل تاکنون خدا قوت گفت به ویژه اینکه کار بسیار پرمشقتی دارند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: البته تیم های مذاکره کننده هسته ای نیز باید بپذیرند که با توجه به اهمیت موضوع، طبیعی است که بحث ها و نقطه نظرات مردم در این باره بیان شود.
بهشتی پور در پاسخ به این پرسش که آیا نظام بازرسی ویژه برای ایران مورد پذیرش شماست؟ گفت: درباره استفاده درست از این عبارات با یک تم حقوقی روبرو هستیم زیرا بازرسی، بازدید، دسترسی و نظارت از نظر حقوقی باهم تفاوت دارند اما در ایران و در رسانه ها این مطالب مثل هم بیان می شوند.
وی تصریح کرد: پروتکل الحاقی 18 صفحه اصلی و 40 صفحه نیز توضیحاتی درباره عبارات و کلمات دارد که منظور از 18 صفحه را بیان کرده است.
بهشتی پور ادامه داد: اینکه اوباما و کری از نظام بازرسی خاص درباره ایران سخن می گویند یک نوع بهره برداری سیاسی از واژگان حقوقی یاد شده است، البته ما نیز باید باهوش باشیم.
وی ادامه داد: نظام بازرسی درباره کنترل کردن است اما نظام بازدید تنها نگاه می کند که سانتریفیوژ کار می کند یا نه.
این کارشناس سیاسی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران زیر بار اینکه در این مسائل به عنوان کشور خاص مطرح شود نخواهد رفت و هم اکنون نیز در مذاکرات در این باره بحث می شود.
فضائلی در ادامه گفت: روابط کشورها با آژانس یا بر اساس پادمان و یا بر اساس پروتکل الحاقی است.
وی افزود: موضوعی که جای نگرانی است این است که در بیانیه لوزان ایران مسئله ای فراپروتکلی پذیرفته و علاوه بر آن پذیرش اجرای پروتکل الحاقی نیز خلاف مصوبه مجلس است.
فضائلی خاطرنشان کرد: مسائل فراپروتکلی در پی دسترسی های بیشتر به اقداماتی به منظور شفاف سازی گسترده تر است و این مهم در گزارش اخیر آژانس درباره ایران نیز دوباره تکرار شده است.
بهشتی پور گفت: موضوع فراپروتکل را قبول دارم بدین معنا که ایران سالهای قبل به 18 سؤال ادعایی آژانس پاسخ داد و آژانس نیز 16 مورد را پذیرفت اما در دو مورد دیگر می گوید باید بحث کنیم اما فراپروتکل ربطی به بیانیه لوزان ندارد و چند سال پیش در پی مطرح شدن سؤالات و یا اتهامات ادعایی بروز کرد.
وی خاطرنشان کرد: سال ها قبل به دروغ ایران را متهم کردند به اینکه برخی اقداماتش ابعاد احتمالی نظامی دارد که این دروغ و بی اساس بود اما در نهایت ما را مجبور به پاسخگویی کردند و این پرسش ها و مطالعات ادعایی در زمان مسئولیت آقای لاریجانی پاسخ داده شد اما نباید پروتکل را با PMD اشتباه گرفت.
فضائلی در پاسخ گفت: آنان در بیانیه لوزان غیر از مسائل گذشته، حرف ها و ادعاهای جدیدی را مطرح کرده اند و این ادعاها فضا را برای پرسش های متعدد بی انتها باز گذاشته است.
بهشتی پور نیز گفت: 147 کشور پروتکل را امضا و 125 کشور آن را اجرا کرده اند هرچند عده ای می گویند 125 کشور هسته ای نیستند اما واقعیت این است که در این جمع کشورهای هسته ای نیز وجود دارند بنابراین نمی توان گفت که پروتکل الحاقی مصیبتی عظما است.
فضائلی گفت: اگر واقع بینانه نگاه کنیم نمی توانیم بین آژانس و 5+1 تفکیک قائل شویم.
وی افزود: بالأخره در لوزان پذیرفته ایم که آنان مسائل جدیدی را مطرح کنند.
بهشتی پور ادامه داد: در پروتکل اشاره ای به محدودیت 20 درصد در غنی سازی و یا تبدیل به اکسید، نشده است و اینها فراپروتکلی است اما چرا برخی دوستان این مسئله را فراپروتکلی نمی دانند اما بازرسی ها و دسترسی ها را فراپروتکلی تعریف می کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه دروغ دشمنان را ثابت کنیم مجموعه اقداماتی را انجام می دهیم و این مسیر حق است.
اجرای پروتکل یعنی تهدید امنیتی برای کشور
کارشناس مسائل سیاسی گفت: پروتکل الحاقی صرفاً مربوط به سایت هسته ای نیست و هر جایی را که برای نمونه برداری درخواست کنند باید به آنها اجازه دسترسی داده شود.
فضائلی در ادامه برنامه متن و حاشیه شبکه سه سیما افزود: فراپروتکلی همانند دسترسی به افراد و فهرست هایی است که ربطی به پروتکل ندارد و اتفاقاً با حوزه های دفاعی و نظامی کشور مرتبط است.
بهشتی پور در پاسخ گفت: آمریکایی ها از زبان آمانو درباره پروتکل چیزی را با عنوان دسترسی در هر مکان و هر زمان مطرح می کنند که این تعریف خودشان از پروتکل است اما ما نباید تعریف آنان را در این باره تکرار کنیم به ویژه اینکه برخی کشورها قسمت هایی از پروتکل را در اجرا مستثنی کرده اند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی می تواند دولت را در اجرای ترتیبات پروتکل درباره مسائل نظامی و دسترسی به افراد و دانشمندان مستثنی کند.
بهشتی پور گفت: نباید پروتکل الحاقی را به طور مطلق رد کنیم چرا که 125 کشور بدون اینکه حاکمیت ملیشان آسیب ببیند آن را اجرا می کنند اما می توانیم مراکز نظامی و دانشمندان را مستثنی کنیم.
فضائلی نیز در ادامه گفت: پرسش این است که چند کشور سراغ داریم که مشابه توان هسته ای ایران پروتکل را پذیرفته اند؟
وی اضافه کرد: مصر، برزیل و آرژانتین با وجود فشارها زیر بار آن نرفتند و در دنیا کشورهای زیادی هستند که پروتکل را نپذیرفتند.
بهشتی پور در پاسخ گفت: 438 رآکتور دنیا در 30 کشور دنیا فعال است که از این 30 کشور 28 کشور پروتکل الحاقی را پذیرفته و اجرا می کنند اما از 193 کشور عضو سازمان ملل 46 کشور نه آن را امضا و نه اجرا کردند.
وی افزود: پروتکل الحاقی نظارت کامل بر تأسیسات هسته ای است که بر فرانسه و آلمان، ژاپن و آمریکا هم نظارت می کند.
فضائلی در پاسخ گفت: اگر پروتکل و بازرسی ها به درستی اجرا شده، چرا بمب های اتمی آمریکا افزایش یافته و به رژیم صهیونیستی نیز سلاح اتمی داده شده است.
وی افزود: با دشمن زرنگی طرف هستیم بنابراین باید در مذاکرات درباره کلمات، واژگان و عبارات بسیار دقت کنیم.
این کارشناس مسائل سیاسی با یادآوری دوران اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سال 82 تا 84 گفت: نتیجه اجرای پروتکل در آن زمان این بود که سه کشور اروپایی طرحی به ایران ارائه کردند که به قدری تحقیرآمیز و سخیف بود که آقای روحانی در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای خود در صفحه 593 این طرح را مداخله جویانه، همانند کاپیتولاسیون و توهین به ملت ایران می داند و خواستار عذرخواهی سه کشور اروپایی می شود.
فضائلی افزود: پرسش این است که چرا آن زمان اجرای پروتکل الحاقی که نتیجه اش طرح تحقیرآمیز سه کشور اروپایی بود درباره آن تعبیر مداخله جویانه و چیزی شبیه کاپیتولاسیون مطرح بود اما امروز می گویند بسیاری از کشورهای جهان آن را اجرا کرده اند بنابراین چرا ما باید دوباره به سال 84 برگردیم، پس این همه مذاکره برای چیست؟.
وی گفت: اینکه پذیرفته ایم در نظام بازرسی ها و دسترسی ها کشور خاصی باشیم پیامد منفی دارد و ما را از حقوق مسلم در NPT محروم کرده است در حالی که تکالیف بیشتری تحمیل می کنند و استثناء بودن کشور یک توهین است.
فضائلی تأکید کرد: اجرای پروتکل و فراپروتکل هیچ دستاوردی برای ایران نخواهد داشت چرا که سال های 82 و 84 نتایجش برای ما مشخص شد، از سوی دیگر پذیرش آن تهدیدات امنیتی از جمله در زمینه موشکی برای کشور دارد.
/2759/
اگر نتیجه مذاکرات لغو تحریم ها نباشد بیهوده است
کارشناس مسائل سیاسی گفت : در مذاکرات علاوه بر اعمال حق خود در پی لغو تحریم ها هستیم و اگر نتیجه مذاکرات لغو تحریم ها نباشد بیهوده است.
دوشنبه، 25 خرداد 1394
تخمین زمان مطالعه:
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
تازه های اخبار
ماجرای برهنه شدن یک خانم در دانشگاه علوم و تحقیقات
نسل زد و استکبار ستیزی، موافق یا مخالف
محمدجواد تندگویان، وزیری که به اسارت گرفته شد
ادامه راه سید شهیدان مقاومت
چرا فعالیت در یوتیوب برای هر کسب و کاری ضروری است؟
تفاوت ساندبار و اسپیکر
پایان یک فرمانده، آغاز یک اسطوره
حمله بی امان به دشمن صهیونی
نکات مهم حفظ سلامت پوست صورت برای خانم ها
جاهای دیدنی اصفهان در شب؛ شب در اصفهان کجا بریم؟
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
داستانک های پرستاری | داستان کوتاه پرستار
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
۱۱۴ آیه پرکاربرد قرآن با ترجمه کاملا درست و البته متفاوت!
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
مروری بر 13 آبان 58 و حوادث بعد از آن/ وقایع مهم تاریخی 13 آبان کدامند؟
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
جادوی یخ زدن لحظهای آب/ فیلم
موارد بیشتر برای شما
راهنمای خرید در مسقط بهترین بازارها و مراکز خرید
سفر به ساحل اژه؛ بلیط تهران به ازمیر
ماجرای برهنه شدن یک خانم در دانشگاه علوم و تحقیقات
نسل زد و استکبار ستیزی، موافق یا مخالف
پاسخ های مقام معظم رهبری( دامت برکاته) به سوالات لانهی جاسوسی
حکمت | وظیفه شناس باش! / استاد عالی
سردار سلامی: آمریکا را با کودتاهای ننگین در سراسر جهان میشناسیم
سردار سلامی: آمریکا نمیتواند ملت ما را تسلیم کند
حزبالله خطاب به صهیونیستها: "بیایید به بالا نگاه کنیم"
فیلم پربیننده از لحظه تخریب کنترلشده دکل برق فشار قوی
واکنش رونالدو به فریادهای «مسی مسی» هواداران الهلال در بازی با النصر
ایرانیان باستان چگونه با خط میخی بر روی لوح گلی مینوشتند؟
تصاویری که از تلفن همراه یکی از اعضای گروهک تروریستی جیش العدل در عملیات نیروهای امنیتی استخراج شد
سرود «اینجا ایرانه» در جزیره بوموسی طنینانداز شد
تصاویری از فوتبال بازی کردن سید حسن نصرالله