مرادی در گفت‌وگویی :

درِ فدراسیون وزنه‌برداری به روی منتقدانم باز است / با رضازاده قهر نیستم و دوپینگ علی‌حسینی عمدی نبود / از طلای محمدپور ناراحت نشدم

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری دیدگاه‌های خود را درباره مسائل و حاشیه‌های اخیر این فدراسیون بیان کرد.
چهارشنبه، 31 شهريور 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: روابط عمومی راسخون
موارد بیشتر برای شما
درِ فدراسیون وزنه‌برداری به روی منتقدانم باز است / با رضازاده قهر نیستم و دوپینگ علی‌حسینی عمدی نبود / از طلای محمدپور ناراحت نشدم

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری دیدگاه‌های خود را درباره مسائل و حاشیه‌های اخیر این فدراسیون بیان کرد.
 
به گزارش راسخون به نقل از میزان، تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان در المپیک 2016 ریو توانست عملکرد قابل قبولی داشته باشد و 2 مدال طلا برای کاروان ورزشی کشورمان به ارمغان آورد.
 
البته این رشته ورزشی با حاشیه‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کند. حاشیه‌هایی که از زمان ریاست مجدد مرادی در فدراسیون وزنه‌برداری آغاز شد و برخی از این حاشیه‌ها همچنان ادامه دارد. با علی مرادی درباره وضعیت‌ وزنه‌برداری کشورمان و حاشیه‌های مربوط به آن به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه آن را می‌خوانید:
 
در حال حاضر فدراسیون وزنه‌برداری چه وضعیتی دارد و آیا از روند پیشرفت برنامه‌هایتان راضی هستید؟
 

با توجه به برنامه‌هایی که داریم با مشکل کمبود منابع مالی روبرو هستیم. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به پشتوانه‌سازی و استعدادیابی به صورت گسترده اشاره کرد که نیاز به منابع مالی دارد و با توجه به بودجه محدودی که در اختیار داریم باید با یک مدیریت صحیح این برنامه را پیش ببریم. زیرا این پشتوانه‌سازی برای المپیک 2020 صورت می‌گیرد و اگر به دنبال کسب مدال در این رویداد مهم هستیم باید از همین حالا برنامه‌ریزی کنیم و هر طور که هست اجازه ندهیم در برنامه‌ها خللی وارد شود.
 
چند روز پیش فدراسیون جهانی وزنه‌برداری اعلام کرد به دلیل دوپینگ وزنه‌برداران دسته 94 کیلو‌گرم المپیک 2012 لندن، مدال طلای این دسته به سعید محمدپور رسیده است. درباره این اتفاق خوشحال کننده چه نظری دارید؟
 
خدا را شکر که حق به حقدار رسید و محمدپور پس از 4 سال حق خود را گرفت. در کنار این مسئله باید به احقاق حق سهراب مرادی اشاره کنم که در گذشته کم‌لطفی‌های زیادی در حق او صورت گرفته بود اما با تلاش‌های صورت گرفته توانستیم او را مهیای المپیک ریو کنیم تا در نهایت یک مدال طلا برای ورزش ایران کسب شود.
 
برخی از منتقدان شما بر این باورند که علی مرادی از کسب مدال طلای سعید محمدپور ناراحت شده است. چون این اتفاق به دوره ریاست حسین رضازاده مربوط می‌شود...
 

واقعاً برای عده‌ای متأسفم که اینگونه درباره من قضاوت می‌کنند. مدال طلای محمدپور یک بحث ملی است و مربوط به شخص خاصی نمی‌شود. خدا شاهد است که نه تنها از مدال طلای محمدپور ناراحت نشدم که خیلی هم خوشحال شدم.
 
کیانوش رستمی عنوان کرده قصد دارد همچنان به تنهایی تمریناتش را دنبال کند و نیازی به حضور در اردوهای تیم ملی ندارد. آیا می‌توان این مسئله را به «ورزشکارسالاری» در وزنه‌برداری ربط داد؟
 

درست است که کیانوش رسمتی، تمریناتش را به صورت انفرادی دنبال می‌کند اما تمام فعالیت‌های او زیر نظر فدراسیون وزنه‌برداری صورت می‌گیرد و تاکنون رستمی از چارچوب‌های این فدراسیون خارج نشده است.
 
اما این مسئله مصداق بارز «ورزشکارسالاری» است...
 

سوءتفاهم کوچیکی بین کیانوش رستمی و سجاد انوشیروانی وجود دارد که این سوءتفاهم و اختلاف نظر به هیچ عنوان شخصی نیست و جنبه فنی دارد.  
 
مصاحبه‌هایی که چند وقت اخیر سرمربی تیم ملی و کیانوش رستمی انجام دادند، نشان می‌دهد که اختلاف این دو بیشتر از هر چیزی شخصی است...
 
به هر حال در هر خانواده‌ای بین اعضا، اختلافاتی ایجاد می شود و پدر خانواده باید تلاش کند با کمترین هزینه ممکن این اختلافات را حل کند. ضمن اینکه کیانوش رستمی پیش از این هم به تنهایی تمرین می‌کرد و این اتفاق تنها مربوط به دوره سرمربیگری سجاد انوشیروانی در تیم ملی نمی‌شود. به هر حال کیانوش رستمی با مدال طلایی که در ریو کسب کرد، نشان داد که از این طریق توانسته موفقیت کسب کند. با این وجود ما این مسئله را در فدراسیون وزنه‌برداری و شورای فنی بررسی خواهیم کرد تا یک تصمیم درست درباره آن اتخاذ شود.
 
انتخاب سجاد انوشیروانی به عنوان سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری هم با تردیدهای زیادی از طرف اهالی وزنه‌برداری روبرو شد. زیرا این مربی فاقد تجربه لازم برای سرمربیگری تیم ملی است...
 

سجاد انوشیروانی در المپیک ریو ثابت کرد که مربی بی‌تجربه‌ای نیست و در بسیاری از موارد از جمله آماده‌سازی وزنه‌برداران عملکرد بسیار خوبی داشت. علی هاشمی و بهداد سلیمی، مصدومیت‌های زیادی داشتند که با این وجود هر دو توانستند در ریو خوب ظاهر شوند. بهداد سلیمی رکورد یک‌ضرب جهان و المپیک را شکست و اگر ناداوری صورت نمی‌گرفت این وزنه‌بردار صاحب مدال می‌شد. با این وجود ما در وزنه‌برداری، نایب قهرمان المپیک شدیم و باید به انوشیروانی، نمره قبولی داد.

برخی از کارشناسان وزنه‌برداری ایران بر این باورند که داوان و هیئت ژوری به درستی خطای بهداد سلیمی را اعلام کردند. آیا واقعا بهداد در دو حرکت اولش خطا کرد؟
 
حرکت اول بهداد سلیمی را می‌توان عنوان کرد که خطا بوده اما حرکت دوم او به هیچ عنوان خطا نبوده است. برخی از کارشناسان، عنوان می‌کنند سلیمی خطای پرس را انجام داده در حالیکه لرزش شانه در وزنه‌برداری به هیچ عنوان خطا نیست.
 
بی‌تجربگی انوشیروانی در انتخاب وزنه‌ها تا چه حد در عدم مدال‌آوری بهداد سلیمی موثر بود؟

 
هم انوشیروانی و هم سلیمی از وزنه‌هایی که انتخاب شد، راضی بودند و اگر حرکت دوم سلیمی خطا گرفته نمی‌شد شاید او می‌توانست در حرکت سوم، وزنه سنگین‌تری را هم بالای سر ببرد.
 
حضور شما در کنفدراسیون وزنه‌برداری آسیا تا چه حد برای وزنه‌برداری کشورمان مثمرثمر بود؟
 
زمانی که من در کنفدراسیون وزنه‌برداری آسیا حضور داشتم، وزنه‌برداران آسیایی توانستند در المپیک 2012 لندن عملکرد بسیار خوبی داشته باشند. شاید اگر برخی‌ها سوءاستفاده نمی‌کردند و آن شیطنت‌ها صورت نمی‌گرفت، می‌توانستیم در مجامع بین‌المللی از حق خود دفاع کنیم.
 
آیا باز هم می‌توانیم یکی از کرسی‌های مهم کنفدراسیون وزنه‌برداری آسیا را در اختیار داشته باشیم؟
 
به دست آوردن دوباره یک کرسی بین‌المللی بسیار سخت است و باید از طرف وزارت ورزش و سایر نهادهای تأثیرگذار، حمایت‌های کافی صورت بگیرد تا بتوانیم در کنفدراسیون وزنه‌برداری آسیا یا فدراسیون جهانی صاحب کرسی شویم.
 
سعید علی‌حسینی یکی از وزنه‌بردارانی بود که به دلیل مثبت شدن دوپینگش با محرومیت مادام‌العمر روبرو شد. محرومیت او چه زمانی به پایان می‌رسد؟
 

سعید علی‌حسینی یکی از بااخلاق‌ترین وزنه‌برداران کشورمان است که به دلیل سوءمدیریت‌هایی که در گذشته صورت گرفته بود، او و سهراب مرادی با محرومیت روبرو شدند اما خوشبختانه این مسئله حل شد و مرادی هم که در ریو شرکت کرد و طلا گرفت، علی‌حسینی هم پیش از مسابقات آسیایی محرومیتش به پایان می‌رسد و می‌تواند در این مسابقات شرکت کند.
 
زمانی که دوپینگ علی‌حسینی مثبت اعلام شد، برخی اعتقاد داشتند این وزنه‌بردار را تعمدی دوپینگی کرده‌اند. آیا با این مسئله موافق هستید؟
 
همانگونه که گفتم در آن زمان سوءمدیریت آشکاری صورت گرفت اما عمدی در کار نبوده است.
 
بهادر مولایی پس از تصادفی که برای او رخ داد در مصاحبه‌هایی به انتقاد از شما پرداخت، درباره این مسئله چه نظری دارید؟
 

از همان زمان که بهادر مولایی تصادف کرد ما پیگیر کارهایش بودیم و تلاش کردیم اقدامات پزشکی او به بهترین شکل انجام شود و هر کاری که می‌شد برای مولایی انجام دادیم. حتی 10 میلیونی که به وزنه‌برداران المپیکی پرداخت کردیم را هم برای مولایی در نظر گرفتیم. این کارها را در شرایطی انجام دادیم که مولایی بدون کسب اجازه از کادر فنی یا فدراسیون وزنه‌برداری از اردوی تیم ملی خارج شد و آن اتفاق تلخ برای او رخ داد اما این وزنه‌بردار در مصاحبه‌هایش، مطالب کذبی را عنوان می‌کند که هیچ کدام از آنها واقعیت ندارد. همین مسائل باعث شد از نماینده مولایی بخواهیم در کمیته انضباطی حاضر شود تا درباره صحبت‌های این وزنه‌بردار توضیح دهد. شاید هم ثابت شود کم‌کاری از ما بوده است.
 
آیا حاضر هستید با منتقدان خود تعامل داشته باشید؟
 
من مشکلی با انتقاد ندارم و همیشه سعی کرده‌ام از نظرات منتقدان استفاده کنم. البته در کنار انتقاد باید پیشنهاد هم باشد. ضمن این که درِ فدراسیون وزنه‌برداری به روی منتقدانم باز است و هر کسی می‌تواند بیاید و نظراتش را درباره مسائل مختلف وزنه‌برداری به ما منتقل کند.
 
چرا از این منتقدان در کادر فدراسیون وزنه‌برداری استفاده نمی‌کنید؟
 
برای فعالیت در وزنه‌برداری حتماً نباید در فدراسیون حضور داشت و می‌توان در باشگاه‌ها به فعالیت پرداخت. ضمن اینکه اگر شورای فنی موافق حضور منتقدان من در فدراسیون وزنه‌برداری باشند، من مخالتفی نخواهم کرد.
 
آیا همچنان با حسین رضازاده قهر هستید؟
 
من با رضازاده قهر نیستم. در مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا با او صحبت کردم و با توجه به کسالتی که داشت جویای حالش شدم. برای مسابقات جام فجر هم از او دعوت کردیم اما فراموش نکنیم به جز رضازاده، اسطوره‌های دیگری هم در وزنه‌برداری داریم و باید قدر همه آنها را بدانیم.

حسین توکلی پس از برکناری از سرمربیگری تیم ملی وزنه‌برداری عنوان کرد که به دلایل شخصی، او را از سمتش برکنار کردید. آیا این مسئله واقعیت داشت؟
 
توکلی 11 ماه فرصت داشت که خودش را در تیم ملی بزرگسالان اثبات کند. هر چند در تیم جوانان عملکرد خوبی داشت. حتی زمانی که شورای فنی تصمیم گرفت او را برکنار کند من با این تصمیم مخالفت کردم و بر این باور بودم که تا مسابقات آسیایی ازبکستان در سمتش باقی بماند اما در نهایت به تصمیم آنها احترام گذاشتم. توکلی یک قهرمان بزرگ است و همیشه هم مورد احترام ما بوده و همچنان هم هست اما در بحث منافع ملی باید بهترین تصمیم‌ها را گرفت.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.