روحانی در اجلاس سران مجمع گفت‌وگوی همكاری آسيا :

مداخله غير قانونی قدرت‌ها به تداوم خشونت و بی رحمی دامن زده است / تهران سدی استوار در برابر تروریسم است / دعوت از حضور سرمایه‌گذاران آسيايی در ایران

رییس جمهوری اسلامی ایران، قدرتمندتر شدن آسيا را در گرو خودباوری و اراده‌ی مشترك برای همگرايی دانست و تاکید کرد : کشورهای آسیایی بايد با گشودن بازارها، تعامل اقتصادي، اصلاح ساختارهاي داخلي، شفاف‌سازي‌ و هماهنگي‌هاي گسترده در حوزه‌هاي سياست‌گذاري، گام‌هاي بلندي در راه اعتلاي كيفيت زندگي مردم خود و ارتقاي جايگاه آسيا در تعاملات جهاني بردارند.
دوشنبه، 19 مهر 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: روابط عمومی راسخون
موارد بیشتر برای شما
مداخله غير قانونی قدرت‌ها به تداوم خشونت و بی رحمی دامن زده است / تهران سدی استوار در برابر تروریسم است / دعوت از حضور سرمایه‌گذاران آسيايی در ایران

رییس جمهوری اسلامی ایران، قدرتمندتر شدن آسيا را در گرو خودباوری و اراده‌ی مشترك برای همگرايی دانست و تاکید کرد : کشورهای آسیایی بايد با گشودن بازارها، تعامل اقتصادي، اصلاح ساختارهاي داخلي، شفاف‌سازي‌ و هماهنگي‌هاي گسترده در حوزه‌هاي سياست‌گذاري، گام‌هاي بلندي در راه اعتلاي كيفيت زندگي مردم خود و ارتقاي جايگاه آسيا در تعاملات جهاني بردارند.
 
به گزارش راسخون به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی امروز (دوشنبه)  در نشست مجمع گفتگوی همکاری آسیا در بانکوک، که سران و مقامهای ارشد 34 کشور آسیایی در آن حضور داشتند، با دعوت و استقبال از حضور سرمایه‌گذاران آسيايي در ایران، گفت: تهران به دنبال نقشی فعال‌تر در شبكه حمل و نقل آسیا - اروپا است.
 
رییس جمهوری همچنین در خصوص مسایل مهم منطقه افزود: مداخله غير قانوني قدرت‌ها به تداوم  خشونتها و بي رحمي ها دامن زده است.
 
متن سخنان دکتر روحانی به این شرح است : 
 
جناب آقاي پرايُت چان‌-او-چا، نخست وزير محترم تايلند؛
 
رؤسای محترم كشورها و دولت‌ها؛
 
عاليجنابان؛

 
در ابتدا مايلم، از دولت تايلند به واسطهء ميزباني دومين اجلاس سران مجمع گفتگوي همكاري آسيا  و ميهمان‌نوازي گرم و صميميِ دولت و مردم تايلند، قدرداني نمايم. اميد است با بحث و تبادل‌نظر سازنده، شاهد اعتلا و تقويت بيش از پيش اين مجمع به عنوان يكي از مهم‌ترين نهادهاي آسيايي‌ باشيم.
 
براي اينجانب مايه خرسندي است كه در جمعي سخن مي‌گويم كه با شعار« آسياي واحد ، توانمندي‌هاي گوناگون» مي‌تواند قاره كهن ما را در مسير موفقيت روزافزون قرار داده و با چشم انداز 2030 خود، به عنوان آرمان مشترك اعضا، در راه ايجاد جامعه آسيايي گام بردارد؛ چرا كه هدف مهم مجمع گفتگوي همكاري آسيا، توانمند سازي جوامع از طريق ارتقاء امنیت، گسترش آموزش، کاهش فقر، افزايش اشتغال، كاهش تورم، افزايش نقش زنان در مديريت، و پرداختن جدي و گسترده به مسايل زيست محيطي در گستره آسيا است.
 
امروز همگان اذعان دارند كه هيچ موضوع بين‌المللي، بدون حضور و همكاري تنگاتنگ قدرت‌هاي آسيايي قابل حل و فصل نيست؛ و در حل معضلات كلان كره زمين همچون تغييرات آب و هوا،  بحران محيط زيست، مشكلات اجتماعي مانند: آوارگان، پناه‌جويان، بي سوادي و فقر، اين كشورهاي آسيايي هستند كه به عنوان بازي‌گران عرصه‌ء تحقق امنيت جمعي، نقش آفريني مي‌كنند.
 
قدرتمندتر شدن آسيا در گرو خودباوري و اراده‌ي مشترك براي همگرايي است. ما بايد با گشودن بازارها، تعامل اقتصادي، اصلاح ساختارهاي داخلي، شفاف‌سازي‌ و هماهنگي‌هاي گسترده در حوزه‌هاي سياست‌گذاري، گام‌هاي بلندي در راه اعتلاي كيفيت زندگي مردم خود و ارتقاي جايگاه آسيا در تعاملات جهاني برداريم.
 
عاليجنابان؛
 
خانم‌ها ، آقايان؛

 
تاریخ طولانی و غنیِ تمدن¬های آسیایی، میراثي بس گرانقدر است؛ آگاهي هرچه بیشتر مردم ما از یکدیگر، گامی مهم در جهت تعالی فرهنگی و امري حياتي برای امنیت و ثبات درازمدت قاره مي‌باشد.
 
ايران پاره‌اي جدايي ناپذير از آسيا و دروازه اتصال شرق و غرب است؛ ما ريشه در آسيا داريم؛ و تاريخ، فرهنگ و هنر ما در اين قارهء كهن شكل گرفته است. ما به اين اصل باور داريم كه بايد با آسيا باشيم، و  خود را در آسيا تعريف كنيم.
 
جمهوری اسلامی ایران، با درك عميق از اهميت امنيت و ثبات آسيا، بر اين باور است كه چالش برانگيز ترين بحران، افراطي گري و خشونتي است كه سرتاسر قارهء ما را، از توكيو تا دهلي، و از بغداد و دمشق  تا استانبول، درنورديده است. امنيتِ شرق و غربِ اين قاره، از يكديگر تفكيك ناپذير است؛ و مداخله قدرتهاي خارجي در دوسوي اين قاره، تهديدي كلان براي امنيت همهء ماست.
 
امروز ایران همچون سدی استوار، در مقابل نفوذ و گسترش افراط‌گرایی و تروریسم در این منطقه، ايستاده است و بر اين امر پاي مي‌فشارد كه مداخله غير قانوني قدرت‌ها به تداوم اين خشونتها و بي رحمي ها دامن زده است.
 
نمي‌توان از امنيت سخن گفت و عزم توسعه يك‌پارچه داشت، ولي نسبت به فجايع تروريستي در عراق و سوريه و بمباران زنان و كودكان بي‌گناه در يمن و جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین بي‌تفاوت ماند. انديشه آسيايي، سياست ورزي و گفتگو را عوامل اصلي در حل و فصل خصومت‌ها مي داند؛ و مجمع ما در مواجهه با چالش‌هاي پيش رو بايد بر اين رويكرد تاكيد كند.
 
خانم‌ها و آقايان؛
 
جمهوري اسلامي ايران، پس از توافقِ تاريخيِ هسته‌اي، مي‌كوشد با مشارکت در زنجیره تولید، توسعه بازارهاي جديد، و تامین پایدار انرژی  نقش فعالي در همکاری‌های آسیايي ایفا كند.
 
ایران، با برخورداری از ظرفیت‌های مهمی چون نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، منابع غنی نفت و گاز، و موقعیت ویژه جغرافیایی؛ دستیابی به رشد اقتصادي به میزان متوسط سالانه 8 درصد را به عنوان هدف میان مدت خود تعیین کرده است.
 
افزون بر اين، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، از دیگر اولویت‌های ايران است. در این راستا، ما با دعوت و استقبال از حضور سرمایه‌گذاران آسيايي، زمينه‌هاي لازم را براي بهره‌مندي مشترك فراهم كرده‌ايم. اقتصاد ایران با توافق هسته‌اي و رفع تحريم‌هاي تحميلي ‌رشد قابل توجهي را در سال¬های آینده نوید می دهد.
 
مزیت جغرافیایی، امنیت و سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه، در زمینه‌ خطوط ریلی، هوایی و دریایی، ایران را به مسیری مطمئن، برای کریدورهای بين‌المللي تبدیل کرده و جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است تا نقشی فعال‌تر در شبكه حمل و نقل آسیا - اروپا ایفا نمايد؛ و از طريق توسعه ظرفیت‌های خود، به زودي به قطب جدید حمل و نقل هوایی و ريلي در غرب آسیا تبديل گردد.
 
عالیجنابان؛ 
 
یکی ديگر از اهداف مهم اين مجمع، گسترش ارتباطات فرهنگی و گردشگری در میان جوامع آسیایی است. ایران، با تكيه بر مواهب طبیعی، فرهنگی و جاذبه‌های تاریخی، صنعت گردشگری را، به عنوان یکی از پیشران‌‌های اصلی اقتصادي خود، دنبال خواهد كرد.
 
تامین پایدار انرژی نيز، از مهمترین چالش‌هاي تداوم رشد اقتصادی در جهان است. در چنین شرایطی، ایران آمادگی دارد تا از طریق سرمایه‌گذاری‌های چند جانبه، و با توسعه بخش گاز خود، هم امنیت عرضه انرژی در آسیا را افزایش دهد، و هم با فراهم کردن گاز بعنوان سوخت تمیز و جایگزین، به بهبود شرایط زیست¬ محیطی کمک نماید.
 
خانمها و آقایان؛
 
همان‌گونه كه امنيت و ثبات، زمينه سازِ توسعه است؛ توسعه، نيز عامل تداوم امنيت و ثبات مي‌باشد. از طریق توسعهء همه جانبه است که بهبود شرایط زندگی، و احترام به تنوع فرهنگي و حقوق انسان‌ها حاصل می‌شود. اين مجمع می‌تواند با توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی، و اتصال شرق و غرب آسیا به یکدیگر، چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای از آرامش و ثبات در کل قاره، و افق روشنی از زندگی بهتر را برای شهروندان آسیا ترسیم نماید.
 
عاليجنابان؛
 
آینده آسیا از آنِ فرزندان ماست و شکوفایی آن، در گرو پ‍یوند پویاتر و پایدارترِ ملتهایِ این قاره میباشد. دولت من علاقمند است بدين منظور، روابط ميان جامعهء ايراني و جوامع آسيايي را در عرصه‌هاي تجاري، علمي، فرهنگي و فن‌آوري گسترش دهد؛ و به عنوان عضوي موثر در مجمع گفتگوي همكاري آسيا، نقش مثبت خود را در راه تبديل قارهء كهن به كانونِ پيشرفتِ جهان، در آينده پيش رو ايفا كند.
 
از توجه شما متشكرم
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.