براساس گزارش تحلیلی اتحادیه جهانی مخابرات کشور ایران از نظر ارائه خدمات اینترنت شرایط مطلوبی ندارد و جایگاه ۱۰۳ را در میان ۱۹۱ کشور دارد.
به گزارش راسخون به نقل ازکلیک، در گزارشی که با همکاری برخی شرکت های بزرگ فناوری، مخابراتی، بانک جهانی، یونسکو و چند دانشگاه در سپتامبر سال جاری میلادی تهیه شده در خصوص وضعیت جهانی پهنای باند ارائه شده است نشان می دهد که جایگاه ۱۰۳ را در میان ۱۹۱ کشور جهان متعلق به ایران است.بر اساس آخرین گزارش تحلیلی اتحادیه جهانی مخابرات در خصوص وضعیت جهانی پهنای باند در جهان، ایران از نظر ارائه خدمات اینترنت شرایط مطلوبی ندارد و جایگاه ۱۰۳ را در میان ۱۹۱ کشور دارد.
- رتبه ۳۹ اینترنت ایران در میان کشورهای در حال توسعه
این گزارش که حاوی جداول متعددی است که در آنها اطلاعات کشورهای مختلف جهان و رتبه آنها در زمینه ارائه خدمات پهن باند درج شده است.اگر می خواهید بدانید دقیقا چه مباحثی در این گزارش قید شده است باید بگوییم که طبق یکی از این جداول، ایران از نظر درصد خانوارهایی که در سال ۲۰۱۵ به اینترنت دسترسی داشته اند در میان ۱۳۸ کشور در حال توسعه، رتبه ۳۹ را به دست آورده است و ۵۲.۱۸ درصد از خانوارهای ایرانی در حال حاضر به اینترنت دسترسی دارند. در رتبه بندی ذکر شده که تنها نام کشورهای در حال توسعه در آن دیده می شود، کشور کره جنوبی با ضریب نفوذی ۹۸.۷۹ درصدی در میان خانوارها در رتبه اول است و جالب است که بدانید کشورهای حوزه خلیج فارس یعنی قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی در رتبه های بعدی و بعد از آن کشور سنگاپور، بحرین، ماکائو، عمان، قزاقستان، برونئی، کویت و هنگ کنگ در رتبه های بعدی هستند.
- رتبه ۱۰۳ ایران در استفاده کاربران از اینترنت
در جدول بعدی که مربوط به درصد افرادی که در هر کشور از اینترنت استفاده می کنند می باشد ، ایران در میان ۱۹۱ کشور جهان در رتبه ۱۰۳ قرار گرفته است. بر طبق آمار این جدول ۴۴.۰۸ درصد از مردم ایران کاربر اینترنت هستند. و کشور ایسلند با ۹۸.۲۰ درصد کاربر اینترنت در رتبه اول این جدول قرار دارد و کشورهای لوکزامبورگ، آندورا، نروژ، لیختن اشتاین، دانمارک، بحرین، موناکو، ژاپن، هلند، قطر، فنلاند، بریتانیا، امارات و سوئد در رتبه های بعدی هستند.
- رتبه ۵۷ کاربران ایران در میان کشورهای در حال توسعه
موضوع بعدی که در این گزارش قابل توجه است درصد افرادی است که در کشورهای در حال توسعه از اینترنت استفاده می کنند. در این جدول بحرین، قطر، امارات، کره جنوبی، هنگ کنگ، سنگاپور، کویت، رژیم صهیونیستی، باهاماس، ماکائو، آذربایجان، باربادوس، سنت کیتس و نویس، عمان، لبنان و قزاقستان در رتبه های اول تا ۱۶ بوده و ایران در رتبه ۵۷ از ۱۴۷ کشور است.
در پایان در این گزارش می بینیم که ۳.۹ میلیارد نفر در دنیا اینترنت ندارند، در این گزارش اتحادیه بین المللی مخابرات تعداد کل کاربران آنلاین اینترنت در جهان را ۳.۵ میلیارد نفر تخمین زده که به معنای عدم دسترسی ۳.۹ میلیارد نفر از مردم جهان به اینترنت است.
یکی از دغدغه های جوامع در حال توسعه، تسهیل دسترسی به اینترنت در نقاط روستایی و دورافتاده است که همچنان یک چالش جدی در کشورهای مختلف جهان محسوب می شود. باید گفت که حتی در صورت ارائه این خدمات هزینه بالای استفاده و عدم آموزش مردم در کنار توجیه نبودن افراد در مورد مزایای استفاده از اینترنت چالش هایی جدی محسوب می شوند.در این گزارش همچنین می بینیم که ایران در میان ۱۹۱ کشور جهان در رتبه ۱۰۳ قرار گرفته است. طبق این جدول ۴۴.۰۸ درصد از مردم ایران کاربر اینترنت هستند.
/117/