درخواست جمعی از دانشگاهیان، حوزویان و فعالان اقتصادی از مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره بررسی cft ‌و پالرمو

دانشجویان، اساتید، حوزویان، اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور نیز در آستانه جلسه مهم مجمع تشخیص مصلحت نظام بیانیه‌ای صادر کردند.
شنبه، 6 بهمن 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درخواست جمعی از دانشگاهیان، حوزویان و فعالان اقتصادی از مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره بررسی cft ‌و پالرمو


مجمع تشخیص مانع تصویب کنوانسیون‌های ننگین FATF و CFT شود

به گزارش راسخون به نقل از فارس؛ 714 نفر از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با صدور بیانیه‌ای ضمن پشتیبانی و حمایت قاطع از بیانات مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم مخصوصا حضرات آیات مکارم شیرازی، سبحانی و نوری همدانی خواستار عدم تصویب کنوانسیون‌های ننگین مرتبط با fatf توسط  مجمع تشخیص مصلحت نظام شدند.

متن بیانیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که به امضای ۷۱۴ نفر از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم رسیده است بدین شرح است:

 بسمه تعالی
مرجعیت شیعه همیشه سدی سترگ در دفاع از معارف اسلام ناب و زبانی گویا برای تبیین آموزه‌ها و احکام الهی بوده و همواره در برابر انحراف‌های فکری و عملی محکم و استوار ایستاده است. افتخار همیشگی علمای شیعه این بوده که در پاسداری از دین و معارف آن و دفاع از حقوق مردم هراسی به خود راه نداده‌اند.

از بیانات هوشمندانه و دلسوزانه و مواضع صریح و قاطع مراجع عظام تقلید حفظهم الله، آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی در جهت توجه به معیشت مردم عزیز و هشدار نسبت به  تصویب کنوانسیون‌های استعماری  و همچنین تذکر درباره مساله حساس حجاب و سالم سازی فضای مجازی به رئیس جمهور تشکر کردهو حمایت و  پشتیبانی خود را از این مواضع حکیمانه اعلام می‌داریم و توجه جدی رئیس جمهور محترم به نصایح به جا و خیرخواهانه مراجع عظیم الشان را خواستاریم.

مجمع تشخیص با FATF ایران را به یوغ اجانب نکشاند/ دولت و مجلس از اعتماد به غرب دست بکشند

اصناف،بازاریان وفعالان اقتصادی کشور نیز در آستانه جلسه مهم مجمع تشخیص مصلحت نظام بیانیه‌ای صادر کردند. 

متن کامل این بیانیه بدین شرح است: 
ولن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین سبیلا(نساءآیه 141)

یکی از اهداف انقلاب اسلامی ایران، قطع دست بیگانگان و برگرداندن عزت به ملت شریف و تاریخ ساز ایران بود که باهمت همه اقشاربویژه اصناف و بازاریان و پرچم داری امام راحل و مقام معظم رهبری،محقق شد ولی معالاسف در سالهای اخیر، برخی خواسته یا ناخواسته بادادن آدرس غلط، زمینه تسلط دوباره اجانب بر این مرز و بوم را فراهم کردند که مصداق بارز آن کلاه گشاد برجام بود که علی رغم توصیه‌های رهبر فرزانه انقلاب و دغدغه‌های خواص و عموم مردم، آن شد که نباید میشد و الان نه چرخ اقتصاد می‌چرخونه سانتریفیوژها ولی هنوز توسط برخی به عنوان بزرگترین دست آورد تلقی می‌شود.واعجا!

تأسف بارتر اینکه دوباره موضوع پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو و مقابله با تأمین مالی تروریسم cft را به میان کشیده وآن را برای دولت و مردم ایران ضروری می‌دانند و حتی عده ای از وزراء به رهبری نامه مشترک می‌زنند و برای پوشش دادن ناتوانایی‌های خود، این موضوع را مطرح می‌کنند، البته اعتراف هم کرده‌اند که تصویب آنها هیچ مشکلی از اقتصاد ما را حل نمی‌کند.

حالاسؤال ما اصناف،بازاریان و فعالان اقتصادی کشور که شرایط بسیار سختی را سپری می‌کنیم این است که چرا زیر بار معاهده‌ای می‌روید که نه تنها هیچ اثر مثبتی در اقتصاد و معیشت مردم ندارد بلکه موجبات تسلط دشمن بر ما را فراهم می‌کند؟

حتی اگر هم به فرض محال اینگونه معاهدات برای اقتصاد مفیدهم بود، ما حاضر به از دست دادن عزت و کرامت خود نیستیم.

دولت و مجلس باید به ظرفیت‌های درون کشور بویژه بخش خصوص به معنای واقعی کلمه اعتماد کندو از اعتماد به غرب دست بکشد چرا که مؤمن از یک سوراخ 2 بار گزیده نمی‌شود.

ما قاطبه اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌خواهیم که با رد لایحه دولت و مصوبه مجلس، مصلحت نظام اسلامی  و مردم را در نظر گرفته و ما را به یوغ اجانب نکشانند.


درخواست 3 هزار نفر از نخبگان فارس برای بررسی cft ‌و پالرمو با نگاهی به تجربه برجام

 سه هزار نفر از دانشجویان، طلاب و نخبگان شیراز در نامه ای به مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشتند: ما جمعی از دانشجویان و طلاب استان فارس از رئیس و اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام می خواهیم که با منطقی انقلابی و نگاهی به تجربه خسارت محض برجام، به کنکاشت این لوایح بپردازد و با درایت کامل، همه جانبه و نگاه به منافع ملی مردم عزیز جمهوری اسلامی ایران در این موارد تصمیم گیری کنند.

در این نامه آمده است: نیک مستحضرید که امام خامنه‌ای پس از فتح الفتوح برجام (البته از نگاه عده ای!) بار‌ها سخن از تجربه‌ی تاریخی جنگ احد به میان آوردندکه مسلمانان در آن روزگار جنگ برده را به دلیل خطای در محاسبه و ضعف در ایمان باختند. گویی شرایط این سال‌های کشور و برخی وادادگی‌ها و خطا‌های محاسباتی چنین خطری را گوشزد می‌کند. گویی در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی و لحظه‌های حساس که در حال شکست دادن نظام سلطه است، در درون خود با عناصری سست عنصر، ضعیف و گاهی خائن روبرو است. عناصری که می‌توانند اراده‌های مستحکم ملت را ضعیف و امید‌های بلند آن‌ها را ناامید کنند و انقلاب را در میانه‌ی راه به ناکامی بکشانند. ایشان در این زمینه در ۲۵ خرداد سال ۱۳۹۵ در دیدار کارگزاران نظام فرمودند:

"وقتی انسان مبتلا است به گناه، در یک نقطه‌ی حسّاس و بزنگاه کم می‌آورد. آیه‌ی قرآن میفرماید که: اِنَّ الَّذینَ تَوَلَّوا مِنکُم یَومَ التَقَی الجَمعانِ اِنَّمَا استَزَلَّهُمُ الشَّیطانُ بِبَعضِ ما کَسَبوا؛ در جنگ اُحد، آن‌کسانی که نتوانستند طاقت بیاورند و دلشان در هوای غنیمت آن‌چنان تپید که فراموش کردند چه مسئولیّت حسّاسی در اختیار آن‌ها و برعهده‌ی آن‌ها است و جنگ پیروز را به جنگ مغلوب تبدیل کردند، اِستَزَلَّهُمُ الشَّیطانُ بِبَعضِ ما کَسَبوا؛ این‌ها قبلاً خطا‌هایی انجام دادند، آن خطا‌ها اینجا خودش را نشان داد.

این یک مرحله است؛ یعنی گناه ما موجب می شود که در یک نقطه‌ حسّاس، در یک نقطه‌ی بزنگاه، نتوانیم تاب بیاوریم، نتوانیم مقاومت کنیم. خب، ما مسئول کشور هستیم؛ از این بنده‌ی حقیر گرفته تا مسئولین دولتی، مسئولین قضائی، مسئولین قوّه‌ی مقنّنه و همین‌طور سلسله‌مراتب مسئولیّتها، همه مسئولیم؛ اگر چنانچه کاری بکنیم که نتیجه آن باشد که «اِنَّمَا استَزَلَّهُمُ الشَّیطان» و پایمان بلغزد و نتوانیم طاقت بیاوریم در آنجایی که باید تاب آورد و طاقت آورد، خطر بزرگی ما را تهدید میکند. از این بالاتر، گاهی اوقات گناه ما و خطای ما و کج‌روی ما موجب می شود که -پناه بر خدا- به تکذیب ماانزل‌الله مبتلا بشویم؛ ثُمَّ کانَ عاقِبَةَ الَّذینَ اَسآءُوا السّوأَی اَن کَذَّبوا بِآیاتِ الله.

حضرات آیات و آقایان محترم
برجامی که قرار بود تمام مشکلات مردم ایران را از جمله همه‌ی تحریم‌ها را به محض توافق هسته‌ای حل نماید امروز می‌بینیم در سومین سالگرد این توافق ضمن اینکه ما همه‌ی تعهدات خود را عملی کرده ایم نه تنها مشکلی برطرف نکرده است بلکه بر مشکلات کشور نیز افزوده است و این تجربه‌ی تلخ بر صفحه‌های تاریخ این کشور ثبت شده است.

اما متاسفانه عده‌ای که باید از این تجربه درس بگیرند و بر خود اتکایی تکیه کنند اندوخته‌ای نیا موخته اند و با تمام قوا به دنبال برجامی دیگر هستند با توسل به انواع و اقسام بهانه تراشی‌ها به دنبال تصویب و اجرای لوایح FATF می‌باشند.

تصویب لوایح CFT و پالرمو بدون شک مخاطراتی از جمله موارد زیر را برای کشور خواهد داشت:

۱-به اذعان مقامات دولتی تصویب دو کنوانسیون CFT وپالرمو، روابط بانکی را بهتر خواهد نمود، اما نگاهی به اتفاقات ماه‌های اخیر، خصوصا از زمان خروج آمریکا از برجام، نشان می‌دهد که تک تک بانک‌هایی که با کشور ارتباط داشتند، به دلیل بازگشت مجدد تحریم‌ها و ترس از جریمه‌های هنگفت این کشور، اعلام قطع همکاری با بانک‌های ایرانی نمودند.

از این جهت، تصویب دو کنوانسیون CFT وپالرمو، نتیجه‌ای نخواهد داشت. البته باید خاطر نشان کرد که اگر دو کنوانسیون CFT وپالرمو تصویب شود، ممکن است تغییری در روابط بانکی ایجاد نشود چرا که تجربه‌ کره شمالی نشان می‌دهد این کشور دو کنوانسیون CFT وپالرمو را در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ تصویب کرده است، ولی به دلیل سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه این کشور که تابستان سال گذشته، اعمال شد، عملا بهبود روابط بانکی برای این کشور رخ نداده است. البته در این مورد نیز وزیر امور خارجه رسما از تریبون مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که هیچ تضمینی برای رفع تحریم‌ها و بهبود روابط بانکی با تصویب این لایحه وجود ندارد!

۲- مفاد و مواد این دو کنوانسیون در جهت شناسایی دقیق فعالیت‌های اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی صورت می‌گیرد. در این دو کنوانسیون CFT وپالرمو، باید تمامی اطلاعات و مشخصات یک معامله ثبت شود و در صورت درخواست‌های کشور‌های خارجی به اشتراک گذاشته شود. مشخص است که در شرایط تحریم پذیرش این گونه تعهدات فعالیت‌های اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی که بایستی به دور از چشم بیگانگان و تحریم‌ها، صورت گیرد را روشن کرده، دچار مشکل می‌کند. 

۳-پذیرش تعهدات این دو کنوانسیون، اشراف و سیطره اطلاعاتی دشمنان را بر شریان‌های بانکی کشور فراهم می‌کند و بر این اساس، تصویب دو کنوانسیون، زیان‌ها و خسارت‌های جبران‌ناپذیر فراوانی را بر کشور تحمیل می‌کند و توان کشور را در دور زدن تحریم‌ها تضعیف می‌کند.

۴-تصویب این دو کنوانسیون، باعث می‌شود که ورود و خروج ارز اسکناسی به کشور، محدود شود، این در حالی است که بازار ارز کشور، به دلیل افزایش قیمت ارز، نیازمند ارز اسکناسی است. از دید این کنوانسیون ورود بالای ارز اسکناسی، بستر و زیرساخت خوبی برای انواع فعالیت‌های پولشویانه است.

۵-واردات دارو و غذای کشور که در شرایط فعلی، باید از طریق روش‌هایی که تحریم را دور می‌زند، انجام شود با تصویب کنوانسیون پالرمو، آسیب خواهد دید چرا که طبق این کنوانسیون، تمامی فعالیت‌های اقتصادی هر کشوری با این عنوان که پولشوئی صورت نگیرد، باید شفاف شود. همچنین در فروش نفت در بورس که برای دستیابی به درآمد‌های نفتی صورت میگیرد، خلل ایجاد شود چرا که در بورس نفت، باید خریدار و فروشنده و نحوه انتقال پول، مخفی بماند، اما طبق این کنوانسیون باید، همگی این موارد روشن و مشخص شود. 

۶-کنوانسیون CFT به واسطه تعریف خاص خود از تروریسم، می‌تواند منجر به محدودیت برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بخش‌های دفاعی و گروه‌های مقاومت شود. این ایراد توسط شورای نگهبان به کنوانسیون CFT مطرح شد.

۷-گفته می‌شود که می‌توان با حق تحفظ به این دو کنوانسیون پیوست و از ضرر‌های حتمی آن‌ها جلوگیری به عمل آورد ولی، اگر شرط مذکور، منطبق بر کنوانسیون وین ۱۹۶۹ نباشد و کشور‌های دیگر به آن اعتراض کنند، در موارد اختلافی، متن کنوانسیون مبنای عمل خواهد بود و نه شرط گذاشته شده! نکته جالب توجه این است که در بسیاری از مواردی که کشور‌ها به این کنوانسیون‌ها ملحق شده‌اند، کشور‌های دیگر به حق شرط آنان ایراد گرفته و بیان کرده‌اند که حق شرط را قبول نمی‌کنند.

جدای مخاطرات ذکر شده در گوشه و کنار عالم سیاست زمزمه‌های فاصله گرفتن از مبانی انقلاب خمینی (ره) به گوش می‌رسد، در دورانی که باید همه از جمله مسئولین امر سیاست مقاومت و ایستادگی و همین طور عزت را در پیش بگیرند، اما در حرکتی عجیب تعدادی از وزرای دولت که خستگی و بی انگیزگی از عملکردشان می‌جوشد با ارسال نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی از ایشان خواسته اند که دستور دهند در تصویب لوایح FATF تسریع صورت گیرد و این را بپذیرند که این نشان از رویکرد حقارت و کرنش در برابر استکبار را دارد.

به همین جهت ما جمعی از دانشجویان و طلاب استان فارس از رئیس و اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستاریم که با منطقی انقلابی و نگاهی به تجربه خسارت محض برجام، به کنکاشت این لوایح بپردازد و با درایت کامل، همه جانبه و نگاه به منافع ملی مردم عزیز جمهوری اسلامی ایران در این موارد تصمیم گیری نمایید و بدانید در پیشگاه خداوند متعال و مردم عزیز ایران در قبال تصمیم‌هایی که می‌گیرید باید پاسخگو باشید.




 

مطالب مرتبط
دخالت همه‌جانبه آمریکا در ونزوئلا/ انتخاب فرستاده ویژه ایالات متحده در امور ونزوئلا
رفع موقت تعطیلی دولت آمریکا/ ضرر بیش از 6 میلیارد دلاری اقتصاد این کشور
فشار آمریکا بر متحدانش برای تحریم شرکت هواپیمایی «ماهان»



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.