آمریکا سپاه پاسداران را درست قبل از انتخابات در اسرائیل به عنوان «سازمان تروریستی» اعلام می‌کند

دولت آمریکا اعلام آمادگی کرده است روز دوشنبه سپاه پاسداران ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام خواهد کرد. این اولین بار است که کشوری، ارتش کشور دیگری را یک سازمان تروریستی اعلام می‌کند.
شنبه، 17 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ساره سمیع زاده
موارد بیشتر برای شما
آمریکا سپاه پاسداران را درست قبل از انتخابات در اسرائیل به عنوان «سازمان تروریستی» اعلام می‌کند
به گزارش راسخون به نقل از راشاتودی؛ دولت آمریکا اعلام آمادگی کرده است روز دوشنبه سپاه پاسداران ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام خواهد کرد. این اولین بار است که کشوری، سازمان دولتی کشور دیگری را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام می‌کند.

سه مقام آگاه آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود به رویترز و وال استریت ژورنال گفتند این اتفاق در زمان نه چندان و در روز دوشنبه صورت می‌گیرد. چنین اقدامی می‌تواند یکی از برنامه‌های دولت ترامپ برای تشدید فشارها علیه ایران باشد. فشارهایی که با خروج از معاهده هسته‌ای موسوم به برجام در ماه مه سال گذشته آغاز شد و با بازگشت تحریم‌های تعلیق‌شده ادامه یافته است.
 
لازم به ذکر است سپاه پاسداران در سال 1979 پایه‌گذاری شد. شاخه عملیات برون‌مرزی سپاه پاسداران ایران نیروی سپاه قدس است که از جمله مبارزات مهم این سازمان، مبارزه علیه داعش در سوریه است. با این حال، نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، ایران را تهدیدی برای کشورش خواند و ایران و دمشق را به علت حضور نیروی قدس در سوریه آشکارا تهدید هسته‌ای کرده است.

راشاتودی نوشت زمان اعلام سازمان تروریستی بودن سپاه پاسداران زمان جالبی است، زیرا سه‌شنبه انتخابات در اسرائیل است و انتخابات سختی پیش روی نتانیاهو است. علاوه بر خروج از برجام، دونالد ترامپ چندین اقدام دیگر در حمایت نتانیاهو انجام داده است، از جمله آنها انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل به بیت‌المقدس و اخیرا امضا فرمان به رسمیت شناختن حامیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان است.


به گزارش فارس، وال‌استریت ژورنال نیز با بیان اینکه در بین مقامات ارشد دولت آمریکا برای اعلام این تصمیم، اختلاف‌نظر و دو دستگی وجود دارد، می‌نویسد: «جان بولتون، مشاور امنیت ملی و مایک پامپئو، وزیر خارجه (آمریکا) از حامیان جدی این اقدام هستند. اما مقامات وزارت دفاع شامل ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح نگران هستند که این گام منجر به عکس‌العمل شدید علیه نیروهای آمریکایی در منطقه شود، بدون آنکه آسیب مورد‌نظر به اقتصاد ایران وارد شود.

مقامات سازمان مرکزی اطلاعات (سیا) نیز ملاحظاتی درباره عواقب این تصمیم بیان کرده‌اند... همچنین فرماندهی مرکزی آمریکا، که مسئول نظارت بر نیروهای آمریکایی در خاورمیانه است، قصد دارد طی روزهای آتی هشدار منطقه‌ای صادر کند».

البته سخنگوهای ژنرال دانفورد و رئیس سیا و همچنین مقامات دفتر ایران در سازمان ملل از پاسخگویی به سوالات وال‌استریت ژورنال امتناع ورزیدند. «جیسون بلازاکیس» مدیر سابق دفتر مالی ضد تروریسم در وزارت خارجه آمریکا هشدار داده که این اقدام می‌تواند عواقب وخیمی برای واشنگتن داشته باشد.

مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود به این نشریه گفتند: «ترامپ موضع تندی علیه ایران گرفته و به‌نظر قویا حامی (تروریستی اعلام شدن سپاه) است... اما با توجه به پیچیدگی‌های قانونی متعدد، از شامگاه جمعه نگرانی‌ها در دولت (آمریکا) درباره چگونگی اجرای این سیاست افزایش یافته است».

وال‌استریت ژورنال درباره عواقب این تصمیم می‌نویسد: «با این اعلام، شرکت‌ها و اشخاص از ارائه هرگونه حمایت مادی یا منابع، مانند خدمات مالی، تجهیزات آموزشی، مشاوره حرفه‌ای، تسلیحات یا حمل‌ونقل، به شرکت‌ها یا مقامات سپاه منع می‌شوند. مقامات سپاه و کسانی که با آنها تعامل می‌کنند تحت قانون مجازات‌های کیفری یا مدنی شامل پیگرد قضایی قرار می‌گیرند... این کار همچنین مانع ورود یا اقامت نمایندگان خارجی سپاه یا شرکت‌های تحت کنترل آن به ایالات متحده می‌شود».

بر این اساس، علی‌رغم اینکه هدف دولت آمریکا از تروریستی اعلام کردن سپاه، منصرف کردن شرکت‌های بین‌المللی از تجارت با بخش‌های کلیدی اقتصاد ایران است اما این تصمیم می‌تواند توسط یک دولت دموکرات در کاخ سفید خنثی شود.

مخالفان در دولت آمریکا می‌گویند که این اقدام نه تنها تاثیر چندانی در تضعیف ایران و بخش‌های مهم اقتصاد آن نخواهد داشت بلکه برای دشمنان واشنگتن الگویی می‌شود تا چنین برچسب‌هایی را به عناصر مختلف نیروهای مسلح ایالات متحده بزنند.


 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.