آخرین اخبار از کروناویروس در ایران و جهان در اسفندماه

اخبار مربوط به کرونا در دی ماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در آذر ماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در آبان ماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در مهرماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در شهریورماه را در اینجا مشاهده کنید
مربوط به کرونا در مردادماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در تیر ماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در خرداد ماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در اردیبهشت ماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در فروردین ماه را در اینجا مشاهده کنید
اخبار مربوط به کرونا در اسفند ماه را در اینجا مشاهده کنید
چهارشنبه ششم اسفند
12:00
کرونای جهش یافته در نمایشگاه گردشگری
علیرضا زالی فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران روز چهارم اسفند ماه خبر داد: «تاکنون ۳ فوتی قطعی ناشی از ابتلاء به ویروس جهش یافته داشتیم. همچنین هفت نفر مبتلا به ویروس انگلیسی شناسایی شدهاند.» با این وجود چهاردهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و چهارمین نمایشگاه صنایع دستی در تهران از روز ۵ اسفند ماه به مدت سه روز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی برپا شده است. آنچه که در روز اول افتتاحیه قابل مشاهده بود، نشان میداد که رعایت این موارد به دلیل ازدحام جمعیت امکان پذیر نیست و یا به صورت کامل اجرایی نمیشود.
جهانپور: واکسیناسیون کرونا فعلا اجباری نیست
تزریق واکسن کرونا فعلا اجباری نیست اما احتمالا در آینده و با گسترش واکسیناسیون، ارائه برخی خدمات اجتماعی به مردم مستلزم داشتن گواهی واکسیناسیون میشود.
ویدئو | زمان اثربخشی واکسن کوو ایرانی و تولید انبوه آن چه زمانی است؟
بیماری همهگیر کرونا از عوامل نابرابری در فعالیت اقتصادی زنان
بانک جهانی در گزارشی با عنوان «زنان، تجارت و قانون ۲۰۲۱» اعلام کرد بیماری همهگیر کرونا با ایجاد مشکلاتی جدید در مسیر پیشرفت برابری جنسیتی در جهان سبب شد تا از سپتامبر ۲۰۱۹ تا اکتبر ۲۰۲۰، اصلاحات برای از بین بردن موانع فعالیت اقتصادی زنان در بسیاری از کشورها کند و نامتوازن پیش رود. تارنمای اسپانیایی بانک جهانی گفت: این نهاد مالی بینالمللی اعلام کرد حرکت به سمت پیشرفت برابری جنسیتی در سراسر جهان هر چند ادامه دارد اما شیوع بیماری همهگیر در یکسال اخیر این روند پیوسته اما آهسته را با چالشهایی مواجه کرد.
بر اساس گزارش جدید بانک جهانی با عنوان «زنان، تجارت و قانون ۲۰۲۱» اصلاحات اتخاذ شده در جهت رفع موانع ورود زنان به حوزه کسبوکار در بسیاری از مناطق جهان آهسته و به صورت نامتوازن به اجرا درآمده است. بانک جهانی در این گزارش، نابرابری جنسیتی در ارتباط با فرصتهای اقتصادی را در قوانین و مقررات ۱۹۰ کشور در بازه زمانی سپتامبر ۲۰۱۹ تا اکتبر ۲۰۲۰ سنجیده است. این گزارش همچنین واکنش و پاسخ دولتها به پیامدهای بیماری همهگیر بر زنان در خانه و محل کارشان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
اقدامات ابتکاری دولتها در حمایت از جامعه زنان که تا پیش از همهگیری نیز در معرض آسیبهای اجتماعی و اقتصادی قرار داشت، با شیوع ویروس کرونا با محدودیتهای جدی مواجه شده است. به طور متوسط، زنان از سه چهارم حقوق مردان برخوردار هستند. «دیوید مالپاس» رئیس بانک جهانی معتقد است، «به منظور دستیابی به نتایج بهتر توسعه اقتصادی، زنان باید به صورت گسترده در فعالیتهای اقتصادی جای داده شوند». وی افزود: با وجود پیشرفت ها در برخی کشورها، ما در برخی مناطق دیگر عقب نشینیهای نگران کننده ای همچون محدودیت فعالیت زنان بدون اجازه سرپرست مرد مشاهده کرده ایم.
مالپاس در ادامه گفت: همهگیری کووید-۱۹ با تشدید تفاوتهای جنسیتی به ضرر زنان و دختران به ویژه در حوزه آموزش و اشتغال تمام شده است. از طرفی زنان با افزایش خشونتهای خانگی و چالشهای بهداشتی روبرو هستند. بنابراین زنان به موازات مردان باید به خدمات مالی دسترسی داشته و در مرکز تلاشهای ما در جهت بهبودی فراگیر از بیماری کووید-۱۹ قرار گیرند.
یافتههای این گزارش نشان میدهد که بسیاری از دولتها در این دوران گامهایی برای کاهش پیامدهای همهگیری کرونا بر زنان شاغل برداشته اند. به عنوان مثال تا پیش از شیوع ویروس کرونا، کمتر از یک چهارم اقتصادهای مورد مطالعه، با اعطای مجوز قانونی از والدین شاغل در مراقبت از کودکان حمایت میکردند، حال آنکه با گسترش همهگیری و بسته شدن مدارس، نزدیک به ۴۰ اقتصاد جهان، سیاستهای جدیدی همچون مجوز مرخصی و مزایای ویژه برای کمک به مادران شاغل در نظر گرفتند. البته نباید فراموش کرد که تا کنون این اقدامات برای پاسخگویی به چالشهای بسیاری از مادران شاغل کافی نبوده است.
در پایان این گزارش آمده است: دستیابی به برابری جنسیتی قانونی هرچند مستلزم تلاش هماهنگ دولتها، جامعه مدنی و سازمانهای بینالمللی است اما اصلاحات قانونی و نظارتی به عنوان یک کاتالیزور میتواند موجب تسریع بهبود زندگی زنان، خانواده ها و به دنبال آن، جوامع شود. بانک جهانی پیشتر تاکید کرد، هیچ کشوری بدون مشارکت برابر زنان و مردان نمیتواند از تمام ظرفیتهایش استفاده کند. رسیدن به برابری جنسیتی تنها یک حق نیست، بلکه برای رشد اقتصادی و توسعه کشور مفید است. /ایرنا
10:00
واکسیناسیون ۱۸ سالهها در فاز سوم مطالعات واکسن ایرانی کرونا
مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا از آزمایش این واکسن روی گروه سنی ۱۸ سال به بالا در فاز سوم مطالعات بالینی خبر داد. به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر حامد حسینی (مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا) با اشاره به اتمام فاز یک مطالعات بالینی و تلفیق فاز دو و سه مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت گفت: فاز یک تمام شده و آماده ورود به فازهای بعدی هستیم. پروتکل تلفیقی فاز دو و سه را به سازمان غذا و دارو فرستادهایم. ۱۴ اسفند آخرین نمونه خون از داوطلبان گرفته و گزارش نهایی فاز یک ارائه میشود.
وی افزود: در فاز دو کار را بر روی ۴۰۰ داوطلب دیگر ادامه میدهیم و اگر قانعکننده باشد وارد فاز سه میشویم که ۲۰ هزار نفر هستند. مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا در پاسخ به پرسشی مبنی بر مشخصات داوطلبانی که در فاز دو و سه، واکسن تزریق خواهند کرد، گفت: ما فاز یک یعنی تست روی گروه سنی ۱۸ تا ۵۰ سال را انجام دادیم. در فاز دو همچنان ۱۸ تا ۵۰ سالهها هستند به صورت موازی جمعیت ۵۰ تا ۷۵ سال را وارد تست میکنیم و فاز یک و دو را با هم بر روی آنها انجام میدهیم.
حسینی ادامه داد: در یک نقطه طلاقی در فاز سه اینها به هم میرسند و در فاز سه اجازه خواهیم داشت تزریق واکسن را روی جمعیت ۱۸ تا ۷۵ سال انجام دهیم. مسئول تیم نظارت بر آزمایشهای انسانی واکسن کرونا، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، درباره مطالعات واکسن روی گروه زیر ۱۸ سال نیز گفت: به آن مرحله موفقیتآمیز که برسیم و جمعیت بزرگی واکسینه شوند به فکر زیر ۱۸ سال و گروههای پرخطر دیگر هم هستیم که به صورت مطالعات کوچک به این مجموعه مطالعات اضافه میکنیم. باید گروههای خاص از جمله زیر ۱۸ سال را اضافه کنیم اما واقعیت این است که در قوانین کشورها، رگولاتوری و تولید واکسن قدم به قدم است؛ یعنی باید این مرحله را بگذرانیم و سپس به آن مرحله نیز قدم بگذاریم.
وی درباره این که آیا بعد از تزریق واکسن پروتکلها باید همچنان رعایت شوند؟ اظهار کرد: این پیشنهاد را دادیم و خواهش کردیم همگی تا زمانی که اپیدمی به معنای واقعی کلمه کنترل شود حتی بعد از تزریق واکسن هم ماسک میزنیم و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت میکنیم، اما با کمک واکسن شرایط را قابل تحملتر میکنیم. امیدواریم همه رعایت کنند.
8:30
ابتلا به گونه انگلیسی کرونا رو به افزایش / ضرورت اعمال محدودیت سفر به استانهای درگیر

سه شنبه پنجم اسفند
23:45
فوت دومین پرستار باردار بر اثر کرونا در البرز
23:30
فوت نیم میلیون نفر در آمریکا بر اثر کرونا تاکنون

با گذشت یک سال از شیوع ویروس کرونا در آمریکا و ناتوانی دولتمردان این کشور در مهار این بیماری همه گیری مرگبار تا کنون بیش از ۵۱۳ هزار و ۱۹۲ نفر در ایالات متحده جان خود را از دست داده اند.براساس این گزارش در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا که دارای بیشترین آمار بیماران کرونایی است، ۵۹ هزار و ۲۵۷ نفر به کووید ۱۹مبتلا شده و یک هزار و ۳۷۴ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
23:00
اولین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در مشهد

22:00
توصیههای سخنگوی وزارت بهداشت به بیماران زمینهای در همهگیری کرونا
21:00
ماهی قرمز عامل انتقال کرونا است؟

اداره کل دامپزشکی استان تهران:ویروس کرونای عامل بیماری کووید ۱۹ در ماهیان بیمارزا نبوده و توصیههای بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کنندههای مناسب اقدام شود.
20:00
خطر بیشتر کرونا برای سنین زیر ۱۰ و بالای ۷۰ سال / لزوم قاطعیت بیشتر در رعایت پروتکلها

فرمانده عملیات مدیریت کرونا در تهران: در استان تهران آمار مبتلایان و میزان بستری گروه های سنی زیر ۱۰ سال از حدود ۹ دهم درصد در اسفند ۹۸ به ۱۱ درصد در بهمن ماه ۹۹ رسیده است. در گروه سنی بالای ۸۰ سال از ۷.۴ درصد به ۱۲ درصد و در گروه سنی بین ۸۰-۷۰ سال نیز از ۱۱ درصد به ۱۴ درصد افزایش یافته است.مردم و مسئولان باید رعایت پروتکلهای بهداشتی را به عنوان راهبرد اصلی پیشگیری از بیماری بیشتر مورد توجه قرار دهند.
19:00
جزییات آزمایش واکسن ایرانی استنشاقی کرونا روی داوطلبان

مسئول انجام مطالعه بالینی واکسن پروتئین نوترکیب رازی:فعلا منتظر مجوز نهایی سازمان غذا و دارو هستیم و پس از صدور آن که امیدواریم چند روز آینده باشد، فاز اول مطالعات آغاز میشود.امید میرود پیش از آغاز سال ۱۴۰۰ فاز اول مطالعات بالینی شروع شود.واکسن انستیتو رازی یک واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک کووید ۱۹ است که بخش اصلی آن تزریقی است که در روزهای اول و ۲۱ نوع تزریقی و در روز ۵۱ دوز استنشاقی آن ارائه میشود تا مخاط بینی را در برابر ویروس مقاوم سازد
18:00
مسافر پرواز قشم که حاضر نشد ماسک بزند، به اجبار پیاده شد
.jpg)
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری:عصر دیروز مهمانداران پرواز قشم_تهران شرکت هواپیمایی معراج پس از حضور مسافران در هواپیما به علت برداشتن ماسک توسط یکی از مسافران تذکر دادهاند، اما مسافر مذکور از استفاده ماسک خودداری کرد.به همین دلیل خلبان با انصراف از تیک آف به محل پارک هواپیما بازگشته و پس از پیاده کردن مسافر جهت انجام پرواز اقدام کرده است.
17:00
چه زمانی میتوانیم دیگر از ماسک استفاده نکنیم؟

مدیر تیم ارزیابی واکسن کوو ایران برکت:ناشناختهها درباره بیماری کرونا بسیار زیاد است، بنابراین ما باید همه دستورالعملهای بهداشتی را انجام دهیم و بدانیم که واکسن یک راه حل بسیار موثر در کنار استفاده از ماسک و رعایت دیگر شیوه نامههای بهداشتی است.اگر به مرور زمان دادههای اپیدمیولوژیک نشان دهد که بیماری به مرحله کنترل رسیده، تحت شرایطی ممکن است ما از ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری اجتماعی خارج شویم.تجربه و انتظارم این است که حداقل ماههای زیادی پیش رو داریم که باید همچنان ماسک را روی بینی و دهانمان نگه داریم.
15:00
91 فوتی جدید کرونا در کشور/ ۸۳۳۰ بیمار دیگر شناسایی شدند
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۸هزار و ۳۳۰ مبتلای جدید کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۵ اسفند ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۳۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۸۲ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۰۵ نفر رسید.
لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۶۶۳ نفر رسید. به گفته وی، خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۳۵۸ هزار و ۵۴۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. لاری ادامه داد: ۳ هزار و ۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. وی افزود: تا کنون ۱۰ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۹۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند. به گفته وی، شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
13:00
افزایش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در خوزستان
وی افزود: «فرمانداران سراسر استان، جلسات پشتیبانی از طرح سردار شهید سلیمانی را برگزار و مصوبات را با جدیت پیگیری کنند.» معاون امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان بیان کرد: «بخشی از ادارات به وظایف خود در پشتیبانی از این طرح خوب عمل کردهاند و برخی دیگر به وظایف خود به خوبی عمل نکردهاند که انتظار میرود دستگاهها به طور ویژه پای کار بیایند.» وی افزود: «خوشبختانه میزان رعایت پروتکلها در استان خوزستان افزایش یافته است.»
11:00
توزیع واکسن کرونا از طریق «تیتک»/ آیا وزارت بهداشت از تجربههای شکستخورده عبرت میگیرد؟
با وجود آنکه وزارت بهداشت بارها به علت بیاعتنایی به سامانه تیتک، در زمینه توزیع دارو ضربه دیده است اما گویا این وزراتخانه مجددا علاقمند است دوبار از یک سوراخ گزیده شود. کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو هفته گذشته درباره نحوه توزیع واکسن کرونا، بر لزوم توزیع واکسنهای کرونا وارداتی همچون سایر کالاهای سلامتمحور از طریق سامانه «تیتک» تأکید کرد. به گفته وی، هر واکسن کد اختصاصی سامانه تیتک را دریافت میکند که به صورت برچسب بر روی آن مندرج خواهد بود و واکسن از طریق هر سامانهای بخواهد وارد شود، قابل اتصال به تیتک است و از این طریق رهگیری میشود، بنابراین امکان قاچاق معکوس واکسنهای کرونا وجود ندارد.
اما سابقه نشان داده است که وعدههای مسئولان وزارت بهداشت درباره نحوه توزیع داروهای کمیاب و مهم، در مقام عمل کاملا محقق نشده و مشکلات عدیدهای در این زمینه به وجود آمده است. تجربه شکست خورده توزیع واکسن آنفولانزا و قلمهای انسولین در خارج از بستر سامانه تیتک خود شاهدی بر عملکرد اشتباه برخی از مسئولان وزارت بهداشت درباره توزیع واکسن کرونا است.
نقش سامانه تیتک در توزیع واکسن نمایشی و ناقص است
متأسفانه آخرین اخبار حاکی از آن است که معاونت بهداشت وزارت بهداشت با پافشاری بر تصمیمات اشتباه گذشته خود، قصد استفاده بهینه از سامانه تیتک را نداشته و این وزارتخانه تصمیم دارد فقط به شکل «ناقص» و «نمایشی» از سامانه تیتک برای توزیع واکسن کرونا استفاده کند. پدرام اصلانیفر کارشناس حوزه سیاستگذاری سلامت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس، گفت: بر اساس آخرین اخبار، واکسنهای کرونا برچسب تیتک را دریافت میکنند و اطلاعات این شناسهها در تیتک ثبت میشود؛ اما متأسفانه اتصال حلقههای توزیع واکسن به سامانه تیتک به شکل ناقص است چراکه شناسههای تیتک در مراحل بعد از ورود به کشور به طور کامل استعلام نمیشوند و این مسئله کارکرد تیتک را با اختلال مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه الگوی مدنظر معاونت بهداشت وزارت بهداشت برای توزیع به شیوه (۱. واردکننده، ۲. معاونت بهداشت کل، ۳. توزیع توسط دانشگاههای علوم پزشکی، ۴. تحویل به مراکز بهداشت) است، عنوان کرد: اما به نظر میرسد که در شیوه مناسب برای جلوگیری از وقوع تخلفات، توزیع میبایست با همکاری مراکز پخش صورت پذیرد (۱. واردکننده، ۲. توزیع توسط شرکتهای پخش دارو، ۳. تحویل به مراکز بهداشت). این کارشناس حوزه سیاستگذاری سلامت با اشاره به اینکه کارکرد مطلوب تیتک منوط به نظارت بر تمامی حلقههای زنجیره توزیع است و حذف یک حلقه از این زنجیره، کنترل هوشمند و یکپارچه این سامانه را با اختلال رو به رو میکند. افزود: تاکنون به علت کمکاری مسئولان وزارت بهداشت، تیتک به دانشگاههای علوم پزشکی متصل نشده درحالیکه فرآیند برقراری اتصال تیتک به این دانشگاهها در مدت زمان کوتاهی میسر است. /فارس
8:30
تاثیر چشمگیر واکسن روی کاهش آمار

شهادت یک پرستار دیگر به دلیل ابتلا به کرونا در البرز

وی افزود: این پرستار خدوم باردار بود و بعد از وخامت حالش کادر درمان استان تشخیص دادند که به یکی از بیمارستانهای استان تهران منتقل شود. با تشخیص تیم پزشکی این پرستار مورد عمل جراحی سزارین قرار میگیرد تا کودک 7 ماهه از مرگ حتمی نجات یابد اما به دلیل وخامت شرایط این پرستار تلاش ها برای زنده ماندن مادر بی نتیجه می ماند. در روزهای گذشته «مهشید گودرز» یکی دیگر از پرستاران باردار استان البرز به دلیل کرونا به شهدای سلامت پیوست و فرزند 7 ماهه وی هم تحت مراقبت ویژه قرار دارد. تاکنون حدود هشت تن از مدافعان سلامت استان البرز براثر ابتلا به کووید ۱۹ به شهادت رسیده اند.
23:00
تعطیلی اصناف اهواز در پی تشدید وضعیت قرمز
21:00
۳ فوتی قطعی کرونای جهش یافته در تهران

20:00
وزیر بهداشت : تولید واکسن ملی از اردیبهشت 1400
19:00
۲۵۰ هزار واکسن اهدایی چین آماده ارسال به ایران
.jpg)
18:00
افزایش خودکشی زنان ژاپنی در دوران کرونایی

17:00
مقام سازمان بهداشت جهانی: پایان همه گیری کرونا در ابتدای 2022

16:00
جهانپور: مجوز مصرف اضطراری مشروط واکسن کرونا سینوفارم صادر شد
.jpg)
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از صدور مجوز ورود و مصرف اضطراری مشروط واکسن کرونا چینی با عنوان سینوفارم خبر داد. به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، کیانوش جهانپور روز دوشنبه در حساب توییتر خود نوشت: صدور مجوز ورود و مصرف اضطراری مشروط واکسن BBIBP-corV ساخت شرکت سینوفارم چین از سوی سازمان غذا و دارو ایران صادر شد.
همچنین وی درباره «مشروط بودن» مجوز اضطراری این واکسن به خبرنگار سلامت ایرنا گفت: بر این اساس، تولید کننده لازم است در فواصل زمانی منظم، نتایج مطالعات بالینی و نیز هر گونه عارضه ناخواسته غیرمنتظره جدی را به اطلاع سازمان غذا و دارو ایران برساند. جهانپور ادامه داد: همچنین تولید کننده لازم است نتایج مطالعات پایداری دراز مدت را به سازمان غذا و دارو ایران اطلاع دهد.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: تولید کننده لازم است واکسن را از محل تولید مندرج در این سند برای ایران تامین کند و لازم است مستندات توزیع را برای هر «بچ» (شماره سری ساخت) ارسال کند. به گزارش ایرنا، پیش از این چهار واکسن کرونا شامل اسپوتنیک وی روسیه، کوواکسین ساخت باهارات هند، آسترازنکا آکسفورد ساخت R-pharm روسیه و واکسن آسترازنکا آکسفورد ساخت شرکت SKBio کره جنوبی در کشور مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده بودند. با این حساب، ۵ واکسن کرونا در کشور مجوز مصرف اضطراری دریافت کردهاند.
واکسیناسیون کرونا از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ با اولویت کادر درمان بخشهای مراقبت ویژه کرونا آغاز شده است. واکسیناسیون کرونا در کشور بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا انجام میشود. بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، پیش بینی شده که تا قبل از نوروز ۱۴۰۰ حداقل یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد آسیب پذیر مانند کادر بهداشت و درمان واکسینه شوند.
13:00
تولید واکسن ملی از اردیبهشت ۱۴۰۰/ فریاد میزنم اپیدمی گرفتارمان میکند

وزیر بهداشت با اشاره به آغاز فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان از روز سه شنبه، افزود: تولید واکسن ملی از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز شود. سعید نمکی وزیر بهداشت، در آئین ره پویش سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابراز امیدواری کرد تولید واکسن ملی از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه مراحل تولید واکسن کرونا در کشور به خوبی پیش میرود، گفت: پیش بینی میکنیم تولید واکسن ملی را از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز کنیم و بتوانیم علاوه بر تأمین نیاز داخل، به صادر کننده واکسن در منطقه تبدیل شویم. وزیر بهداشت با اشاره به آغاز فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان از روز سه شنبه، افزود: ۲۵۰ هزار دوز واکسن دیگر به زودی وارد میشود و امیدواریم تا پایان سال، علاوه بر کادر درمان، گروههای آسیب پذیر نیز واکسینه شوند. بعد از کادر درمان، سراغ خانههای سالمندان و گروههای آسیب پذیر میرویم و امیدواریم تا پایان سال جاری، این گروهها واکسینه شوند.
آمریکاییها به دنبال این بودند بگویند کانون کرونا ایران بود
وی گفت: در حال حاضر حدود ۱۳ ماه از گرفتاری همکارانم با کووید-۱۹ میگذرد. البته وقتی میگویم ۱۳ ماه، این برای افراد کج خیال و بدفهم رفرنس نشود که اینها آخرین روزهای بهمن ماه اولین مواردشان را اعلام کردند، اما خودشان میگویند ما ۱۳ ماه است که گرفتاریم. اولا به کسانیکه ادعا میکنند وزارت بهداشت قبل از پایان بهمن مواردی از کووید-۱۹ داشت، اما اعلام نکرد، اگر یک مورد توانستند ادعایشان را ثابت کنند، به آنها جایزه میدهم.
نمکی با بیان اینکه ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ نمونه ای که از دی ماه و آذر ماه سال قبل از آنفلوآنزا نگه داشته بودیم، را یک بار دیگر تست کردیم افزود: برایم روشن بود برخی آمریکاییها و به خصوص اسراییلیها به دنبال این بودند که بگویند کانون کرونا ایران بود و عده ای هم اینجا پای بیرقش سینه زدند. بر همین اساس این نمونهها را مجددا تست کردیم و به جز سه نمونه در سراسر کشور، که از ۲۳ بهمن به بعد بود، هیچ موردی از کووید در نمونههایی که برای آنفلوآنزا گرفتیم، دیده نشد. وزیر بهداشت تصریح کرد: نمیدانم برخی چطور با کمال بیانصافی برای سوار شدن بر یک موج سیاسی تبلیغاتی به راحتی یافتهها و گفتههای مملکتشان را زیر سوال میبرند. اگر کسی توانست یک مورد از کرونا را قبل از این تاریخ اثبات کند، نه تنها به او جایزه میدهیم، بلکه هزار بار از او عذرخواهی می کنیم.
اجازه یاوهگویی نمیدهم
وی تاکید کرد: در عین حال برای دفاع از حیثت عزیزانی که طی این این مدت خودشان را به آب و آتش زدند، هیچ یاوهگویی که بخواهد سلامت این مجموعه را زیر سوال ببرد، رها نخواهم کرد و به هیچ وجه اجازه نخواهم داد. نمکی ادامه داد: ۱۳ ماه را از این نظر گفتم که به محض اینکه در ووهان گزارش ویروس را شنیدیم همهمان آماده شدیم و بلافاصله مرزها را بستیم و در تمام مبادی نفر برای کنترل گذاشتیم. شروع به طراحی کیت کردیم. وقتی ۵۷ نفر از دانشجویان ووهان را آوردیم، با چه کیتی تست کردیم؟ با کیتی که در پاستور طراحی شده بود. کسی به ما کیت نداد. وقتی قم شدید گرفتار شد و بعد گیلان، تازه یکی از همکارانمان دستی مقداری کیت برایمان آورد. ما ونتیلاتور و ماسک و گان را خودمان طراحی کردیم و تنها در این اقیانوس با دستهای بسته شنا کردیم.
ویروس جدید قدرت مرگ چندبرابری دارد
نمکی توضیح داد: من از مدتها قبل در ویدیوکنفرانس و نامه اعلام می کنم که خودتان را برای یکی از سخت ترین یورش های ویروس جهش یافته آماده کنید. امروز دیگر ویروس موتاسیون یافته منحصر به یک نقطه نیست، بلکه همه جا می شود آن را یافت. دیشب دو کیس جدید از بیرجند گزارش شد . خیلی جاها دارند مرتب گزارش می دهند. همکاران من کاملا آماده اند. مردم شریف باید بدانند که این ویروس علی رغم حرف انگلیسیها، هم قدرت سرایت و هم قدرت مرگزایی چند برابری دارد و هم جوانترها را بیشتر گرفتار می کند. سه روز قبل در خوزستان کودک ۱ و ۹ ساله بر اثر کووید-۱۹ فوت کرد.
مجوزی برای تردد به سمت عتبات ندادیم
وزیر بهداشت افزود: ما کی برای تردد از مرزها به سمت عتبات و برگشتش مجوز و اجازه دادیم؟ چه کسی از من نامه دارد در این زمینه. کدام یک از همکارانم با برخی از این ترددها موافقت کردند؟. اتوبوسی می آید و آن را در مرز تست می کنیم که فرد مثبت از آن بیرون می آید. این فرد مثبت پیاده می شود و اتوبوس تا فلان شهرستان می رود. ردیابی می کنیم و تازه موارد مثبت در آنجا پیدا می شوند. تا کجا باید همکاران من تاوان ندانم کاری برخی را بدهند. ما چه گناهی کردیم که در ۱۳ ماه مدام باید موج ایجاد شود، موج را بشکنیم و شهید دهیم. نمکی گفت: خدا شاهد است که داغ این شهدای سلامت دارد مرا نابود می کند. نابترین بچههای نظام سلامت را از دست دادم. داغی برای هیچ فرماندهی بالاتر از این نیست که افسران ارشد و سربازانش را از دست بدهد آن هم به دلیل ندانم کاری و سهل انگاری دیگران. من وزیر خبر ندارم چه کسی می آید و بیرون می رود.
اپیدمی گرفتارمان میکند
وی با با شاره به آمار مرگ و میر روزانه کرونا گفت: نام مرا به جای وزیر بهداشت بگذارید مدیرکل مرده شور خانه! این درد بزرگی است. ویروس، ویروس مهاجمی است. فکر نکنید، انگلیس یکی از ساختارهای ضعیف سلامت جهان را دارد. انگلیس یکی از نظام های سلامت مقتدر جهان را دارد. نمکی هشدار داد: آلمان کشور کمی نیست در مقابل مسایل بهداشتی درمانی، اما به زانو درآمد. نه گستردگی اقلیم ما را دارند و نه کم بضاغتی اقتصادی ما را دارند. ما داریم فریاد میزنیم که اپیدمی گرفتارمان میکند، چرا گوش نمی کنید؟. اینطور که نمی شود مملکت اداره کرد. چقدر باید فریاد بزنم و بگویم. چقدر باید خجالت بکشم از پزشک و پرستار و علوم آزمایشگاهی و بقیه.
11:00
فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان علیه کووید۱۹ آغاز شد
واکسیناسیون کرونا در کشور از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ با تزریق واکسن به کادر بهداشت و درمان بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانها و به وسیله واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز شده است. بر اساس اولویتهای سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از گروههای آسیب پذیر شامل کادر بهداشت و درمان و سالمندان تا پیش از نوروز ۱۴۰۰ در کشور واکسینه خواهند شد.
استفاده از ماسک در آمریکا تا پایان سال ۲۰۲۲

این متخصص ارشد بیماریهای عفونی در آمریکا ضمن اشاره به اینکه نمی تواند پیشبینی کند آمریکا چه زمانی به وضعیت عادی همانند دوران قبل از همه گیری ویروس کرونا بازمی گردد، گفت: فکر می کنم تا پایان سال جاری میلادی ما به سطح خوبی از وضعیت عادی در مقایسه با وضعیت وحشتناک مقاطع اولیه همهگیری می رسیم. مرکز کنترل بیماریها و پبشگیری در آمریکا اعلام کرده است که استفاده از ماسک برای کُند شدن شیوع ویروس کرونا امری مهم و حیاتی به شمار می رود زیرا هم می تواند از افراد در برابر این ویروس حفاظت کند و هم در جلوگیری از انتقال آن موثر باشد.
دولت جو بایدن از زمان آغاز فعالیتش بر استفاده از ماسک با هدف جلوگیری از گسترش بیشتر کرونا در آمریکا تاکید داشته و این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین این کشور اعتقادی به این مسئله نداشت. براساس امارهای اعلام شده تاکنون نزدیک به ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سراسر آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند که بیش از ۵۱۱ هزار فوتی داشته است. آمریکا در صدر لیست کشورها در مسئله ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا در جهان قرار دارد. تاکنون حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در ایالات متحده واکسینه شدهاند. آنتونی فائوچی پیشتر نیز نسبت به افزایش موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید – ۱۹ به دلیل جهش و تکامل ویروسی هشدار داده بود.
9:00
جزئیات فوت جوانی در "آبیک" قزوین بر اثر کرونای انگلیسی
حریرچی؛ معاون وزیر بهداشت:کرونای انگلیسی جوانها را بیشتر درگیر میکند، کشندگی بیشتری دارد و زودتر از حد معمول اوج میگیرد.
8:30
بهبود یافتگان کرونا به کرونای انگلیسی مبتلا نمیشوند

23:00
افزایش شیب شیوع کرونا در کشور / درخواست وزارت بهداشت از زوجهای جوان

22:00
ادعای یک نماینده مجلس: دانشمند جوان قزوینی موفق به کشف داروی ضدکرونا شده است

21:00
واکسن کرونا عادلانه و با دستورالعمل توزیع خواهد شد
.jpg)
20:00
واکسن مشترک ایران و کوبا در چه مرحلهای است؟

19:00
خوزستان/ فوت یک دختر ۹ ساله با کرونای جهش یافته

18:00
استفاده از دو ماسک به چه کسانی توصیه میشود؟

17:00
مینو محرز: هموطنان با خیال راحت واکسن ایرانی کرونا بزنند
تهران-ایرنا- عضو کمیته علمی ستاد کرونا گفت: من با ۵۰ سال پیشینه کار علمی و طبابت اعلام میکنم واکسن ایرانی کرونا با رعایت استانداردهای بینالمللی تهیه شده که پس از ورود به بازار درمان هموطنان با خیال راحت آن را دریافت کنند. به گزارش خبرنگار آموزش و دانشگاه ایرنا مینو محرز روز یک شنبه در نشست خبری واکسن کرونای کوو ایران برکت افزود: ما کارآزمایی فاز اول واکسن کرونا که بررسی ایمنی و مصون بودن را شامل می شد روی ۵۶ بیمار گذراندیم و هیچ عارضه مهمی روی داوطلبان ایجاد نشد و همه آنها در سلامت و راضی هستند.
وی ضمن قدردانی از داوطلبان دریافت واکسن آزمایشی ایرانی کرونا گفت: برای من افتخار است که بعد از سال ها در مملکت کار واکسن سازی راه می افتد و ما دیگر احتیاج به کشورهای بیگانه برای تهیه واکسن نداریم. محرز همچنین در خصوص قیمت واکسن ایرانی چنین گفت: در همه جای دنیا کشورهادر موارد بیماری های پاندمی موظف هستند واکسن را مجانی برای مردم تهیه کنند.
محقق مسئول مطالعات کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت در خصوص وجه افتراق و اشتراک واکسن کووایران و کوو پارس که گفته می شود واکسن تزریقی و استنشاقی است توضیح داد: درگزارش اولیه واکسنی که در موسسه رازی در حال تهیه است عنوان شد که آنتی ژن آن از کشور چین وارد شده است. درباره مسئله اسپری کردن واکسن کووپارس باید گفت که دیگر در دنیا استنشاق مطرح نیست چراکه ثابت شده تزریق واکسن به تنهایی مصونیت ایجاد می کند و فرد دیگر ناقل ویروس به دیگران نخواهد بود.
محرز ادامه داد: اگر فردی هم به مقدار زیاد با ویروس در تماس باشد این ویروس در ناحیه بینی و حلق به مقدار بسیار کمی می ماند بنابراین قدرت انتقال به سایر افراد را ندارد. وی در خصوص این سوال که جهش های ویروس کرونا نگرانی هایی را در مردم ایجاد کرده است و چرا علی رغم شروع واکسیناسیون در برخی از کشورها هنوز در ایران شروع نشده است نیز گفت: دانشمندان آمریکایی گفته اند در هرصورت اگر شما هرواکسنی استفاده کنید اگر جهش هم پیدا کند باز بیماری ضعیف خواهد بود بنابراین بایستی از واکسن استفاده کرد.
محرز در خصوص آسان گرفتن بیماری کرونا در کشور نیز ضمن اظهار تاسف گفت: اگرستاد ملی کرونا پروتکلی صادر می کند بایستی اجرای آن نیز با دقت و نظارت کافی صورت گیرد. اما پروتکل های وضع شده بصورت بایسته اجرایی نمی شود در حالیکه سخت گیری بسیار ضروری است، اگر مراقب نباشیم ویروس جهش یافته در کشور منتشر خواهد شد و این واقعا کار را سخت می کند.
وی تاکید کرد: اگر افرادی در جامعه در اجرای پروتکل های بهداشتی به منظور جلوگیری از انتشار ویروس کرونا تعلل می کنند باید جریمه شوند، چراکه خطای آنها همچون نزدن ماسک، جان سایر افراد جامعه را به خطر می اندازند، در همه جای دنیا برخورد با خاطیان بسیار سخت گیرانه اجرا می شود. وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه، چرا در خصوص ساخت واکسن از سایر کشورها عقب مانده ایم نیز گفت: ساخت واکسن نیازمند یکسری امکانات اولیه است که متاسفانه به دلیل تحریم های ظالمانه امکان برخورداری از تجهیزات زیربنایی در ایران وجود نداشت که البته تکنولوژی موردنیاز و شرایط از سوی جوانان باهوش ایرانی برای ساخت واکسن در کشور مهیا شد.
16:00
پیک چهارم کرونا رخ ندهد، سفرهای نوروزی انجام می شود/ سفر به کدام شهرها و استانها مجاز است؟
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: اگر شهرهای مسافرپذیر زرد و آبی باقی بمانند، ما ۴ حالت برای سفر نوروزی در نظر گرفته ایم، نخست آنهایی که در تورهای گردشگری ثبت نام و سفر می کنندو در این حالت ظرفیت وسایل حمل و نقل عمومی و هتل ها مشخص و همه موارد قابل کنترل است.
رییسی بیان کرد: در حالت دوم فرد از طریق تورهای گردشگری هتل در مقصد را رزرو می کند اما با ماشین شخصی به شهر مقصد سفر می کند، در حالت سوم فرد با ماشین شخصی به ویلا یا منزل اقوام و بستگان در شهر دیگر سفر می کند و در حالت چهارم فرد با اتوبوس یا وسایل نقلیه عمومی یا ماشین شخصی در پارک یا محل های قابل اقامت فرد چادر می زند که به هیچ وجه اجازه نمی دهیم حالت چهارم رخ دهد و معضل اصلی حالت سوم است و کنترل به سختی صورت خواهد گرفت اما به طور کلی در شهرهای نارنجی و قرمز از ورود خودروهای با پلاک های غیر بومی جلوگیری خواهد شد.
14:00
تازه ترین وضعیت شیوع ویروس کرونا (کووید- ۱۹) در سراسر جهان که سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان پدیدهای «همه گیر» شناسایی و اعلام کرد.
مبتلایان | فوت شدگان | بهبود یافتگان |
---|---|---|
۱۱۱.۶۸۱.۹۳۸ | ۲.۴۷۳.۰۵۰ | ۸۶.۸۴۷.۷۸۳۲ |
ردیف | نام کشور | مبتلایان | فوت شدگان | بهبود یافتگان |
۱ | آمریکا | ۲۸.۷۰۶.۴۷۳ | ۵۰۹.۸۷۵ | ۱۸.۸۹۹.۲۷۲ |
۲ | هند | ۱۰.۹۹۱.۶۵۱ | ۱۵۶.۳۳۹ | ۱۰.۶۸۹.۷۱۵ |
۳ | برزیل | ۱۰.۱۳۹.۱۴۸ | ۲۴۶.۰۰۶ | ۸.۰۶۷.۹۳۹ |
۴ | روسیه | ۴.۱۶۴.۷۲۶ | ۸۳.۲۹۳ | ۳.۷۱۳.۴۴۵ |
۵ | انگلیس | ۴.۱۰۵.۶۷۵ | ۱۲۰.۳۶۵ | ۲.۳۳۱.۰۰۱ |
۶ | فرانسه | ۳.۵۸۳.۱۳۵ | ۸۴.۱۴۷ | ۳.۲۵۱.۸۶۱ |
۷ | اسپانیا | ۳.۱۳۳.۱۲۲ | ۶۷.۱۰۱ | ۲.۴۷۱.۵۸۹ |
۸ | ایتالیا | ۲.۷۹۵.۷۹۶ | ۹۵.۴۸۶ | ۲.۳۱۵.۶۸۷ |
۹ | ترکیه | ۲.۶۳۱.۸۷۶ | ۲۷.۹۸۳ | ۲.۵۱۸.۷۵۸ |
۱۰ | آلمان | ۲.۳۸۸.۴۱۷ | ۶۸.۳۴۳ | ۲.۱۸۵.۱۰۰ |
۱۱ | کلمبیا | ۲.۲۲۲.۰۱۸ | ۵۸.۶۸۵ | ۲.۱۱۵.۴۷۰ |
۱۲ | آرژانتین | ۲.۰۶۰.۶۲۵ | ۵۱.۱۲۲ | ۱.۸۶۱.۴۳۳ |
۱۳ | مکزیک | ۲.۰۳۸.۲۷۶ | ۱۷۹.۷۹۷ | ۱.۵۹۰.۶۹۶ |
۱۴ | لهستان | ۱.۶۳۱.۷۲۷ | ۴۲.۰۷۷ | ۱.۳۷۲.۳۲۶ |
۱۵ | ایران | ۱.۵۶۶.۰۸۱ | ۵۹.۴۰۹ | ۱.۳۳۷.۸۷۷ |
۱۶ | آفریقای جنوبی | ۱.۵۰۲.۳۶۷ | ۴۸.۹۴۰ | ۱.۴۰۹.۵۵۳ |
۱۷ | اوکراین | ۱.۳۰۴.۴۵۶ | ۲۵.۰۱۰۳ | ۱.۱۴۶.۰۷۳ |
۱۸ | پرو | ۱.۲۷۵.۸۹۹ | ۴۴.۸۷۷ | ۱.۱۷۶.۱۲۸ |
۱۹ | اندونزی | ۱.۲۷۱.۳۵۳ | ۳۴.۳۱۶ | ۱.۰۷۸.۸۴۰ |
۲۰ | چک | ۱.۱۵۳.۱۵۹ | ۱۹.۲۱۴ | ۱.۰۱۴.۹۹۷ |
۲۱ | هلند | ۱.۰۵۱.۹۶۵ | ۱۵.۲۰۰ | --- |
۲۲ | کانادا | ۸۴۳.۳۰۱ | ۲۱.۶۳۰ | ۷۸۹.۸۴۱ |
۲۳ | پرتغال | ۷۹۶.۳۳۹ | ۱۵.۸۹۷ | ۶۹۶.۹۱۶ |
۲۴ | شیلی | ۷۹۵.۸۴۵ | ۱۹.۹۷۴ | ۷۵۳.۰۳۷ |
۲۵ | رومانی | ۷۷۷.۲۷۶ | ۱۹.۷۹۵ | ۷۲۲.۴۸۴ |
۲۶ | بلژیک | ۷۵۲.۳۷۹ | ۲۱.۸۸۷ | ۶۷۸.۹۷۶ |
۲۷ | اسرائیل | ۷۴۴.۵۱۳ | ۵.۵۲۶ | ۶۹۳.۷۳۰ |
۲۸ | عراق | ۶۶۴.۷۵۰ | ۱۳.۲۴۵ | ۶۱۶.۵۰۷ |
۲۹ | سوئد | ۶۳۱.۱۶۶ | ۱۲.۶۴۹ | -- |
۳۰ | پاکستان | ۵۷۱.۱۷۴ | ۱۲.۶۰۱ | ۵۳۴.۱۰۷ |
13:00
اخبار خاص کرونا وپیامدهای آن
ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
این در حالی است که دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش شان را در نشریه "بیماریهای عفونی بالینی" منتشر کردهاند.این پژوهشگران پس از یازده ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کردهاند که دو هفته قبل از اعلام رسمی چین، در خون شان پادتن کرونا وجود داشته است. اولین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته بعد از اعلام چین شناسایی شد.
شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ ابان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.
شرکت "مادرنا"، که یک شرکت آمریکایی است هم روز دوشنبه ۲۵ آبان ماه ۹۹ اعلام کرد که واکسن تولیدی این شرکت برای کرونا تا حدود ۹۵ درصد موثر بوده و ایمنی ایجاد کرده است.
دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز نتایج مرحله آزمایش انسانی واکسن کرونا تولیدی خود را اعلام کرده که براساس آن این واکسن تا ۷۰ درصد باعث جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹میشودو در صورت بالا بردن دُوز میتواند تا ۹۰ درصد نتیجه بخش باشد.
با کشف واکسن کرونا در تعدادی از کشورها، واکسیناسیون در این کشورها آغاز شده است. واکسیناسیون کرونا در ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰ در میان کادر درمانی در آمریکا شروع شد که بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را در جهان به خود اختصاص میدهد.
گزارش های خبری نشان میدهد در حال حاضر در اکثر کشورهای ثروتمند و پیشرفته طرح واکسیناسیون علیه ویروس کرونا آغاز شده است. پیشتر سازمان بهداشت جهانی ضمن هشدار در خصوص احتمال بروز شکاف میان کشورهای فقیر و غنی نسبت به در دسترس بودن واکسن کرونا هشدار داده بود.
رییس جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان این که مانع تراشیهای دولت ترامپ درتامین نیازهای ضروری مردم از جمله واکسن در ذهن و خاطر جهانیان خواهد ماند، تاکیدکرد: ساخت واکسن با کمک دانشمندان ایرانی و خرید آن از خارج از کشور در دستور کار است.
روحانی گفت: ستاد ملی برای مهار کرونا تلاشهای خود را با دو اولویت هدف گذاری کرده است. اولویت نخست، اجرای پروتکلها و مراقبتهای اجرایی در غربالگری و فاصله گذاری هوشمند به عنوان تضمین شده ترین راه است که علائم مثبت آن را در کنترل موج جدید شاهد بودیم.
روحانی اولویت دوم را تامین و تهیه واکسن دانست وافزود: مقدمات و مسیر ساخت این واکسن با اتکا به توانایی دانشمندان و مراکز تخصصی داخلی فراهم شده و تهیه و خرید آن از خارج از کشور نیز در دستور کار است.
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: تست های انسانی واکسن کرونای ایرانی انجام شده و مجوز مرحله چهارم تست انسانی این واکسن از کمیته پایش داده و ایمنی دریافت شده است.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونای ایران گفت: تجهیزات خط تولید واکسن در موسسه برکت خریداری شده و در حال نصب است و تا خرداد ۱۴۰۰ که واکسن کرونا برکت تایید شود، این خط تولید نیز به بهره برداری می رسد.
اولین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام "کُوو ایران برکت" روز سه شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد.
دومین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی نیز روزهای ۱۵ و ۱۶ دی ماه به چهار داوطلب دیگر صورت گرفت. مصطفی قانعی رییس کمیته ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد : هر چندتولید واکسن در ۶ یا ۷ شرکت ایرانی آغاز شده اما تزریق همگانی واکسنی که با مشارکت کوبایی ها در ایران تولید می شود تا بهار سال آینده در کشور شروع می شود.
وی افزود: واکسنی که با مشارکت کوبایی ها در ایران تولید می شود در فاز نخست در کوبا به ۵۶ نفر و در فاز دوم به بیش از ۱۰۰ نفر دیگر در این کشور تزریق شده اما در فاز سوم قرار است همزمان با کوبا در ایران نیز به چندین هزار نفر تزریق شود. وی تاکید کرد: هر چندتولید واکسن در شرکت های ایرانی آغاز شده اما به نظر می رسد که زودتر از همه در ایران واکسن کوبایی وارد بازار شود و سایر واکسن ها نیز طی یک یا دو هفته دیگر مطالعات بالینی آنها آغاز شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران گفت که با واردات اولین محموله واکسن اسپوتنیک وی از روسیه، واکسیناسیون کرونا در ایران از سه شنبه ۲۱ بهمن ۹۹ در کشور با اولویت کادر بخش های آی سی یو شروع میشود.
واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک تزریقی استنشاقی کووید - ۱۹ تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ایران نیز به عنوان دومین واکسن ایرانی کرونا با نام «کوو پارس رازی» به زودی وارد مرحله تست انسانی میشود.
در همین حال کارشناسان و متخصصان تاکید کرده اند که واکسنهای کرونا موجب ایمنسازی دریافتکنندگان واکسن در برابر ویروس می شوند اما نمیتوانند کووید ۱۹ را ریشه کنکنند و مانع شیوع آن شوند؛ بنابراین استفاده از ماسک تا پایان واکسیناسیون ضروری است.
سازمان جهانی بهداشت از کشورهای ثروتمند به خاطر دعوا و منازعه بر سر واکسن انتقاد کرده است. این انتقاد سازمان پس از آن اعلام شد که اتحادیه اروپا گفت محدودیتهایی برای صادرات واکسن تولید شده در کشورهای این اتحادیه وضع میکند. تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت بار دیگر نسبت به ملیگرایی در زمینه واکسن هشدار داده و گفته چنین مسالهای میتواند باعث گسترش همهگیری شود. /ایرنا
11:00
آمادگی شرکت برکت برای واکسیناسیون عمومی در ماه جاری
.jpg)
شرکت گروه دارویی برکت اعلام کرد که با توجه به شرایط همهگیری بیماری کرونا و در صورت تشخیص وزارت بهداشت و ارائه مجوزهای لازم، قادر خواهد بود در تأمین واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون عمومی قبل از اتمام سال جاری نیز مشارکت کند.
دکتر محمدرضا صالحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: آزمایش های مرتبط با ایمونوژنیسیته تاکنون روی حدود ۳۵ داوطلب انجام شده که نتایج آن نشان می دهد این واکسن نسبت به انتظارات ما قدرت ایمنی زایی بالاتری دارد که بسیار امیدوار کننده است. وی ادامه داد: نتایج اولیه نشان می دهد حدود ۹۰ درصد افرادی که دوز دوم واکسن را دریافت کرده اند، شواهد ایجاد ایمنی، پس از دو هفته در آزمایش هایشان نشان داده است.
صالحی بیان داشت: تعیین دقیق این موضوع نیاز به بررسی آماری دقیق تری دارد که این کار در حال انجام است، اما نتایج اولیه نشان می دهد واکسن ایرانی کرونا ایمنی حدود ۹۰ درصدی دارد. مجری مطالعات بالنی واکسن ایرانی کرونا ادامه داد: تزریق دوز دوم ۵۶ داوطلب فاز نخست تست انسانی واکسن کرونا ایرانی به پایان رسیده است. وی افزود: مرحله دوم تست انسانی واکسن ایرانی کرونا هم از حدود اواخر اسفند ماه آغاز خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه به احتمال قوی مرحله دوم تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده طول می کشد، گفت: به احتمال زیاد مرحله دوم و سوم با هم ادغام خواهند شد و در میانه های این مرحله گزارش اولیه به سازمان غذا و دارو ارایه می شود. صالحی افزود: اگر این گزارش مورد تائید قرار گیرد در میانه راه وارد مرحله سوم می شویم که این موضوع در سایر واکسن های دنیا انجام شده است. وی بیان داشت: پیش بینی می شود که از اوایل اردیبهشت وارد مرحله سوم تست انسانی شویم.
نخستین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام "کُوو ایران برکت" روز سه شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد. از ۹ دی تا ۱۸ بهمن همه داوطلبان نخستین تزریق واکسن خود را دریافت کردند و تا نیمه اسفند امسال، تزریق دوم تمام داوطلبان و پیگیری ۲۸ روز آنها پایان می یابد.
9:00
۲۵۰ هزار دوز واکسن چینی در راه ایران

8:30
واکسن آکسفورد با فاصله دز طولانیتر، موثرتر است

شنبه دوم اسفند
23:30
عذرخواهی رئیس مرکز اطلاعرسانی سازمان نظام پزشکی پس از درخواست برای در اولویت قرار گرفتن هنرمندان در دریافت واکسن کرونا
23:00
افراد زیر ۲۰ سال بیش از سایرین در معرض ابتلا به کرونای انگلیسی هستند

22:00
شروط سفر در نوروز اعلام شد
.jpg)
21:00
تست تشخیص سریع کرونا در مطبهای خصوصی انجام میشود

20:00
وضعیت یک دریافتکننده واکسن کرونا، 10 روز پس از تزریق

19:00
ببینید | زنگ خطر جدی و هشداری کرونای جهش یافته در ایران
رئیسی سخنگوی ستاد کرونا گفت: خوزستان بالاترین شیوع کرونا را در کشور دارد و سرعت انتشار ویروس بسیار بالاست. این مسئله زنگ خطر جدی و هشداری برای سایر استانهاست.
18:00
ببینید | عوارض جدید کرونا پس از بهبودی: مه گرفتگی مغز!
16:00
کانون شیوع کرونای انگلیسی مسافران عراقی بودند/ مرزهای عراق بسته ش
همانگونه که قبلا خدمت مردم عزیز عرض کردهام، ویروس جهش یافته انگلیسی اکنون در کل کشور در حال چرخش است و متاسفانه شاهد شیوع شدید بیماری کرونا در استان خوزستان هستیم و کانون شیوع کرونای انگلیسی مسافران عراقی بودند به همین دلیل مرزهای عراق بسته شده است. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان گفت: همانگونه که قبلا خدمت مردم عزیز عرض کردهام، ویروس جهش یافته انگلیسی اکنون در کل کشور در حال چرخش است.
سعید نمکی در نشست آنلاین خبری با مرد، ضمن تاکید دوباره بر شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی در کشورمان، با تشکر از همکارانش در استان های قزوین و البرز، از وضعیت قابل این استان ها در کنترل شیوع این نسخه از ویروس خبر داد و گفت: میزان ابتلا به این ویروس در این استانها که ارتباط تنگاتنگی با هم دارند بیشتر بود و بر این اساس در استان قزوین برای مقابله با این شیوع ستاد تشکیل دادیم.
وی افزود: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته وضعیت در این استانها ثابت شده است. البته گرفتاری عمده ما در خوزستان است که ما را از خواب و خوراک انداخته است. وضعیتی که در شادگان به عنوان اولین کانون این شیوع به وجود آمده است، یا در رامهرمز، آبادان، اهواز و مناطقی دیگر در غرب این استان که به شدت گرفتار کرونای انگلیسی هستند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه «کرونای انگلیسی به شدت سرکش تر و مهاجمتر از ویروس ووهان است»، گفت: میزان مرگ و میر و سرایت این ویروس نسبت به ویروس قبلی بالاتر است و از این رو تیمهای تخصصی جهت مقابله با شیوع این ویروس به خوزستان اعزام و در ستاد ملی هم اختیاراتی به استاندار این استان داده شده است.
وی با بیان اینکه کانون اصلی شیوع کرونای انگلیسی مسافرانی هستند که از عراق به خوزستان آمده اند، افزود: مرزها را در این استان مسدود کرده ایم و تا اطلاع ثانوی عبور و مرور در این مرزها صورت نمیگیرد. همچنین پروازهای این استان را مدیریت میکنیم و قرار شده تا ارتباط شمال و شرق خوزستان را که میزان شیوع کرونای انگلیسی در آنها کمتر است، به نواحی دیگر محدود کنیم.
نمکی با بیان اینکه در هرمزگان، ایلام، بوشهر و چهار محال و بختیاری و اصفهان نیز خطر شیوع کرونا بالاست، گفت:با توجه به تجارب قبلی و اینکه این مناطق بعد از خیزهای خوزستان گرفتار میشدند، باید اقدامات کنترلی شدیدی در نظر بگیریم و به مردم بگوییم که لازم است به شدت مراقبت کنند و بدانند که رعایت فاصله گذاری و رعایت بهداشت فردی در پرهیز از ابتلا بسیار موثر است.
وی با اشاره به اینکه رعایت پروتکلها در خوزستان به زیر ۱۰ درصد رسیده است، تاکید کرد: این میزان رعایت نسبت مستقیمی با میزان شیوع کرونای انگلیسی در این مناطق دارد. وزیر بهداشت در خصوص آخرین وضعیت تولید واکسن کرونا در کشورمان هم گفت: خوشبختانه افرادی که در داخل مشغول تولید واکسن هستند به خوبی پیش میروند و تلاش میکنیم که اثربخشی واکسنهای تولیدی خود را روی کرونای انگلیسی پیگیری کنیم.
وی در ادامه افزود: در خصوص واکسیناسیون هم باید بگویم که تزریق واکسن اسپوتنیک روسیه را به ۱۰۰ هزار تن در گروه آسیب پذیر انجام خواهیم داد و همچنین هفته آینده ۲۵۰ هزار دوز واکسن سیفوفارم چین را وارد خواهیم کرد و علاوه بر آن، واکسنهایی مثل آسترازنکا که در سبد کواکس بود نیز تا آخر ماه میلادی وارد کشور میشود. نمکی با ابراز امیدواری به پایان یافتن واکسیناسیون گروه های آسیب پذیر در سال جاری گفت: علاوه بر واکسن های یاد شده، واکسنهای دیگری از هند و کره جنوبی هم در دستور کار واردات قرار دارد و امیدواریم واکسیناسیون گروههای آسیب پذیر تا پایان اسفند انجام شود.
وی افزود: واکسنی هم که با انتقال دانش فنی از کوبا در حال تهیه است را هم در دستور کار داریم. مزیت این واکسن این است که افرادی که قبلا مبتلا شدهاند با تزریق یک دوز از واکسن کوبایی به صورت یادآور، میتوان ایمنی آنها را تحریک کرد تا در برابر ویروس مقاوم شوند. وزیر بهداشت بیان کرد: از مردم عزیزمان میخواهیم که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و با نظام سلامت همکاری کنند تا به دام ویروس جهش یافته کووید ۱۹ نیفتیم.
14:00
آخرین آمار کرونا در ایران؛ ویروس تاجدار جان ۶۸ بیمار دیگر را گرفت
مجموع جانباختگان ویروس کرونا در کشور به گفته سخنگوی وزارت بهداشت افزایش یافت و به ۵۹ هزار و ۴۰۹ نفر رسید. به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (شنبه، ۲ اسفند) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیص، ۷ هزار و ۹۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۷۲ نفر از آنها بستری شدند.
او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۶۶ هزار و ۸۱ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۴۰۹ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۳۷ هزار ۸۷۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۳ هزار و ۶۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. لاری ادامه داد: تا کنون ۱۰ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۵۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
آخرین وضعیت استانهای کشور از نظر شیوع بیماری کرونا
او بیان کرد: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
12:00
«هنرمندان مردمی» کجای صف واکسن کرونا هستند؟/ مالیات نمیدهیم اما اولویت داریم!
موج انتقادها به پیشنهاد تزریق واکسن هنرمندان همزمان با کادر درمان ادامه دارد. در مقابل، معدود افرادی که در ارتباط با سینماگران و هنرمندان تلویزیونی هستند، از این پیشنهاد حمایت کردهاند.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، آخر هفته گذشته بود که فیلمی از دریافت واکسن کرونا توسط شهاب حسینی در آمریکا، فضای مجازی را درنوردید. حملات تندی به این بازیگر شد و در مقابل، عدهای هم در مقام دفاع از او برآمدند و گفتند اگر ما هم جای او بودیم و این فرصت را داشتیم، از آن بیبهره نمیماندیم.
هنوز تب ماجرا داغ بود که نامهای با امضای مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی منتشر شد که در آن خطاب به روابط عمومی وزارت بهداشت پیشنهاد شده بود: در واکسیناسیون اختیاری، برنامهسازان هنری که سرمایه ملی هم محسوب میشوند، همپای کادر درمان نگریسته شده و ترتیبی اتخاذ شود سهمیه لازم در نظر گرفته شود.
این در حالی است که در آمریکا هم که تا کنون حدود یکدهم جمعیت آن واکسینه شدهاند، جوانترین هنرمندی که واکسن دریافت کرده، «تایلر پری» هنرپیشه، فیلمنامهنویس و کارگردان ۵۰ ساله است.
از سوی دیگر، این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که ملاک مشخصی برای شناسایی هنرمندان سینمایی و تلویزیونی وجود ندارد و در عمل، شدنی نیست! چون تعریف هنرمند اعم از سلبریتیهاست و اگر قرار باشد صرفاً به هنرمندان فعال در پروژههای سینمایی و تلویزیونی واکسن تزریق شود، چه تضمینی وجود دارد که افراد غیرمرتبط به تیم پروژه اضافه نشوند تا واکسن دریافت کنند؟!
برای مطالعه بیشتر به لینک مراجعه فرمایید...
11:00
آمار کرونا در ایران همیشه دقیق به اطلاع مردم رسانده شده است/ تصمیم درباره تشکیل ستاد ملی مقابله کار بسیار بزرگی بود

دکتر حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با قدردانی از تلاش خستگی ناپذیر، شبانه روزی و فداکارانه مدافعان سلامت، گفت: صدا و سیما، نیروهای مسلح، نهادهای نظارتی و بخش تولید در این یک سال در کنار مردم، ستاد مقابله با کرونا و مدافعان سلامت، کار بزرگی کردند. روحانی با مرور تحولات یکسال گذشته و از زمان شیوع کرونا در ایران تصریح کرد: طی یکسال به این جمله رسیدیم که باید سبک زندگی برای مقابله با این بیماری عوض شود، چرا که دیگر شرایط هنگام خرید، مسافرت، آموزش و رفتن به مراسم مذهبی و مراکز تفریحی همانند قبل از دوران کرونا نیست و باید برای عبور از این شرایط سخت شیوع بیماری کرونا، سبک زندگی جدیدی را مدنظر قرار دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به سپری شدن یک سال از شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: از اولین روزی که متوجه ورود این ویروس به کشور شدیم در هیات دولت تصمیم گرفته شد که بلافاصله آن را به مردم اعلام کنیم. وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهایی بود که به موقع و بسیار دقیق وضعیت بیماری کرونا را در یک سال گذشته به اطلاع مردم رسانده است، تصریح کرد: شبهههای ایجاد شده از سوی ضدانقلاب خارج نشین مبنی بر اینکه دولت بخاطر برگزاری انتخابات واقعیت را به مردم نگفته است و آمارهای غیر واقعی در این زمینه ارائه میشود، کاملا دروغ و تهمت محض است.
رئیس جمهور در ادامه، اقدامات ساختاری انجام شده برای مقابله با کرونا در کشور را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: بلافاصله پس از ورود ویروس کرونا به کشور در جلسه شورای عالی امنیت ملی به این نتیجه رسیدیم که بایستی ستادی تحت عنوان ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل شود لذا مصوبه آن تدوین و تصویب شد و مقام معظم رهبری نیز آن را تایید کردند و بر مبنای همان مصوبه تا به امروز ۵۸ جلسه ستاد ملی تشکیل شده است و این غیر از جلسات کمیتههای تخصصی و سایر جلسات مرتبط است.
روحانی خاطرنشان کرد: تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا نشأت گرفته از تجربه دوران دفاع مقدس در راستای ضرورت شکلگیری شورای عالی پشتیبانی جنگ و ستاد مرکزی پشتیبانی جنگ بود که ریاست این ستاد را در آن دوران بر عهده داشتم و این شورا و ستاد نیز در دوران دفاع مقدس بسیار موثر و مفید بود. وی با بیان اینکه با مصوبه شورای عالی امنیت، اختیارات ستاد ملی کرونا در حد اختیارات شورای عالی امنیت ملی بوده و مصوباتش در حکم قانون تعیین شده است، گفت: این ستاد تجربه گرانقدری برای کشور است و مصوبات گوناگونی برای رفاه و کمک به مردم داشته است که همواره میتواند مورد توجه قرار بگیرد.
روحانی با بیان اینکه در شرایط فعلی هیچ کس نمیداند چه زمانی ویروس کرونا از بین خواهد رفت و بشریت از آن رهایی مییابد، گفت: ابتدای شیوع این بیماری عدهای فکر میکردند که ویروس کرونا در تابستان و با گرم شدن هوا از بین خواهد رفت، اما امروز همه متوجه شدیم این ویروس بسیار خطرناک است و به سادگی تمام شدنی نیست بنابراین باید برای سال آینده نیز خودمان را برای مقابله با آن آماده کنیم. رئیس جمهور با تقدیر از تلاش خستگی ناپذیر، شبانهروزی و فداکارانه مدافعان سلامت گفت: کاری که مدافعان سلامت در ایران انجام دادند قابل تحسین و تعظیم است و اینکه آنان به عنوان شهید محسوب شدند اقدام بسیار ارزشمندی برای قدردانی از فداکاریهای این عزیزان است.
روحانی همکاری و هماهنگی همه دستگاهها برای مقابله با کرونا را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این مدت همه دستگاهها از جمله صدا و سیما، نیروهای مسلح، اعم از بسیج، سپاه، ارتش و نیروی انتظامی و نهادهای نظارتی در کنار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفته و اقدامات ارزشمندی را انجام دادند. وی ضرورت تغییر سبک زندگی برای غلبه بر ویروس کرونا را مورد تاکید قرار داد و گفت: در مجموع یک سال مقابله با ویروس کرونا به یک کلمه رسیدیم و آن اینکه بایستی برای مقابله با این بیماری سبک زندگی خود را عوض کنیم و مردم باید به خوبی بدانند که شرایط امروز، شرایط عادی و معمولی نیست.
دولت الکترونیکی در سایه شیوع ویروس کرونا ظهور و بروز بیشتری پیدا کرد
روحانی با بیان اینکه در ستاد ملی مقابله با کرونا به منظور رفاه حال مردم و کمک به اقشار ضعیف برخی از قوانین و مقررات تصویب شد، اظهار داشت: در این مدت تلاش کردیم کمکهای لازم را در حد توان کشور به مردم ارائه دهیم و بر این اساس قوانین لازم را نیز در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کردیم. رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت الکترونیکی و اقتصاد دیجیتال در سایه شیوع ویروس کرونا در کشورمان ظهور و بروز بیشتری پیدا کرد، گفت: اقداماتی که در یک سال گذشته در زمینه دولت الکترونیکی و اقتصاد دیجیتال انجام شده چه بسا با اقدامات ۱۰ ساله قابل مقایسه باشد.
روحانی گفت: در یک سال گذشته بخش تولید و خدمات با وجود شرایط سخت در صحنه فعالیت و خدمترسانی حضور داشتند و این خدمات هیچ گاه متوقف نشده است. وی افزود: امروز نیازمندیهای بهداشتی و تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید میشود و شاهد حرکت بزرگی در شرکتهای دانش بنیان هستیم به نحوی که تعداد آنها که در آغاز دولت یازدهم حدود ۵۵ شرکت بود امروز به ۵ هزار و ۷۰۰ شرکت افزایش یافته است. روحانی اظهار کرد: عدهای پس از شیوع ویروس کرونا به دنبال ایجاد دوگانگی بین دین و علم بودند که با درایت علما، مراجع و مقام معظم رهبری، این عده فرصتی برای ایجاد شکاف و دوگانگی نیافتند.
رئیس جمهور با بیان اینکه کرونا در کنار مشکلات و سختیهای فراوان، موجب ایجاد فرصتها و تحولات بزرگی هم شد، اظهار داشت: در حوزه آموزش بیش از ۱۷ میلیون دانش آموز از شبکه شاد استفاده میکنند و این به خاطر توسعه زیرساختهای فضای مجازی و پهنای باند است و به خاطر چنین اقداماتی آموزش و تحصیل در کشور تعطیل نشد، ضمن اینکه تنها کشوری بودیم که در کنار کرونا با تحریم هم مواجه بودیم، اما توانستیم اقدامات بزرگی در حوزههای مختلف در کشور انجام دهیم. وی گفت: امروز مردم عزیز باید خودشان را برای سال آینده آماده کنند که دچار موج چهارم نشویم و بی تردید اگر سبک زندگی را بر مبنای شرایط جدید تغییر دهیم و پروتکلها را به صورت کامل مراعات کنیم، با تردد و اجتماعات کمتر و رعایت همه موارد بهداشتی میتوانیم به خوبی و سرافرازانه از این شرایط عبور کنیم.
8:30
شناسایی گونه مقاوم به واکسنهای کنونی کرونا در ژاپن

23:00
عراق وارد خطرناکترین مرحله همه گیری کرونا شد

22:00
درخواست همسر «مهشید گودرز» شهید مدافع سلامت از مردم
21:00
شیر مادر کرونایی نوزاد را ایمن میکند

20:00
فرانسه سگ های کرونا یاب تربیت می کند

17:00
فوت 2 کودک مبتلا به کرونای انگلیسی در خوزستان

15:00
آخرین رنگبندی کرونایی شهرهای کشور/ تعداد شهرهای قرمز و نارنجی افزایش پیدا کرد

13:00
واعظی: خط تولید واکسن روسی در ایران ایجاد میشود

11:00
فرانسه/اعلام افزایش مدت زمان قرنطینه بیماران کرونایی

9:00
تأیید اثربخشی درمان کووید ۱۹ با داروهای ضد انعقاد خون
