نتایج انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۳

ستاد انتخابات کشور نتایج اولیه و رسمی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری را اعلام کرد. با پایان یافتن مهلت رای‌گیری در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم، کار شمارش آراء در شعب مختلف آغاز شد و از ساعت ۳:۳۰ بامداد محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات، با حضور در جمع خبرنگاران جدیدترین آمار تجمیعی وزارت کشور را به شرح زیر اعلام کرد:
شنبه، 9 تير 1403
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نتایج انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۳

آمار نهایی نتایج انتخابات ریاست جمهوری/ پزشکیان و جلیلی اول و دوم شدند/ انتخابات به مرحله دوم کشیده شد

 

اولین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۰۳:۳۰
کل آرای شمارش‌شده: ۲.۳۷۲.۸۶۶ رأی
۱- مسعود پزشکیان: ۹۷۳.۰۵۲ رأی
۲- سعید جلیلی: ۹۶۳.۶۱۵ رأی
۳- محمدباقر قالیباف: ۳۴۱.۰۵۶ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی: ۱۵.۶۲۵ رأی

دومین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۰۴:۰۰
کل آرای شمارش‌شده: ۳.۸۸۹.۲۴۸ رأی
۱- مسعود پزشکیان: ۱.۵۹۵.۳۴۵ رأی
۲- سعید جلیلی: ۱.۵۹۴.۸۶۸ رأی
۳- محمدباقر قالیباف: ۵۴۴.۱۴۴ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی: ۲۵.۵۳۸ رأی

سومین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۰۴:۳۰
کل آرای شمارش‌شده: ۵.۸۵۲.۸۰۵ رأی
۱- مسعود پزشکیان: ۲.۴۱۰.۷۶۰ رأی
۲- سعید جلیلی: ۲.۴۰۸.۰۷۹ رأی
۳- محمدباقر قالیباف:  ۷۸۰.۲۰۲ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی: ۴۰.۴۲۸ رأی

چهارمین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۰۵:۰۰
کل آرای شمارش‌شده: ۸.۳۷۹.۳۴۱ رأی
۱- سعید جلیلی: ۳.۵۰۵.۱۹۱ رأی
۲- مسعود پزشکیان: ۳.۳۸۹.۱۹۱ رأی
۳- محمدباقر قالیباف:  ۱.۱۱۶.۶۵۹ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی: ۶۲.۳۱۰  رأی

پنجمین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۰۵:۴۵
کل آرای شمارش‌شده: ۱۰.۳۶۶.۴۱۰ رأی
۱- سعید جلیلی: ۴.۲۶۶.۳۸۶ رأی
۲- مسعود پزشکیان: ۴.۲۴۴.۸۱۵ رأی
۳- محمدباقر قالیباف:  ۱.۳۸۵.۰۸۳ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی:  ۸۰.۵۰۶ رأی

ششمین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۰۶:۴۵
کل آرای شمارش‌شده: ۱۲.۰۵۸.۸۴۳ رأی
۱- مسعود پزشکیان: ۵.۰۰۰.۳۵۴ رأی
۲- سعید جلیلی: ۴.۸۷۵.۲۶۹ رأی
۳- محمدباقر قالیباف: ۱.۶۲۰.۶۲۸ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی:  ۹۵.۱۷۲ رأی

هفتمین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۰۸:۱۵
کل آرای شمارش‌شده: ۱۴.۰۷۰.۴۶۲ رأی
۱- مسعود پزشکیان: ۵.۹۵۵.۷۸۱ رأی
۲- سعید جلیلی: ۵.۵۶۰.۳۲۱ رأی
۳- محمدباقر قالیباف: ۱.۸۹۱.۳۸۵ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی:  ۱۱۱.۹۶۷ رأی

هشتمین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۰۹:۴۰
کل آرای شمارش‌شده: ۱۹.۰۶۹.۷۱۳ رأی
۱- مسعود پزشکیان: ۸.۳۰۲.۵۷۷ رأی
۲- سعید جلیلی: ۷.۱۸۹.۷۵۶ رأی
۳- محمدباقر قالیباف: ۲.۶۷۶.۵۱۲ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی:  ۱۵۸.۳۱۴ رأی

آخرین نتایج رسمی شمارش آرا - ساعت ۱۱:۳۰
کل آرای شمارش‌شده: ۲۴.۵۳۵.۱۸۵ رأی
۱- مسعود پزشکیان: ۱۰.۴۱۵.۹۹۱ رأی
۲- سعید جلیلی: ۹.۴۷۳.۲۹۸ رأی
۳- محمدباقر قالیباف: ۳.۳۸۳.۳۴۰ رأی
۴- مصطفی پورمحمدی:  ۲۰۶.۳۹۷ رأی

میزان آرای باطله: ١٠۵۶١۵٩

طبق اصل ۱۱۷ قانون اساسی، فردی می‌تواند در دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شود که اکثریت مطلق (نصف + یک) آراء ماخوذه (شامل آرای صحیح و باطله) را به دست آورد؛ یا به عبارت دیگر یک رأی بیشتر از مجموع آرای نامزدهای دیگر و آرای باطله کسب کرده باشد. در غیر اینصورت، انتخابات با حضور دو نامزدی که بیشترین رای را به دست آورده‌اند، به دور دوم کشیده خواهد شد.

بر همین اساس، چنانچه آقایان پزشکیان و جلیلی هیچکدام نتوانند نصف به علاوه یکِ آراء ماخوذه را از آن خود کنند، جمعه هفته آینده ۱۵ تیرماه در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری با هم به رقابت خواهند پرداخت. در دور دوم برخلاف دور اول، هر نامزدی که حتی یک رای بیشتر از نامزد دیگر به دست آورد، پیروز انتخابات خواهد بود.
 

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری چه زمانی برگزار می‌شود؟

تهران- ایرنا- با اعلام نتایج رسمی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، طبق قانون، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رای گرفته می‌شود. به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، فرآیند برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران به دلیل شهادت آیت الله رییسی، رئیس‌جمهور در یک سانحه هوایی، پیش از اتمام دوره چهارساله، زودهنگام برگزار شد.

پس از تأیید صلاحیت ۶ تن از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی شورای نگهبان، در تاریخ بیستم خردادماه، رقابت بین مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و محمدباقر قالیباف به عنوان نامزدهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، آغاز شد و پس از انصراف قاضی زاده هاشمی و زاکانی از صحنه رقابت، انتخابات میان چهار نامزد باقی مانده در هشتم تیر ماه برگزار شد.

با اعلام نتایج رسمی انتخابات تا پیش از ظهر امروز -شنبه ۹ تیرماه-  انتخابات به دور دوم کشیده شد که این مساله در قانون اساسی هم دیده شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شود، ولی هر گاه در دور نخست هیچ‌یک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رای گرفته می‌شود. در دور دوم، تنها دو نفر از نامزدها که در دور نخست آرای بیشتری داشته‌اند شرکت می‌کنند، ولی اگر بعضی از نامزدهای دارنده آرای بیشتر، از شرکت در انتخابات منصرف شوند، از میان بقیه،دو نفر که در دور نخست بیش از دیگران رای داشته‌اند برای انتخاب مجدد معرفی می‌شوند.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شود.
 

زمان برگزاری دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری

همچنین به موجب ماده ۱۲ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور با کسب اکثریت مطلق آراء انتخاب می‌شود.اکثریت مطلق آرا یعنی فرد منتخب، بیش از ۵۰ درصد کل آرای مأخوذه را کسب کرده باشد، در اینجا ملاک صرفا آرای صحیح مأخوذه نیست بلکه کل آرای مأخوذه مدنظر است، اما در صورتی که هیچکدام از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری اکثریت مطلق کل آرای مأخوذه را به دست نیاورند انتخابات به مرحله دوم کشیده می‌شود. طبق ماده ۱۳ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری: چنانچه در مرحله اول برای هیچ‌یک از داوطلبان اکثریت مطلق حاصل نگردید انتخابات دو مرحله‌ای خواهد شد بدین معنی که دو نامزدی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشته‌اند در انتخابات مرحله دوم شرکت می‌کنند.

به موجب ماده ۱۴ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری: انتخابات مرحله دوم در جمعه هفته بعد انجام خواهد گرفت؛ بنابراین اگر هیچکدام از نامزدها نتوانند در این دور حائز اکثریت مطلق آرا نشود انتخابات مرحله دوم در تاریخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. اما طبق ماده ۱۵ قانون مذکور چنانچه در هر مرحله از انتخابات ریاست‌جمهوری به هر دلیل، فقط یک نامزد در جدول انتخابات باقی بماند بلافاصله دستور شروع مجدد انتخابات صادر می‌شود.
 

تبلیغات انتخاباتی مرحله دوم ریاست جمهوری از چه زمانی آغاز می‌شود؟

بر اساس ماده ۶۷ قانون مذکور، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت؛
 

آیا چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کشیده می شود؟ 

اعلام نتایج اولیه انتخابات از احتمال کشیده شدن این دور به مرحله دوم خبر می دهد، اگر این اتفاق رخ دهد این دومین بار در تاریخ جمهوری اسلامی است که انتخابات ریاست جمهوری، دو مرحله ای می شود.

این اتفاق اولین بار در نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۸۴ رخ داد. انتخاباتی که در مرحله اول آن مرحوم هاشمی رفسنجانی با ۲۱ درصد آرا و محمود احمدی نژاد با ۱۹ و نیم درصد آرا به مرحله دوم راه یافته و نهایتا در سوم تیر آن سال، احمدی نژاد پیروز انتخابات شد. محمدباقر قالیباف در آن انتخابات نیز حضور داشت و علاوه بر ایشان علی لاریجانی، محسن مهرعلیزاده، مهدی کروبی، و مصطفی معین هم حضور داشتند.


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.