
ترامپ طرح انتقال فلسطینیها از غزه به کشورهایی همچون؛ مصر و اردن را امضا کرده است تا با این روند بار دیگر قدرت و سلطه پوشالی آمریکا را به جهانیان نشان داده و به ظاهر از افول هژمونی ایالات متحده جلوگیری کند. وی در مصاحبه با فاکس نیوز نیز اظهار کرده است که "ما برای بیش از دو میلیون فلسطینی ساکن غزه جامعهای زیبا خواهد ساخت. این جوامع میتواند پنج یا شش یا دو عدد باشد. اما ما جوامع امنی خواهیم ساخت، کمی دورتر از جایی که هستند، جایی که همه این خطرات وجود ندارد. در ضمن، من صاحب این ملک خواهم بود. به این طرح به عنوان توسعه املاک و مستغلات برای آینده فکر کنید. یک قطعه زمین زیبا خواهد بود. پول زیادی خرج نخواهد شد."
واکنش اعراب به وقایع غزه
از سال 1947 و آغاز جنگ اسرائیل علیه فلسطینیان، سازمان ملل متحده با پیشنهاد انگلستان و آمریکا، اسرائیل را به رسمیت شناخت و این رژیم را به عنوان عضوی از این سازمان پذیرفت که این اقدام؛ اعتراض بسیاری از کشورهای عربی را در پی داشت که البته نتیجه خاصی نیز حاصل نشد چرا که قدرت جهانی ایالات متحده آمریکا مانع از ادامه این اعتراضات به صورت رسمی و بین المللی شد.از آن زمان سرزمینهای اشغالی فلسطین، هدف مستیقیم ارتش اسرائیل و متحدان غربی آن شد و تا کنون بیش از هزاران فلسطینی شهید، مجروح و میلیونها تن از آنان آواره شده و به کشورهای عربی همسایه پناه بردهاند، از این رو، از همان ابتدای جنگ؛ کشورهای عرب بر حق سکونت فلسطینیان در سرزمینشان تأکید داشته و حق بازگشت آنها را قانونی میدانند.

از 7 اکتبر سال گذشته و همزمان با عملیات تدافعی طوفان الاقصی نیز اکثریت اعراب بر باز پس گیری سرزمین فلسطین و بازگشت آوارگان به کشورشان متفق القل بودند و به روش های گوناگون همچون عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل، تلاش کردند تا این اتفاق محقق شود و آوارگان فلسطینی به حق مسلم خود نائل آیند.
در این میان باید متذکر شد که عراق، لبنان، عربستان و یمن بیش از دیگر کشورهای عربی تمرکز خود را بر تضعیف سیطره رژیم اشغالگر صهیونی گذاشته و با صدور بیانیههایی حملات وحشیانه این رژیم علیه مردم نوار غزه را محکوم کردهاند و یمن نیز پس از آغاز نسلکشی رژیم صهیونی علیه ساکنان نوار غزه، محور مقاومت یمن با حمله گسترده به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم اراضی اشغالی، رسماً وارد جنگ حمایتی از غزه شد و حائز اهمیت آنکه این اقدام یمن، تنها اقدام عملی برای حمایت از مردم غزه در برابر جنایتهای وحشیانه رژیم صهیونیستی قلمداد میشود.
باید توجه داشت که دونالد ترامپ ۲۵ ژانویه، به طور رسمی "طرح انتقال ساکنان نوار غزه" را امضا کرد و قرار بر آن است تا ساکنان این نوار، به کشورهایی همچون؛ مصر و اردن کوچ کنند و این در حالی است که دولتهای کشورهای مصر و اردن در کنار بسیاری دیگر از کشورهای عربی، آشکارا مخالفت خود با این کوچ اجباری را اعلام کردند؛ اما درست چند روز پس از اعلام این طرح جنجالی، ترامپ طرح تصاحب غزه را نیز عنوان کرد! که نشان از عدم توجه و اهمیت به نظر کشورهای عربی دارد.
حائز اهمیت آنکه بسیاری از تحلیلگران و جامعه شناسان بینالمللی اذعان کردهاند که ترامپ با ارائه طرح خود نه تنها از پاکسازی قومی در غزه حمایت میکند، بلکه با پیشنهاد تصاحب آن با زور، منشور حقوق بشر سازمان ملل را زیر پا میگذارد.
در اینجا باید متذکر شد که اکثریت کشورهای جهان همچون برخی کشورهای غربی و همه کشورهای عربی که در رأس آنها عربستان سعودی و امارات قرار دارند با این طرح مخالفت کردهاند.

در این راستا، وزیر خارجه مصر اعلام کرده است که کشورهای عربی از فلسطینیها در رد طرح دونالد ترامپ برای کوچاندن اجباری ساکنان و کنترل غزه حمایت میکنند و همچنین وزارت خارجه عربستان بر رد هرگونه تجاوز به حقوق مشروع عموم مردم مظلوم فلسطین، چه از طریق سیاستهای شهرکسازی رژیم صهیونیستی، الحاق اراضی و یا تلاش برای آواره کردن مردم فلسطین از سرزمینشان تأکید کرد.
حکومت اردن نیز طی بیانیهای اعلام کرده است که ملک عبدالله دوم پادشاه این کشور، درباره تلاشهای خطرناک برای جابهجایی فلسطینیان هشدار داده است.
در ادامه این اعتراضها؛ رئیس پارلمان عرب نیز طرح پیشنهادی آمریکا در راستای کنترل غزه و کوچ اجباری مردم ساکن در سرزمین فلسطین را رد و آن را نقض آشکار و مبرهن قوانین بینالمللی و حقوق مشروع فلسطینیان عنوان کرد.
وزارت خارجه عمان هم با تأکید بر لزوم رعایت حقوق مشروع مردم فلسطین برای ایجاد کشوری مستقل در سرزمین تاریخی خود، بر موضع سیاسی ثابت این کشور در برابر رژیم صهیونی تأکید و به صراحت هرگونه تلاش برای آوارگی ساکنان غزه و اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کرد و هرگونه تلاش برای حذف آرمان اولیه فلسطین یا تحمیل راهحلهای ناعادلانه و سلطهجویانه را قاطعانه رد و تأکید کرد که هر گونه تلاشی برای تحمیل کوچ اجباری به مردم بیدفاع فلسطین جنایت علیه بشریت است.
سازمان همکاریهای اسلامی نیز طی صدور در بیانیهای عنوان کرد: پیشنهاد دونالد ترامپ به تحکیم اشغالگری، شهرکسازی استعماری و تصرف اجباری سرزمین فلسطین کمک میکند که نقض آشکار اصول اصلی و اولیه حقوق بشر و حقوق بینالملل و قطعنامههای مرتبط سازمان ملل از جمله قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت بینالمللی است و بیتردید چنین روندی صلح و امنیت منطقه و جهان را با مخاطرات گسترده و فراگیری همراه خواهد کرد.