به نقل از روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، فيلم «فرزند خاك» روز جمعه در شصت ودومين نشست كانون فيلم معناگرا (سينما فرهنگ) با حضور "محمدعلي باشه آهنگر" كارگردان، سيد "احمد ميرعلايي" تهيهكننده، "محمدرضا گوهري" فيلمنامهنويس، "عليرضا زريندست" فيلمبردار و "شبنم مقدمي" بازيگر مورد نقد و بررسي قرار گرفت.
محمدعلي باشه آهنگر در ابتداي اين جلسه گفت: طرح اين فيلم در سال 1378 بعد از اولين فيلمم «نيمه گمشده» آماده شد اما هيچ كس حاضر به سرمايهگذاري نبود چون تصور نمي کرد از اين درياي مواج (موضوع) بتوان مرواريد صيد كرد. فيلمنامه سال 81 آماده شد و در آن چند سال ما سفرهاي متعددي به مرزهاي ايران و عراق داشتيم.
وي درباره شكلگيري داستان فيلم اظهارکرد: با آدمهاي مختلفي در زمينه تفحص شروع به تحقيق كرديم، سه نفر از افرادي كه در تفحص با ما همكاري كردند، جانباز بودند و به مقام شهادت رسيدند.
کارگردان "فرزند خاک" روند توليد فيلم را از پيشتوليد آن آسانتر دانست و افزود: موقع ساخت فيلم به دليل حضور بزرگاني چون «زريندست» و «ميرعلايي» بسيار راحت بوديم و كار خوب پيش ميرفت تا «فرزند خاك» شكل گرفت و آماده نمايش شد.
"عليرضا زريندست" مدير فيلمبرداري اين فيلم نيز گفت: از اينكه در اين كار حضور داشتم، بسيار لذت بردم. بعد از خواندن فيلمنامه با رغبت، هيجان و علاقه پي گير شدم تا در اين فيلم كار كنم و اين پي گيري دوطرفه بود و در نهايت بسيار تجربه آموختم و راضي بودم.
وي در ادامه افزود: در فيلمنامه سكانسهايي بود كه بنا به مصالحي گرفته نشد كه به نظرم اگر گرفته ميشد، تمام تأثيرات فيلمنامه را به خوبي منتقل ميكرد. اميدوارم آنچه در فيلم اتفاق افتاده، بخشي از آنچه قهرمانان بزرگ براي اين مردم انجام دادند به تصوير كشيده شده باشد.
در ادامه اين نشست "محمدرضا گوهري" نويسنده فيلمنامه "فرزند خاک" درباره روند شكلگيري فيلمنامه اظهارکرد: روند تحقيقات فيلمنامه سال 78 شروع شد و فيلمنامه به طور مشترك نوشته شد و در طول مراجعه به ارگانهاي مختلف به طور مرتب دچار بازنويسي شد و سعي ميكرديم با رعايت اصول خودمان نظرات مديران مختلف را نيز اعمال كنيم.
"شبنم مقدمي" بازيگر نيز درباره اجراي نقش خود در فيلم «فرزند خاك» گفت: نقشي بود كه به طور مسلم هر بازيگر زني دوست داشت به معناي محكزدن خودش آن را بيازمايد. نقش ساده و سختي بود و به نظرم به اندازه خودش تأثيرگذار هم بود.
"اسفندياري" منتقد نيز در اين نشست ضمن ارزشمند خواندن فيلم «فرزند خاك» گفت: بعضي فيلمسازان با سهلگيريها و سهلپسندي سعي ميكنند آثاري معناگرا خلق كنند كه عموما با شعارزدگي نيز توام ميشوند اما «فرزند خاك» با توجه به مفاهيم انساني به دور از شعار به معناي، مسايل اجتماعي و ارزشهايي كه در بطن زندگي نهفته است، توجه كرده و آنها را به تصوير كشيده است.