بشار اسد: مایل به گفت‌وگوی علنی با اسراییل هستم

این احتمال وجود دارد که گفت‌وگوهای سوریه و اسراییل با سرپرستی مسوولان جدید کاخ سفید پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باشد و پس از آن نیز می‌توان درباره گفت‌وگوهای مستقیم مذاکره کرد.
يکشنبه، 8 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بشار اسد: مایل به گفت‌وگوی علنی با اسراییل هستم
«بشار اسد» رییس‌جمهور سوریه در گفت‌وگو با روزنامه «الوطن» چاپ قطر برای نخستین‌بار از جزییات پیامهای تبادل شده میان سوریه و اسراییل که از آوریل سال گذشته توسط «رجب طیب اردوغان» نخست‌وزیر ترکیه صورت گرفته، پرده برداشت.
به گزارش پرس.تی.وی ـ بیروت، اسد در گفت‌وگوی اختصاصی خود با این روزنامه که خلاصه‌ای از آن امروز منتشر شده است افزود: «اردوغان آمادگی اسراییل برای عقب‌نشینی از بلندی‌های جولان در مقابل صلح با سوریه را به من اطلاع داد».
وی افزود: «میانجیگری میان دمشق و تل‌آویو پس از تجاوز اسراییل به لبنان در تابستان 2006 بطور فشرده آغاز شد که با ورود ترکیه به خط میانجیگری از سال گذشته و بویژه از آوریل 2007 منجر به مسایل مثبت و جدیدی شد؛ زیرا ایهود اولمرت به نخست‌وزیر ترکیه گفته است که آماده بازگرداندن جولان است».
اسد افزود: «دمشق یک هفته است که پیام تل‌آویو را دریافت کرده و پس از آن شنیدیم که اولمرت می‌گوید ما
می‌دانیم سوریه چه می‌خواهد و سوریه نیز می‌داند اسراییل خواستار چیست».
وی افزود: «آنچه سوریه می‌خواهد ایجاد زمینه مشترک از طریق میانجیگری ترکیه است. ولی باید تاکید کرد که گفت‌وگوها با اسراییل محرمانه نخواهد بود و برگزاری آن علنی و غیرمستقیم با میانجیگری ترکیه صورت خواهد گرفت».
«بشار اسد» گفت: «مذاکرات دمشق و تل‌آویو در مرحله نخست مربوط به بازگرداندن زمین‌ها خواهد بود تا میزان صداقت اسراییل سنجیده شود».
رییس‌جمهور سوریه افزود: «این احتمال وجود دارد که گفت‌وگوهای سوریه و اسراییل با سرپرستی مسوولان جدید کاخ سفید پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باشد و پس از آن نیز می‌توان درباره گفت‌وگوهای مستقیم مذاکره کرد».
اسد با اشاره به دیدار روز شنبه اردوغان به دمشق افزود: «این دیدار در چارچوب دیدار شورای بازرگانان دو کشور صورت گرفته است».
وی افزود: «اسراییل ایده گفت‌وگوهای مستقیم را مطرح می‌کند که دارای اصول خاصی است و مورد نظر ما نیست. بلکه سوریه اکنون بدنبال نقش میانجیگرانه ترکیه بر اساس انتقال اطلاعات اساسی با هدف آماده کردن زمینه مشترک است که آغاز گفت‌وگوهای مستقیم می‌تواند پس از آن صورت گیرد».
رییس‌جمهور سوریه افزود: «گفت‌وگوی مستقیم نیازمند سرپرستی است و با کمال تاسف باید گفت که این سرپرست کسی جز آمریکا نیست و مسولان کنونی کاخ سفید نیز چیزی برای ارایه ندارند». 
در همین حال، در خبرهايي
كه با استناد به منابع ديپلماتيك در مطبوعات ترکیه منتشر شده، ادعا شده كه نخست وزير تركيه پيام اولمرت مبني بر عقب نشيني اسرائيل از بلندهاي جولان در قبال پذيرش صلح از سوي سوريه را به بشار اسد منتقل كرده است.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه زمان چاپ تركيه ، بوتينا شبان وزير مهاجران سوريه در گفتگو با تلويزيون الجزيره گفت كه ايهود اولمرت نخست وزير رژيم صهيونيستي با وساطت تركيه اعلام كرده كه براي عقب نشيني كامل از بلندهاي جولان در برابر پذيرش صلح از سوي شام حاضر است. 
همچنین رسانه‌هاي تركيه در خبرهاي امروز خود با اشاره به وساطت تركيه بين سوريه و رژيم صهيونيستي درباره بلندهاي جولان نوشتند كه نخست وزير تركيه توانست اسرائيل را قانع كند. 
پايگاه خبري اينترنت خبر تركيه نوشت: اسرائيل با وساطت تركيه اولين شرط سوريه براي ايجاد صلح با اين رژيم را مبني بر عقب نشيني از بلندهاي جولان پذيرفت. اين پايگاه خبري افزود: رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه فردا به سوريه سفر مي‌كند و در ديدار با بشار اسد رئيس جمهوري سوريه اين پيام اسرائيل را مطرح خواهد كرد. 
اردوغان روز سه‌شنبه گذشته در تماس تلفني به بشار اسد گفت كه اسرائيل حاضر به بازپس گرداندن بلندهاي جولان به سوريه به شرط پذيرش صلح از سوي اين كشور است. 
در همين حال بشار اسد در اظهاراتي گفت: تركيه از آوريل سال 2007 به عنوان ميانجي عمل مي كند اما چيزي كه ما از اين وساطت تركيه مي خواهيم اين است كه زمينه امضاي يك توافقنامه را فراهم آورد. 
روزنامه حريت تركيه در شمار امروزش هم در مطلبي تحت عنوان چانه زني بر سر جولان نوشت: بشار اسد رئيس جمهوري سوريه گفته است كه تل آويو به وسيله اردوغان به دمشق پيام فرستاده است. 
عاكف بكي سخنگوي نخست وزيري تركيه در پاسخ به سوالي در مورد ميانجيگري تركيه بين سوريه و اسرائيل گفت: اردوغان روز شنبه پيش از حركت به سوريه و در جريان سفرش به دمشق در اين مورد اطلاعات لازم را به خبرنگاران خواهد داد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.