ابراز خرسندي هوگو چاوز از پيروزي فرناندو لوگو در پاراگوئه

موفقيت لوگو در انتخابات پاراگوئه مرا سرشار از خوش‌بيني نمود چرا كه گامي ديگر در مسير تحولات منطقه برداشته شد. اين مهم باعث نااميدي امپرياليسم آمريكا نيز مي‌شود. چاوز با اشاره به اتهام آمريكا به او در خصوص مداخله در امور پاراگوئه و بوليوي و تحريك ملت‌هاي آن‌ها گفت: ما ديگر به تحريك نياز نداريم چرا كه مردم منطقه جنبش ميهن‌پرستي خود را آغاز نموده‌اند.
يکشنبه، 8 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ابراز خرسندي هوگو چاوز از پيروزي فرناندو لوگو در پاراگوئه
ابراز خرسندي هوگو چاوز از پيروزي فرناندو لوگو در پاراگوئه
رئيس جمهور ونزوئلا پيروزي فرناندو لوگو در انتخابات رياست جمهوري پاراگوئه را عامل تبديل آمريكاي جنوبي به كانون تحولات جهاني دانست. به گزارش فارس به نقل از آژانس بوليواري ونزوئلا، هوگو چاوز روز گذشته گفت: موفقيت لوگو در انتخابات پاراگوئه مرا سرشار از خوش‌بيني نمود چرا كه گامي ديگر در مسير تحولات منطقه برداشته شد. 
وي تصريح كرد: عصر جديدي در آمريكاي لاتين و كارائيب بويژه در آمريكاي جنوبي آغاز و اين منطقه كانون تحولات بزرگ در جهان شده است. 
رئيس جمهور ونزوئلا افزود: اين مهم باعث نااميدي امپرياليسم آمريكا نيز مي‌شود. چاوز با اشاره به اتهام آمريكا به او در خصوص مداخله در امور پاراگوئه و بوليوي و تحريك ملت‌هاي آن‌ها گفت: ما ديگر به تحريك نياز نداريم چرا كه مردم منطقه جنبش ميهن‌پرستي خود را آغاز نموده‌اند. 
چاوز تصريح كرد: به همين ترتيب بيداري ملت‌ها در آمريكاي جنوبي، مركزي و كارائيب ادامه خواهد يافت. 
فرناندو لوگو اسقف سابق و 57 ساله با گرايش هاي چپ در انتخابات رياست جمهوري يكشنبه گذشته در پاراگوئه به پيروزي رسيد و به حكومت 61 ساله حزب راستگراي كلرادو در اين كشور پايان داد. پیروزی لوگو در انتخابات پاراگوئه، آخرین پیروزی رهبران چپ گرا در آمریکای جنوبی به حساب می آید.
هشدار کوبا به سازمان تجارت جهانی 
کوبا روز جمعه راجع به امنيت غذايی کشورهای در حال توسعه، که به دلايل مختلف در خطر است- از آنجمله افزايش قيمت سوخت- هشدار داد. جورج فيرر، سرپرست دفتر نمايندگی دايمی کوبا در ژنو به سازمان تجارت جهانی گفت که افزايش هزينه غذا ثبات جهان را به خطر انداخته است.
در جريان نشست «کميته مذاکرات تجاری» موسوم به دور دوحه، فيرر تأکيد کرد که مذاکرات کشاورزی سازمان تجارت جهانی، که در عمل کمک غذايی و اعتبار برای صادرات را کاهش می‌دهد، موضوعاتی هستند که بايد مورد توجه قرار گيرند. او تأکيد کرد واضح است که ثبات اقتصادی، سياسی و اجتماعی گروه مهمی از کشورهای در حال توسعه نمی‌تواند به خاطر ملاحظات تجازی صِرف در معرض خطر قرار گيرد.
ديپلمات کوبايی بر تعهد کشور خود به کاهش تعرفه‌ها در پايان دور دوحه دوباره تأکيد کرد، اما گفت تعرفه‌ها نبايد به هر قيمت که شده کاهش يابند. وی افزود کوبا به انجام کامل آن روند متعهد است، اما به کاهش تعرفه‌ها نه به عنوان يک هدف، بلکه در ارتباط با رسيدن به هدف مذاکرات دور دوحه که توسعه است، نگاه می‌کند. 
او گفت شکست مذاکرات دور دوحه به زيان کشورهای در حال توسعه خواهد بود، اما اين به معنای پذيرفتن تصميمات به هر قيمتی که شده نيست.
او در پايان با توجه به يک سری مانورهای داخلی در خود سازمان تجارت جهانی گفت آنچه در داخل سازمان صورت می‌گيرد تک‌گويی يا گفت‌وگوی بين افراد کَر است، که در آن به جای در نظر گرفتن نظر اکثريت اعضاء، به حرف‌های تعدادی انگشت‌شمار توجه می‌شود.
آمريكا دست به اقدامات تحريك آميز مي‌زند
دولت كوبا تاكيد كرد مقامات آمريكايي دست به اقدامات تحريك آميز عليه انقلاب جزيره مي‌زنند. به گزارش فارس به نقل از روزنامه گرانما كوبا، وزارت خارجه كوبا با انتشار بيانيه‌اي دولت آمريكا را همدست جريان هاي ضد انقلابي مخالف جزيره خواند. 
در بيانيه وزارت خارجه كوبا آمده است: آمريكا به شكلي آشكار همبستگي خود را با مزدوران در خدمت امپرياليسم اعلام مي دارد. دولت كوبا همچنين اعلام كرد: امپرياليسم ناتوان در برابر پيشرفت غير قابل توقف انقلاب ما تصميم به تشديد برنامه‌هاي بي ثبات كننده خود گرفته و در اين راستا در سالهاي 1996 تا 2006 اقدام به توزيع لباس، مواد غذايي، دارو، راديوهاي موج كوتاه، كتاب، بولتن و ديگر وسايل ارتباطي بين ضدانقلابيون داخلي كرده است. 
بر اساس اين بيانيه، دولت آمريكا در سال جاري 45 ميليون و 700 هزار دلار به گروه هاي مزدور خود در داخل كوبا و حركت هاي تحريك آميزي همچون تظاهرات سه روز قبل گروهي از زنان موسوم به "بانوان سفيد پوش" اختصاص داده و اين تنها بخشي از هزينه هايي است كه تشكيلات بوش براي ضربه زدن به كوبا به ماليات دهندگان آمريكايي تحميل مي كند. 
وزارت خارجه كوبا همچنين دفتر حافظ منافع آمريكا در هاوانا را ستاد مشترك ضد انقلابيون داخلي دانست كه تمام امكاناتش را براي ايجاد حركت هاي بي ثبات كننده و تحريك آميز به كار گرفته است و حتي از طريق ويدئو كنفرانس بين مقامات ارشد دولت بوش و گروههاي ضد انقلابي تماس برقرار مي‌كند. 
در اين بيانيه تاكيد شده است كه انقلاب كوبا هرگز از دفاع و مبارزه دست نخواهد كشيد.
اسپانيا روابط خود با آمريكاي لاتين را توسعه مي‌دهد
دولت اسپانيا قصد دارد مناسبات خود با كشورهاي منطقه آمريكاي لاتين را در بخش هاي مختلف گسترش دهد. به گزارش فارس به نقل از آژانس افه اسپانيا، ميگل آنخل موراتينوس وزير امور خارجه اسپانيا در همين راستا از شب گذشته سفري دوره اي را به چهار كشور آمريكاي لاتين و كارائيب آغاز كرد. 
موراتينوس در اين سفر كه شامل كشورهاي هائيتي، پرو، آرژانتين و برزيل مي شود قصد دارد مناسبات دوجانبه مادريد با اين كشورها را تقويت كند. وزير خارجه اسپانيا به علاوه در اين سفر بر تعهد كشورش و اتحاديه اروپا به كمك به توسعه آمريكاي لاتين تاكيد خواهد كرد. 
موراتينوس در ديدار از هائيتي جايي كه 48 نيروي اسپانيايي در قالب ماموريت بين المللي سازمان ملل حضور دارند قول كمك به اين كشور فقير كارائيبي را خواهد داد. 
وزير خارجه اسپانيا سپس با ديدار از پرو و ملاقات با مقامات اين كشور درباره آخرين مسائل مربوط به برگزاري نشست سران آمريكاي لاتين و اتحاديه اروپا به رايزني خواهد پرداخت. اين نشست در روزهاي 16 و 17 مي آتي در ليما پايتخت پرو برگزار خواهد شد. 
آرژانتين و برزيل ديگر مقصد هاي سفر وزير خارجه اسپانيا در آمريكاي لاتين هستند كه طي آنها درباره تحكيم روابط اقتصادي وسياسي دوجانبه بحث و تبادل نظر خواهد شد.
چاوز خواستار تشکیل سازمان پیمان آتلانتیک جنوبی "ساتو" شد
رئیس جمهوری ونزوئلا خواستار تاسیس سازمان پیمان آتلانتیک جنوبی (ساتو)برای مقابله با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی شد. به گزارش مهر به نقل از رسانه های ونزوئلا، هوگو چاوز از کشورهای آمریکای لاتین خواست تا برای مقابله با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو، "سازمان پیمان آتلانتیک جنوبی" با نام "ساتو" را تاسیس کنند. 
رئیس جمهوری ونزوئلا گفت:" من یکبار گفتم که اگر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی وجود دارد چرا سازمانی با این کار کرد در جنوب این اقیانوس وجود نداشته باشد؟ 
رئیس جمهوری ونزوئلا که به مناسبت سالگرد کودتای سال 2002 در کشورش سخنرانی می کرد- کودتایی که با حمایت آمریکا به طور موقت چاوز را از قدرت کنار گذاشت- افزود:" من در سال 1999 زمانی که به ریاست جمهوری ونزوئلا انتخاب شدم، پیشنهاد دادم تا شورایی دفاعی ایجاد شود، اما طرح با مخالفت های منطقه ای رو به رو شد". 
وی اضافه کرد:"ما این طرح را بار دیگر در آمریکای جنوبی در دستور کار قرار می دهیم که چنین شورایی کشورهای منطقه را متحد خواهد کرد تا سیاستهای دفاعی خودشان را تعیین و طراحی کنند".
تهدید مجدد حیات خلوت آمریکا 
درخواست "کوره آ" برای اتحاد کشورهای آمریکای لاتین و آغاز حاکمیت جدید پس از آنکه رئیس جمهور ونزوئلا خواستار تشکیل سازمانی در میان کشورهای آمریکای لاتین همانند سازمان پیمان آتلانتیک شمالی شد؛
به گزارش مهر به نقل از شینهوا، "رافائل کوریا" که در دیدار با "کریستینا فرناندز"همتای آرژانتینی خود سخن می گفت، افزود : آمریکای لاتین باید حضور بلندمدت خود در طرح "نئو لیبرالیسم" را ترک کند. زمان جدا بودن کشورهای آمریکایی لاتین از هم به سر آمده و باید برای اتحاد آنها تلاش شود. 
رئیس جمهوری اکوادور اظهار داشت : آمریکای لاتین زندگی در یک دوره جدید با حاکمیت جدید را آغاز کرده و باید با وقار، مستقل و پیشرو باشد. 
پیش از این، با روی کار آمدن روسای جمهور ضد آمریکایی در ونزوئلا، آرژانتین، بولیوی و اکوادور و با توجه به اینکه کوبا نیز از گذشته دور با آمریکا مشکل دارد و همچنین با مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری پاراگوئه که در آن "فرناندو لوگو" رهبر ائتلاف میهنی که دارای تفکرات ضد آمریکایی است به پیروزی رسیده هم اکنون آمریکا پیش از گذشته حضور چپها را در حیات خلوت خود احساس می کند.
ونزوئلا 364 تُن غذا به هائيتی کمک کرد
يک کاروان هوائی حامل 364 تُن غذا بعنوان کمک بشر دوستانه روز يکشنیبه از ونزوئلا عازم هائيتی شد. پرزيدنت هوگو چاوز گفت هدف از ارسال اين محموله کمک به تخفيف بحرانی است که طی 9 روز گذشته آن کشور را فراگرفته است. 
به گزارش عدالت به نقل از شینهوا، طی هفته گذشته، هائيتی صحنه ناآرامی های بوده است که در پی افزيش شديد قيمت مواد غذايی آغاز شد. اوضاع به کشته شدن انساهای بيشماری انجاميده است، در ميان کشته شدگان يک سریاز 36 ساله اهل نيجريه عضو نيروهای حافظ صلح سازمان ملل وجود دارد که در حين تلاش برای آرام کردن اوضاع جان خود را از دست داد.
به گفته پرزيدنت چاوز، کمک بشر دوستانه ونزوئلا شامل گوشت گاو، مرغ، شير، سبزيجات، روغن زيتون و عدس می شود.
برگزاری کنفرانس تروريسم رسانه ای در ونزوئلا
روزنامه نگاران، کارشناسان ارتباطات، و ديگر شرکت کنندگان در «نشست آمريکای لاتين عليه تروريسم رسانه ای» که در آخر هفته گذشته در کاراکاس برگزار شد خواستار آن شدند که رهبران سياسی منطقه موضوع تروريسم رسانه ای را در دستور کار تمام همايش ها و نشست هايی که در آنها شرکت می کنند قرار دهند.
به گزارش عدالت به نقل از ونزوئلا آنالیسیز، «بيانيه کاراکاس» که در پايان نشست منتشر شد مجموعه نهايی قطعنامه هايی است که شرکت کنندگان از 14 کشور طی اين نشست تصويب کردند. بيانيه کارارکاس نقش رسانه های خصوصی در سرنگون کردن دولت هايی که از طريق دموکرايتک در منطقه انتخاب شده اند را مجکوم نمود و اعلام کرد که «تروريسم رسانه ای نشانه اول و شرط لازم برای تروريسم نظامی است که شمال صنعتی برای تحميل هژمونی و سلطه نواستعماری بر بشريت بکار می گيرد.»
شرکت کنندگان در کنفرانس اعلام کردند که اطلاعات بايد بعنوان يک حق در نظر گرفته شود و بجای فروش کالايی و تجاری آن، بايد بطور مشترک جمع آوری شود، شرکت کنندگان تعهد مشترک خود را به «کاربست اخلاقی حرفه روزنامه نگاری، پای بندی به ارزش های دموکراسی واقعی و موثر، و به صداقت شايسته تنوع افکار، باور و فرهنگ اعلام کردند.»
موجی از روزنامه نگاران بين المللی شرکت کننده در کنفرانس با نلسون دِل کاستيلو، روزنامه نگار پورتريکويی هم نظر بودند و خواهان تقويت شبکه خبرنگاران حرفه ای در سرتاسر آمريکای لاتين شدند. شبکه ای که بتواند بطور موثر با ترور رسانه ای مقابله نمايند و «خود را از وابستگی به حسن نيت روزنامه نگارانی که در سايه رسانه های خصوصی بسود امپرياليسم فعاليت می کنند رها نمايند.»
خانم ماريا آگوستا کاله، نماينده پارلمان اکوادور، همسو با تأييد عمومی بر اتحاد آمريکای لاتين گفت: «قاره خواهان اتحاد و تقويت سازمان های ارتباطاتی برای مقابله با دروغ ها است.» خانم کاله تأکيد کرد که لازم است بر «جوانب واقعی» اخبار و گزارش ها تمرکز صورت گيرد و افزود « جنگ رسانه ای فقط عليه چاوز و انقلاب بوليواری نيست بلکه عليه تمام خلق های آمريکای لاتين است.»


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.