هشدار دادستان کل کشور نسبت به واردات اسباب‌بازی

جا دارد برآورد شود منابع ارزی کشور با چه منطقی و بر اساس چه محاسبه‌ای مبدل به این اقلام بی مصرف می‌شود؟
دوشنبه، 9 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
هشدار دادستان کل کشور نسبت به واردات اسباب‌بازی
 دادستان کل کشور طی نامه‌ای به معاون اول رییس جمهور، ضمن هشدار نسبت به وضعیت ورود بی‌رویه اسباب بازی به کشور، بر ضرورت توجه به پیامدهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن تأکید کرد.
دری نجف آبادی در این نامه آورده است: بنا بر آمار اعلامی مراجع خبری مبنی بر این‌که ایران سومین وارد کننده اسباب بازی در جهان است، لازم است ضمن هشدار نسبت به ورود به رویه این اقلام به کشور، نکاتی پیرامون پیامدهای منفی این مسأله یادآور شوم:
الف ـ از حیث فرهنگی ـ اجتماعی:
ورود بی رویه این قبیل اسباب بازی‌های وارداتی که متأسفانه اغلب از مراجع غیررسمی( عمدتاً بصورت قاچاق) وارد کشور می‌شود مخاطرات فرهنگی ـ اجتماعی مخربی به دنبال خواهد داشت. تحقیقاً نباید انتظار داشت که وارد کنندگان این اقلام به جز جنبه‌های سوداگرانه اقتصادی، دغدغه فرهنگی و ارزشی داشته و به موازین و استانداردهای لازم ملتزم باشند؛ به‌طور قطع نباید شخصیت و هویت نسل نو و کودکان و نوجوانان در فرآیند ورود بی ضابطه ابزار و اسباب بازی به کشور، موجب بحران شده و در روند شکل گیری شخصیت نونهالان کشور خدشه‌های جبران ناپذیر وارد سازد؛ بنظر می‌رسد نهادهای فرهنگی باید واکنش متنابهی نسبت به این مقوله داشته و استراتژی‌های لازم ـ راهگشا و ملموسی را به نحو شایسته و مخاطب شناسانه و زمان باورانه ـ اتخاذ دارند.
چهره سازی شخصیت‌هایی چون باربی ـ بت من ـ اسپایدرمن ـ هری پاتر   
 ” بنظر می‌رسد نهادهای فرهنگی باید واکنش متنابهی نسبت به این مقوله داشته باشند.... “  
و .... ـ ورود بی حساب CD بازی‌های رایانه‌ای و فیلمهای سینمایی ناموجه و ... همه و همه زنگ خطری است که به مسئولان کشور و بخصوص کارگزاران عرصه فرهنگ نهیب می‌زند؛ بالتبع در برابر این هجمه‌ها که عمدتاً کودکان و نوجوانان و طیفی که در معرض شکل گرفتن شخصیت خود هستند را در بر می‌گیرد؛ باید در درجه اول به کار ایجابی و جایگزین سازی مناسب و متناسب روی آورد؛ با امعان نظر به پتانسیلهای محدودی که برای اعمال اراده خود در تعامل با جهان ارتباطات داریم باید ضمن استفاده از رویکردهای ایجابی در صورت امکان از تاکتیک‌های سلبی نیز بهره برد.
ب ـ از حیث اقتصادی و بازرگانی:
طاق زدن سرمایه ملی کشور با کالاهای بنجل وارداتی ـ تشریفاتی و فاقد وجوب (چون اسباب بازی‌های با تاریخ مصرف کم و کیفیت پایین) از جمله مسائل بسیار قابل تأمل و تا حدودی تکان دهنده است.
جا دارد برآورد شود منابع ارزی کشور با چه منطقی و بر اساس چه محاسبه‌ای مبدل به این اقلام بی مصرف می‌شود؟ ارگان‌های مختلف اقتصادی ـ بازرگانی ـ گمرکات و ... ( بخش خصوصی و دولتی) نسبت به این قبیل موارد چه اقداماتی باید مبذول دارند ؟!
مضافاً اینکه در این سیل کوبنده ورود اسباب بازی به کشور، اولین ضربه اقتصادی به کالاهای تولید داخل و اقلامی که با فرهنگ و هویت این کشور مأنوس هستند می شود و لذا با این حجم یکطرفه، اندک واحدهای تولیدی بدلیل نداشتن بازار مناسب و عدم حمایت مقتضی، مضمحل شده و از گردونه اخراج می شوند. چرا که با سطح محدود تولیدات نمی توان حضور رقابتی در بازار داشته و به کیفیت ارتقاء بخشید.
د ـ از حیث زیست محیطی ـ بهداشتی:
مواد بکار گرفته شده در اسباب بازی ها عمدتا از استاندارد لازم برخوردار نبوده و بنا بر اخبار منتشره، آلودگیهایی در آنها مشاهده می شود ـ عدم بازگشت به چرخه محیط زیست و خطرناک بودن بعضی از این   
 ” باید در درجه اول به کار ایجابی و جایگزین سازی مناسب و متناسب روی آورد.... “  
اجناس برای سلامت کودکان (بروز عوارض پوستی و ...) نیز بارها مطرح شده است.
ه ـ از حیث تربیتی ـ آموزشی:
عمده متخصصان تربیتی و روانشناسان و جامعه شناسان ، دوران کودکی را ـ دوران شکل پذیری شخصیت افراد تلقی كرده و بر ضرورت سرمایه گذاری خانواده و نهادهای فرهنگی ـ اجتماعی در امر ارتقای تربیتی نونهالان در فرآیند بازسازی و به سازی اجتماعی تأکید دارند؛ لازم است بررسی شود در این عرصه خطیر ـ سرنوشت ساز و مهم چه اقداماتی انجام می شود؟
آیا می توان با تجویز ورود این دست اقلام وارداتی ـ فاقد هر گونه سنخیت و تجانس با هویت بومی و ملی و دینی ما به این راه و رهاوردهای آن امید بست ؟
آیا می توان نسبت به فرهنگ نانوشته ملی که سینه به سینه منتقل شده و رواست از سنین طفولیت برای اتصال ارزشها و انتقال آرمانها و تبادل پیامها اهتمام روش مندی صورت پذیرد، دست روز دست گذاشته و بی تفاوت از کنار آن عبور کرد؟
ـ تجسم چهره های کریه و غیر انسانی ـ اصوات ناموزون ـ مضامین نامناسب ـ خشونت و بداخلاقی و بی اخلاقی ـ تصویر نمودن الگوهایی با پوشش نامناسب و ... و ... همه تصویر ناموجهی از این شرایط ترسیم می کند؛
لذا با عنایت به رهنمودهای داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ضرورت « نوآوری و شکوفایی» در سال جدید و با امعان نظر به تأکیدات معظم له نسبت به خارج کردن فرهنگ از محجوریت و مظلومیت و نیز با دغدغه و دلسوزی که از آن مقام محترم در زمینه مسائل فرهنگی سراغ داریم، خواهشمندست دستور فرمایید نسبت به موضوع مزبور تصمیمات و اقدامات بایسته و شایسته ای مبذول شود تا انشاء الله بتوانیم فرهنگ فاخر و فخیم ایران اسلامی و ارزشهای والای انقلابی و اسلامی ملت سرفراز ایران را به نحو احسن به نسل نو و نونهالان و آینده سازان کشور منتقل نماییم و انشاء الله انقلاب ما از گزند عوارض و مشکلات بحول الهی مصون ماند که بفرموده امام راحل ( قدس سره الشریف): « راه اصلاح یک کشور اصلاح فرهنگ آن است »


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.