نقطه عطفي در جاده دموكراسي‌

ماه‌ها پس از هرج و مرج و نابساماني در پاكستان كه مرگ بي‌نظير بوتو، يكي از مهم ترين مهره‌هاي سياسي كشور را در برگرفت، پاكستان توانست از انتخاباتي بسيار مهم و حساس سربلند بيرون آيد. اين انتخابات نقطه عطفي در تاريخ 60 ساله كشور به حساب مي‌آيد. حركت پاكستان به سمت دموكراسي يكي از گام‌هاي اوليه آشتي بين مردم است. دولت پاكستان براي برگزاري اين انتخابات بسيار تلاش كرد تا اين انتخابات آزاد، بدون كاستي، شفاف و با آرامش برگزار شود.
شنبه، 14 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نقطه عطفي در جاده دموكراسي‌
 ر انتخابات اخير در پاكستان شيوه‌هاي جديد انتخاباتي بسياري مورد استفاده قرار گرفت. به عنوان مثال مي‌توان به شمارش آراي عمومي در محل صندوق‌هاي راي اشاره كرد. استفاده از اين شيوه‌ها در انتخابات اخير پاكستان از اين جهت بود تا ثابت شود اين انتخابات بي‌نقص‌ترين انتخابات تاريخ پاكستان است.
اين انتخابات تاريخي  در پاكستان فرصت خوبي را براي گفتگوهاي صميمي در خصوص چالش‌ها و فرصت‌هاي روبه روي پاكستان و ايالات‌متحده به وجود آورد. ايالات‌متحده  خواهان استقرار حكومتي با ثبات و دموكرات در اسلام آباد بود كه بتواند پاسخگوي نيازهاي مردم كشورمان باشد.
ملت ما سه وظيفه بسيار مهم پيش روي خود دارد: شكست تروريسم و افراط گرايي، استقرار حكومتي دموكرات، با ثبات و موثر و به وجود آوردن يك اقتصاد بنيادي و محكم براي ادامه رشد اقتصادي كشور.
از آنجا كه اين اهداف بين اكثريت مردم پاكستان مشترك است اطمينان دارم كه ما مي‌توانيم از عهده تمامي آنها برآييم و از همين جا آمادگي خودم را براي همكاري با پارلمان جديد براي رسيدن به اين اهداف اعلام مي‌كنم.
آيا ما (ملت پاكستان) با چالش‌هاي ديگري نيز رو به رو هستم؟ البته. آيا همچنان فرصت‌هاي بهتر و بيشتري پيش روي ما قرار دارد؟ بله. اقتصاد كشورما، اقتصادي قدرتمند است كه روز به روز در حال رشد است. ارتش ما ارتشي است متعهد و مجرب كه متعهد به حمايت از مردم كشور و سيستم سياسي پاكستان است. از همه مهم‌تر اينكه اكثريت جمعيت 160 ميليوني كشور ما به شدت براي تغيير چهره اسلام مصمم هستند و رونق و شكوفايي كشورشان را مي‌خواهند.
در خصوص مساله تروريسم بهتر است كه كمي شفاف‌تر صحبت كنم. پاكستان به طور جدي با مساله‌اي به نام تروريسم روبه رو است و با آن مي‌جنگد. چطور ممكن است كه ما با معضل بزرگي مانند تروريسم روبه رو نباشيم؟ القاعده و اعضاي وابسته به آن به جهانيان اعلام جنگ كرده‌اند و حكومت ميانه‌رو و مردم پاكستان هدف اوليه آنها است.
در واقع بيش از هزار نيروي پاكستاني در مبارزه عليه القاعده و شبه نظاميان طالبان در چهار سال گذشته جان خود را از دست داده‌اند و 112 هزار نيروي پاكستاني در مرزهاي پاكستان با افغانستان به طور كامل درگير اين مساله هستند. ما همچنان به همكاري خود با امريكا براي رسيدن به هدف مشترك‌مان و مبارزه با افراط‌گرايان و تروريسم ادامه خواهيم داد.
اما همانطور كه تجربه امريكا در عراق نشان داده است فشارهاي نظامي به تنهايي كافي نيست. اجراي عملياتي موفق براي مبارزه با شورش‌گران و افراطيون نيازمند يك روش چند بعدي است كه بايد از جنبه‌هاي نظامي، سياسي و اقتصادي اجرا شود. استراتژي سياسي ما بر اين پايه استوار شده است كه تروريست‌ها را از شهرونداني كه در منطقه مرزي با افغانستان زندگي مي‌كنند، جدا كنيم.
پايه‌هاي استراتژي اقتصادي ما بر اساس آموزش، فرصت‌هاي اقتصادي و سود توسعه در همان منطقه مرزي است.
همانطور كه تاريخ به ما درس داده است، زماني كه زندگي روزمره مردم و فرزندانشان بهبود يابد و آنها بتوانند بهبود وضعيت معيشتي را در زندگي خود لمس كنند از خشونت روي مي‌گردانند و به سمت صلح و آشتي مي‌روند.
اما موفقيت نيازمند ادامه حمايت‌هاي امريكا است. من از امريكايي‌ها مي‌خواهم كه اين نكته را به ياد داشته باشند كه ساختن پايه‌هاي دموكراسي در بهترين شرايط نيز كاري دشوار است. اكنون در خصوص كشوري مانند پاكستان اين دشواري دوچندان مي‌شود چرا كه كشور ما، كشوري است با تاريخ سياسي نه چندان آسان، با مناطقي سنتي  كه  صدها سال از عمر آنها مي‌گذرد، با شكاف فئودالي و با افراط گرايان خشن كه شكست دموكراسي را وظيفه خود مي‌دانند.
با وجود چنين شرايطي ايجاد دموكراسي در پاكستان با چالش‌هاي بيشتري نسبت به ساير كشورهاي جهان رو به رو است. همانطور كه تاريخ به ما نشان داده است، روند صلح آميز دمكراسي نيازمند يك رهبري درست در
دولت و خواست مردم براي پايه‌گذاري انديشه‌هاي دموكراتيك است.
مردم پاكستان در انتخابات اخير نشان دادند كه خواهان استقرار انديشه‌هاي دموكراتيك در كشورشان هستند.
اكنون زمان آن رسيده است كه رهبران سياسي كشور با همكاري يكديگر بخش ديگري از اين روند را ادامه دهند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.