شيوه آموزشي دانشگاه‌ها، علت بيكاري فارغ‌التحصيلان است

رئيس موسسه كار و تأمين اجتماعي كشور گفت: در دانشگاه‌ها، آموزش‌هاي لازم براي ورود به بازار كار داده نمي‌شود بنابراين فارغ‌التحصيلان براي اينكه جذب بازار كار شوند، مشكل دارند.
چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شيوه آموزشي دانشگاه‌ها، علت بيكاري فارغ‌التحصيلان است
 محمدرضا سپهري سه‌شنبه شب در همايش كارآفريني كه در سالن اجتماعات استانداري قزوين برگزار شد، بيان داشت: افرادي كه وارد بازار كار مي‌شوند بايد داراي ويژگي‌هايي باشند و در خود ايجاد انگيزه كنند تا بتوانند بر موانع و مشكلاتي كه در اين راه پرخطر پيش‌رو دارند، فائق آيند.
وي ادامه داد: با توجه به بررسي‌ها و تحقيقاتي كه در خصوص علل عدم جذب فارغ‌التحصيلان به بازار كار صورت گرفت، 18 ويژگي شناسايي شد كه بايد جوانان ما براي ورود و جذب به بازار كار داشته باشند.
رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي كشور اضافه كرد: اين شايستگي‌ها در دانشگاه‌هاي ما آموزش داده نمي‌شود بنابراين فارغ‌التحصيلان ما براي اينكه جذب بازار كار شوند مشكل دارند.
وي توضيح داد: طبق اين تحقيق يكي از مواردي كه براي ورود و جذب به بازار كار لازم است دانستن زبان خارجي است كه در دانشگاه‌هاي ما زبان خارجي به صورت نادرستي آموزش داده مي‌شود به طوري كه اكثر دانشجويان ما با وجود اينكه از دوران راهنمايي زبان مي‌آموزند، وقتي از دانشگاه فارغ‌التحصيل مي‌شوند، نمي‌توانند حتي به يك زبان خارجي صحبت كرده و يا ارتباطات جهاني از طريق اينترنت برقرار كنند.
سپهري تصريح كرد: ما بايد به مسئولان دانشگاه‌ها و شوراي عالي انقلاب فرهنگي هشدار دهيم كه سيستم آموزشي زبان در كشور ما نادرست است و مهارتي را در فارغ‌التحصيل ما ايجاد نمي‌كند.
وي آموزش انجام كارگروهي و برقراري ارتباط و تعامل اجتماعي را از ديگر مهارت‌هايي دانست كه بايد به آن پرداخته شود و تأكيد كرد: اين موارد نيز براي يك فردي كه مي‌خواهد جذب بازار كار شود لازم است اما هيچ يك در دانشگاه‌هاي ما آموزش داده نمي‌شود، از اين رو لازم است ما سيستم آموزشي را تغيير دهيم.
رئيس موسسه كار و تأمين اجتماعي كشور با اشاره به لزوم آموزش كارآفريني گفت: آموزش كارآفريني، آموزشي تنها براي انتقال اطلاعات نيست بلكه اين آموزش‌ها بايد مورد استفاده كارآفرين در بازار كار قرار گيرد و كاربردي باشد.
وي افزود: كشورهاي توسعه يافته، كشورهايي هستند كه انسان‌هايي توسعه يافته دارند و ما به دنبال جامعه‌اي هستيم كه انسان‌هاي آن بتوانند منابع و مهارت را تركيب كرده و شغل و يا كارآفريني ايجاد كنند.
سپهري اعلام كرد: ما براي حركت به سمت توسعه بايد مدل توسعه كشور را مدنظر داشته باشيم بنابراين ما در كشورمان به دنبال توسعه منابع انساني و سرمايه‌هاي انساني هستيم و آموزش مهارت‌ها را نيز با اين رويكرد دنبال مي‌كنيم.
وي ادامه داد: با توجه به اجراي اصل 144 قانون اساسي و فرآيند خصوصي‌سازي، ما مي‌خواهيم به سمت اقتصاد غيردولتي برويم البته در اين مسير دولت بايد بسترهاي حقوقي و امنيتي را ايجاد كند و كارآفرينان را در اين مسير سازماندهي كند.
رئيس موسسه كار و تأمين اجتماعي كشور يادآور شد: در دنياي امروز كه دانش بشر به سرعت در حال رشد است بايد آموزش‌ها به صورت مداوم و مستمر باشد چرا كه اگر به سرعت تغييرات توجه نكنيم، نمي‌توانيم خود را با بازار كار وفق دهيم و كليد طلايي موفقيت درك تغييرات و سرعت آن است.
در ادامه رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان قزوين اظهار داشت: توجه به كارآفريني
مقوله‌اي لازم و ضروري در دنياي امروز است و كارآفرين، نقش مهمي در توسعه كشور ايفا مي‌كند.
عليرضا مظهري افزود: طي دو سالي كه دوره‌هاي كارآفريني در استان شروع شده است با حمايت موسسه كار و تأمين اجتماعي 10 هزار متقاضي را آموزش داده‌ايم.
وي توضيح داد: طبق گزارش اخير سرپرست وزارت اقتصاد و دارايي، قزوين از استان‌هاي فعال در عرصه بنگاه‌هاي زودبازده است و بيشترين پرداختي را در بانك‌ها در اين بخش داشتيم.
در ادامه رئيس جهاد دانشگاهي استان قزوين نيز اظهار داشت: امروز كارآفرينان در دنيا، سربازان خط مقدم توسعه اجتماعي، اقتصادي و صنعتي هستند.
علي مرادي اضافه كرد: يكي از مباحث مهم در كارآفريني آموزش است كه در اين آموزش لازم است انگيزه افراد برانگيخته شود و ويژگي و توانايي آنها شناسايي شود.
وي افزود: در آموزش، افراد بايد به گونه‌اي آماده شوند تا ويژگي‌هاي خاص افراد پرورش يابد و مهارت‌هاي لازم به افراد انتقال داده شود.
رئيس جهاد دانشگاهي استان قزوين يادآور شد: كشور ما از قافله كارآفريني دنيا عقب است، ما فاصله 60 ساله با دنيا داريم كه لازم است طرح توسعه كارآفريني را در دانشگاه‌ها داشته باشيم و فرهنگ كارآفريني را از دوران كودكي و دبستان به افراد بياموزيم.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.