دبيرکل سابق سازمان ملل بر لزوم پيشگام شدن مقامات و مسوولان مذهبي و سياسي كشورهاي مختلف در محكوم كردن خشونت امروز جهان تاكيد کرد. کوفي عنان در نشست "دين در دنياي مدرن با بيان اينکه مشكل دنياي مدرن افراطگريهايي است كه با نام دين صورت ميگيرد، تصريح كرد: در زمان مسووليتم در سازمان ملل موضوع گفتوگوي تمدنها يکي از اولويتهاي من بود. وي در ادامه با اشاره به ويژگيهاي دنياي معاصر از بعد تنوع فرهنگي و مذهبي، نقش مذهب را در چنين جهان متنوعي نقشي حائز اهميت خواند و تصريح کرد : نقش مذهب در از بين بردن نگرانيهاي جهان معاصر و ايجاد اعتماد بسيار مهم است و ما بايد نسبت به آن اقدام كنيم. كوفي عنان مشكل جهان معاصر را نه مشكل اعتقادات مذهبي بلكه مشكل شيوه رفتارها ارزيابي کرد و خاطر نشان کرد: تورات، قرآن يا انجيل نيستند كه به افراد افراطي ميگويند نسبت به اقدامات افراطي اقدام كنند يا به سياستمداران فرصتطلب ميگويند براي اينكه راي بياورند حرفهاي غير مذهبي بزنند. مشكل مذهب نيست بلكه پيروان مذهبي است كه باعث ميشود صداهاي افراطي از مذهبيون و سياستمداران شنيده شود. وي ضمن تاکيد بر لزوم پيشگام شدن مقامات و مسوولان مذهبي و سياسي كشورهاي مختلف در محكوم كردن خشونت كه در جهان امروز وجود دارد، اظهار داشت: در اين مورد ما مسووليت دارم ،لذا بايد آماده باشيم كه تصاوير اشتباه كه باعث تبعيض و خشونت ميشود را از بين ببريم. كوفي عنان در ادامه با تاكيد بر لزوم شناختن پلهاي ارتباطي، نقش جوانان را در اين مساله يادآور شد و گفت: ما بايد به آنها فرصت واقعي بدهيم تا نظام جهاني را ببينند. دبيركل سابق سازمان ملل ضمن تاکيد بر لزوم برخورداري جهان معاصر از محاسن آزادي بيان تصريح کرد: رسانهها بايد بدانند كه كلماتي كه آنها به كار ميبرند هم ميتواند مروج صلح باشد و هم خشونت ايجاد كند؛ پس مهم است كه بدانيم چه طور كلمات را به كار ميبريم.
وي ادامه داد: آزادي بيان مسووليتهايي به دنبال ميآورد كه بايد با حساسيت اين موارد را در نظر بگيريم تا باعث ارتباط بين جوامع شود.
وي ادامه داد: آزادي بيان مسووليتهايي به دنبال ميآورد كه بايد با حساسيت اين موارد را در نظر بگيريم تا باعث ارتباط بين جوامع شود.