
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت : طولانی ترین کسوف قرن، 31 تیرماه مصادف با سال جهانی نجوم در کشور چین رخ خواهد داد.
علی ابراهیمی سراجی محقق گرفتگیهای خورشید شمن اعلام این خبر در گفتگو با رادیو گفت: در صبح 31 تیرماه ما حورشید گرفتگی طولانی خواهیم داشت. مدت زمان این خورشید گرفتگی را شش دقیقه و 39ثانیه ذکر کرد و گفت که طولانی ترین زمان در میان اقیانوس آرام یعنی 2 هزار و 500 کیلومتری دور تر از خاک چین در جزایر ژاپن خواهد بود.
وی در خصوص طولانی ترین خورشید گرفتگی قرن21 ،توضیح داد: این کسوف از هند شروع می شود، نپال و بوتان را طی کرده و پس از گذشت از تبت به چین می رسد.
وی با بیان اینکه این خورشید گرفتگی بطور جزئی در ایران مشاهده خواهد شد ، افزود: هر چند که این کسوف موقعیت مناسبی برای رصد در ایران ندارد اما در اولین لحظات پایداری در شرق و جنوب شرق کشور ، خورشید در حالیکه آخرین بخشهای ماه از جلوی آن خارج می شود طلوع کرده و در افقهای باز امکان رصد بصورت جزئی میسر است.
وی گفت: اگر چه چین دور تر از ایران است و می توانستیم هند را به عنوان مرکزی برای رصد انتخاب کنیم اما به علت وضعیت ابرناکی هوا، چین موقعیت بهتری دارد، هرچه به شرق چین پیش می رویم مدت زمان گرفت طولانی تر خواهد شد.
ابراهیمی افزود: گفت : در حال حاضر در دوره سارووس 136 هستیم و با گرفت امسال در چین 37 خورشید گرفتگی از این ساروس صورت گرفته است؛ این گرفته شامل گرفتهای جزیی ، حلقوی و طولانی مدت است که معمولا هر 18 سال یکبار کسوف تکرار می شود.
/1001/