ماشين جنگ رواني وهابيت در جديدترين اقدام خود با درج 2 نظرسنجي جهتدار عليه ايران و تبديل آن به خبرسازي، به تحريك عاملان ناامنيهاي اخير پرداخته و تهران را مداخلهجو ناميده است.
شبكه العربيه وابسته به عربستان سعودي كه در اغتشاشات پس از انتخابات ايران سعي در بحراني نشان دادن وضعيت داشته و دارد، علاوه بر خبرسازي كذب در اقدامي به نظرسازي در قالب نظرسنجي روي آورده است.
اين شبكه در صفحه اول پايگاه اينترنتي خود يك نظرسنجي با عنوان «تشديد برخورد با معترضان در ايران» منتشر كرده است.
پاسخهاي اين نظرسنجي كه بيشتر به يك نظرسازي شبيه است،سه گزينه «اعتراضات را فروكش خواهد كرد، به اعتراضات دامن خواهد زد، منجر به دخالت بين المللي خواهد شد»، ميباشد.
نكته قابل توجه در اين نظرسنجي حضور 106 شركت كننده و تعميم پاسخ آنها به كل جامعه ايران است.
نحوه طراحي سئوال و پاسخهاي از پيش تعيين شده، سابقه اين شبكه عربي را در تحريك آشوبگران و اغتشاشات پس از انتخابات يادآور ميشود.
نكته جالب ديگر اينكه در اين نظرسازي تمام گزينهها به گونهاي طراحي شده كه انتخاب هر كدام از آنها ميتواند عامل محركي براي دعوت به ادامه نا آرامي در ايران باشد، حتي خود سئوال نظرسنجي نيز با كلمه تشديد برخورد شروع شده كه عاملي براي القاء نظر به مخاطب است.
العربيه كه همگام با ساير رسانههاي وابسته به رژيم صهيونيستي براي ارائه چهرهاي مداخله جو از ايران در نظام بين الملل ايميج سازي ميكند(image making)، همزمان با اين جريان سازي، خبر ديگري را مبني بر اينكه « كاربران العربيه ايران را محرك شورش حوثيها ميدانند»، بر روي سايت خود قرار داده كه نمونه كاملي از «تبديل نظرسازي به خبرسازي» است.
در اين نظرسنجي نيز العربيه به نقل از اغلب شركت كنندگاني كه آنها را فارسي زبان خوانده مدعي شده است كه شورش گروه الحوثي در يمن به تحريك ايران شكل گرفته است.
استفاده از واژه "شورش " براي نشان دادن دفاع شيعيان الحوثي در برابر حملات ارتش يمن، تكنيك "عبارت پردازي " است كه ماشين جنگ رواني وهابيها براي موجه جلوه دادن سركوب و كشتار تمام عيار حوثي ها بكار ميبرد.
در اين نظرسنجي نيز به شيوهاي غير حرفهاي، ورود عربستان به جنگ صعده و استفاده از پيشرفتهترين تجهيزات نظامي عليه مردم بيدفاع شمال يمن در هيچ يك از گزينههاي نظرسنجي نيامده است و اين درحالي است كه بسياري از سازمانهاي بين المللي و مسلمانان به دخالت عربستان در كشتار شيعيان اعتراض كردهاند.
نكته ديگر اينكه گزينه اول نظرسنجي تحريك حوثيها، به ايران اختصاص داده شده كه حتي اگر خواننده نخواهد در اين نظرسنجي شركت كند، اين گزينه خواه ناخواه به چشم وي ميآيد و سهولت انتخاب آن بيشتر است.
در اين نظرسنجي، عدم توازن و ارتباط بين گزينهها از ديگر عواملي است كه نشان از يك "نظرسازي " دارد چرا كه عامل اصلي تشديد جنگ كه دخالتهاي عربستان و همچنين همكاري مشترك اين كشور و آمريكا است، به عنوان يك گزينه مطرح نشده و اساسا نامي از عربستان در هيچ يك از گزينه ها وجود ندارد.
اين در حالي است كه سازمانهاي ضد جنگ و حقوق بشر دنيا اين اقدام را محكوم كردهاند و علاوه بر آن حتي هيچ يك از مقامات ارشد دولت يمن سخناني با مضمون اين نظرسنجي نداشته اند.
يكي از سخنگوهاي وزارت امورخارجه آمريكا نيز دو هفته قبل با شركت در ميزگرد شبكه العربيه با صراحت تأكيد كرد كه ما هيچ سندي مبني بر دخالت ايران در امور داخلي يمن و تحريك گروه الحوثي نداريم.
/2759/