راسخون :روزي که مي خواستم به ايران بيايم دوستانم مي گفتند که بعد از چندماه پشيمان مي شوي و برمي گردي، خدا را شکرکه هر روز عشق من نسبت به ايران زياد شد، براي من اينجا با هيچ جاي دنيا قابل قياس نيست.
مريم نوشين 35ساله است. 8 سال پيش به ايران آمد. تابعيت آمريکا را دارد واصالتاً اهل افغانستان است. مريم تحصيلات حوزوي دارد وفارغ التحصيل رشته تفسير علوم قرآن درمقطع کارشناسي ارشد مي باشد. از دورترين نقطه درآمريکا تا کانادا، آلمان، نپال و... براي انجام تبليغات سفرکرده وي پس از10سال زندگي درآمريکا، آنجا ازدواج مي کند و به همراه همسرش به استراليا مي رود ونهایتا پس از9 سال زندگي در استراليا به ايران مي آيد، مریم 2پسر دارد و لذت زندگي درقم را با رندگی در هيچ نقطه ديگر دنيا عوض نمي کند.
کجا با انقلاب وامام آشنا شديد؟
آمريکا بودم که با انقلاب اسلامي و شخصيت حضرت امام آشنا شدم.
اوضاع براي اين آشنايي شما مساعد بود؟
خير،آنجا تبليغات منفي درخصوص شخصيت امام بسيار گسترده بود، اما هر بارمن تصوير امام را مي ديدم احساس خوبي پيدا مي کردم، پيش خودم فکر کردم بايد علت اين احساس خوب را در خودم جستجو کنم، تصميم گرفتم درخصوص آثار امام بيشتر مطالعه کنم ونسبت به شخصيت ايشان اطلاعات بيشتري کسب کنم، پس از کسب اين شناخت بود که زيارت امام آرزويم شد.
اوضاع نامساعد وتبليغات منفي، شما را ترغيب کرد تا با واقعيت انقلاب آشنا و به شخصيت عظيم امام پي ببريد؟ یعنی تلاش غربي ها نتيجه عکس داشت؟
تأثير رسانه ها که به صورت گسترده صورت مي گيرد هميشه هم اثر معکوس نمي گذارد، بالاخره کساني پيدا مي شوند که با عمق مسائل انقلاب آشنا نباشند و تاثيرات منفي برروي آنها نمود يابد، در رخدادي مثل 11 سپتامبر،فضا را به گونه اي ايجاد کردند که مقصر اصلي حادثه را مسلمانان جلوه دهند وفرصت ايده آلي بود براي اسلام ستيزي،البته تاحدي درآن زمان موفق به اين کارشدند اما 4سال پيش که من به آمريکا سفرکردم با چشمهاي خودم ديدم خيلي از دوستان آمريکايي ام پس از اين حادثه کنکاش کرده اند و به اين نتيجه رسيده اند که اسلام حتما چيزي دارد که سران کشورهايشان تااين حد ازآن مي ترسند و با پرس وجو به اسلام روي آورده اند.
به نظرشماعلت اين فرآيند که تبليغات آنها نتيجه عکس نشان مي دهد چيست؟
اين قضيه برمي گردد به حقانيت دين اسلام، دين اسلام کمترين تبليغ را نسبت به اديان ديگر انجام مي دهد، زماني که من در استراليا بودم مبلغان استراليايي تبليغات خانه به خانه انجام مي دادند وآنقدرها که بايد در اين کارموفق نبودند يا هنگامي که در آمريکا زندگي مي کردم، جايي داشتيم که يک شنبه ها براي دروس اسلامي به آنجامي رفتم و شاهد کساني بودم که بعد از مسلمان شدن ، اولين سوالي که ازآنان پرسيده مي شد اين بود که چرا مسلمان شديد؟ و آنها با قاطعيت مي گفتند اسلام دين منطق است اگر مي گويد خدا يکي است دلايل منطقي زيادي براي اين گفته وجود دارد که جاي هيچ شبهه اي باقي نمي ماند.
درقضيه زندان ابوغريب آمريکايي ها نگفتند که چه کردند، اما چه شد که مردم سراسر دنيا در راهپيمايي هاي عظيمي شرکت کردند؟ خوشبختانه امروز اخبار از رسانه هاي مختلف منتشر مي شود و مردم آگاه مي شوند، وقتي دو مطلب متضاد کنار هم قرار مي گيرند حق و باطل به راحتي تفکيک مي شود.
شأن امام را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
کجاست آن که شأن نجابت قم بود، کجاست آنکه دلش جانماز مردم بود، ضريح چشم زلالش صفاي رويا داشت،درست مثل غروب گرفته قم بود...
اين غزل را هر بار مي خوانم ،احسا س مي کنم امام با ما هستند و نظر لطفشان هميشه با ما طلبه ها است.امام واقعا اينگونه بود.
آیا امام آن طور که بايد به مردم کشورهاي دنيا معرفي شده است؟
فکر کنم آن طور که حق امام است مردم ايشان را نمي شناسند، و درمعرض تبليغات خطرناکی قرارگرفته اند، جاي تأسف ونگراني است که برخي مردم ايران که از گزند تبليغات سوءغربي ها در امان نمانده اند به امام بي حرمتي نشان دادند. بسيار تعجب مي کنم که چطور مي شود ايراني بود وآزادگي وايستادگي امام را درک نکرد؛ در دورترين نقطه آفريقا با کسي برخورد داشتم که آزاد مردي امام را مي ستود، او فرزند امام است، درجايي که خبري از تمدن اسلامي نبود حقانيت امام بر او مستور نمانده بود.
اگر قرار باشد از ابتدا جايي براي زندگي انتخاب کنيد کجا را برمي گزينيد؟
ايران را انتخاب می کنم، روزي که مي خواستم به ايران بيايم دوستانم مي گفتند که بعد از چندماه پشيمان مي شوي و برمي گردي، خدا را شکرکه هر روز عشق من نسبت به ايران زياد شد، براي من اينجا با هيچ جاي دنيا قابل قياس نيست.
گفتگو : فرزانه فرجي
جذب خبرنگار افتخاری