‌مذاکرات صلح هند و پاکستان از سر گرفته مي شود

گرچه مقامات پاکستان منتظر شروع مذاکرات مجدد صلح با هند بودند، اما اين که هند با چنين سرعتي تصميم به شروع مذاکرات بگيرد، آنان را غافلگير کرده است. مذاکرات صلح از طرف هند و به خاطر حملات تروريستي به شهر بمبئي قطع شدند.به گزارش خبرگزاري رسمي هند، پي‌تي‌آي، دولت هند بار ديگر دست دوستي‌اش را به سوي پاکستان دراز مي‌کند. محافل نزديک به دولت اين کشور اعلام کردند که دولت هند..
شنبه، 17 بهمن 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
‌مذاکرات صلح هند و پاکستان از سر گرفته مي شود
 
 گرچه مقامات پاکستان منتظر شروع مذاکرات مجدد صلح با هند بودند، اما اين که هند با چنين سرعتي تصميم به شروع مذاکرات بگيرد، آنان را غافلگير کرده است. مذاکرات صلح از طرف هند و به خاطر حملات تروريستي به شهر بمبئي قطع شدند.
به گزارش خبرگزاري رسمي هند، پي‌تي‌آي، دولت هند بار ديگر دست دوستي‌اش را به سوي پاکستان دراز مي‌کند. محافل نزديک به دولت اين کشور اعلام کردند که دولت هند مذاکرات با پاکستان را بطور مثبت و صريح دنبال خواهند کرد.
 
شاه محمود قريشي، وزير خارجه پاکستان از پيشنهاد هند خرسند شده است. او به خبرگزاري رويترز گفت: بسيار خشنود است از اين که سرانجام نشانه‌هايي مبني بر علاقمندي هند به مذاکرات دو جانبه ديده مي‌شود.
 
دو کشور هند و پاکستان در سال 1947 از هم جدا شدند. در سال 2004 مذاكراتي براي برقراري صلح ميان دو کشور آغاز شد. هند اما اين مذاکرات را متوقف کرد زيرا شهر بمبئي در 26 نوامبر سال 2008هدف حملات تروريست‌هاي افراطي قرار گرفت و چندين روز ادامه يافت. در اثر اين حملات تروريستي 160 نفر کشته شدند. به زودي مشخص شد که تروريست‌هاي شرکت کننده در اين حملات  پاکستاني بودند و اين عمليات تروريستي در پاکستان از طرف گروه افراطي موسوم به "لشکر طيبه" برنامه‌ريزي شده بود. گروه افراط گراي  "لشکر طيبه" در بخش پاکستاني کشمير و ديگر نقاط اين كشور از جمله شهر كراچي فعاليت مي‌کند و گفته مي‌شود که با مقامات امنيتي پاکستان روابطي بسيار نزديکي دارد.
 
ايالات متحده‌ آمريکا مصرانه خواستار آغاز دوباره مذاکرات صلح ميان دو کشور است. مقامات آمريکايي بر اين نظرند که براي مبارزه با تروريسم در جنوب آسيا بايد هند و پاکستان به طور متحد فعاليت کنند. آمريکا از پاکستان خواسته است تا نظاميان خود را نه در مرزهاي هند که به مناطق شمال غربي کشوريعني به مرز افغانستان اعزام كند زيرا فعاليت افراط گرايان طالبان در اين مناطق متمرکز است.
 
به نظر مي‌رسد که فضاي مذاکرات بر روابط ميان دو کشور حکمفرما شده و اميد به استقرار صلح در مرز ميان دو کشور افزايش يافته است. يکي از شبکه‌هاي تلويزيوني هند از قول محافل دولتي اين کشور گزارش داد که قرار است وزراي خارجه دو کشور نيز به  زودي با هم ديدار و در مورد برقراري صلح در مرزها مذاکره کنند. البته هنوز تاريخ اين ديدار مشخص نشده است.
 
گفته مي شود که در اين ديدار دو طرف راه‌هاي مبارزه‌ مشترک با تروريسم را بررسي خواهند کرد تا صلحي پايدار در مرز دو کشور حاکم شود.
 
 
/1001/

 


منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net

جذب خبرنگار افتخاری
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.