مصرف رنگ زعفران عوارض کبدی و کلیوی دارد

مصرف پودرهای زعفران عربی که باعنوان صفارالزعفران و صفارالبیض در کشور عربستان تولید و عرضه می‌شود آسیب‌های جدی به کلیه و کبد انسان وارد می‌کند.
پنجشنبه، 19 فروردين 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مصرف رنگ زعفران عوارض کبدی و کلیوی دارد
راسخون : مصرف رنگ غیرمجاز "تارترازین E102 " با عنوان (صفار الزعفران)، بیماری‌هایی از قبیل بیش فعالی در کودکان، معضلات گوارشی و آسمی، تومورهای تیروئیدی، تشدید میگرن، تاری دید، حساسیت‌ها و مشکلات پوستی نظیر پورپورا به همراه خواهد داشت.
 
به گزارش راسخون از پایگاه اطلاع رسانی پزشکان بدون مرز، در حال حاضر "صفار الزعفران" در کشور عربستان به جای زعفران عرضه و به حجاج ایرانی و افغان فروخته می‌شود.
 
به دلیل گرانی زعفران خرید این محصول زیاد است و دستفروشان، فروشگاه‌های داخل هتل‌های عربستان و سوریه این ماده را می‌فروشند این رنگ‌ها در قوطی‌های 100 گرمی و با عنوان "صفار الزعفران" بیشتر توسط دستفروشان یا مغازه‌های در مسیر زائران ایرانی عربستان و سوریه عرضه می‌شود.
 
طبق نظریه آزمایشگاه‌های غذای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران پودر رنگی مذکور، رنگ شیمیائی و غیرمجاز است و مصرف آن عوارض کبدی و کلیوی به همراه دارد .
 
این رنگ غیرمجاز "تارترازین E102" بوده و با عنوان زعفران عربستانی به قیمت بسیار پایین خریداری شده و وارد بازار غذایی ایران شده است.
 
این ماده خطرناک ساخت عربستان است و با وجود غیراستاندارد بودن به طور گسترده در بازار ایران عرضه شده است و متاسفانه در بسیاری از خانه‌ها و مراکز عرضه مواد غذایی استفاده می‌شود.
 
براساس مدارک معتبر علمی، رنگ تارترازین، در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان یکی از مضرترین و حساسیت‌زاترین رنگ‌های مصنوعی شناخته شده و استفاده از آن نیز غیرمجاز و خطرناک اعلام شده است.
 
مردم، رستوران‌ها و قنادی‌ها غیر از آشنا نبودن با نام تارترازین میزان مصرف آن را هم نمی‌دانند و گاهی در حد زیادی اقدام به مصرف آن می‌کنند که مصرف زیاد آن عوارض بیشتری دارد.
 
عوارض مختلف این ماده سمی شامل بروز حساسیت‌های مختلف به شکل‌های گوناگون مانند بروز نشانه‌های بیش فعالی در کودکان، افزایش حملات آسمی در کودکان، تومورهای تیروئیدی، تشدید میگرن و در موارد خیلی حاد تاری دید است.
 
مواد مورد استفاده در ساخت این رنگ‌ها که روی قوطی‌های آن نیز درج شده "تار ترزین و صودیوم کلوراید" یا "تارترازین و کلوراید سدیم(نمک)"است و عبارت "Synthetic food colour powder" مندرج بر روی آن نیز حکایت از شیمیایی بودن این پودر دارد.
/2759/

منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net

جذب خبرنگار افتخاري


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.