
راسخون: استاندار آذربايجان غربي گفت: با توجه به ظرفيتها و توانمنديهاي استان در عرصه توسعه روابط بينالمللي اروميه شهر بينالمللي ميشود.
به گزارش راسخون به نقل ازاستانداري آذربايجان غربي، وحيد جلالزاده با اشاره به ميزباني نخستين اجلاس مشترك وزراي خارجه ايران، تركيه و جمهوري آذربايجان اظهار داشت: هممرزي ايران با سه كشور و ارتقاي توان مديريتي ظرفيت لازم را براي اجراي اجلاسها و همايشهاي بينالمللي و منطقهاي ايجاد كرده است.
وي افزود: آذربايجان غربي مهمترين اهرم توسعه تجاري ايران با اروپا است.
اين مسئول با اشاره به برگزاري هفت اجلاس بينالمللي از جمله همايش استانهاي مرزي ايران و تركيه، افزود: برگزاري مسابقات واليبال كاپ مردان آسيا، جشنواره بينالمللي شعر آذري و تركي رضوي و همچنين جشنواره بينالمللي ترنم وحي از جمله اين برنامهها بود.
استاندار آذربايجان غربي اجراي برنامههاي بينالمللي را نشاندهنده استعداد و ظرفيتهاي استان در حوزههاي مختلف دانست و بيان داشت: ظرفيتهاي صادراتي، وارداتي و پيشتازي استان در فرآوري مواد غذايي و لبني گواهي بر اين مدعاست.
وي در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: ما تلاش ميكنيم كه در عرصههاي بينالمللي فعاليتها را در استان افزايش داده و شهر اروميه را به يك شهر بينالمللي تبديل كنيم.
اين مقام مسئول با اشاره به موقعيت مرزي آذربايجان غربي و هم مرزي با سه كشور عراق، تركيه و جمهوري آذربايجان، اظهار داشت: هماكنون پنج گمرك پلدشت، تمرچين، بازرگان، رازي و سرو و شش معبر مرزي رسمي در مرز استان با اين كشورها فعال است.
وي در ادامه اظهار داشت: با توجه به اين ويژگيها آذربايجان غربي در بخشهاي مختلف صنعت، كشاورزي، صادرات و واردات نيز فعاليت موثري در كشور داشته است، به طوري كه هماكنون 54 درصد از كل واردات زميني جمهوري اسلامي ايران از طريق مرزهاي استان انجام ميشود.
استاندار آذربايجان غربي با بيان اينكه بر اساس آمارها، به ازاي تردد هر 2.5 دستگاه كانتينر از مرزها يك شغل در استان توليد ميشود، خاطرنشان كرد: همچنين 27 درصد معادل يك سوم كل صادرات كشور از طريق مرزهاي استان به ديگر كشورها انجام شده است.
جلالزاده از توانمندي آذربايجان غربي به منظور تبديل شدن به انبار دپوي اقتصادي كشور و منطقه خبر داد و بيان داشت: همچنين استان به لحاظ دارا بودن منابع آبي، آبهاي جاري و هم آبهاي زيرزميني دومين استان كشور بعد از خوزستان است.
وي توليد يك سوم سيب كشور با يك ميليون و 100 هزار تن در سال، رتبه نخست كشوري در توليد عسل و رتبه سوم توليد چغندرقند را از جمله ظرفيتهاي بخش كشاورزي استان دانست و اظهار داشت: در بخش شيلات نيز آذربايجان غربي در بين استانهاي غيرساحلي حائز مقام نخست بوده به طوري كه در حال حاضر پلدشت و رودخانه ارس به يك منطقه بزرگ ماهيگيري تبديل شده است.
اين مقام مسئول از صادرات 900 ميليون دلاري آذربايجان غربي طي سال گذشته خبر داد و افزود: با توجه به اهميت ويژه صادرات غيرنفتي براي استان امسال برنامهريزي كردهايم كه ميزان صادرات غيرنفتي استان را به يك ميليارد و 200 ميليون دلار افزايش دهيم.
وي خاطرنشان كرد: همچنين در بخش صنعت و كشاورزي سياست دولت نهضت ايجاد واحدهاي توليدي در اين بخشها بود، به طوري كه طي چهار سال گذشته سهم استان از اعتبارات تخصيصي 2 ميليارد دلار يا 20 هزار ميليارد ريال بود.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به جذب 15هزار ميليارد ريال از اين ميزان اعتبارات تاكنون، بيان داشت:
جذب اين ميزان اعتبار براي ايجاد واحدهاي صنعتي نشاندهنده ظرفيت بالاي آذربايجان غربي بوده و هماكنون درصدد جذب 5هزار ميليارد ريال اعتبار براي شتاب دادن به توسعه استان هستيم.
شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.
998