
راسخون : روز چهارم جشنواره کن با قسمت چهارم فیلم «دزدان دریایی کاراییب» شروع شد که برای اولین بار به صورت سهبعدی ساخته شده بود و این مجموعه فیلمها تا به امروز نزدیک به 2.7 میلیارد فروخته است.
به گزارش راسخون راسخون به نقل از کافه سینما، این فیلم امروز با حضور جانی دپ و کارگردان جدید مجموعه راب مارشال که از او فیلمهای موزیکالی مثل شیکاگو را قبلا دیدهاید به همراه پنهلوپه کروز، کیت ریچاردز و جفری راش به نمایش درآمد.
به نظرم البته نه فیلم خیلی خوبی بود و نه سهبعدی خیلی خوبی که کمی تار و تاریک بود و فکر نمیکنم به موفقیت فیلم قبلی با نام در انتهای جهان برسد و تنها جذابیت فیلم به غیر از سهبعدی بودن فیلم، حضور خود جانی دپ است که باید تمام سود فیلم به او تعلق میگرفت. تنها کسی که فیلم را سر پا نگاه میدارد شخص شخیص اوست. داستان فیلم که در مورد جستجوی آنها برای پیدا کردن آب حیات است، چندان چیز جالبی نیست و داستانکهایی که اضافه شده مثل رابطه عاشقانهای میان دپ با یکی از پریهای دریایی چیز دندانگیری به داستان اضافه نمیکند. به هر حال فیلم با استقبال مواجه شد به خاطر حضور دپ که بازیگر برجسته و در عین حال پرطرفداری در فرانسه است.
صحبتهای علی معلم را بشنوید:
فیلم بعدی اولین نمایش «به امید دیدار» از آقای محمد رسولاف بود که در غیاب خود ایشان با حضور چند نفر از عوامل، فیلمبردار و بازیگر به نمایش درآمد. خانم رسولاف در آنجا خبر از احضار شدن او و حل نشدن مشکل او داشت. البته قول دیگری هم بود که ایشان پاسپورت دریافت کرده و به کن میآد که هنوز واقعیت مشخص نیست. به هر حال فیلم داستان زنی است که وکالت خوانده اما پروانه وکالت از او گرفته شده است. او باردار است و شوهرش روزنامهنگاری بوده که کارش را از دست داده و در طول فیلم دیده نمیشود. فیلم فضایی مشابه فیلمهای سهراب شهید ثالث دارد. کادرهای بسته و ریتم آرامی دارد و خستهکننده است. اتفاق خاصی در طول فیلم نمیافتد و داستان تلخش را از طریق پلانهای آرام و ریتم کند پیش می برد. فیلم به خاطر فضای سیاسی که پشت فیلم وجود دارد نمایش شلوغی را هم تجربه کرد. از لحاظ کیفیت اثر چندان قابل قبولی نبود و چندان نظری جلب نمیکرد مگر آن که به خاطر ماجراهای فراتر از متن اثر مورد توجه قرار گیرد.
فیلم دیگر فیلم «پسربچهای با یک دوچرخه» است اثر برادران داردن، برادران بلژیکی سینما که مدام فیلم میسازند و کن هم مدام فیلمهای آنها را نمایش میدهد. فیلم داستان پسری ناسازگار است که پدرش او را ترک کرده و در مدرسه گذاشته و زنی که سیسیل دو فرانس نقشش را بازی میکند او را مورد توجه قرار داده و برایش یک دوچرخه میخرد.
این زن کم کم او را به خانه میبرد و ما شاهد همزیستی این زن و کودک و رابطه آنها با مردی که آنها را ترک کرده هستیم. فیلم به روشی واقعگرایانه به زندگی پسر نزدیک میشود و با ناامیدی کمتری فیلم به پایان میرسد. حداقل برای من اثر جالب توجهی نبود و خیلی خستهکننده بود و به نظرم به جشنوارهای مثل رشد و جشنوارههای تربیتی برای بچهها و والدین برود.
نکته جالب دیگر در مورد کن چهره دیگر آن بود. همانطور که میدانید کن دو چهره دارد. یکی خود فستیوال و نمایشهای رسمی است و دیگری بازار و نمایشهای غیر رسمی که در هتلها و سالنهای نمایش بازار وجود دارد که در آنجا پدیده امسال، پدیده سهبعدی دیده میشود. فیلمهای بسیار زیادی ساخته میشوند که تعداد قابل توجهی از آنها انیمیشن و همه سهبعدی هستند. از چینیها گرفته تا خیلی از کمپانیها و هنرپیشههایی که به کن آمدهاند برای عرضه کردن فیلمشان به اینجا آمدهاند. نمایش فیلمها در حاشیه جشنواره برگزار میشود.
اتفاق حاشیهای دیگر که ما در آن شرکت کردیم، اعطای نشان شوالیه فرانسه به امیر کاستوریکا، فیلمساز بوسنیایی که توسط فردریک میتران، وزیر فرهنگ فرانسه انجام شد. برای ما جالب بود و از نزدیک این مراسم را دیدیم و گفتگویی با وزیر فرهنگ فرانسه انجام دادیم. آقای میتران سخنرانی بسیار خوبی راجع به امیر کاستاریکا انجام داد و راجع به فیلمها که به نظرم این که یک وزیر فرهنگ اینقدر سینمایی است و فیلمها را دنبال میکند و نظارت دقیق دارد جالب است. تب جشنواره کن در بازار تب سهبعدی است و امروز هم روز سهبعدی بود با حضور جانی دپ و دزدان دریایی کاراییب.
باید ببینیم در روزهای دیگر و شانسهایی که میشود پیشبینی کرد با در نظر گرفتن زمانهای خوبی که برای نمایششان در نظر گرفته شده است، به نظر میرسد به غیر از نانی مورتی که نمایشش تمام شد شانسهای اصلی با فیلمهای ترنس مالیک و پدرو آلمادوار باشد که اجتمالا امسال فیلمهای جذابی را ساختهاند.
تعداد ایرانیهای مقیم کن هم در این چند روزه دارد اضافه میشود که در گزارش بعدی راجع به ایرانهای اینجا صحبت خواهم کرد. امروز عوامل فیلم در جشنواره حضور داشتند که امیدواریم در روزهای بعدی بتوانیم در این باره صحبت کنیم. یک فیلم ایرانی دیگر هم در کن خواهیم داشت که کار مشترک آقای میرطهماسب و جعفر پناهی است.
فیلمهای ایرانی هم در بازار نمایش دارند که با فیلمهای انتخاب شده بعید است موفقیتی در بازار کن داشته باشند. البته باید دید گزارش رسمی خود دوستان چیست.
شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.
997