
راسخون : رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: طرح هایی به ارزش دو و 4 دهم میلیارد دلار در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات و تاسیسات در منطقه پارس جنوبی به متخصصان کشورمان واگذار شد .
به گزارش راسخون به نقل از واحد مرکزی خبر، مجید هدایت در چهارمین همایش ملی صنایع فراساحل در دانشگاه صنعتی شریف افزود: در 25 خرداد پارسال ، قرارداد توسعه هشت فاز پارس جنوبی در قالب چهار طرح ، هر طرح چهار سکو و هر سکو 24 حلقه چاه با طرفهای ایرانی امضا شد.
وی با بیان اهمیت افزایش شتاب در تکمیل و توسعه طرح های پارس جنوبی افزود: در حالی که می توان روزانه 750 میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی برداشت کرد ، هم اکنون روزانه 250 میلیون متر مکعب گاز از این منطقه استخراج می شود .
رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به تحولات بزرگ در صنایع فراساحل کشور گفت: از 33 سال پیش تاکنون پیشرفتهای فراوانی داشتهایم زیرا قبل از آن اگر در حوزه دریا به وسیله ای ساده نیاز بود ، در کشور وجود نداشت اما امروز توانایی ساخت برخی تجهیزات پیشرفته نیز در کشور وجود دارد .
هدایت افزود: در حوزه فناوری نیز با توجه به منویات مقام معظم رهبری و تلاش های صورت گرفته به ویژه در دولت های نهم و دهم ، موضوع فناوری و خودکفایی صنعتی ، اهمیت بسزایی یافته و پیشرفت مطلوبی داشته است.
رئیس سازمان گسترش افزود: در حوزه مدیریت در فراساحل به آموزش منابع انسانی نیازمندیم و افزایش توان مدیریتی نیازمند ورود مدیران به مرحله اجرا و به دست گرفتن طرح هاست .
هدایت حجم پروژه پارس جنوبی را در بخش سکو فقط در دو فاز600 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: اگر در اجرای این طرح ها نتوانیم موفق شویم نمیتوانیم در بازارهای بین المللی موفق شویم .
وی افزود: هماکنون در فاز 14 پارس جنوبی که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ، فعال است ، در قالب مشارکت و نخستین بار هشت عضو به عنوان شرکای اصلی وارد کنسرسیوم شدند که سه عضو آن در حوزه فراساحل فعالند و کنار یکدیگر عمل میکنند و پنج عضو آن نیز در حوزه خشکی هستند.
رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: اگر این بازار در اختیار طرفهای ایرانی قرار نگیرد در واقع ارزش افزوده را به داخل ایران نیاورده ایم .
هدایت با اشاره به دو فرایند زمان و قیمت در فعالیت مهندسی افزود: در این فرایند به طرف ایرانی ابلاغ شده است که باید دو فاز پارس جنوبی در 35 ماه به پایان برسد اما قبلاً در شرایطی که تهدیدها وجود نداشت ، این پروژه در60 ماه اجرا میشد .
هدایت با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت افزود: برای اجرای طرح ها در منطقه پارس جنوبی به حداقل25 دکل دریایی همزمان نیاز است که اجاره این دکل ها در گذشته روزانه 26 هزار دلار بود و در حال حاضر به روزانه200 هزار دلار نیز رسیده است .
وی ادامه داد: اگر اقدامات بموقع در گذشته صورت می گرفت با مبلغ اجاره این دکل ها میتوانستیم دهها دکل بسازیم.
هدایت افزود: براساس برنامه پنج ساله باید تولیدات نفت کشور در پایان برنامه پنجم توسعه به پنج و یک دهم میلیون بشکه افزایش یابد و در واقع دو ونیم میلیون بشکه در پنج سال باید افزایش تولید صورت گیرد که به فعالیتهای فراوانی نیاز دارد .
شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.
997