
راسخون: رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: مديريت صحيح و سالم امور وقف در تشويق افراد به اين امر موثر است.
به گزارش روابط عمومي ادارهكل اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي، لاله افتخاري رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين مطلب اظهار داشت: هنگاميكه واقفين از مديريت صحيح و سالم اطمينان داشته باشند و بدانند حاصل دسترنج آنان جاي ديگري قرار نميگيرد و يا بلااستفاده نميماند، و در جاي خود هزينه و استفاده ميشود به وقف بيشتر راغب ميشوند.
وي با اشاره به نقش رسانه ها افزود: همه نهادهاي تبليغي، ترويجي و رسانههاي جمعي ميتوانند نقش مؤثر در گسترش فرهنگ وقف بخصوص موقوفات نو داشته باشند.
نماينده مردم تهران همچنين به نقش علما، روحانيون و اساتيد دانشگاه اشاره كرد و افزود: اساتيد و مبلغين بنابر حيطه كاري خود ميتوانند مشوق وقف در جامعه باشند و اين سنت حسنه را گسترش دهند.
افتخاري با بيان اينك وقف صدقه جاريهاي است كه آثار و بركات دنيوي و اخروي فراواني دارد، خاطر نشان كرد: چنانچه وقف با نيت خالص صورت گيرد، آنگاه كه ارتباط جسماني فرد با اين دنيا قطع ميشود، نام و ياد فردي كه وقف كرده به عنوان باقيات و صالحات سالها به جا ميماند.
وي به صورتهاي مختلف وقف اشاره كرد و گفت: وقف در موارد بسياري صورت ميگيرد و از نظر تنوع بسيار گسترده است.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به تنوع موقوفات و موقوفات نو اظهار اشت: بعضي از موقوفات عام و بعضي از آنها خاصاند و نه تنها در اسلام بلكه در بسياري از كشورها خيرين زيادي هستند كه مقداري از اموال خود را براي استفاده سايرين وقف ميكنند.
نماينده مردم تهران ادامه داد: وقف آثار علمي، كسب درآمد حاصل از علم و دانش از جمله موقوفات نو است كه بسيار پسنديده ميباشد.
افتخاري با اشاره به خلاهايي كه در امور وقفي وجود دارد، گفت: براي وقف نيز قوانين محكم و آييننامههايي براي جلوگيري از سو استفاده برخي از افراد مورد نياز است.
وي ادامه داد: فرهنگسازي، اعتمادسازي و تعامل بين واقفين و آسان گرفتن وقف بدون نامهنگاريهاي اداري و فراز و نشيبهاي آن، به گسترش اين سنت پسنديده كمك شاياني ميكند.
شايان ذكر است نخستين جشنواره تجلي وقف و بقاع متبركه در رسانه در مرداد ماه 90 در مشهد برگزار مي گردد.