
راسخون: سهيل کريمي مستندساز، در خصوص نقش مسابقات بين المللي قرآن کريم در ايجاد همگرايي ملت هاي مسلمان گفت: به طور حتم اين مسابقات مي توانند در همگرايي بين ملت هاي مسلمان موثر باشند، وقتي قاريان خارجي در مسابقات ببيند چطور يک ايراني فارسي زبان با چنان تسلطي قرآن را قرائت ميکند به طور حتم سفير انتقال واقعيات کشور ما به آن سوي مرزها خواهد شد.
سهيل کريمي کارگردان و مستند ساز در گفتگو با ستاد خبري بيست و هشتمين دوره مسابقات بين المللي قرآن کريم با پرداختن به مساله اشاعه فرهنگ قرآني از طريق هنر هفتم گفت: سينما ماهيتا براي اشاعه فرهنگ غرب شکل گرفت و اهداف بنيان گذاران اين هنر نيز همين هدف را دنبال ميکرد. وقتي هم که سينما به ايران وارد شد تا قبل از پيرزوي انقلاب اسلامي چنين رويکرد را دنبال مي کرد.
وي افزود: با پيروزي انقلاب اسلامي، تحولات رخ داده به سنيما نيز تاثير گذاشت، اما هنوز فضاي اين عرصه آن طور نبود که به صورت عميق به مسائل ارزشي پرداخته شود. چنانچه اگر فيلمهاي سالهاي اول انقلاب را مرور کنيم ميبينم که هنوز تفکر اغلب فيلمسازان ما ريشه در دوران گذشته داشت و هرچند سعي ميشد آثار ارزشي توليد شود، اما غالب اين آثار موفق نبودند و حتي المقدور تحول فرهنگي که انتظار ميرفت رخ نداده بود.
اين مستند ساز ادامه داد: در مقايسه با کارهاي سطحي اوايل انقلاب اکنون شاهد تحولات عميقي در حوزه آثار ارزشي و نيز روي آوردن برخي از فيلمسازان به قصص قرآني هستيم و هرچه جلوتر ميريم شرايط بهتر ميشود. اين تحولات هم در آثار سينمايي و هم در تلويزيون به وجود آمده که شاهد استقبال مردم از آثار قرآني نظير يوسف پيامبر، مريم مقدس(س) و ...هستيم.
کريمي با اشاره به استقبال ساير ملتهاي جهان از آثار قرآني توليد شده در ايران گفت: امروز شاهد هستيم که آثار توليدي برگرفته از قرآن کريم وقتي در آن سوي مرزها نمايش داده ميشوند با استقبال بسيار زياد ملتهاي ديگر روبهرو ميشوند و باعث نزديکي ديدگاه مسلمان و مردم ساير کشورها حول محور قرآن کريم ميشود. آن هم در شرايطي که غرب شمشير عناد خود را از رو بسته و به هر طريقي سعي در ضربه زدن به مظاهر اسلامي دارد.
وي همچنين در خصوص توجه فيلمسازان کشورمان به توليد آثار قرآني اظهار داشت: به نظر ميرسد با توجه شرايطي که ما داريم اين توجه و اقبال کم بوده است. ما هنوز در اول راه هستيم و اگر به آثار ديني توليد شده در غرب نگاه کنيم، ميبينيم که آنها از چندين دهه قبل، بهترين آثار تاريخ سينماي خود نظير " ده فرمان" را براساس کتاب مقدس خود ساختهاند تا از ابزار سينما براي القاي طرز فکر دينيشان به ساير ملتها بهره ببرند. لذا ما هنوز براي رسيدن به شرايط مطلوب فاصله بسياري داريم و نبايد به همين حد اکتفا کنيم.
کريمي در پاسخ به اين سوال که حمايت مسئولان تا چه حد ميتواند در روي آوردن فيلمسازان به آثار قرآني موثر باشد، گفت: اگر مسئولين دغدغه اصلي خود را پرداختن به آثار ارزشي و قرآني قرار دهند يقينا فيلمسازان به اين حوزه گرايش پيدا ميکنند و با دغدغه کمتري نسبت به توليد آثار قرآني ميپردازند. چرا که متاسفانه اکنون گيشههاي ما در دست فيلمهايي نه چندان پرمحتوا با مضامين عشقهاي مثلثي و غيره قرار دارد و اگر يک فيلمساز بخواهد ريسک پرداختن به آثار ارزشي را قبول کند، مسلما بايد از سوي مسئولان مورد حمايت قرار گيرد.
وي افزود: به نظر من صنعت سينماي ما در صورت حمايت مسئولان ميتواند حتي با آثار هاليوودي رقابت کند و چنانچه اخيرا شاهد بوديم، آقاي بحراني در فيلم ملک سليمان حداقل به لحاظ فني کار خوبي ارائه داده بود.
اين کارگردان در خصوص اشاعه فرهنگ قرآني ازطريق برپايي مسابقات قرآني بيان داشت: مسلما بحث رقابت در اين مسابقات سبب جلب توجه مردم به قرآن و سعي در افزايش مهارتهايشان در علوم قرآني خواهد شد، اما به طور حتم تنها صرف پرداختن به اين مسابقات کافي نيست و براي ترويج و اشاعه هرچه بيشتر قرآن در ميان مردم بايد از همان آموزشهاي ابتدايي مدارس برروي دانش آموزان سرمايهگذاري شود و همان طور که در فرهنگ پيشينيان ما هرکسي که به مکتب ميرفت ابتدا قرائت قرآن را ميآموخت، اکنون نيز ما بايد در نظام آموزشي خودمان توجه شاياني به قرآن داشته باشيم.
کريمي در ادامه گفت: هرچند مسابقات قرآني نيز به نوبه خود در اشاعه فرهنگي قرآني موثر است و از طرفي با جمع کردن قاريان از سراسر جهان، باعث شناساندن واقعيات نظام اسلامي ما به ديگر ملتها و ايجاد همدلي بين مسلمين خواهد شد که در واقع اين مسابقات جلوهاي از همان آرمان صدور انقلاب است.