
راسخون: فريال بهزاد در گفتوگو با خبرنگار سينمايي باشگاه خبري فارس، در پاسخ به اين سؤال كه با توجه به فعاليت ناتمام گروه سينمايي كودك و نوجوان در دهه 60 و زنگ سينما در سال گذشته، در خصوص ركود اكران سينماي كودك و راهكارهاي احياي اين سينما بيان داشت: به طور كلي در دنيا، سينماي كودك ازاهميت خاصي برخورداراست چراكه اهميت به كودك يعني اهميت به نسل آينده يك مملكت است، اما اين اواخر در ايران توجه خاصي به سينماي كودك ديده نميشود.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: زماني قراربود، سازمان آموزش و پرورش يك روز در هفته "زنگ سينما " و "زنگ تئاتر " را در دروس دانشآموزان جاي دهد اما اين اتفاق نيافتد، در ضمن بسياري از صاحبان فيلم هاي كودك نيز اظهار آمادگي كرده بودند كه در سانسهاي صبح براي كودكان اكران نيم بها، يك سوم قيمت و حتي رايگان داشته باشند تا حداقل مخاطبان اصلي اين نوع فيلمها به ديدن آثار بنشينند اما متأسفانه آموزش و پرورش هماهنگيهاي لازم را انجام نداد و اين اتفاق خوشايند انجام نشد.
كارگردان فيلم «دره شاپركها» اظهار داشت: هم اكنون فيلمهايي كه در ژانر كودك ساخته ميشوند به دليل اينكه هيچ اكراني به آن داده نميشود و اكثر اكرانها به سينماي بزگسال اتخصاص مي يابد، از يادها رفتهاند.
بهزاد تأكيد كرد: زماني كه گروه سينمايي كودك و نوجوان وجود داشت، شور و حال خاصي در كل جريان اكران حاكم بود، حتي داخل و بيرون اين سالنهاي سينما مطابق با روحيات كودكان تزئين مي شد.
وي درادامه گفت: اما هم اكنون در برپايي جشنواره كودك و نوجوان نيز ترديد وجود دارد و اگر سينماگري درباره كودكان فيلم ميسازد تمام تلاش وي، رساندن فيلم به جشنواره است و بس و اميدي براي اكران آن ندارد و بسياري از فيلمسازان كودك، به ژانرهاي ديگر سينما تمايل پيدا كردهاند.
كارگردان «كاكلي» در ادامه اذعان داشت: نكته قابل بحث ديگر عامل عدم تكنولوژي لازم در سينماي كودك است چراكه فيلمسازان بايد توجه داشته باشند كودكاني مخاطب فيلمهاي آنان هستند كه فيلمي چون «هري پاتر» را ديدهاند و فيلمهاي سينماي كودك ما بايد پاسخگوي نسلي كه در قرن بيستويكم زندگي مي كنند باشد اما حقيقتاً سينماي كودك ايران در خصوص تكنولوژي درجا ميزند.
اين كارگردان در ادامه بيان داشت: راهكاريي نيز در احياي سينما كودك وجود دارد، مي توان فيلمهاي خوش ساخت قديمي مانند «اشكها و لبخندها»، «گلنار» و ... را دوباره، براي نسل جديد اكران كرد و يقيناً، اين فيلمها به دليل خوش ساخت بودن و تاريخ مصرف نداشتن آثار كودك با استقبال خوبي مواجه خواهند شد.
وي در ادامه گفت: بنده به خاطر دارم گروه جديد سينمايي كه وارد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شد روزنامهها تيتر بزرگي مبني بر ساخت هزار سالن سينما زدند اما نه تنها اين تعداد سالن سينما ساخته نشد، در حق سينما نيز كار چندان مهمي انجام نشد، حال با وجود اين شرايط ميتوان از سالنهاي زيادي كه آموزش و پروش دارد براي اكران فيلمهاي كودك استفاده كرد و حتي با ويدئو پروژكتور فيلم كودك را براي مخاطبان اصلي آن به نمايش در آورد.
كارگردان «مرد نامرئي» در پايان گفت: متأسفانه در سينماي ايران كودك دست كم گرفته ميشود و هر زماني كه فيلمي قرار است در خصوص كودك ساخته شود اين طور تصور ميشود كه هيچ توليد فكر و تجهيزات خاصي لازم نيست و كسري بودجهها نيز به اين بخش اختصاص مييابد و متأسفانه سيما و سينما در عرصه كودك در ورطه تكرار و تلقيد گرفتار است اين در حالي است كه آيندهسازان سينماي ايران همين كودكاني هستند كه كمترين بها به آنها داده ميشود.
999