سرپرست اوقاف خوزستان:

طرح هاي توسعه بقاع مورد کارشناسي دقيق قرار مي گيرد

سيدعلي ميرمحمدي سرپرست اداره کل اوقاف و امور خيريه خوزستان کارشناسي دقيق فني و مهندسي را از خصوصيات اصلي طرحهاي توسعه بقاع متبرکه عنوان کرد.
چهارشنبه، 15 تير 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
طرح هاي توسعه بقاع مورد کارشناسي دقيق قرار مي گيرد

راسخون: سيدعلي ميرمحمدي سرپرست اداره کل اوقاف و امور خيريه خوزستان کارشناسي دقيق فني و مهندسي را از خصوصيات اصلي طرحهاي توسعه بقاع متبرکه عنوان کرد.

به گزارش راسخون به نقل از روابط عمومي اوقاف خوزستان، حجت الاسلام سيدعلي ميرمحمدي سرپرست اداره کل اوقاف و امور خيريه خوزستان با اشاره به مباحث مطرح شده اخير در رابطه با طرح بازسازي و توسعه حرم مطهر علي ابن مهزيار اهوازي، خاطرنشان کرد: طرح هاي توسعه بقاع متبرکه علاوه بر تکيه بر زيبايي و جلوه بصري که از لوازم اين گونه طرحهاي عمراني است، به طور مطلق بايد به تأييد مهندسان و مشاوران فني که مورد تأييد اوقاف هستند برسند و اين طرحها هميشه مورد کارشناسي دقيق قرار مي گيرند تا زواياي مختلف آن از جمله استحکام بنا، عمر ساختمان، قوام زمين و زيرسازي، نوع مصالح با توجه به اقليم آب و هوايي منطقه، و همچنين رعايت ضوابط ميراث فرهنگي در رابطه با بناهاي قديمي از ديد مجريان طرح پنهان نماند.


سيدعلي ميرمحمدي با تأکيد بر لزوم تفکيک بين بناهاي باستاني و مذهبي افزود: هر بناي مذهبي الزاما باستاني نيست و به عنوان مثال حرم مطهر علي ابن مهزيار با توجه به اينکه پس از جنگ و با توجه به نيازهاي آن روز و با بودجه اي محدود ساخته شد و آن پروژه در سال 71 به پايان رسيده بود، به هيچ عنوان از جمله بناهاي قديمي محسوب نمي شود.

وي با اشاره به اينکه برخي رسانه ها دلسوزانه اما از روي نا آگاهي اين بحث را مطرح کرده بودند اضافه کرد: در بناي مرقد مطهر علي ابن مهزيار کوچکترين اثر باستاني و قديمي موجود نبود و حتي گنبد و گلدسته ها نيز در دهه 70 ساخته شده و از اين جهت جاي هيچگونه شک و شبهه در اين باره وجود ندارد. البته با مرور رسانه هاي استاني و عدم استقبال فراگير از اين خبر به اين نتيجه مي رسيم که بيشتر روزنامه ها و سايتهاي خبري که نمايندگي فعالي در استان ندارند تحت تأثير اين خبر قرار گرفته اند که اين نشان از عدم اشراف اطلاعاتي آنها نسبت به بقاع خوزستان و قدمت بناي آنها دارد.


سرپرست اداره کل اوقاف خوزستان همچنين افزود: بسياري از مردم شريف خوزستان اين سوال را از ما مي پرسند که چرا بناي قبلي حفظ نگرديد تا ساختمان جديد به آن ملحق گردد که در پاسخ اين عزيزان بايد توجه نمود که بناي قبلي به طور تقريبي وزني کمتر از 10 درصد بناي جديد را داشت و قطعا پي ريزي و زيرسازي که براي تحمل چنين وزني انجام گرفته بود جوابگوي مرقد و بارگاه جديد و باشکوه حضرت علي ابن مهزيار اهوازي را نبود که مهندسان طرح با توجه به لزوم انجام پي ريزي يک پارچه و بتن ريزي يک نواخت مطابق طرح مصوب توسعه، نظر به بازسازي کلي بناي قبلي دادند و اين نظر اجرا شد.

وي افزود: حرم علي ابن مهزيار در نزديکي بستر رودخانه قرار گرفته و لازم است شبکه پي ريزي با مهارت خاصي طراحي و اجرا شود تا اتفاقاتي که براي بناي قبلي افتاد در آينده تکرار نشود.

سيدعلي ميرمحمدي افزود: بناي قبلي با توجه به نشست زمين دچار آسيبهايي شده بود که از آن جمله ترک خوردن گنبد از ناحيه شمالي بود که اين نشان از نشست غيرمنتظره زمين داشت و به همين دليل مطابق طرح جديد بايد زيرسازي به صورت بتن ريزي يک پارچه انجام گيرد و همچنين شمع کوبي و ساخت ستونها کاملا متفاوت از بناي قبلي است. در ساختمان جديد که به ياري خداوند متعال و دعاي مردم عزيز استان ساخته خواهد شد ستونهاي بتني جاي ستونها با محور فلزي را خواهند گرفت که اين خود تأثير زيادي در استحکام بنا دارد.
 

شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان را در"واحداخبار و اطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.