
راسخون : مراسم ديدار هيئت سينمايي مصر با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كشورمان، صبح امروز از ساعت 11 در دفتر وزير ارشاد برگزار شد.
در اين مراسم كه وزير فرهنگ و اسراي فلسين، «جواد شمقدري» معاون امور سينمايي وزير ارشاد، «حميد شاهآبادي» معاون هنري وزير ارشاد، «شفيع آقامحمديان» مديرعامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي، «هاشم ميرزاخاني» مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران، «محمدرضا عباسيان»، «غلامرضا منتظمي»، «بابك خانيان» و جمع ديگري از مديران معاونت سينمايي حضور داشتند، پيرامون فعاليتهاي مشترك ايران و مصر بحث و تبادل نظر شد.
در ابتداي مراسم، «سيدمحمد حسيني» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ابراز خرسندي ميكنم از اين ديدار و اينكه فرصتي فراهم شد تا يكديگر را ببينيم. ارتباط مردم ايران و مصر ارتباط ديرينهاي است و در دوره اسلامي اين ارتباط بيشتر و بيشتر شده است.
وي افزود: بسياري از آثار انديشمندان مصري به فارسي ترجمه شده است؛ حتي رهبر فرزانه انقلاب نيز سالها قبل برخي از آثار انديشمندان مصري را ترجمه كردهاند.
حسيني اضافه كرد: در بررسي حوادث تاريخ معاصر و بيداري ملتها اولين حركتها را از اشخاصي چون سيد جمالالدين اسدآبادي شاهد هستيم كه همه اينها نشانگر ارتباط صميمانه انديشمندان دو كشور است.
حسيني ادامه داد: رهبر معظم انقلاب چندي قبل فرمودند مصر مظهر كرامت و عزت جهان عرب است، اين بدان معني است كه ما جايگاه ويژهاي براي مصر قائل هستيم كه البته متأسفانه بعد از پيروزي انقلاب كه اميدوار بوديم ارتباطها بيشتر شود، به خاطر تبليغهاي منفي غرب اين ارتباطها تقريبا قطع شد ولي الان با بيداري جهان اسلام و فضاي آزاد و باز ايجاد شده در مصر، شرايط مهياست كه بتوانيم اين 30 سال دوري را جبران كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: معتقديم اگر ايران و مصر دست در دست هم بدهند، قدرت بيبديلي ايجاد ميكنند كه اين پيشرفت ميتواند در جهان اسلام مؤثر باشد. سينماي مصر تجربه بسيار خوبي دارد و با همكاري سينماي ايران ميتواند پيام جديدي را داشته باشد؛ چراكه سينماي ما مستقل و متفاوت از غرب است. همانطور كه ميدانيد سينماي اروپا در حال حاضر هويتش را از دست داده و تحت تأثير هاليوود قرار گرفته است. ما ميتوانيم به دنيا، فرهنگ و هنر غني منطقه را نشان دهيم.
سيدمحمد حسيني در ادامه بيان داشت: از وزير محترم فلسطين هم تشكر ميكنم. مردم ما علاقه ويژهاي به فلسطين دارند. ما هميشه از حقوق مردم فلسطين دفاع كرديم و مشكلات مردم فلسطين را مشكلات خودمان ميدانيم و هميشه در كنارشان هستيم.
در ادامه اين مراسم، وزير اسراء و آوارگان فلسطين با اظهار خوشحالي از حضور در اين مراسم گفت: اعتراف ميكنم كه جمهوري اسلامي ايران پس از انقلاب اسلامي حامي فلسطين بوده است و اين حمايت يك شعار محض نبود بلكه در عمل به اثبات رسيد.
وي افزود: ما شاهد حمايتهاي مختلف ايران در انتخابات داخلي فلسطين بوديم، از زماني كه غربيها از حضور اسماعيل هنيه امتنان ميكردند جمهوري اسلامي ايران از ايشان استقبال كرد. همچنين ايران صادقانه براي شكست محاصره غزه تلاش كرد و با افتخار مجروحان فلسطيني را مورد مداوا قرار داد.
وي ادامه داد: دولت جمهوري اسلامي ايران جزء اولين كشورهايي بود كه براي بازگشايي گذرگاه رفح تلاش كرد كه از همين جا از ايران تشكر ميكنم.
به گزارش فارس، در ادامه مراسم، «عبدالعزيز مخيون» هنرپيشه و كارگردان سينماي مصر با اظهار خوشحالي از حضور در ايران گفت: ما آرزوي ديرينهاي براي ديداري اينچنين داشتيم. اين ديدار نبايد فقط به زمينههاي هنري ختم شود و بايد به موضوعات ديگري چون موضوعات اقتصادي و در اصل مقابله با صهيونيسم پرداخته شود.
وي افزود: رابطه ايران و مصر دستاورد بزرگي براي دو ملت است. ما در حال حاضر با حضور در ايران ايده كاملي در مورد تجهيزات و امكانات سينمايي ايران بهدست آورده و راهكارهاي همكاريهاي سينمايي را بررسي كردهايم. اميدوارم شاهد اين باشيم كه پرچم ايران هم در سفارت مصر برافراشته شود.
در ادامه مراسم، يكي از مسئولان آموزشگاههاي مصر در سخنان كوتاهي گفت: ترس زيادي از غربت دارم ولي وقتي به تهران آمدم و با مردم ايران ملاقات كردم، احساس كردم كه در مصر هستم و اصلا احساس غربت نكردم. من ملت ايران را يك ملت مهماننواز، بشاش و كريم ديدم. به نظرم الان فرصت اين شده كه با يكديگر متحد شويم.
در ادامه مراسم، «سيدمحمد حسيني» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كشورمان گفت: همين الان رئيس جمهور ايران در حال افتتاح يك پروژه عظيم است و ما در ايران در هر هفته دو پروژه بزرگ افتتاح ميكنيم. عليرغم تحريمها توانستيم اقدامات خوبي را انجام بدهيم و پيشرفت كنيم. اين موضوع ميتواند الگوي خوبي براي كشورهاي اسلامي باشد كه به صورت مستقل و آزاد فعاليت كنند.
وي افزود: ما از شما انتظار داريم آنچه كه از ايران ميبينيد را منعكس كنيد و مردم مصر را از آنچه كه در ايران ميگذرد، مطلع كنيد. نيازي به اغراق كردن نيست و بايد حقيقت را گفت. در گذشته هم افرادي كه به ايران ميآمدند با ديدن مهماننوازي و مهر و محبت مردم ايران، نظرشان عوض ميشد. يكي از كارگردانان برجسته آمريكايي چندي پيش گفته بود وقتي فيلمهاي شما ايرانيان را ميبينم و زندگي ساده شما را تماشا ميكنم، باعث شگفتيام ميشود؛ چرا كه اين افراد تصور غلطي از ما در جهان دارند و تصويري از يك كشور عقبمانده برايشان ترسيم شده است. حتي وقتي فيلم رئيس جمهور در آمريكا نمايش داده شد، بعضي مردم آمريكايي ميپرسيدند مگر در ايران انتخابات هم برگزار ميشود.
حسيني اضافه كرد: يكي از اهداف فيلمهاي هاليوودي اين است كه مسلمانان را به شكل تروريست و افراد خشن نشان دهند؛ در صورتي كه اسلام دين رحمت است و از اين رو بايد با ساخت فيلمهاي مشترك، چهره واقعي كشورهاي اسلامي و مسلمانان را نشان دهيم.
وي در ادامه اظهار داشت: علاوه بر فعاليتهاي سينمايي ميتوانيم در موضوعات مختلف مثل تئاتر و هنرهاي تجسمي با يكديگر همكاري داشته باشيم. همچنين جشنوارههاي زيادي در ايران برگزار ميشود كه هنرمندان مصري ميتوانند در آن حضور پيدا كنند و ما هم متقابلا در جشنوارههاي شما حضور پيدا خواهيم كرد.
حسيني در پايان گفت: در ايران نقش مردم يك نقش فعال است، لذا يك رقابت خوبي در جهت پيشرفت و خدمترساني به مردم وجود دارد. مردم در ايران خودشان رئيسجمهور، رهبر و نمايندگان مجلس را انتخاب ميكنند و مثل كشورهايي نيستند كه حكومت خانداني دارند. در ايران بر اساس شايستگيها مسئوليت داده ميشود.
به گزارش فارس، در اين مراسم از هيئت مصري و فلسطيني افرادي چون عبدالعزيز مخيون، محمود قاسم، محمود عبدالسميع، احمد ماهر، بشير الديك، محمد دياب، علي بدرخان، محمد خان، يحيي عبدالرئوف عزمي، مني الصبان، احمد عواض عثمان، عبدالله العفيفي، غاده جباره، وفاء ابوالضياء، هاني مصطفي، احمد مصطفي، كمال رمزي، عمرو سلامه، عزيزه شلبي، اماني عطاءالله و رياض شاهين حضور داشتند.
شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.
999