
راسخون : پس از آغاز سريال «حاضر غائب» درباره محمود درويش شاعر برجسته و مبارز فلسطيني در شبكههاي تلويزيوني عربي اين سريال با مخالفت محافل ادبي جهان عرب و فلسطين مواجه شد.
بنابر گزارش پايگاه خبري السينما، «موسسه فرهنگي محمود درويش» كه هدف خود را انتشار افكار و آثار اين شاعر بزرگ فلسطين اعلام كرده است، اين سريال را رد كرد.
اين موسسه در بيانيهاي اعلام كرد: هيچ رابطهاي بين اين اثر و عوامل آن با زندگي محمود درويش وجود ندارد و اين سريال توهيني به اين شاعر و وجهه او در بيداري فرهنگي جهان عرب است.
اين بيانيه خواستار توقف پخش اين سريال شده و اعلام كرده است: اين اثر نازل و سطحي است و در شأن فردي بزرگ چون محمود درويش نيست.
در همين حال و به گزارش خبرگزاري شعر و ادب عربي در چندين صفحه فيسبوك برخي فعالان ادبي اعلام كردند: از تلويزيون رسمي فلسطين ميخواهيم پخش اين سريال را قطع كند، چراكه معتقديم اين سريال به دور از جايگاه شاعر بزرگي چون محمود درويش است.
اين فعالان ادبي اعلام كردهاند: اقدام مارسل خليفه، موسيقيدان شهير لبناني و نجدت اسماعيل آنزور كارگردان مشهور سوريه عملي سطحي است.
اين در حالي است كه مارسل خليفه موسيقيدان شهير لبناني، كه موسيقي اين سريال را كار كرده است از دوستان نزديك محمود درويش بوده است.
به گزارش فارس، در سريال «حاضر غائب» هنرمنداني از كشورهاي مختلف عربي از جمله «فراس ابراهيم» در نقش محمود درويش، «سلاف فواخرجي»، «عابد فهد»، «سعد فضه»، «باسم مغنيه» و «عمار شلق» از سوريه و «ميرنا المهندس» و «احمد زاهر» از مصر و همچنين «فراس نعناع» در نقش ياسر عرفات در اين سريال ايفاي نقش ميكنند.
تصويربرداري اين سريال كه آن را «نجدت اسماعيل انزور» كارگرداني كرده است در سوريه، قاهره، بيروت و برخي كشورهاي اروپايي كه محمود درويش در آن حضور داشته و زندگي كرده صورت گرفته است.
توليد موسيقي اين سريال نيز بر اساس اشعار محمود درويش توسط مارسل خليفه موسيقيدان بزرگ لبناني و با الهام از 8 ترانه محمود درويش ساخته شده است.
بنابر نظر برخي تحليلگران اين اقدام برخي محافل ادبي جهان عرب موثر از محافل سياسي است كه نسبت به حمايت كارگردان اين سريال از مقامات سوري رخ ميدهد.
پيش از اين «نجدت اسماعيل انزور» كارگردان برجسته سوري اعلام كرده بود: توطئه سياسي نانوشتهاي در ميان شبكههاي عربي عليه سريالهاي تلويزيوني سوريه وجود دارد.
اين كارگردان برجسته سوري تاكيد كرده بود: هنر امري سياسي و براي گرفتن امتياز نيست اما در جهان عرب امروز گويا هنر را سياسي كردهاند و اين امر ممكن است ارزشهاي اخلاقي و انساني كه امروز بيش از هر روز ديگر به آن احتياج داريم را از بين ببرد.
شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.
999