/سومين دوره جايزه شهيد آويني/

ده‌نمكي: شهيدآويني مخالف سينماي خنثي و شبه‌روشنفكري بود

كارگردان «اخراجي‌ها» گفت: شهيد آويني مخالف سينماي محافظه‌كارانه و شبه روشنفكري بود در حالي كه متاسفانه امروزه سوژه‌هاي خنثي و مضامين دم‌دستي بخشي از سينماي ما را تشكيل داده‌اند.
جمعه، 14 مرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ده‌نمكي: شهيدآويني مخالف سينماي خنثي و شبه‌روشنفكري بود

راسخون : به نقل از ستاد خبري سومين دوره جايزه بزرگ شهيد آويني،‌ مسعود ده نمكي كارگردان سينماي ايران و مستندساز درباره رويكرد آثار و نگاه سينمايي شهيدآويني به اظهارنظر پرداخت. 

وي گفت: سينماي شهيدآويني به معني واقعي، سينماي متعهد است. در تمام آثار آن شهيد بزرگوار نگاه حكيمانه و پرسشگرانه موج مي‌زند. حقيقت در سينماي او به وضوح ديده مي‌شود و سينماي آويني، هيچ‌گاه سينماي محافظه كارانه نبوده است. 
وي در ادامه به فاصله سينماي ايران با سينماي شهيد آويني اشاره كرد و گفت: سينماي ما از سينماي شهيد آويني بسيار دور است و فاصله اين سينما مانند فاصله شرق تا غرب است. به عقيده من خوشايند مديران جشنواره‌ها فيلم ساختن، نتيجه‌اش آثار محافظه‌كارانه‌اي مي‌شود كه اداي شبه‌روشنفكري در آنها ديده مي‌شود. 
ده‌نمكي گفت: هنر مدنظر امام (ره)، هنر متعهد بود. هنري كه دفاع از حق مظلوم در برابر ظالم، و تمييز حق از باطل در آن ديده شود. المان‌هايي كه در سينماي آويني به وضوح ديده مي‌شد. اما متاسفانه امروزه سوژه‌هاي خنثي و مضامين دم‌دستي بخشي از سينماي ما را تشكيل داده‌اند. 
وي در ادامه گفت: بدتر از توليد نشدن آثار متعهد، افرادي هستند كه در اين زمينه كاري نكرده‌اند و هنر متعهد را نمي‌شناسند اما در مورد آن اظهارنظر مي‌كنند. اين افراد ضربه بيشتري به پيكره سينماي متعهد وارد مي‌كنند. به نظر مي‌رسد بايد راه را به گونه‌اي باز و هموار كرد كه نسل جديد و جوان و يا حتي پيشكسوتان اين عرصه به آن اصالت و فلسفه وجودي خودشان كه آمدن به عرصه سينما براي مطالبات به حق و گفتن حرف‌هاي انقلابي بود بازگردند. 
كارگردان فيلم "فقر و فحشا " و "كدام استقلال؟ كدام پيروزي؟ " به تاثير برگزاري جايزه بزرگ آويني در تبليغ و ترويج سينماي شهيدآويني گفت: تاثير اين جايزه بستگي به سياستگذاري برگزار كنندگان اين جايزه خواهد داشت. اگر اين جايزه به گونه‌اي برگزارشود كه بتواند استعداديابي كند و افرادي را مورد تشويق قرار دهد كه در اين حوزه و در راستاي نگاه شهيد آويني حركت مي‌كنند قطعاً مؤثر خواهد بود. 
وي در خاتمه افزود: به عقيده من بايد نظريه‌پردازي‌هاي شهيدآويني در حوزه سينما ادامه يابد و ادامه مباحثي كه ايشان در نظريات مكتوب خود به آن پرداختند، از جمله حكمت سينما ، سينماي ديني، هنر متعهد و... ادامه يابد. 
سومين دوره جايزه بزرگ شهيد آويني با محوريت سينماي مستند دفاع مقدس، مقاومت و پايداري، مستند اجتماعي و مستند سياسي، شهريور ماه 1390 در شهر تهران برگزار مي‌شود. 

 

شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.

999

منتظراخبار، انتقاد وپیشنهاد شماهستیم:
news@rasekhoon.net

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.