
راسخون : براساس اعلام سازمان وظیفه عمومی ناجا، برابر ماده ۲ و ماده ۴ قانون خدمت وظیفه عمومی، هر فرد ذکور ایرانی از سن ۱۸ سالگی تمام، مشمول مقررات خدمت وظیفه عمومی شده و در سن ۵۰ سالگی نیز از شمول این مقررات خارج می شود. بنابراین در حال حاضر افراد متولد ۱۳۴۰ تا ۱۳۷۲ در شمول مقررات خدمت وظیفه عمومی بوده و باید به وضعیت مشمولیت آنان رسیدگی شود.
به گزارش راسخون، به نقل از مهر، همچنین برابر ماده ۱۰ قانون خدمت وظیفه عمومی، مشمولان برای انجام برخی از امور، مانند شرکت در آزمایشات رانندگی و اخذ گواهینامه، دریافت هرگونه وام، تحویل اصل گواهینامه های تحصیلی، صدور پروانه کسب و اجازه اشتغال، ثبت هرگونه نقل و انتقال غیر قهری اموال در دفاتر اسناد رسمی و استخدام در سازمان ها، مؤسسات و شرکت ها باید مدرکی دال بر رسیدگی به وضع مشمولیت آنان، ارایه دهند.
بر اساس اعلام سازمان وظیفه عمومی، مدارکی مانند کارت پایان خدمت، کارت معافیت دایم، کارت معافیت موقت در مدت اعتبار آن، گواهی اشتغال به تحصیل در مدت اعتبار آن و گواهی صادره از نیروهای مسلح مبنی بر اشتغال به خدمت دوره ضرورت، و نیز گواهی های صادره از نیروهای مسلح مبنی بر استخدام کارکنان، گواهی اشتغال به خدمت مربوط به افراد متعهد به خدمت در وزارتخانه ها و سازمان ها و برگ آماده به خدمت (برگ اعزام) بدون غیبت در مدت اعتبار آن، از جمله مدارکی هستند که بیانگر رسیدگی به وضع مشمولیت افراد هستند.
گفتنی است، تمامی وزارتخانه ها، ادارات و مؤسسات دولتی و وابسته به دولت، دفاتر اسناد رسمی، بانک ها، شرکت های تعاونی، نهادهای قانونی و مؤسسات خصوصی که قانوناً انجام امور موضوع ماده ۱۰ قانون خدمت وظیفه عمومی حسب مورد در زمره وظایف آنان قرار دارد، موظف هستند از مشمولان مذکور (متولدین ۱۳۴۰ تا ۱۳۷۲)، مدارک دال بر رسیدگی به وضع مشمولیت آنان دریافت کنند.
همچنین، افرادی که در سن ۵۰ سالگی هستند، از شمول مقررات خدمت وظیفه عمومی خارج شده و شناسنامه آنان در صورتی که تغییرات سنی نداشته باشد ملاک عمل بوده و نیازی به ارایه مدرک دال بر رسیدگی به وضع مشمولیت ندارند.
شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.
900