
راسخون : رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان از آغاز خريد برنج پر محصول در استانهاي گيلان، مازندران، گلستان، خوزستان، كهگيلويه و بويراحمد و فارس از 21 مرداد ماه جاري توسط فروشگاههاي بازرگاني خبر داد.
به گزارش راسخون به نقل از فارس، اردشير روحي امروز به اعلام قيمت برنج پر محصول توسط دولت اشاره كرد و اظهار داشت: در گيلان بيشتر برنج پر محصول خزر كشت ميشود و قيمت آن يك هزار و 400 تومان اعلام شده است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه برنج خزر در بازار بالاتر از قيمت تعيين شده خريداري ميشود، كشاورزان اين نوع محصول را به بازار عرضه ميكنند.
روحي با اشاره به انواع ديگر برنج پر محصول مانند شيرودي، سفيدرود، آمل يك و آمل دو، افزود: كشت اين ارقام برنج در گيلان كم است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان با بيان اينكه خريد برنج پر محصول در استانهاي گيلان، مازندران، گلستان، خوزستان، كهگيلويه و بويراحمد و فارس از 21 مرداد ماه جاري توسط فروشگاههاي بازرگاني آغاز شده، تصريح كرد: فروشگاههاي سازمان بازرگاني موظفند برنجهاي پر محصول را خريداري كنند.
اين مسئول به برگزاري جلسههاي متعدد در هيئت دولت و استان براي خريد برنجهاي بومي از نوع گروه صدري اشاره كرد و گفت: برنج بومي گيلان به صورت توافقي خريداري ميشود و اميدواريم مراكزي مانند فروشگاه اتكا، دانشگاهها، بانكها و... كه به صورت سالانه خريد ميكنند، به بازار ورود كرده و از طريق شركتهاي سازمان بازرگاني و اتحاديه تعاوني روستايي اين محصولات را خريداري كنند.
روحي خريد توافقي را سبب تعادل در بازار دانست و خاطرنشان كرد: بانك سپه موظف شده تا 50 هزار تن از خريد برنج كشاورزان حمايت و پشتيباني كند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان قديمي بودن كارخانههاي شاليكوبي را سبب پرتي برنج ذكر كرد و بيان داشت: نوسازي شاليكوبيها براي كم كردن پرتي محصول برنج از اهميت و ارزش ويژهاي برخوردار است.
وي با تاكيد براينكه 30 درصد برنج توليدي پرت ميشود، افزود: پنج درصد برنج توسط كمباينهاي قديمي و بيش از 35 درصد نيز توسط كارخانههاي قديمي از بين ميرود.
به گفته روحي، سازمان جهاد كشاورزي گيلان از سالهاي گذشته اقدامهاي موثر و برنامهريزي ويژهاي براي اصلاح ساختار كارخانههاي شاليكوبي انجام داده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان با اشاره به شناسايي كارخانههاي فرسوده شاليكوبي، تصريح كرد: بيش از 500 كارخانه شاليكوبي قديمي براي دريافت تسهيلات به بانكهاي عامل معرفي شدند.
اين مسئول ادامه داد: حدود 190 كارخانه شاليكوبي تا كنون تسهيلات دريافت كردند و پس از بازسازي در جريان توليد قرار گرفتند.
روحي اظهار اميداوري كرد كه با اصلاحات صورت گرفته، پرتي محصول برنج در اين كارخانه به زير 15 درصد برسد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان با اشاره به اينكه اصلاح ساختار كارخانههاي شاليكوبي در توليد اثر مستقيم دارد، بيان داشت: هزينههاي توليد برنج بالاست و يكي از راههاي كاهش هزينههاي توليد كاهش پرتي برنج از 30 درصد به 15 درصد است.
وي بالا بردن سطح عملكرد در شاليزارها را از ديگر راههاي افزايش درآمد كشاورزان و اقتصادي كردن توليد برشمرد و خاطرنشان كرد: با توجه به توليد بذر جديد ميانگين توليد در هكتار به هشت تن افزايش يافته است.
روحي از فراگير شدن توليد برنج با بذر جديد از سال آينده در استانهاي گيلان، مازندران و گلستان خبر داد و گفت: كوچك بودن اراضي شاليزاري موجب شده به زيرساختها، افزايش ضريب مكانيزاسيون در استان، كاشت و برداشت با دستگاه و همچنين اصلاح ساختار كارخانهها و سطح عملكرد توجه ويژه صورت گيرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان توليد تركيبي را از ديگر راههاي افزايش درآمد كشاورزان ذكر كرد و متذكر شد: اميدواريم با توجه جدي به كشت دوم كه در حال حاضر فصل آن است، بتوانيم بخش كشاورزي را در استان متحول كنيم.
وي اذعان داشت: جاذبههاي درآمدي در بخش كشاورزي بايد به صورتي باشد كه قشر جوان به روستاها برگردند و در اين بخش فعاليت كنند.
شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.
998