
توصیه می شود فشار خون افراد حداقل سالی یکبار توسط پزشک اندازه گیری شود تا در صورت بالا بودن فشار، درمان مناسب انجام گیرد.
به گزارش راسخون به نقل از وب دا، متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: فشار خون در اثر دو عامل ضربان قلب و میزان ارتجاع پذیری رگ تنظیم می شود به این صورت که هر چه ضربان قلب افزایش و ارتجاع پذیری رگ کمتر شود فشار خون افزایش پیدا می کند.
دکتر ناصر سعیدی اظهار داشت: فشار خون طبیعی انسان در سنین مختلف متفاوت است به این صورت که از ابتدای کودکی به ترتیب که انسان سنش افزایش می یابد به همان نسبت ارتجاع پذیری عروق خون کاهش و فشار خون به میزان خفیف افزایش پیدا می کند.
این متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون بیان کرد: فشار خون یک انسان بالغ به طور نرمال از کودک بیشتر است، به عنوان مثال اگر یک فرد بالغ فشار خون 130 بر روی 80 داشته باشد دارای فشار خون طبیعی می باشد،ولی برای یک کودک سالم این میزان،فشار خون بالا اطلاق می شود.
وی ادامه داد: همچنین فشار خون نرمال برای یک فرد بالغ سالم 120 بر روی 80 می باشد، اگر میزان فشار خون از 120 بر روی 80 تا 130 بر روی 85 باشد فردی که دارای این میزان فشار است، مستعد به فشار خون می باشد که باید برای بررسی به پزشک معالج مراجعه کند.
دکتر سعیدی گفت: همچنین اگر فرد دارای فشار خون 140 بر روی 90 یا بیشتر از این میزان باشد،دارای فشار خون بالا محسوب می شود.
وی ابراز داشت: فشار خون بالای کسر را فشار خون اول یا سیستولیک و فشار خون پایین کسر را فشار خون دوم یا دیاستولیگ می نامند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: جالب است بدانید که فشار خون دوم از اهمیت بالاتری برخوردار است به طوریکه اگر میزان آن بالا باشد (حتی در صورتی که فشار خون اول طبیعی باشد) این بدین منظور نیست که فشار خون ندارد،بلکه عدم تشخیص و درمان آن عوارض بیشتری را نیز برای فرد به همراه دارد.
وی با اشاره به علت ایجاد فشارخون در افراد تصریح کرد: متأسفانه تاکنون علت ایجاد اکثر موارد فشار خون مشخص نشده است، بطوریکه 90 درصد علل فشار خون ناشناخته است که از آن به عنوان فشار خون اولیه یا اسانسیل نام برده می شود و این نوع فشار خون بیشتر در سنین 30 تا 50 سالگی ایجاد می گردد به عبارت دیگر اگر کسی قبل از 30 سالگی یا بعد از 50 سالگی دچار فشار خون گردد،دلیل دیگری مطرح می باشد که از آن به عنوان علل ثانویه می توان نام برد.
دکتر سعیدی اظهار داشت: فشار خون ثانویه می تواند در اثر بیماری های متعددی از جمله کم کاری یا پر کاری تیروئید، بیماری های غده فوق کلیه، تنگی عروق کلیه و بیماری اعصاب نواحی مختلف ایجاد شود که بررسی و انجام آزمایشات افراد مبتلا تحت نظر پزشک معالج ضرورت دارد.
این متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون با بیان علائم بیماری فشار خون اظهار داشت: معمولاً علائم بیماری فشار خون بسیار نامعمول است،معمولاً ایجاد این بیماری با علائمی از جمله سردرد پشت سر، بی حالی،ضعف،سرگیجه و تکرر ادرار همراه می باشد.
دکتر سعیدی در پایان یادآور شد: علائم بیماری اکثر بیماران فشار خون بالا مشخص نیست به همین دلیل توصیه می شود که اشخاص سالی یکبار به پزشک جهت اندازه گیری فشار خون مراجعه کنند.
/111/