
دبیر جشنواره فیلم مقاومت برای برگزاری دومین هفته فیلم ترکیه در ایران اعلام آمادگی کرد.
به گزارش راسخون به نقل از فارس، بخش چشم انداز بین المللی جشنواره فیلم مقاومت هفته گذشته با حضور تعدادی از مدیران و سینماگران کشور در ترکیه و در شهر آنکارا برگزار شد.
*ظرفیتسازی بینالمللی برای سینمای مقاومت یک استراتژی لازم است
به گزارش روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت؛ محمد خزاعی دبیراین رویداد مهم سینمایی که به همراه هیاتی از هنرمندان و سینماگران به کشور ترکیه سفر کرد درگفتگویی با تشریح برنامه ها و اهداف برون مرزی جشنواره فیلم مقاومت طی گزارشی برگزاری جشنواره را درکشور ترکیه خوب و موفق توصیف کرد و افزود: این جشنواره در آنکارا با توجه به بازخوردهای رسانه ای و فضای تعاملی فعالان سینمایی دو کشور با استقبال خوبی روبه رو شد.البته، کشور ترکیه در دوره پیشین جشنواره فیلم مقاومت هم میزبان فیلم های دفاع مقدس ایران بود و پیش بینی ما هم این بود که با توجه به برنامه ریزی و همکاری مدیران سینمایی و مسئولان سفارت ایران و رایزنی فرهنگی این بار هم با استقبال رو به رو شود.
وی ادامه داد: شک نکنید ظرفیت سازی بین المللی برای سینمای مقاومت یک استراتژی لازم است.
به گفته وی، فراهم شدن فرصت معرفی ارزش های سینمای مقاومت ایران و اکران چند فیلم سینمایی خوب، برپایی نشست های مشترک با مدیران و سینماگران ترکیه و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ از جمله برنامه های بوده که در هفته فیلم مقاومت ایران در ترکیه صورت گرفت و در زمینه شناسایی سینمای ایران نتایج خوبی به همراه داشته است.
وی ادامه داد: قطعا، فضای مناسبی برای تبادل دیدگاه ها و تجارب هنرمندان و نیز، بستر خوبی برای شناسایی ظرفیت های حوزه سینمای مقاومت در کشور همسایه بوجود آمده و این نگاه، کمک می کند تا به گسترش زمینه های همکاری به لحاظ برگزاری این گونه همایش ها و نشست ها و نیز، تولیدات مشترک منجر گردد.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس، با اشاره به اکران تعدادی از آثار سینمایی حوزه مقاومت در این هفته فیلم یادآور شد: شکارچی شنبه / پرویز شیخ طادی، بیگانگان / عباس رافعی، قلادههای طلا / ابوالقاسم طالبی، آن مرد آمد/ حمید بهمنی، آخرین ملکه زمین/ محمدرضا عرب و ... از جمله فیلم هایی است که در طول روز های برپایی این هفته فیلم در ترکیه اکران شد و با استقبال سینمادوستان و اهالی رسانه قرار گرفت.
*نشست مشترک دبیر جشنواره مقاومت با معاون نخست وزیر ورییس سازمان دیانت ترکیه
طی روز های برگزاری چشم انداز سینمای مقاومت ایران در ترکیه علاوه بر اکران فیلم های ایرانی و جلسات پرسش و پاسخ، چندین نشست مشترک با حضور مدیران فرهنگی و فیلمسازان ایرانی و سینماگران و مقامات فرهنگی کشور ترکیه صورت گرفت.
به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم مقاومت، در نخستین روز حضور هیات سینمایی ایرانی در آنکارا، نشستی با حضور بهمن حسین پور سفیر ایران در آنکارا، دکترگورمز معاون نخست وزیر و رئیس سازمان دیانت ترکیه، دکترمحمد خرمشاد رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، منفرد رایزن فرهنگی ایران، محمد خزاعی دبیرجشنواره بین المللی فیلم مقاومت، عباس رافعی کارگردان فیلم سینمایی"بیگانان"، حمید بهمنی کارگردان فیلم"آن مرد آمد"، رضا خزعلی مدیر بخش هفته های فیلم خارج از کشور برپا شدکه در آن موضوعات فرهنگی، هنری و سینمایی مشترک دو کشور مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
بر پایه این گزارش، در این نشست سفیر ایران به موضوع دغدغه دکتر لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی که در دیدار هفته گذشته با نخست وزیر ترکیه درخصوص بی توجهی به پخش تولیدات سینمایی خارج از فرهنگ و شئونات ترکیه در ماهواره ها اشاره داشت؛ گفت که این موضوع ازطرف نخست وزیر ترکیه تایید و اعلام شد تلاش جهت پخش فیلم های ارزشمند ترکیه را در دستور کار وزارت فرهنگ قرار خواهد داد.
سپس، دکتر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تشریح فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی به مراحل تفاهم نامه فرهنگی ایران و ترکیه که به گسترش روابط فرهنگی و هنری دو کشور می انجامد اشاره داشت. همچنین، در این نشست محمد خزاعی دبیر جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اشاره به برگزاری موفق این دوره جشنواره در ابعاد ملی و بین المللی پرداخت و عنوان کرد: شعاع موفقیت این رویداد فرهنگی تا بدان جا بود که بسیاری از رسانه های غربی و صهیونیستی دست به واکنش زدند.
وی ادامه داد: فرهنگ مقاومت، موضوع جهانی است و بدون تردید، ملل استقلال طلب و صاحب فرهنگ تاریخی غنی به آن می پردازند.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت با اشاره به ضرورت گسترش ارتباطات فرهنگی کشور بویژه، کشورهایی که به لحاظ دینی، تاریخی، فرهنگی، آیینی و قومی مشترکات بسیاری دارند خاطر نشان ساخت:سینما به عنوان رسانه ای راهبردی و موثر می تواند عامل پیوند ملت ها باشد و زمینه های صلح و دوستی ملل را فراهم آورد.
وی اضافه کرد: دو کشور ایران و ترکیه قابلیت های زیادی از نظر توسعه فضای همکاری مشترک در عرصه های هنری و سینما دارند و با فرصت سازی و هماهنگی سینماگران دو کشور می توانند از این ظرفیت های موجود بهره برداری خوبی بکنند.
خزاعی به مؤلفه های برگزاری دومین جشنواره فیلم مقاومت درآنکارا که پس از برگزاری اولین هفته فیلم آنکارا که سال گذشته در تهران برگزارگردید پرداخت و از سفیر ایران، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزن فرهنگی ایران درترکیه که امکان برگزاری این جشنواره را فراهم کردند تشکر و قدردانی کرد.
وی اظهار امیدواری کرد، این گونه فرصت ها فضایی فراهم آورند تا جامعه سینمایی و فرهنگی دو کشور نسبت به تقویت مناسبات و گسترش همکاری ها و تعاملات اقدام نمایند.
به گفته وی، ظرفیت های زیادی در حوزه های دینی، آئینی، فرهنگی و تاریخی دو ملت و دو کشور وجود دارد که جای کار زیادی دارد و این حرکت ها به بازشناخت و کشف فرصت ها و توسعه شرایط همکاری جدید کمک می کنند.
در این نشست، عباس رافعی و حمید بهمنی از فیلمسازان کشور نیز، به تشریح سینمای سالم و ارزشمند ایران وتفاوت آن با سینمای جهان به ویژه، سینمای آمریکا که سینمایی تهاجمی و استیلا گراست پرداخته اند.
* اعلام آمادگی دبیر جشنواره فیلم مقاومت برای برگزاری دومین هفته فیلم ترکیه در ایران
در دومین روز سفر هیات سینماگران ایرانی به ترکیه جلسه ای با حضور دبیر جشنواره فیلم مقاومت با رییس انجمن فیلم آنکارا، مدیر جشنواره فیلم آنکارا و جمعی از سینماگران و فیلمسازان ترکیه برپا شد.
در این گزارش عنوان شد: در این نشست به تعامل و همکاری دوساله جشنواره فیلم مقاومت و جشنواره فیلم آنکارا پرداختند و نتایج و سازو کارهای تقویت فضای همکاری بحث و بررسی شد. لازم به یادآوری است از طریق تعامل مدیران دو جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و آنکارا، تاکنون دو برنامه ازطرف ایران در آنکارا و یک برنامه از طرف ترکیه در تهران برگزار گردید.
در این نشست محمد خزاعی ضمن تشریح پیشینه همکاری دوجانبه فرهنگی وهنری جشنواره فیلم مقاومت با ترکیه نسبت به آمادگی برگزاری دومین هفته فیلم ترکیه در تهران جهت گسترش روابط وآشنایی هرچه بیشتر مردم دو کشور به آثار هنری وسینمایی را اعلام آمادگی کرد.
دراین نشست مدیر جشنواره فیلم آنکارا نیز از دبیرجشنواره فیلم مقاومت وهیات همراه که با پیگیری های خود زمینه برگزاری هقته های فیلم آنکارا و تهران را فراهم آوردند تشکر و قدردانی کرد، سپس به جایگاه بین المللی سینمای ایران درجهان و سینمای ترکیه که در مسیر پیشرفت و شکوفایی است پرداخت.
مدیر هفته های فیلم خارج از کشور جشنواره دفاع مقدس، دراین نشست به راه های گسترش روابط هنری و سینمایی ایران وترکیه اشاره کرد و با توجه به تاکید بنیاد فرهنگی روایت، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و انجمن فیلم آنکارا، آینده این روابط را رو به گسترش دانست و اظهارامیدواری کرد زمینه اکران فیلم های ایران به ویژه فیلم های دفاع مقدس در ترکیه فراهم شود.
در پایان عباس رافعی و حمید بهمنی به مشخصات سینمای انسانی و سالم ایران و دلایل استقبال مخاطب جهانی از سینمای ایران پرداختند.
*تشکر خزاعی ازمدیر انجمن سینمایی ترکیه به خاطر همکاری در ساخت فیلم قلاده طلا
نشست دبیر جشنواره فیلم مقاومت با مدیرکل سینمایی وزارت فرهنگ ترکیه در آنکارا ازدیگر برنامههای هیات سینمایی در ترکیه بوده است.
به گزارش روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت دراین نشست گسترش همکاریهای فرهنگی،سینمایی مورد بحث و گفتگو قرارگرفت.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت در این نشست از همکاری دوساله مسئولین سینمایی ترکیه باجشنواره فیلم مقاومت و همکاری خوب مدیر انجمن سینمایی ترکیه در تولید فیلم سینمایی" قلاده های طلایی" تقدیر و تشکر کرد و آمادگی جشنواره را برای گسترش روابط ازجمله تولید مشترک و پخش فیلم سینمای حوزه مقاومت و دفاع مقدس در سینماهای ترکیه اعلام کرد.
وی توجه به موضوع و سوژه فیلم های بین المللی ایران و ترکیه که در دست تولید قرار می گیرد را بهترین راه برای ایجاد زمینه تولید آثار مشترک برشمرد و بررسی نتیجه تولید مشترک فیلم های ایران با سایر کشورها ازطرف مسئولین ترک و بررسی تولیدات ترکیه با سایر کشورها ازجانب ایران را یکی از راه های ترغیب دو کشور به تولید آثار مشترک بیان کرد.
خزاعی به تولیدآثار سینمایی مشترک ایران با سایرکشورها اشاره کرد و یکی از راه های گسترش روابط سینمایی را تسهیل در امر استفاده از لوکیشن های شهرهای ترکیه دانست.
بر پایه این گزارش، مدیرکل سینمایی ترکیه نیز به روابط رو به گسترش ترکیه با ایران در زمینه فعالیتهای سینمایی اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد باامضاء تفاهم نامه ای که در دست تهیه است ارتباط و تعامل سینمایی ترکیه و ایران بیش از پیش گسترش یابد.
مدیرکل سینمایی ترکیه با اشاره به محدودیتها و موانع قانونی برای تولید مشترک عنوان کرد: طبق قوانین ترکیه سایر کشورها فقط با 49% سهام می توانند در ترکیه سرمایه گذاری کنندکه دولت ترکیه در تلاش است این قانون را تغییر دهد تا امکان سرمایه گذاری بیشتر فراهم گردد، مطمئنا با تغییر آن زمینه همکاری و تولید مشترک بیش از پیش فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین ما برای استفاده از لوکیش های ترکیه کمال همکاری را خواهیم داشت چنانکه تاکنون با دریافت یک نسخه خلاصه فیلمنامه مجوزهای لازم صادر شده است.
مراسم اختتامیه بخش چشم انداز سینمای مقاومت جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در سینِما کیزیل ایرماک آنکارا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، این مراسم با حضور بهمن حسین پورسفیر ایران، دکترخرمشاد رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاون وزیر فرهنگ ترکیه، محمد خزاعی دبیر جشنواره، عباس رافعی و حمید بهمنی کارگردانان سینمای ایران، منفرد رایزن فرهنگی ایران، رضا خزعلی مدیر بخش هفته های فیلم خارج از کشور، مدیرکل سینمایی وزارت فرهنگ ترکیه، رییس انجمن فیلم آنکارا، سینماگران، هنرمندان و مردم ترکیه در سینما کیزیل ایرماک آنکارا برگزارگردید.
* حسینپور: جشنواره فیلم مقاومت در ترکیه آغاز همکاری های مؤثر و بادوام را فراهم می آورد
سفیر ایران در ترکیه در خصوص برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در این کشور گفت: برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در آنکارا بسیار موفق و تاثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: با بیست سال تجربه دیپلماتیک میگویم تاثیرگذارترین و بهترین نوع ارتباطات بین ملت ها هنرهفتم است یعنی این ویژگی سینماست که مخاطب بااینکه زبان فیلم را نمی داند ولی با فیلم ومحتوا و موضوع آن ارتباط برقرا ر می کند، ازطرفی باعنایت به مشترکات فراوان ایران و ترکیه این سینما و ارتباط هنری است که می تواند براین اشتراکات تمرکز نماید .
حسین پور، باتوجه به جایگاه سینمای ایران و ترکیه اظهارداشت: برگزاری این جشنواره ها می تواند نقطه قوت تحکیم ارتباط دوکشورباشد و جشتواره مقاومت که از پیشینه ای تاثیرگذار برخوداراست آغاز همکاری های مؤثر و بادوام را فراهم می آورد.
وی تصریح کرد: ماتلاش بسیاری برای برگزاری این جشنواره ها انجام داده ایم ولی هنوز فاصله زیادی با خواسته های ما وجود دارد، البته با حضور وزیر فرهنگ ترکیه زمینه مناسبی جهت این ارتباط بوجود آمده است که امیدوارم درآینده نزدیک شاهد افزایش برگزاری جشنواره های مشترک در دو کشور باشیم.
* خرمشاد: لزوم تقویت مناسبات فرهنگی دو کشور ایران و ترکیه
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تشکر و تقدیر از سفیر ایران، رایزن فرهنگی ایران، وزیرفرهنگ ترکیه و دبیرجشنواره فیلم مقاومت که امکان برگزاری دومین دوره جشنواره مقاومت درترکیه را فراهم داشتند بر لزوم تقویت مناسبات فرهنگی دو کشور ایران و ترکیه تاکید کرد و گفت: سینمای ایران، سینمای فطرت گرا، شریعت گرا و معنویت گراست و این ویژگی ها موجب شده است که سینمای ایران درتمام دنیا جایگاه و خاستگاه خود را پیدا کند.
وی ادامه داد: با توجه به توفیقاتی که سینمای ترکیه درسال های اخیر داشته است ازهمین جا اعلام می کنم با همکاری برادران ترکیه آمادگی برداشتن گام های بلند فرهنگی به ویژه در زمینه سینما را داریم و در همین راستا نیز تفاهم نامه فرهنگی بین دو کشور درحال تهیه است که در آینده نزدیک امضاء و مبادله خواهد شد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به لزوم تقویت مناسبات فرهنگی دو کشور اظهار داشت: ما درتمام سطوح نویسندگی، تولید فیلم مشترک ، کتاب و سایررشته های هنری آمادگی داریم زیرا تقویت روابط فرهنگی بین ملت ها موجب تقویت دوستی دو ملت و گسترش ارتباط و تعامل دو کشور می گردد.
* همکاری های سینمایی باعث تقویت دوستی ها می شود
معاون وزیرفرهنگ ترکیه در گفتگویی ضمن تقدیراز سفیر ایران و رییس سازمان ارتباطات اسلامی وهمه کسانی که زمینه برگزاری جشنواره فیلم مقاومت را در ترکیه را فراهم کردندگفت: آن چه امروز موجب تحکیم دوستی ملت ها و تقویت بیشتر روابط کشورها می شود تاکید بر اشتراکات فرهنگی و همکاری در زمینه های فرهنگی و هنری است واین امر با حضور هنرمندان وسینماگران و آشنایی با آثار هنری و سینمایی امکان پذیراست.
وی برگزاری جشنواره فیلم مقاومت را تاثیرگذار و نتیجه بخش خواند و عنوان کرد: نشست های جانبی که در این روزها میان هنرمندان سینمایی ایران و ترکیه برپا شد می تواند دستاوردهای خوبی در آینده داشته باشد.
*رافعی: مشترکات فرهنگی باعث استقبال از جشنواره مقاومت در ترکیه شده است
مشترکات فرهنگی باعث استقبال از جشنواره مقاومت در ترکیه شده است.
عباس رافعی که در جمع هیات هنرمندان ایرانی به ترکیه سفر کرده بود در گفتگویی با بیان این مطلب افزود: فیلم بیگانگان که در کشورهای سوریه و لبنان فیلمبرداری شده و به زبان ترکی استانبولی در آنکارا به نمایش گذاشته شده است ، می کوشد مقاومت مردم را نشان بدهد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره های فیلم دفاع مقدس در خارج از کشور اظهارداشت : مخاطبان خارجی به منظور شناخت انقلاب اسلامی ایران با حضور در سینماها به تماشای این فیلم ها می نشینند به همین دلیل مسوولیت کارگردانان اینگونه فیلم ها بیشتر می شود.
رافعی با برشمردن مشترکات فرهنگی مردم ایران و ترکیه اظهارداشت: داشتن مشترکات بسیار بین مردم ایران و ترکیه سبب شده است که استقبال مطلوبی از جشنواره دفاع مقدس در آنکارا به عمل آید.
/7432/